středa 29. ledna 2014

„Milovaná“ jaderná energie




Zde je rozhovor s  Holgerem Strohmem, německým technikem, odborníkem na jadernou energii resp. jaderné elektrárny a spisovatelem.
Napsal na 40 knih a podle jedné z nich byl natočen dokumentární film "Friedlich in die Katastrophe - V poklidu do katastrofy" (přibližný překlad, nejsem němčinář).
V následujícím rozhovoru, který je v němčině se slovenskými titulky, se dozvíte řadu cenných informací, které jsou utajovány.

Dozvíte se o tom, jak se proměnilo naše životní prostředí za dobu používání jaderných elektráren, když to, co dříve bylo již používáno za nebezpečný jaderný odpad, se v důsledku změny norem, stalo škrtem pera bezpečným předmětem resp. např. i bezpečnou, nezávadnou potravinou, které nám jsou takto pak prodávány. Normy se "zjemnily" od té doby mnohonásobně, zatím asi 4.000x. (plánuje se 13.000x, údajně)
Dozvíte se, proč jsou jaderné elektrárny potřebné z jiného, než energetického důvodu - jsou totiž levnou cestou k získání jaderného materiálu pro vojenské účely. Bez nich by jejich výroba byla mnohonásobně dražší. Prakticky nemožná, ve společnosti neobhajitelná, z důvodů nákladů. Takto se vesele vyrábí m ateriál pro vojenské účely a my to platíme!!! 

Dozvíte se tak také, proč se lpí na jaderné energetice a proč neexistuje politická vůle uvolnit použití technologie na tzv. volnou energii, známé již od dob Nikoly Tesly. Tohle tam nezazní, takto, ale je to zřejmé z předkládaných informací a jejich kontextu. 
A pochopíte jak nebezpečná záležitost jaderná energie, i ta pro tzv. mírové účely, je. Uvědomíte si, že za daných okolností, různými haváriemi dostává lidstvo varování, aby se od používání této energie, třeba "jen" k mírovým účelům, odpoutalo. Aby šlo v otázce zajištění energetických zdrojů, jinou, cestou, přátelskou k životu jako takovému, lidstvu i
k planetě Zemi jakožto živému organismu. Pokud tato varování lidstvo nevyslyší, může dojít na vážnější události.

Však jistě víte, jak to bývá, když duše vede individuálního člověka k probuzení,
k vnitřnímu probuzení a on nenaslouchá, nenásleduje...

31 komentářů:

  1. Já bych byl naprosto pro, aby lidstvo celou jadernou energetiku klidně vyměnilo třeba za staré mlýnské kolo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych se zas na mlýnské kolo vykašlal a vyměnil bych jadernou a fosilní energii za volnou energii - funkční prototypy i malá a velká zařízení existují a někde se i používají, tak proč chodit zpátky a ne vpřed?

      Vymazat
    2. Myšleno tak, že když zatím tato volná energie dostupná není, tak třeba i mlýnské kolo. Jen pryč od jaderné energie.....

      Vymazat
    3. A co se týká cesty zpět nebo vpřed, tak neexistuje žádné pravidlo, že například cesta zpátky musí znamenat mínus. Podívejme se na cestu vpřed a z mnoha poznání jasně vidíme, že ne všechno znamenalo plus. Důkazem je i tato jaderná technologie.
      Lidstvo totiž v té dávnější době ještě zcela neztratilo svůj přirozený vývoj a možná stálo jen krůček od zásadních poznání které by by znamenaly skutečné plus.
      Vzpomínáme zde třeba Teslu. Dalo by se také říct, že je to cesta zpět, tedy pomyslné mínus, ale je to právě naopak. Příkladů by byla řada.
      Zásadní problém je v tom, že lidstvo ztratilo svůj přirozený vývoj, jinak by bylo na zcela jiné úrovni ve všech směrech a dávno mohlo technologie volné energie využívat.
      Ale všichni to víme, tak proč tímto komentářem nosit dříví do lesa, že ?

      Vymazat
    4. Jo, jasně, chápu :) Museli bychom se tu k sobě chovat trochu jinak, abychom mohli využívat volnou energii celosvětově a bez omezení ... a tak nějak se obávám, že díky tomu množství radioaktivního svinstva, co je už teď na planetě, není jiná cesta než do doby kamenné. Byl bych moc rád, kdybych neměl pravdu.

