pátek 9. září 2016

Pitný režim - hloupost


Mnohokrát vidím jak dnešní generace dodržuje bezmyšlenkově v dnešní době doporučovaný pitný režim. Tahají v batohu litrovku něčeho vodného a hlavně drahého a stále po pár minutách naklání k ústům a někteří si i neomaleně krknou, vždyť je potřeba prý pitný režim, ale vážení, vše s mírou.



Dnes a denně se můžeme dočíst, že je třeba pít nealkoholické nápoje v množství nejméně 2 a více litrů za den. Čím více, tím údajně lépe.

Již od konce 70. let minulého století je ale v lékařských kruzích dobře známým faktem, že lidské ledviny jsou ze své podstaty „projektovány“ na cca 35 000 litrů přijaté tekutiny.  Průměrně to tedy vychází na 1,36 litru tekutin denně. Cokoliv nad toto množství znamená zkrácení jejich životnosti.

Není třeba hlubokých lékařských znalostí, aby nám to bylo jasné – člověk od prvopočátků své existence neměl neustále k dispozici hrnek s čajem na stole či sladkou limonádu v lednici. Pil, když měl příležitost. Tak se vyvinulo i jeho vodní hospodářství. V posledních dekádách však lidstvo své ledviny soustavně přetěžuje, a tak jsme svědky rostoucího počtu obyvatel planety, kteří v pozdním věku řeší problém selhání tohoto životně důležitého orgánu."Vědci" tvrdí, že pak houstne krev, ale to je jen špatnou dnes nabízenou stravou, řeší to více ovoce a zeleniny, nejlépe Domácí.

Ještě děsivější je však zamyšlení nad tím, proč nám nejsou tyto podstatné informace dostupné.  Nápojový průmysl je obrovský byznys. Denně jsou vypity tisíce hektolitrů slazených a přeslazených limonád, o balených vodách ani nemluvím, to pije dnes opravdu již jen Idiot s velkým "I", které jsou prodávány i s 300%ní marží.  Pro velké štiky tohoto odvětví není žádný problém zaplatit si studie o prospěšnosti konzumace nápojů, naopak o riziku zubního kazu zarytě mlčí. Stejně tak se pod pokličkou udržuje informace o rizicích nadměrného pití.

Nebuďme tedy jen stádem ovcí, které si nechá diktovat co pít a v jakém množství. Pijme tak, jak nám to příroda říká již po tisíce let.

Šiřte prosím tuto informaci dále, třeba ostatním  přečtení těchto řádků konečně otevře oči!!!!!
Rovněž ještě připomenu i zde uváděnou novou technologii pro zlepšení zraku 
http://energieupramene.blogspot.cz/2012/06/prirodni-koloidy.html    
Vodu nechat zamrazit , pak rozpustit a touto strukturovanou vodou vymývat oči - zlepší to zrak.
A tady dost důležitý dokument o vodě, chytrému napověz......
 

25 komentářů:

  1. Tak tak :-)
    Pime, keď máme smäd. Najlepšie vodu.
    V sklenenej nádobe na slnku odstatu.
    Robo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělé jsou aplikace v chytrých telefonech,které vám přikazují,kdy se máte napít.

      Vymazat
  2. A koľko tých blbosti nakoniec jesto? Obrovské množstvo...Preto pime, ak si to telo pýta, nie ako nám to odkazuje nejaký chytrák tejto doby! Tonino.

    https://www.youtube.com/watch?v=pN1niSFqfQ4

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím,
    i já piju dle pocitu žízně, ale to je od 0,5 litru klidně do 8 litrů denně. Nedělám v kanceláři. Doma piju vodovodu, kterou mám v 3litrový sklenici s křišťálem. Průběžně doplňuji (min zůstatek 1/4). Za půl roku neudělala bublinku. Kdykoli zrobím kontrolní vzorek samotné vodovody, přes noc je bublinek plný. Vodovoda v rachotě - nechám-li ji ve flašce do další směny, je na poblití. Jinak stejnej vodovodní řád.
    Ledviny denně u dospělého člověka přefiltrují na 180 litrů primární moči, kterou zase vrátí do oběhu ve formě nějaký užitečný tekutiny pro tělo. Vypadne z toho asi 1 - 2 litry odpadu, kterou nabídneme ekosystému :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nejlépe si dát každé ráno panáčka vlastní URINY..To je PITNÝ REŽIM..

