středa 7. října 2015

Co je čas?




Na mnoha webech se nyní dost často píše o čase a tak rád i zde přidám trochu do mlýna a každý si pak sám podle svého poznání utvoří nějaký pohled na tuto otázku. Podotýkám, že zde nemluvím o čase na hodinách, vytvořeném lidmi.


Klasická fyzika se spoléhá na obecnou relativitu a tvrdí, že každé těleso v našem prostoru hmoty (reality) umožňuje zakřivení času a prostoru a je vlastně spolutvůrcem této reality. Prostě tělesa zde v této realitě vytváří kolem sebe prostor a ten zmíněný čas. Bez nich by prostě náš prostor neexistoval. Než se vytvořila naše realita tohoto vesmíru, tak prostor ani čas neexistoval. Z toho jasně můžeme usuzovat, že kdyby nebyla zde hmota, neexistoval by ani čas, protože ona hmota vytváří zakřivení prostoru a s tím následně i vytvoření časového aspektu.

Náš život zná každý jednotlivec sám osobně, osobní život. Naše Slunce a celá sluneční soustava se pohybuje vesmírem a okolo rotují i její planety. A tento pohyb sluneční soustavy vesmírem díky jejich hmotě vytváří čas - informaci, kdy si uvědomujete, že třeba před čtyřmi roky se naše Země nacházela úplně na jiném místě ve vesmíru. Čas je prostě informace a ta existuje vždy a všude v této hmotné realitě 3D. Informace jsou uloženy pak ve struktuře časoprostoru, který rovněž vytváří veškerá hmota. Každý váš stav i vaše události se automaticky otiskují do času, časoprostoru, tedy jako informace. A pokud chcete něco měnit ve svém životě, musíte vnitřně jít po své časové linii až do okamžiku, kdy nastal třeba ve vašem životě nějaký negativní zlom, který vám váš život v budoucnosti třeba zkomplikoval. Pokud nerespektujete tuto časovou linii, nic nevytvoříte kladnějšího a vzniká jen chaos, protože „něco“ netvoříte na časové linii, ale v přítomnosti. Časová linie vám pomůže změnit váš dnešní reálný život a vy díky časoprostoru můžete v něm upravovat informace na časové linii, které se odehrály ve vašem životě a tak měnit svůj život, nevytváříte chaos, který dnes vytváří skoro každý, kdo tyto věci nezná.  Kdo toto pochopí, tuto mechaniku, uvědomí si, jak důležitý je čas v našem prostoru, je silnější, přímější a nevytváří chaos. Hlavní je si uvědomit svůj řetězec životních událostí. Informace je Čas a informace je vždy uložena v tomto časoprostoru.


S úsměvem se zeptejte někoho, komu ujel vlak, autobus, nebo uletělo letadlo, kdy se měl dostat na nějaké důležité jednání, které by mu změnilo život. Zeptejte se někoho, co je vteřina, kdo přežil autonehodu, je to vždy informace na časové přímce časoprostoru - informačního pole. 
Nemluvil jsem zde o čase, jako jsou lidmi vytvořené hodiny, ten se určuje jen podle značení na zmíněných hodinách. Ve skutečnosti žijeme své životy pod ovlivněním hmoty, která zanechává v časoprostoru ( v informačním poli) svůj specifický otisk – informaci, jinak by byl jen chaos a v realitě tady? Kdybychom si jako lidé nevymysleli veličinu času, měřitelnou nějakými hodinami, byl by zde taky chaos.

Pokud se ale budeme řídit nejnovějšími objevy kvantové fyziky, víme že čas jako takový je informace v informačním poli i časoprostoru, tak jak i potvrzuje svou teorii o čase Nassim Haraimen.

Tento Svět 3D má svůj počátek a tedy i jednou konec a s úsměvem víme, že i Satan ví, že má vyměřen v tomto časoprostoru svůj čas a moc dobře ví, že mu zbývá již málo času. Náš svět je jako uzavřený prostor hrubé hmoty, kde platí časoprostorové body, informační pole, námi označovaný jako čas, ale ve skutečnosti je to v tomto prostoru jen informace.
Aktualizováno
Pro ty, co trochu zápasí se svým životem v tomto časoprostoru, nahrál jsem pro Vás zvukový soubor, podle nějž se můžete i řídit a pomoci si, zjistíte, že čas je zde velmi důležitý.
http://energieupramene.blogspot.cz/2015/05/opet-nassim-haramein.html 

18 komentářů:

  1. Ano Iv,dakujem...skvely clanok. Teda mozeme ist v myslienkach spet do(casu-teda) informcii ked sa nam stalo nieco nepekne co z nas spravilo toho kym sme..ideme spet v informacnej pozicii ..a tomu hovorime cas. Ak prestaneme vnimat informacie alebo znizime pocet vedome primanych informacii voci pozicii,nas cas oproti hodinkam skracuje. Ak prestaneme vnimat svoju poziciu voci informaciam z,okolia tak sa nas cas oproti hodinkam predlzuje. Prehrajme si teda opet v myslienkach svoju minulost,pochopme ju v lepsom svetle a okamzite tym zmenime k lepsiemu nielen seba,svoju buducnost ale i pritomnost. :-) Ak sa naucime narabat z poziciou voci informaciam,naucime sa tym narabat z hmotou a casom. Tym ze infotmaciam pridelujeme konkretnu poziciu vytvarame hmotu i cas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mailí, myslíš tedy, že když budeme určitý informace ignorovat, že se tedy prostě neprojeví v prostoru a čase?
      Co jsem tak pochopila s tím vracením se do minulosti k nepříjemným zážitkům, které nás ovlivňují v přítomnosti, ale i v budoucnosti, musíme se v myšlenkách vrátit do konkrétní té doby a prostoru ve které jsme se při oné nepříjemné události vynacházeli a pak si představit jaké jsme z toho měli pocity a dojmy a ty pak změnit na jiné "myšlenky", tedy co jsme u toho prožívali, jestli to tak můžu říci.
      Tohle je pro mne dost těžké téma, spíš bych to označila jako takový mužský a technický. Hledám proto vyjadřování, aby jsem to dobře pochopila i já, tedy ženská.
      Ohledně vnímání informací a délky vnímání času, mně snad napadá jedno, když jsou informace pozitivní, příjemné, tak mně čas plyne klidně, možná pomalu.Jak se navalí spousta negativních, člověk je ve stresu a zdá se mu, že nic nestihne a je hned fofr. Takže si myslím, že čas je prostě furt stejný a my ho netvoříme ani neovlivňujeme.Jen se subjektivně mění náš pohled na něj.

      Vymazat
    2. Ahoj Terezka. Ked su informacie neprijemne ci nezaujimave tak sa im snazis nevenovat-teda nevenujes sa im tolko ale sa hlavne venujes pozicii-teda uz by som isla odtialto prec...tym sa vnimany cas voci hodinkam predlzuje. Hmota existuje len v pritomnosti,v minulosti ci buducnosti je to len energia. Myslienka´=informacia=energia. Ja v pritomnosti teda pozorovatel+informacia teda energia+pozicia=hmota ktoru vnimame. Ak dodavame akekolvek informacie comukolvek(myslime na to,predstavujeme si to ci hovorime o tom) i bez pozicie tak tomu dodavame energiu. Ak spravime tu poziciu voci nam tak sa to zacne i prejavovat...ci si to tym pritiahneme. Nemyslim ze by to tak lahko zmyzlo ked na to prestaneme mysliet Terezka z dovodu ze niesom tu ako clovek sam ale mame spolocne pole. Skor je to o tom ze to dokazeme kedykolvek zmenit alebo spravit take ake to chceme len silou myslienky.tiez o tom ze to na co myslime dokazeme doslova vytvorit z energie myslienky teda informacie. Este trosku zlozitejsie...ta energia je vsade ololo a my mozeme v nej vytvarat ci menit informacie myslienkou,alebo tu energiu vytvorit samy a potom ju zhmotnit v akejkolvek pozicii. To je vlastne cast Kvantovky.

      Vymazat
    3. Terezka,na urovni energie a informacie to tak funguje-to co nevnimas neexistuje z nazho pohladu ako osoby. To comu nevieme pozciiu stava sa len informaciou a moze posobit len na poly informacie(energiu dodavame my). Teda ak neviem kde sa znamy xy alebo akakolvek vec nachadza v pritomnom case teda ho nepozorujem stava sa iba energiou a informaciou. Vtip je v tom ze kazdy samostatne mozeme vytvorit poziciu xyna a preto bude existovat a jeho existenciu tazko ovplivnime ako konkretna osoba. Mozeme vsak ovplyvnovat takto samych seba a v pritomnosti veci ktore este nemaju voci samemu sebe poziciu svojimi myslienkmi,energiou,informaciami. To dokazuje pokus ked sa fyzikom castica zjavila vzdy na tom mieste kde ju hladali(i na viacero miestach zaroven),a tiez to dokazuje pokus zo strbinou.

      Vymazat
    4. Ano,ten objektivny cas reprezentovany hodinkami neovplivnime,dokazeme vsak ovplivnit nas vlasny subjektivny cas teda jeho vnimanie-rychlost.

      Vymazat
    5. Celkom dobry clanok som objavil ktory hovori nieco podobne ako som pisal..Terezka n konci je i vysvetlene co som myslel tym zajst do spomienok a zmenit vnimanie toho co sa stalo.Brandon Bays o tom pise vo svojej knihe,sedi to a funguje. Odkaz na clanok http://www.2012rok.sk/wp/veda-a-technika/32801-kvantova-fyzika-a-zazraky-aneb-plasticka-realita

      Vymazat
  2. čas se zrychlil...prý je to záměr,aby lidě neměli čas na seberealizaci...na ten EVENT...http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail/8266-odhaleny-vesmir-i-dil-zprava-/

    OdpovědětVymazat
  3. http://m.benjamin-fulford-cz.webnode.cz/blog/

    OdpovědětVymazat
  4. ďakujem za podnetný článok, pán Iv.,
    nielen o ponímaní času, zaujímavý pohľad na túto tému v texte
    http://www.abdrushin.sk/vo-svetle-pravdy/posolstvo-gralu-od-abdrushina-002.php

