čtvrtek 9. dubna 2015

Rusko : USA – jednoduše a levně

Západ, stejně jako v polovině XX století buduje „Železnou oponu“, straší množstvím zbrojního arzenálu, místo aby usiloval o spolupráci a tím i ve svůj prospěch. Ono NWO, nebo světová nadvláda je pro západ velmi pěkné sousto.
Západ chce položit Rusko ekonomicky a aby se také nemohlo rozvíjet vojensky.
Jenže Rusko jde jiným směrem, vyvíjí nové postupy v oblasti vojenské bezpečnosti. 

Prezident Putin řekl, že se nebude zapojovat do závodů ve zbrojení, ale přijme asymetrická řešení, tak jak jej používá doposud,výsledek je např. Krym, spuštění BRICS. Jako stát vystupuje ve světě suverénně a iniciuje i jiný měnový řád. 
Je zřejmé, že se zde bavíme o úplně jiných zbraňových systémech, než ty stávající. Tyto nové zbraňové systémy musí splňovat jisté požadavky.
Zaručené zničení nepřítele a nový Systém by měl být schopen na 100% toho dosáhnout. Asymetrický systém bude obsahovat minimální množství obsluhujícího personálu, nesmí překročit několik tisíc. Asymetrická zbraň využívá druhotných destruktivních procesů, které v účinnosti mnohokrát překročí destrukci jaderných zbraní a je zahájeno cíleně s relativně malými počátečními účinky. Tedy asymetrická zbraň je použita jako hlavní faktor pro spuštění destruktivních geofyzikálních procesů, jimiž jsou USA ohroženy značně více, než Rusko. Tato zbraň pro biosféru Země bude mít rovněž nesrovnatelně menší škody.
Rusko je na euroasijském kontinentu, kde je většinová populace a i nadmořská výška není malá, takže je zde značná ochrana před povodněmi a silnými tsunami.

Jiný obraz se naskýtá však u USA. V pobřežních oblastech s mírným převýšením nadmořské výšky, tvoří její základní část, skoro 80% obyvatel a většina výrobních zařízení. Dokonce i velmi slabá tsunami s výškou několik desítek metrů, může vést ke katastrofálním důsledkům pro USA. To si například zažili u hurikánu Katrina v New Orleans i ve Fukušimě. Kdežto Rusko, jehož větší území je na Sibiři spočívá na několika kilometrové tlusté desce z čediče, takže nějaké katastrofické geofyzikální následky skoro žádné.
Naproti tomu USA má Yellowstonský park, který se probouzí s frekvencí 600 tisíc roků a jejich odborníci se domnívají, že tento supervulkán může explodovat v každém okamžiku. Jeho činnost se v současnosti zvyšuje a tady by stačilo zasadit relativně malý úder munice o megatuně a tak iniciovat výbuch této sopky. Důsledky by pro USA byly katastrofální – země by zmizela a byla pokryta tlustou vrstvou popela.


Další zranitelná oblast USA z geofyzikálního pohledu, tedy i vojenského, je San Adreas – délka zlomu 1300 km mezi Tichým oceánem a severoamerickými deskami. Toto je rovněž oblast geofyzikální nestability, často způsobující otřesy až 8,5 stupnice Richtera. Dopad rakety s jadernou hlavicí může vyvolat katastrofické události, jež mohou zcela zničit infrastrukturu USA na pobřeží.
Tedy USA jsou z geofyzikálního hlediska a možného použití Asymetrických zbraní velmi zranitelné. Nyní Rusku zbývá určit prostředky, pomocí nichž se mohou iniciovat tak rozsáhlé geofyzikální děje a to hlavně lacino a bez ohledu na početní množství armády. Toto běžně dopraví raketa  s nosností nálože 8 tun, jež by měla stačit na iniciaci Yellowstonu. V důsledku toho, by USA přestaly existovat, ale i pro ostatní svět by to byla pohroma. Tyto možnosti by vojenští stratégové z USA měli brát v úvahu a rychle zastavit všechny myšlenky na agresi proti Rusku.
Další možností je vytvořit obří tsunami, podle Andreje Sacharova. Ruské ponorky, jež operují v mezinárodních vodách, v referenčních bodech podél Atlantiku a Pacifiku nechají vybuchnout nálože v hloubce 6-8 km. V důsledku výpočtů bude vytvořena vlna, která u pobřeží USA dosáhne výšky 400-500 metrů i více. Vlna dosáhne hloubky vnitrozemí více jak 500 km. Při výbuchu v těchto hloubkách jsou desky velmi tenké a přicházející uvolněné magma při styku s vodou oceánu ještě posílí explozi. V tomto případě výška tsunami by měla dosáhnout podle propočtů více jak míli. To je pak „čistá“ zbraň a jaderná zima nevznikne. Rovněž takový útok vyvolá další tektonickou aktivitu v celém regionu. Zpětná vlna pak zasáhne Anglii a další země NATO u pobřeží Evropy. Pro iniciaci Asymetrických zbraní popisovaných scénářů výše je asi celkem pro USA tucet a to vytváří opravdu příznivé podmínky pro jejich použití a to s malými náklady jak finančními, tak malým množstvím techniky, včetně její obsluhy.

