neděle 9. října 2016

Ultimátum Putina


  
Ušáci, končíte, arogance se nevyplácí:



Není pochyb, že prezident Putin nejenom pozastavil smlouvy s USA, ale současně si nechal otevřené dveře. Otvor dveří ale naplnil podmínkami, které se při pečlivém studiu rovnají výzvě a ultimátu.
Při srovnání dění ve světě, v Evropě a některých státech EU, jak ho popisují západní masová média, se změnami v chování především občanů mladého a středního věku, které mohu pozorovat jak na Západě, tak i na Východě, s tím málo co vím, se mi nabízí otázka: není možné, že si lidé přejí změnu i za cenu zničení, protože si neuvědomují, že neví nic o tom, co přijde po zničení? Konflikt mezi USA a Ruskem se totiž dostává na úroveň, na které se může stát pro vůdce obou atomových velmocí nekontrolovatelným. Sergej Lavrov a John Kerry © REUTERS/ Leonhard Foeger Kerry prohlásil Lavrovovi, že USA se chystají pozastavit spolupráci s RF v Sýrii Co se týče Sýrie, dohody o příměří, spolupráci USA s Ruskem apod. není nic nového co psát. Všichni rozumní vědí, že USA uzavírají smlouvy, pak je narušují nebo ruší, aby zanedlouho opět uzavřely novou. Prohlášení o odstoupení Washingtonu od spolupráce s Ruskem, a poslední reakce Ruska, včetně pozastavení smlouvy o zpracování plutonia, o spolupráci v atomovém a energetickém sektoru s USA, zákaz prodeje raketových motorů RD-180 a další, dokazují nutnost začít vidět svět jinak. Není pochyb, že prezident Putin nejenom pozastavil smlouvy s USA, ale současně si nechal otevřené dveře. Otvor dveří ale naplnil podmínkami, které se při pečlivém studiu rovnají výzvě a ultimátu, podobnému tomu, se kterým se USA setkali před 155 roky. V roce 1861 dostaly USA ultimátum od Velké Británie, které se ale podstatně odlišuje od současného ultimáta prezidenta Putina. 1861 se jednalo o případ s lodí RMS Trent. Kapitán svévolně narušil mezinárodní námořní právo během občanské války v USA, arestoval občany na neutrální půdě britské lodě. Ultimátum Velké Británie neznamenalo ponížení nebo urážku USA. Přesto USA splnily podmínky ultimáta jen částečně. Podmínky návratu Ruska ke smlouvám představují podle mého ale první historické ponížení USA s pravděpodobně dalekosáhlými následky. První reakce z US Department: tragédie. Proč? Putin dnes nepožaduje žádnou omluvu, žádné vysvětlení nebo propuštění ruských občanů z amerických věznic. Zcela jasně ale požaduje zrušení všech sankcí ve vztahu k Rusku, kompenzaci nejenom za sankce proti Rusku, ale i za proti-sankce Ruska, zrušení zákona Magnitského, podstatné snížení vojenské přítomnosti USA ve východní Evropě, zřeknutí se konfrontační politiky s Moskvou a další. Jinými slovy: 