      Vymazat
  2. Jo, tenhle rozhovor jsem před pár dny viděl. O jadernou energii se zajímám několik let a můžu říct, že si fakt nevymýšlí. Ví, o čem mluví a i technické informace, pokud můžu ze svého omezeného pohledu soudit, jsou pravdivé. Iv, jestli jste to celé viděl, pak mi dáte za pravdu, že s naší technologií není cesty zpět při současném stavu Fukušimy i dalších jaderných zařízení na světě. Leda že by nám znovu pomohl někdo z mimozemšťanů (u Fukušimy už pomáhali, když to začalo) nebo že by se uskutečnil kvantový skok ... jiné východisko opravdu nevidím ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jane, ta Fukušima je hrůza,navíc mám divný podezření(ale jen na základě vnitřních pocitů),že to bylo uděláno záměrně,aby se poškodila Země a ubylo "pár" lidí a ani válka nemusí být,že.No a pomáhali nám určitě a doufám,že pomohou zase, ale tím,že zachrání Zemi a kdo bude moci zachrání se též.Věřím,že Země je natolik důležitá,že nebude ponechána napospas.Jen tedy co jsem zaznamenala,výzvy aby si lidé přáli,ať Fukušima zmizí(nebo něco v tom smyslu),vždyť to celé odporuje "Pravdě o životě".Čím víc si to budou lidi přát o to víc budou působit vyrovnávací síly,jsme v dualitě,přeci.

      Vymazat
    2. Vzpomnam si Terko,kdosi psal,ze ona dualita nefunguje pro konani dobrejch veci,nevyvazuje je tedy zlejma....? Ale nevim jestli si to spravne pamatuju.Pak jeste udajne nefunguje u "jesterek" bez empatie......? Coz me rovnou napovida,ze je potreba je v tom pripade rovnou strilet,protoze to na ne bude teda asi jedinej bic.

      Vymazat
    3. Ter - jo, ta tsunami byla udělaná záměrně, ale nevím, jestli zamýšleli i tohle, spíš ne, a vymklo se jim to z rukou. A sami neví, co s tím, proto o tom je taky zakázáno mluvit.

      V pravdě o životě je napsáno, že pokud podle pravdy pojmenuju svůj problém (nemám práci např.) a do budoucna vyslovím reálné očekávání, že to bude naprd (tu práci neseženu), rovnovážné síly zajistí, že mi to vyjde. Ale musí tam být časové hledisko (za týden, za měsíc atd. budu stále bez práce). ... to přání, jak je popsané v prosbě od tomáše marného, pracuje s přáním v přítomnosti ( = v této chvíli mizí Fukušima) a to je něco jiného podle mě. Mně fungují oba způsoby, jak přání v přítomnosti, tak nepřímé očekávání do budoucna.

      Vymazat
    4. Vzdycky jsem tvrdil a divil se,proc si hrajeme s atomovou energii,kdyz ji umime rozjet,ale neumime ji okamzite zastavit,ani zlikvidovat nebezpecnej odpad z ni.........je to jako sedet na vetvi ve velky vejsce a rezat si ji pod sebou.Koukali na me jako na blazna,dodnes nevim proc.....

      Vymazat
    5. Jo, děcka dostaly super hračku, a pos*aly tím celou krásnou planetu na miliony let dopředu. To je asi tak všechno, co se k tomu dá říct.

      Vymazat
  3. http://youtu.be/X2jUZ9y2OqE
    Štát si dal záležať na "informovanosti" svojich daňových poplatníkov, že jadro je bezpečné.
    Pomerne veľký rozdiel pri zrovnaní informácií od pána Strohma.
    A aj keď by to bolo len 300, alebo 500 rokov vymretia rádioaktivity v odpade - veď to je 15, alebo 25 generácií ľudstva !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to si dal. I my jsme měli na základce v deváté třídě povinnou exkurzi do Temelína. Pamatuju si, jak byli všichni nadšení ... paní učitelka mluvila o tom, jak nás jaderná energie v budoucnu zbaví smradlavých tepelných elektráren, jak to je čisté, blá blá blá ... V tom infocentru sedělo dost rádobychytrých lidí nebo zaměstnanců elektrárny, a tvrdili nám, že i když jsme vzdušnou čarou nějakých 150 metrů od reaktoru, že úroveň radioaktivity je tu stejná jako třeba na horách ... JASNĚĚĚĚ. Už tehdy jsem se tam cítil dost divně a celé mi to nesedělo, a to jsem ještě pravdu o jádru nevěděl. Ale ty děcka tam zvládli naprogramovat fakt skvěle, blbci.

