sobota 9. července 2016

Čokoláda Kinder Fajne




Nekonzumovali KINDER

Experti z organizace pro ochranu práv spotřebitelů Foodwatch zjistili, že čokoládky Kinder obsahují látky způsobující onkologické choroby.
Jedná se o tak zvané aromatické oleje MOAH (Mineral oil aromatic hydrocarbons), jejichž přítomnost se může negativně projevit na zdraví spotřebitelů, píše anglická verze webu RT.
V této souvislosti požádala organizace Foodwatch výrobce, aby svou produkci z obchodů stáhl, její výzva ale byla ignorována.
„Výrobce naší výzvou hrubě opovrhl. Místo toho, aby stáhl nebezpečné čokoládky z obchodů a varoval spotřebitele, prohlásil, že vše bylo zkoordinováno, přičemž naprosto zákonným způsobem", cituje web zástupce organizace Foodwatch Johna Heega.
Předpokládá se, že škodlivé látky pronikají do čokolády z jejího obalu, jehož barva může obsahovat oleje.
Německá nezávislá organizace pro ochranu práv spotřebitelů Foodwatch oznámila, že v čokoládě Kinder byly nalezeny minerální aromatické oleje, které vznikají při zpracování ropy. Podotýkalo se, že bylo otestováno 20 výrobků této společnosti, a ve třech z nich byly zaznamenány nebezpečné úrovně obsahu těchto látek.

8 komentářů:

  1. V ktorej potravine už nie je, ktorá sa predáva hlavne v obchodných reťazcoch, nejaké svinstvo...Minule som zobral len nie veľmi lacnú klobásu a čítam, že čo obsahuje, čítam a zrazu aj niečo nové - glukózovo - fruktózový sirup, mňamky no...To je teda novinka, keď nabudúce budem robiť klobásky, tak tiež to tam pridám, mňamky sú mňamky predsa...Tonino.

    http://www.svet-zdravia.sk/clanky/je-glukozovo-fruktozovy-sirup-zdravy

    Vidíte tam niekde ten sirup a ďalšie prísady, ktoré dnes pridávajú do klobás a predávajú sa: http://urobsisam.zoznam.sk/recepty/ako-na-vyrobu-chutnych-klobas

    A tu je to, čo sa predáva v obchodoch: http://www.kurakralovske.sk/klobasy-a-spekacky/

    OdpovědětVymazat
  2. Zoznam ečiek: http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek Veru, nie je ich málo, aby celý zoznam jeden nosil do obchodu...Tonino.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za článek zrovna včera jsem četl a to si představte jakej je dnes člověk někdy za podivína či blbce a lakomce když nechce těm děckám dopřát současný výkvět chemicko-rafinérských závodů jako např kindr čoko, milka, nebo těm "starším" v pubertě - prej energetickej drink haha, chipsy, tyčinky a další blivajz, jedním slovem hnus.

    Tyhle oleje adalší chemie jsou do sladkostí přidávány záměrně už nějakou dobu a se zcela záměrným účelem, takže dál a rád zůstanu podivínem "i blbcem" pro někoho... a po všech našich příbuzných, tetách i sousedkách dál platí přísný zákaz kupovat cokoliv sladkýho našim dětem, smí dát pouze ovoce nebo něco pečenýho doma na plechu, snad si toho všimnou i ostatní lidé a pochopí.
    Takovej brumík to je hnus všech hnusů futrál, ten např vyrábí v pátek odpoledne po šichtě když zametají dvůr, ale už to slyším on je pak se slevou či v akci za 5-7korun tak proč to dětem nekoupit prej když jim to chutná haha.

    Pamatuju v dětství co bylo tolik dobrot (jasně nějaký éčka tam taky byly) ale sladkosti se ještě daly jíst třeba ten sojovej suk, dnes bych to do pusy nevzal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Temnote sa najviac dari v 3D pretoze je tu naj dualita a hmota ako nikde inde.Teraz su velke sance k vzostupu tela ludi a tak robia vsetko pre to aby sme to mali tazsie. Telo(mysel) je nastrojom Ducha.Ale ak nastroj stoji za hovno neda sa s nim tvorit dokonale veci.Snazia sa aby sme mali nedokonale nastroje,pretoze tie nastroje su v tomto nedokonalom stave lachko ich otroci.A ak je otrokom telo,je otrokom i Duša.Sila nam pomaha k vzostupu teraz viac ako kedykolvek predtym...a to si oni uvedomuju.Nechcu vsak stratit otrokov a zdroj energie preto sa deju veci ktore sa deju.Sila a Duša su vsak silnejsie a navzdy slobodne a ludia sa prebudzaju.Kto povznesie telo a mysel,najde spojenie zo Silou a stane sa slobodny. Nech vas Sila sprevadza.

      Vymazat
  4. Poprosím z jakého filmu je ten obrázek děkuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to OL
      Teď si nevzpomenu, ale napište do vyhledávače filmy s Jim Carrey.
      http://www.csfd.cz/tvurce/322-jim-carrey/

      Vymazat
    2. Ace Ventura - Zvierací detektív - http://sledujufilmy.cz/film/ace-ventura-zvireci-detektiv-1994/28/

      Tonino.

      Vymazat
  5. Kulturní uderka https://uloz.to/!osrK5bhVd/objeveni-nebes-vob?_fid=mgtu

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.