1) Putin požaduje kapitulaci USA v prvním komplexním boji současné tzv. hybridní války, abych použil název, na který si veřejnost zvyká. 
2) Putin ukazuje světu, především EU, že s USA je možné mluvit ještě tvrději, než oni sami mluví s druhými, včetně asymetrických spojenců, přátel a sluhů. 
3) Putin ukazuje, že se blíží červená čára urážení jeho osoby a ruského lidu, při jejímž překročení se medvěd staví na zadní a ukazuje svoji velikost a sílu. 
Připomínám, že v přírodě v takové situaci slabší mizí. Proto nedochází k boji se silnějším medvědem. K ultimátu a praktickému ponížení USA došlo po následujících dvou prohlášeních USA: 
1) mluvčí US Department si dovolil prohlásit, že Rusko může začít s odvozem pytlů plných trupů svých vojáků ze Sýrie, a že se mohou uskutečnit teroristické útoky v ruských městech. 
2) Pentagon se krátce po prohlášení mluvčího US Department nechal slyšet, že je připraven provést preventivní jaderný útok na Rusko. Skladiště odpadu jaderného paliva © Sputnik/ A. Solomonov Rusko uvedlo podmínky obnovení dohody s USA o plutoniu. 
Rusové vědí již dlouho z dokumentů a dalších pramenů, že USA ne jednou neformálně vyhrožovaly Rusku jadernou válkou. Proto zaujal prezident Putin tvrdou pozici a dal jasně vědět, že neustoupí. Kerry — Lavrov a doba diplomatických setkání a jednání končí, nastupuje doba konání ministrů obrany a bezpečnostních složek. Pro mnohé to bude znamenat, že začít vidět svět jinak, se jim jen těžko podaří. Zaspali dobu. Toho jsou si vědomi i jestřábi ve Washingtonu, kteří si nejsou jisti vítězstvím Hillary Clinton. Proto zvyšují napětí a riziko na všech možných frontách a směrech v naději, že Rusko přece jenom ustoupí. Bohužel se napětí a riziko stávají samo rozvíjejícími a proto i nekontrolovatelnými jak pro Bílý dům, tak i Pentagon. Západní masová média nezodpovědně mlčí. Dostala se do pasti čistého a vypočítavého pokrytectví, a veřejnost není vládami připravována na hodinu X. Asi také proto, že veřejnost si přeje změnu systému i za cenu zničení a nezodpovědnost a lhostejnost vůdců dosáhla patologické úrovně. V této situaci se prezident Putin rozhodl k asymetrické odpovědi. 
1) Nezačal hrozit USA jadernou ani jinou válkou, ale použil tvrdého politicko — hospodářského úderu. Ten se může v případě ignorování ultimáta transformovat do rozbušky hospodářského a finančního systému USA. Není čas ani místo popsat podrobněji proces transformace asymetrického konání. 
2) Během příštích dnů se uskuteční v Rusku občanské cvičení přibližně 40 milionů Rusů, včetně prověrky objektů, infrastruktury a informování obyvatel Ruska v hodině X. 
Profesionální pozorovatelé a pozorní čtenáři si mohou již dnes složit lego-obrázek, který jasně dokazuje ztrátu prestiže USA na mezinárodní aréně a ničení sama sebe svými zbraněmi. Obrázek nabízí levnou lekci Paradoxu demokracie: 
1) ničí se sama, a současně, 
2) se chrání nedemokratickými prostředky. Proto nelze vyloučit, že se mladší než já dožijí doby, kdy část americké elity bude sedět v Haagu nebo jinde a čekat léta na rozsudek, podobně jako je tomu v Guantánamo. USA se dostaly do slepé uličky, ve které se jim nabízejí tři zásadní možnosti: 
1) začít atomovou válku a tím realizovat své hrozby, potřebu nebo přání, 
2) smířit se s novou rolí ve světě a začít se chovat adekvátně, 
3) USA role bude vylučovat možnost aktivní spolupráce s jedním z center tvořícího se mnoho-polárního světa. 
Skutečnosti a historická pravda americké politiky a politiků, dovolují si představit, že je dostatek pomatených v US elitě, kteří nejsou schopni přiznat kvalitu změn a vztahů ve světě a risknou válku. V každém případě se budou USA muset rozhodnout, tak nebo jinak. Jinak, také znamená pro USA potenciální ztrátu svých asymetrických spojenců, přátel a sluhů, kteří se prokazatelně odlišují trpělivostí od Ruska a prezidenta Putina, kteří se dlouhá léta snaží stát suverénními státy a půjdou tam, kde se blýská na lepší časy. Pro mladé politology a analytiky je ultimátum Putina lekcí ve strategickém myšlení a přípravě ke změnám. V boji proti velmoci musíš být schopen reagovat na každou její výzvu. K boji musíš mít konsolidované hospodářství, armádu, společnost a administraci, a čas pro posílení svalů. Putin je na této cestě. Medvěd stojí, rukavice leží, nikdo ji nebere. EU a státy pod vedením USA nemají proto t.č. šanci na konečné vítězství v boji s Ruskem
Zdroj: https://cz.sputniknews.com/nazory/20161009/3925008/Ultimatum-Putin.html

Takto to dnes vypadá v EU, chaos, nepořádek, násilí, bezvládí, jež EU není schopna nyní udržet, to je výsledek jejich pomatené politiky, včele s USA.
 