    OdpovědětVymazat
  5. A vraj keď sa do 3. dní nenapijem, tak zomriem :-) Pravidelné suché pôsty s rozumným denným režimom aj do 5 dní telu neuškodia, práve naopak. Podstatné je ale akou vodou potom telo zavodníme. Už roky pijeme vodu demineralizovanú a takisto žijeme navzdory tvrdeniu mainstreamu. Jedzme na hlad a pime na smäd.

    OdpovědětVymazat
  6. Ospravedlňujem sa, zabudol som sa podpísať.
    Bernard.

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím :) s přihlédnutím k tvrzení,že se v lidském těle za osm let kompletně vymění všechny buňky,je teorie o zkrácení životnosti párového orgánu ledvin poněkud diskutabilní.Dá se žít i s jednou ledvinou ....

    OdpovědětVymazat
  8. Pro zvídavé přeposílám krásný rozhovor,nejen o vodě : https://www.youtube.com/watch?v=ICJxtft91zY

    OdpovědětVymazat
  9. Tiež pijem len keď mám smäd (takisto si myslím že piť sa má podľa pocitu a nie že niekto diktuje koľko treba), len domácu vodu zo studne a do RAB-oty ju nosím v nerezovej litrovke (viem že železo škodí, bol o tom článok tu na blogu, ale nenašiel som inú zdravotne nezávadnú nádobu na vodu, v tejto aspoň vydrží 20h voda studená), PET-fľaše a pod. som už dávno prestal používať, je to svinstvo.

    OdpovědětVymazat
  10. Podarilo sa mi nájsť jeden e-shop, kde majú fľašu zo skla, ktoré je počas výroby vibračne naprogramované, malo by to harmonizovať vodu. Vraj tá technológia vychádza z výskumov V. Schaubergera: http://www.flaska-slovensko.sk/scarontruktuacuterovanie.html. Čo si o tom myslíte Iv, môže to fungovať ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martin, nenašiel som tam cenu.
      Hľadal som ju preto, aby som ju doplnil do odpovede.

      Skrátka môj názor je, že je to marketing (aj s tým cudzím slovom zámerne)..
      Robo

      Vymazat
    2. Zdravím Robo, aj mne na tom niečo nesedí, vodu je možné programovať myšlienkami. Inak ceny sú medzi 20-30 eur http://www.letti.sk/flasky/. Snažím sa nájsť nejakú vhodnú fľašku zo skla, ktorú by som nosil so sebou do roboty (či skôr Rab-oty). Ono vraj nieje sklo ako sklo, môže obsahovať aj ťažké kovy, tak už ani neviem čo je vlastne dobré...

      Vymazat
    3. Martin, skúste si kúpiť striebornú mincu, položiť ju na dno sklenenej nádoby a nechať aspoň pár hodín tú vodu na slnku.
      Podstatnú časť k tomu urobia Vaše myšlienky.
      Fľašu do raboty potom neviem, kde zohnať. Tá ale potom bude až druhoradá.

      Zdravia! Robo.

      Vymazat
    4. Chalani naprogramovat si mozete cokolvek.Vodu,ale i priamo flasu ci napriklad ceruzku..aby robila to co chcete.Obcas program obnovite a vybavene.

      Vymazat
    5. Zdravím Robo a Martine,
      viděl jsem cenu flaše skoro tisíc korun no snad tam ty Výzkumy od Viktora Sch. pochopili a správně "převedli" do výroby haha, přišlo mi právě že už kdyby jen nějaké borec při výrobě flaše poplácal flašu rukó a udělal ji s úsměvem "malá" ihned ju tím takto zprogramuje. Má pak cenu tisíc korun? No jasné, zarobiť treba! .)

