pátek 13. května 2022

Karma zdarma

Karma zdarma


 

Všechny sankce proti RF se vrací jak Australský bumerang a pokud není pozorný lovec, dostane po palici. Paní von Leyenová (v češtině exkrement - nevím kým byla zvolena do čela EU) už dnes přemýšlí o svém útěku z Evropy  do náckovského území v jižní Americe za Merkelovou. Rusové si topí a svítí za nejnižší ceny, zemědělství vzkvétá a Rubl stoupá na max. hodnotu. Čína se chystá nastolit na Tchajwanu svou demokracii a v USA se chystají pouliční boje – stoupl prodej nábojů střeliva.

EU/RUSKO: Nedávno sme informovali, že keď budeme čeliť skutočným, brutálnym následkom svojej protiruskej hystérii, falošný jednotný front Európy okamžite praskne.

A stalo sa. Niekoľko európskych kupcov plynu už potichu platí za dodávky plynu v rubľoch, presne ako to požadovalo Rusko, teda v rozpore s bruselskými sankciami.

Tiež sme predpovedali, že čoskoro prakticky každý v Európe pôjde v ich stopách a podobným spôsobom obíde sankcie Európskej únie.

No a naše predpovede pred chvíľou potvrdil jeden z najmocnejších ľudí v Európe – bývalý partner banky Goldman Sachs, bývalý šéf Európskej centrálnej banky a súčasný taliansky premiér Mario Draghi.

Draghi si s platbami v rubľoch ťažkú hlavu nerobí

Počas tlačovej konferencie vo Washingtone po stretnutí s Joeom Bidenom Draghi povedal, že európski dovozcovia plynu si už v Gazprome (ruský dodávateľ plynu) pootvárali účty v rubľoch.

Taliansky premiér odpovedal na otázku, či si je istý, že Taliansko bude schopné platiť za plyn bez porušenia sankcií, a teda tok plynu do Talianska nebude ovplyvnený.

„V skutočnosti som v tomto dosť sebavedomý, ale z hlúpeho dôvodu. Neexistuje totiž žiadne oficiálne vyhlásenie o tom, čo znamená „porušenie sankcií“. Nikto nikdy nepovedal nič o tom, či platby v rubľoch porušujú sankcie alebo nie a ako by mali byť tieto platby realizované. Takže je to taká šedá zóna.“

V skutočnosti to vôbec nie je šedá zóna – 27. apríla 2022 predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová konkrétne varovala spoločnosti, aby nepodliehali požiadavkám Ruska platiť za plyn v rubľoch.

„Spoločnosti s takýmito zmluvami by nemali pristupovať na ruské požiadavky. Bolo by to porušenie sankcií, čo pre dané spoločnosti predstavuje vysoké riziko,“ povedala von der Leyenová.

Inými slovami, Draghi si buď vôbec nie je vedomý aktuálnej reality najpálčivejšej témy dnešného sveta, alebo nehorázne klame a zároveň tým demonštruje, že celý „zjednotený európsky front“ proti Putinovi je len jedna obrovská fraškovitá fasáda.

Následne Draghi vyslovil úžasný záver:

 „V skutočnosti si v Gazprome väčšina dovozcov plynu už otvorila rubľový účet.“

Draghi tak ohromujúco odhalil, že v zákulisí Európa naďalej aktívne platí Rusku miliardy každý deň a dokonca to robí podľa Putinových podmienok, čím pomáha posilňovať hodnotu rubľa!

Na nasledujúcom grafe si môžete pozrieť hodnotu amerického dolára voči rubľu. Rubeľ po invázii na Ukrajinu najprv silno oslaboval, no neskôr začal rovnako prudko rásť a dostal sa na vyššiu úroveň, ako bola pred inváziou:

Záver

Je však aj celkom možné, že Draghi je senilný, čo by vysvetľovalo, prečo povedal, že diskutoval s Joeom Bidenom o vytvorení globálneho kartelu kupcov ropy. Teda podobne ako je OPEC kartel vývozcov, tak oni by vytvorili kartel dovozcov ropy.

Zopakujeme to, pretože to stojí za zopakovanie: Draghi a Biden si sadli, obaja zúfalo túžili po rope za akúkoľvek cenu a uvažovali o vytvorení kartelu kupujúcich ropu.

Necháme to tu bez ďalšieho komentára, pretože akékoľvek pokusy o pochopenie tejto epickej hlúposti by viedli k scéne priamo z filmu Scanner.

Zdroj: https://cz24.news/zerohedge-sankcie-eu-v-ruinach-vacsina-importerov-plynu-uz-ma-rublove-ucty-tvrdi-taliansky-premier/

 

 

 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.