16 komentářů:

  1. Príde Obama k veštici, lebo má strach z vojen vo svete a pýta sa jej ,
    ako bude svet vyzerať v roku 2020.
    Na to mu veštica vraví: "Nebojte sa, pravda a demokracia zvíťazia."
    Obama natešený :
    "To je skvelé, ale chcem sa aj dozvedieť,
    koľko bude stáť jeden hamburger v McDonalde v New Yorku."
    A veštica mu vraví: "Jeden rubeľ..."
    Leo

    OdpovědětVymazat
  2. Masky padajú, všetky.
    Zmrdi sa dozvedia, že sú zmrdi.
    Konečne.
    Robo.

    OdpovědětVymazat
  3. Myslim ze Putin tiez tym ukazuje ze ak bude potrebne nie len ze zastavil likvidaciu jadroveho odpadu USA,ale ked bude potrebne posle im ten ich spet:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jo to si představte že v Nitra na Mezinárodní Slavjanské konferenci - Čaro ornamentu v pátek
    http://www.slavica.sk/aktualne/179-symbol-a-ornament-v-zivote-slovanov-medzinarodna-konferencia

    se neočekávaně (prý v Pá ráno) objevili fízli s tím že budou mít "přednášku", pořadatel pak asi násl. přetiskl program (byl to jen jeden list formátu A1 na stole u prodeje vstupenek, ale jak je obvyklý žádný menší lístky s programem návštěvníkům se nerozdávaly.... - kdo by to asi celý znova tiskl..) a v průběhu dne tedy mnohocysté "přednášeli". Od pohledu to nebyli žádní řadoví "co šlapou chodník", nešel jsem dovnitř a prý že "...zatím se nic neděje ale časem se može dít, može se rozběhnout vyšetřování lidí co nosí či jinak ctí svastiku a to např. Svastiku ve spojení s orlicí. bla bla..."
    Mnohocysta jen těžko byl nakloněn naší Slavjanské věci a spíš stále čuměl po lidech nojo jak "radar" a taky po tom jak jsou oblečení a co nosí za symboly, plyne mi že to třeba nemá ze svý hlavy asi rozkaz takže špióni všude, však s tím člověk počítá že se to valí ze všech stran.

    Dodám že na oficielní sajtě pořadatele nic takovýho nebylo. Pro řadu lidí vcelku překvapení. Osobně je mi to šumák, museli by totiž obvinit CELOU NAŠI GALAXII VŽDYŤ TO JE VE TVARU SVASTIKY no ta opovážlivost Vesmíre !!! :-)))

    Sílo nič všechno temné zde na Zemi.
    Sílo nič všechny nástroje Satana zde na Zemi.
    Sílo nič vše negativně působící ze všech Astrálních světů.
    Sílo nič vše negativně působící sem na Zemi-Midgard ze všech propojených realit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano,bola zmena programu, lebo zahranicni neprisli, ta prednaska bola uplne v poriadku. Sluzi ku cti tomu panovi od policie, ze mal odvahu prist do jamy levovej. Zvladol to dobre. j.

      Vymazat
    2. ajaj, tuším že neobstálo..
      Nepřijde mi že jsme tam byli "lvi" spíš vnímám poklidný den, někteří zahraniční nepřišli jojo tak se místo toho promítaly videa, a přednášejících bylo dost tak stačilo protáhnout řeč.
      Dokončím myšlenku - ze života vím že mnohocysta bude obv. vždy hájit Systém a na obyčejnýho člověka se často spíš vyprdne. Služebníci systému ve Francii už asi "pochopili" a začali demonstrovat, uvidíme co bude zde... Tutok příklad co si platíme z daní, tu aj v sk:

      Máte strach o Vaše súkromie? Bojte sa SIS.
      http://www.dolezite.sk/Mate-strach-o-Vase-sukromie-Bojte-sa-SIS-8fZ9nR.html
      https://www.root.cz/clanky/postrehy-z-bezpecnosti-hacktivista-zverejnil-data-kyberspionazni-spolecnosti/

      "...Slovenská Republika nakúpila 39 licencií softvéru FinFisher v sume viac ako 5 miliónov EUR. FinFisher vyvíjaný spoločnosťou Gamma je využívaný totalitnými vládami rôznych krajín na špehovanie a monitorovanie disidentov....."

