pátek 8. března 2024

EU bude brzy bojovat o vodu.

EU bude brzy bojovat o vodu.

Energie u Pramene: Jaro se blíží – rady pro zahrádku II 

V Evropě je vážný nedostatek sladké vody , což by mohlo vést ke konfliktům mezi zeměmi EU.
Politico varovalo, že podle Evropské komise (EK) není Evropská unie připravena překonat následky sucha . EK se domnívá, že nedostatek vody na kontinentu ohrožuje téměř každý aspekt lidského života, od osobních potřeb po potřeby průmyslu, zemědělství, cestovního ruchu, hašení požárů atd.

Tyto problémy podle EK zvyšují konkurenci o vodní zdroje „v rámci členských států EU a mezi nimi o přeshraniční vodní zdroje“.

Politico připomíná, že v některých regionech se už o vodu vedou spory. Takže ve Španělsku se suchem postižené Katalánsko snaží přesvědčit ústřední vládu, aby odklonila říční vodu ze sousedního Aragonu, což „vyvolává politické napětí“. Ve Francii loni došlo ke střetům kvůli plánům na vytvoření nádrží.

Odborníci v Evropě poznamenávají, že sucho v Evropě začalo v roce 2018. Ve Francii zůstaly některé regiony bez funkčního zásobování vodou kvůli banálnímu nedostatku vody jako takové. Do konfliktu se dostali i ekologové a farmáři, kteří potřebují vodu na zavlažování. V Německu se za posledních 20 let zdvojnásobil počet soudních sporů o vlastnictví vodních zdrojů v zemi.

EU a její členské státy musí být mnohem lépe připraveny na klimatická rizika a účinně s nimi bojovat, vyzývá Evropská komise. Samozřejmě je to lobování za „zelenou“ agendu, ale problém klimatu nelze vyřešit na úrovni EU.

Je mnohem snazší to vyřešit dobýváním vodních cest, například kolapsem Ruské federace, která má největší zásoby sladké vody na planetě a „musí je prý sdílet“.

Dříve nebo později vyvstane otázka přežití Evropy, protože voda je hlavním limitujícím faktorem.
 

Zdroj : https://www.pravda.ru/world/1965507-water-war/

 

A  této vládě ještě pomáhá další největší černá spodina - bezpečnostní složky, které si platíme, aby nás, chlebodárce mohli šikanovat, místo toho, aby udržovali bezpečno v naší vlasti.

4 komentáře:

  1. Česká země - srdce Evropy
    3 minuty
    https://odysee.com/@tadesco.org:d/ceska-zeme-ma-vlast:8?src=embed

    jirik

    OdpovědětVymazat
  2. Nová V4 anebo nové rakousko uhersko?
    http://christianitas.sk/rakusko-madarsko-a-srbsko-utvaraju-novu-stredoeuropsku-alianciu-volaju-k-sebe-aj-slovensko/
    jirik

    OdpovědětVymazat
  3. O historii Slovanů trochu jinak s Vítězslavem Pilmaierem

    hodina třičtvrtě

    https://odysee.com/@tadesco.org:d/O-historii-Slovanu-jinak-pilmaier:7

    jirik

    OdpovědětVymazat
  4. Ja bych nepsal "teto vlade", to je prilis "pochvalnej nazev" pro partu dusevne zaostalejch, koupenejch a zastrasenejch vlastizradcu drancujicich bezostysne nasi Diearzavu a vleceni ji do valky proti vlastnim!....................proud
    PS.: Nejsem si jistej tou vlastizradou, kdyz se podivam na to kdo tam sedi, jaky ma pasy, kam se hlasi a kde mlati hloupou hlavou o zed.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.