      Vymazat
  4. chybi nam zodpovednost a ohleduplnost jao,to vsechno jmenem financniho a mocenskyho "boha"......ledaze za tim bude jeste neco mnohem osklivejsiho,na to by pasovalo to ziveni se nasi energii,a mozna ze nejen tou,kdovi koho jeste zivime i beznym prumyslem vubec,jestli nas jeste k tomu vubec neco nezere komplet,ale i tak se nabizi otazka jak to je "ekonomicky" pri vsech tech "vydajich" vseho druhu.........

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak, běžnej průmysl, kterej vyrábí přes 50% totálně zbytečnejch věcí, je tu taky proto, abychom neměli čas se zabývat důležitýma věcma ... stejně jako ropa, uhlí, jádro - všechno naprosto ZBYTEČNÝ a nepotřebný!! hlavně lidičky pracujte ...

      Vymazat
    2. Presny,plejtvame a nicime aby se tocily prachy.Nevidim jedinej rozumnej duvod k tomu,aby se vyrabelo v pofidernich kvalitach,ale kvantech,levnyho suntu.Proc nedelat jen to nejkvalitnejsi a nepostarat se,aby si to mohl kazdej dovolit? Prace by tim neubylo,rozdelila by se mezi lidi a k tomu by jim zustalo vic casu na sebe,jenze to je prave to nezadouci,stejne tak,aby otroci meli daleko do huby a zajimalo je hlavne jak se vubec uzivit.Vida jak se nam dari ukazovat a pojmenovavat to spatny,jen to dat dohromady a uplacat z toho ten novej system ;-)

      Vymazat
  5. Ano, bohatí sú väčšinou aj inteligentní a vedia ako nás ovládať a zotročovať. Ale emocionálne sú pod bodom mrazu. Preto sa nevedia tešiť z obyčajných vecí a vážiť si všetko okolo seba tak ako my "poddaní".
    Omylom som sa raz dostal do slepej uličky v milionárskej luxusnej štvrti s väčším autom, kde som sa nevedel otočiť. Tak som musel dlhšie pomaly cúvať. To ste mali vidieť tých boháčov, ako vyliezali z tých svojich palácov a triasli sa strachom, čo sa to tam deje. Aj som počítal s tým, že prídu policajti a hneď ma budú biť a zatýkať ako nejakého ter ror ristu.
    Kým bude fungovať tento prekliaty monetárny systém, dovtedy bude človek najväčším parazitom a škodcom na tejto planéte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepocitej,ze se v tomhle smeru hned tak neco zmeni,protoze to muzou zmenit jen vlastenci a tech je min nez malo.Protoze krome vlastence jde kazdej koupit,nebo zastrasit.Anebo,a posledni dobou chytam az neprijemne mnoho naznaku,se neco semele,velkyho a osklivyho :-(,dost osklivyho na to,aby lidstvo zacinalo "od piky".Pak se uvidi na kterou stranu si to lidi hodej,bude to na nich.....

      Vymazat
    2. Hypoteticky je to "za rohem",to znamena uz nekdy v lete......

      Vymazat
    3. Pan Proud, čo sa týka reštartu, v tom mám úplne jasno. Mňa skôr oslovujú pomalé premeny. Vtedy to má tú správnu silu a zotrvačnosť. Premena zo dňa na deň nič nerieši. Tak to vidím aj s vlastencami. Ich počínanie si vážim a obdivujem ich, ale cesta to je krátkodobá a neistá. Starí rodičia musia vychovať našich rodičov, oni nás a my svoje deti a oni naše vnúčatá. Zatiaľ bojuje so zlom iné zlo. Ale potom bude so zlom bojovať len dobro.