      Pozor, ale ještě než kópíte, zcela zásadní věc u http://www.flaska-slovensko.sk nyní je, zda mají vibračně naprogramovaný korek o tom ani zmínka!
      :)))

      Doporučuju pořídit obyčejnou flašu za 30kč v domácích potřebách, umýt, nalít vodu a naspinovat svou osobní vitální Energií.
      Autor blogu Iv zde psal i články na toto téma (flašu dát mezi ruky nedotýkat přitom skla a počkat si minutku nebo klidně pět a je to...) že by to bylo tak snadné? :)

      Robo, voda na Slunko nepatří je to jiný živel. mám pocit že na Slunku se rychleji kazí.

      Vymazat
    6. Ďakujem všetkým za rady a tipy, snáď nejakú vhodnú flašku (aj s obalom nejakým) zoženiem za rozumnú cenu. Našiel som niečo v e-shope, odkiaľ si z času načas kupujem nejaké potraviny http://zelenyobchodik.sk/2492-sklenena-flasa-v-neoprene-05l-zelena.html

      Vymazat
    7. OL, od doby, čo sem dal Iv tento návod, som si nejak už zvykol takto piť vodu z pohára doma vždy.. :-)

      Voda na slnku...už neviem, kde som to čítal a páčilo sa mi to.
      Nebudem sa hádať. Asi pol roka som to takto doma robil, Betyna (mačka) nám rozbila nádobu a potom som od toho upustil.
      Martin mi to znovu pripomenul, tak je čas vrátiť sa k dobrým postupom ;-)

      Martin, toto už vyzerá lepšie, ako ten Swarovského blud za cenu iného bludu so 72%-tnym obsahom.

      Zdravia, Robo.

      Vymazat
  11. Ahoj Iv,vies mi prosim vysvetlit co presnejsie znamena "posunut bod spojenia"?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Mailo
      Teď nevím, s jakou souvislostí?

      Vymazat
    2. Carlos Castaneda v knihach (Don Juan) casto spomina posunutie bodu spojenia.Ale stale nechapem co je presne myslene bodom spojenia a ako ho posunut.

      Vymazat
    3. to Mailo
      Jedná se v podstatě o Body realit, každého jednotlivce, které vytváří danou momentální skutečnost. Kdo pozoruje svůj život okolo sebe, dovede vycítit tyto Body realit jako možné se nyní uskutečňující a zaměří se na ně. Pokud se blíží něco, s čím člověk nesouhlasí, začne vytvářet energetický vír a posune bod spojení reality (nervozita, negace atd.) dál od sebe a dochází k dalším možným spojením bodů realit, které to původní nahradily. Proto je nutné si v hlavě raději promítat ty kladné věci, které se ti staly v životě a budeš je víc a víc přitahovat(bod spojení s realitou).

      Vymazat
  12. Z článku vnímám podstatný hlavně to o těch slazených sycených a všelijak balených a draze prodávaných limonádách/vodách, ano jde jen o byznys a kupuje to snad jen ťumťululum.

    Osobně pijeme již leta vodu z kohoutku, vždy odtočím napustím do sklenky PODĚKUJU JÍ a nechám chvili odstát, ne na Slunku ale doma na stole. Když je čas naspinuju ji. Křišťál a stříbrné mince do vody to může bejt prospěšný.
    Taky mrazíme vodu aspoň 2-3 dny a pijem ji pak rozpuštěnou, mňam to je dobrota, sanitr klesne na dno a ten pak vyliju.

    více i zde:
    http://energieupramene.blogspot.cz/2012/11/udrzovani-masinky-v-chodu.html

    OdpovědětVymazat
  13. Výroba Ledínkové vody - video

    https://vk.com/video49510199_167240232

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.