Volně zpracoval Iv, dle Konstantina Sivkova, předsedy Akademie geopolitických dějů, doktora vojenských věd.

7 komentářů:

  1. tematicky výstižné obrázky - Stalinský prieplav :)))
    http://s7.pikabu.ru/post_img/2014/03/10/1/1394399874_1308769519.jpg

    http://anek-worlds.ru/wp-content/uploads/2013/01/proliv.jpeg
    Leo

    OdpovědětVymazat
  2. Možná právě proto, že v USA vědí, jak na tom z čistě přírodních poměrů jsou, hrajou vabank. Prostě z jejich pohledu - všechno nebo nic. Rusko je dnes mnohem dál hlavně morálně a mravně, a díky tomu má i větší pomoc shora. Doufám, že pokud dojde na použití těch asymetrických zbraní, tak to celá planeta nijak výrazněji neodnese, přece jen ten Yellowstone by hodně citelně pocítila celá Země. Jsem spíš přítelem ostatních asymetrického konání, hlavně co se týče informačního pole a podobně...

    OdpovědětVymazat
  3. Reakce Ruska na Čechy byl adekvátní,v roce 1997 a 2002...Svarožný potok již v Bavorsku,skoro u prameniště zdevastoval cestu,která v Čechách až k závoře byla asfaltová.Někdo popadl miliony tun vody a hodil je zem.....Absurdistan se KAFKOVSKY projevil zcela nedávno,,,https://www.youtube.com/watch?v=CDTf5KEzdt0 A milý architektík se kroutí jako had a nepřízná,že mohl popadnout tužku a ten eskalátor tam přimáznout...A britský hrabě se přiznává s podmínkou,že to zveřejní až po jeho smrti. https://www.youtube.com/watch?v=jSIADJRPG5M Tady to vyřeší jen VYŠŠÍ MOC..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten vestibul bez eskalátoru mi připomíná jednu sabotáž...Stavba mostu Inteligence v Braníku.Nevinná stavbička až v TUNELU zpusobila,že se v profilu nemohly setkat soupravy,aniž by se neodřely.Dodnes má ten most luxusní JEDNU kolej,ačkoliv je postaven na DVĚ. Současní architekti se podepsali svým dílem HAVLOIDUM a jejich stalinskému kultu osobnosti...

      Vymazat
  4. Snaha využiť na vojenské účely ovplyvňovanie tektonických javov je už staršieho dáta. Najmä po ovládnutí jadrovej štiepnej reakcie sa výskumy v tomto smere rozbehli na oboch stranách už od 50. rokov minulého storočia. Na motívy "uniknutých" správ z vojenského výskumu napísal v roku 1986 Frederik Pohl román TEROR, v ktorom sa zaoberá takmer presne rovnakými úvahami, aké sú zverejnené v tomto článku. Je zaujímavé, že napriek tomu, že doma sa stal román bestsellerom, v našich končinách sa veľmi nepresadil. Pár kúskov sa ešte dá vyhrabať v antikvariátoch.
    Ale keď sa tu už diskutuje o nových trendoch vo vojenskej stratégii, dovolil by som si upozorniť na kľúčové slová RYČAG, VITEBSK, RTUŤ, najlepšie v azbuke. Strýčko Google pomôže :) Sú to moderné ruské systémy na rádioelektronický boj. Ak skutočne fungujú tak, ako je zaznamenané na zverejnených záberoch, naznačovalo by to, že sa ruským vedcom podarilo doviesť do prakticky použiteľnej podoby technológiu Teslovho štítu. Ak je to pravda, v tom prípade sme svedkami revolučného zvratu vo vojenskej technike. Znamenalo by to, že protiraketové systémy X-tej generácie patria do múzea spolu s Clausewitzovými učebnicami vojenského umenia.
    Zdravím Vás!
    svarnetic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to svarnetic
      Děkuju a o elektronických systémech jsme zde již psali http://energieupramene.blogspot.cz/2014/10/rusko-predbehlo-zapad.html

      Vymazat
    2. Ďakujem svarnetic za info... nové zbraňové systémy Ruska, na konci zmienka o Donaldovi Cookovi
      https://www.youtube.com/watch?v=8P4beVR0bbY
      Leo

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.