    ...Čas! Skutočne plynie? Prečo pri tomto ponímaní narážame na prekážky, ak chceme takto premýšľať ďalej? Celkom jednoducho preto, lebo základná myšlienka je nesprávna, pretože čas pokojne stojí! My sa mu však ponáhľame v ústrety! My sa ženieme do času, ktorý je večný, a pátrame v ňom po Pravde. Čas pokojne stojí. Zostáva taký istý dnes, včera, aj o tisíc rokov. Iba formy sa menia. Noríme sa do času, čerpáme z lona jeho záznamov, obohacujeme svoje poznanie v zbierkach času!

    Inšpiratívny film – The Shift
    inak plynie čas umelcovi, biznismenovi a bezdomovcovi... prežívanie Prítomnosti otvorenou Dušou...
    1:02:22 - https://www.youtube.com/watch?v=cAwur1u7aqc

    k téme času od Mike Oldfielda, to mám rád
    https://www.youtube.com/watch?v=lNi1AdIYKIg
    Leo

    OdpovědětVymazat
  5. Nejdříve čas, potom pohyb - nikdy ne naopak...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale!
      pohyb v prostoru vytváří čas
      kámen nikam nepochoduje ale základem hmoty,resp. atom jádra jsou částice energie

      dnes jsem si říkala, jestli v tom hadronovym urychlovači ve šv. opravdu,ale opravdu :)
      vědí co dělají, výkřiky mladíka české řeči v hydeparku ?cca před rokem, že černou díru tutově nevytvoří mne moc neuklidnila
      myslím že lidské ego-částicový fyzik- součást zkoumaného-
      k pochopení a už vůbec ne k napodobování a zkoumání nedospělo,
      sladký a hravý Feynman
      si také pořád jen tak počítal a hrál až mu nobelovkou pomáhali čistit svědomí od hirošimy
      (jeden z miliardy příkladů lidstva- ovšem pořádně znatelný)
      nehledě na to že velký třesk je na vteřinu,milimetr a nanočástici perfektně spočítaný změřený a zvážený ale jako objektivní fakt totál uhozený

      k článku a dalším komentům
      jsem pár hodin po dost těžkym úrazu -ne vlastní vinou- a od první vteřiny jsem klidnější než kdykoliv v životě a vím že těch znamení v předchozích dnech bylo ažaž jen jsem myslela že směřují k jiné části mého života

      mějte se

      Vymazat
  6. - mimo téma -
    od včera probíhá erupce, děcka i my se dost budíme v noci..

    http://prntscr.com/8p2tqf
    http://prntscr.com/8p2ua5

    a co se nám chce přitulit k Slunečnímu portálu?
    http://prntscr.com/8p2sm7

    -ol-

    OdpovědětVymazat
  7. Čas stojí, je večný, to len mu vždy ideme oproti a pohybujeme sa v ňom... Tonino.

    https://www.youtube.com/watch?v=nOhs1OiSves

    OdpovědětVymazat
  8. https://youtu.be/25f3tEFz7vA

    "..v srdci je pamäť, na nebesiach Ruská (Slavjanská) vlajka.."

    OdpovědětVymazat
  9. To mi připomíná ty 2 časy již někde zmíněné tuším chronos a kairos, kdy chronos je ten technokratický čas dnešní společnosti tzn hodiny na zdi a používá se k řízení letadel, autobusů, k nahánění lidí do práce ( nojóóó´známe "Na panské!":-) tzn. normy = počet zhotovených ks/hod) atd. Tento čas jsem nikdy vnitřně nepřijal, i když jsem se musel přizpůsobit (práce, doprava, atd). Dnešní společnost by bez tohoto času nejspíš nepřežila, ale dovedu si živě představit společnost žijící bez tohoto chronosu, žilo by se tu mnohem líp a asi i jednodušeji než dnes.
    A pak je tu Kairos o kterém je v článku řeč, ten zase chápu spíš jako takový rytmus kterým se celý Vesmír řídí a s tím vnitřně souhlasím i souzním, jablka přeci pujdu trhat až budou zralý a ne přesně 7.června v 13.21 hodin.
    Děkuju za článek pane Iv a nejvíc mě v něm zaujala věta "Kdo toto pochopí, tuto mechaniku, uvědomí si, jak důležitý je čas v našem prostoru, je silnější, přímější a nevytváří chaos." ano tento přímější přístup k životu mi vyhovuje.

    OdpovědětVymazat
  10. https://www.youtube.com/watch?v=nvUeo5sagkA

    OdpovědětVymazat
  11. Co je čas?
    Na tuhle otázku od novinářů odpověděl kvantový fyzik a jedna z největších hlav minulého století John Wheller takto:
    Je to jev, který umožňuje to, aby se vše neodehrálo teď a najednou. Matěj

    OdpovědětVymazat
  12. Skveli film .."Hostitel"...ak chces vediet kym si.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.