      ---------------
      Policie si v čr objednávala vývoj virů na míru pro špehování ve velkém

      https://www.novinky.cz/internet-a-pc/bezpecnost/374763-policie-si-objednavala-vyvoj-viru-na-miru-pro-spehovani-ve-velkem.html
      https://www.root.cz/clanky/rozbor-malware-od-hacking-teamu-jak-se-pouziva/

      -------------
      Vzniklo české ministerstvo pravdy
      http://www.zvedavec.org/vezkratce/13453/

      "Ministerstvo vnitra ČR zřídilo jednotku pro boj s ruskou "propagandou" a "propagandou" dalších zemí, jež má dopad na veřejné mínění v členském státě Evropské unie a NATO, řekl šef Milan Chovanec..."

      "Chceme se dostat do každého smartphonu," - řekl Chovanec na konferenci o strategických komunikacích."

      Vymazat
    3. Doplním celá konference v Nitra byla dobře organizovaná, prostředí útulné čisté a borcům ze slavica.sk patří dík a všechna čest dělají to při zaměstnání, na večerní koncert Nikoly Jemelina bylo také plno a atmosféra moc moc dobrá, jen tak dál.

      Vymazat
  5. zdravím Rodinku, vždy když spouštím Energii u Pramene vidím ty krásný modrý nebesa (podklad webu) a připomene mi to z dětství ještě přírodní počasí a jaký byly např. bouřky co mám tak rád(dnes zcela "jinak") jak se pak hned líp dýchalo, na Velkým Vřešťově jsem zažil i kulovej blesk a ta rána do teho šáší na druhým břehu rybníka když asi vletěl "do Země" to tam nadskočil snad i ten stánek s občertvením, kapři žužlali palce u nohou ponořenejch do vody o půlnoci když člověk usnul na přídi pramice uprostřed rybníka a ty Hvězdy krásnej to pohled a třeba když jich zrovna pár "padalo" ta krása. Člověk si tenkrát neuvědomoval spoustu věcí inu taky dobře a je vždy na co vzpomínat, to už nikdo nevezme. Žádný ajfony jen příroda a klid, spokojenej život a někdy se mi stýská po (dřívějším) životě v Přírodě a harmonii, kdoví proč. Pořád totiž - i v dnešní době - věřím že Život si cestu najde.
    Mnoho zdraví všem dobrým čtenářům přeju,
    Sílo ochraňuj a provázej celou Rodinku Energie u Pramene stále,
    a jen Světlé myšlenky ať vás vždy VŠECHNY provází.

    OdpovědětVymazat
  6. Putinov husársky kúsok - lode Mistral
    http://www.zemavek.sk/articles/view/putinov-husarsky-kusok

    OdpovědětVymazat
  7. Taky by mě zajímalo copak se to děje u našeho Miloše Zemana když se tuhle při osobním jednání s lidmi vyjádřil PRO hnusnou emerickou dohodu TTIP (chlórovaný kuřata apod) to snad ani není možný? Měl jsem za to že má radši národní produkty a ne mletý krysy v hamburgru to mě teda silně zklamal.
    Svou (máme ještě nějakou) národní identitu si držme!

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Milos-Zeman-podporil-smlouvu-TTIP-a-tesi-se-na-geneticky-modifikovane-potraviny-Americane-je-jedi-uz-dlouho-a-nevypadaji-degenerovane-381373

    OdpovědětVymazat
  8. Terezko přejeme Tobě i celé tvé Rodince mnoho zdraví radosti štěstí a jen Světlé myšlenky, Síla ať vás všechny stále ochraňuje a provází.

    OdpovědětVymazat
  9. http://neviditelnypes.lidovky.cz/tiskni.aspx?r=p_zahranici&c=A160928_214259_p_zahranici_wag

    f.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkuji mnohokráte za přání.

      https://www.youtube.com/watch?v=bqL5LrQvAqk

      Vymazat
  10. http://www.praxis-umeria.de/kosmischer-wetterbericht-der-liebe.html

    OdpovědětVymazat
  11. Zcela nesouvisle, ale stojí za připomenutí zajisté zas a znova.

    http://www.zdravi4u.cz/ezoterika/6079-dravci-energeticti-paraziti

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.