      Vymazat
    4. jao,vlastenectvi neni premena ani cesta,je to zivotni filosofie,moralka,prislusnost k rodu,jeho ochrana,rozvijeni,ucta,soudrznost,prace pro nej,to vsechno jako samozrejmost,kde se mas dobre skrz svuj rod,ten mas na mysli at delas co delas,jeho blaho a teprv s nim to svoje :-).A z rodu se sklada cela spolecnost.Umis si predstavit takovy vztahy mezi lidma s takovou vladou tech nejlepsich z rodu? ;-).Vztahy kdy se vsichni chteji mit dobre skrz ostatni a makaj na tom? :-)......Jenze takovej restart,kterej se ocekava pomalej nebude a kazdej "jajasek" bude chtit prezit hlavne sam na ukor kohokoliv a cehokoliv,misto skrz ostatni.....nasledky jsou asi jasny.Nakonec dnes se nedeje vlastne nic jinyho,jen podminky jeste nejsou tak drasticky a vsechno se da koupit,nejak opatrit bez velkyho nasili. Jenze pak to nebude a mit a nemit bude znamenat otazku zivota a smrti.Jak myslis,ze se zachovaj ti,kterejm nezalezi na ostatnich,nerkuli na narode a vlastni zemi?

      Vymazat
    5. Pak budou nuceny dobry lidi,aby delali veci ktery jim jsou odporny,z donuceni kriminalnikama,protoze jinak neubranej vlastni deti a neprezijou.Vec,ktery bych rad vsechny usetril a na kterou bohuzel uz ted nemyslej,protoze jinak by nedopousteli to co se kolem nas deje.......ale kdo nas,ktery tohle "vidime" posloucha,natoz aby se zajimal a rozvijel si to dal,snazil se zmenit spolecnost a udelat ji se svym prispenim pevnou a odolnou,jako byli kdysi stary Slovani?Nikdo,radeji zakroutej hlavou,pustej si tv a myslej si:"nejak bude",to maji pravdu,protoze vzdycky nejak bude,jen nemyslej na to,ze s nima,nebo taky bez nich.......

      Vymazat
    6. Tieto stránky poznáte ? http://www.ved.sk/

      Vymazat
    7. Slovansko-Arijsky vedy :-),ano,znam je a sleduju velice pozorne!Hledam co se da o nasi pravy historii. Mam je rad.:-) Oops,jeje,to jsou jiny,myslel jsem ze je to jen spatne napsany:-),tak ved.sk jeste neznam,zbeznym pohledem vypadaji zajimave,urcite si je projedu,dik:-)

      Vymazat
    8. Áno, to je iné.
      Žiarislav má reláciu Rodná cesta aj na Slobodnom vysielači - zaujímavé počúvanie, dá sa aj z archívu.
      http://www.slobodnyvysielac.sk/rodna-cesta/m5/p19/r25

      Vymazat
  6. Hlavne me nenarknete,ze se snazim delat paniku,to rozhodne ne.Sam se uz roky zabejvam prezitim v divocine,takze jsem da se rict pripravenej za podminky,ze bude co dejchat a nezmizi voda:-).No a kdyz budu met prijit o telo,nadsenej z toho sice nejsem,ale at je to hlavne rychly :-))

    OdpovědětVymazat
  7. Jen tak jsem brouzdal internetem až jsem se dostal na zajímavý článek - Soběstačný dům od českých tvůrců. Okamžitě mě především zajímal způsob získávání vlastní energie. A ejhle. Inspirací k výrobě energie je patentovaný objev z roku 1898.
    Tak pro zpestření zde vkládám :
    http://www.nazeleno.cz/nazelenoplus/sobestacny-dum-od-ceskych-tvurcu-si-vyrabi-vlastni-elektrinu-i-potraviny.aspx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pekny,ale ty financni palky co kolem techhle projektu litaj,vyrazej obycejnymu cloveku dech.

      Vymazat
    2. A zde popis patentu včetně postupů a videí k vlastní demonstrativní výrobě generátoru, který ověřil i J. L. Naudin. Výroba takového pokusu je celkem jednoduchá - jak se zdá. Jen je nutné mít k dispozici materiál který je uveden v popisu.
      http://volnaenergie.xf.cz/navody/Voda%20jako%20palivo.html

      Vymazat
    3. Pro Pan Proud, 22:22. Ano, ty finanční nároky jsou velké,ale ten princip je možné vytvořit i jednoduše a bez závratných investic. Viz komentář 22.37

      Vymazat
    4. JJ,koukam,dik za odkazy,hned si najdu vic o tom a ulozim to:-)

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.