pátek 31. ledna 2014

Čechoslováci jsou vždy nejlepší


 
Již několikrát jsem narazil na velmi originální architekturu domů, včetně zajištění základních podmínek života v samostatnosti od našich autorů. Dokazují, že se dá žít i jiným způsobem, pokud možno co nejméně napojen na systém, ale to asi není moc IN pro systém a tak většinou tyto projekty zapadnou, navíc, když se jedná o původce někde uprostřed Evropy. V komentářích byl jeden pěkný odkaz na jeden takový projekt, ikdyž nerad zde kopíruji z jiných stránek a chci mít články originální, toto stojí zato a hlavně, je to naše, nic značkovýho, naše nádherná Originalita a Um.




Pěstovat si vlastní zeleninu na zahrádce? Proč ne. Co ale teprve pěstování zeleniny doma v kuchyni. Jak? Pojďte se s námi projít po domě, kde se uvnitř pěstuje zelenina, chovají ryby a vyrábí vlastní energie pro osvětlení i vytápění.


Autorem neobyčejného návrhu soběstačného domu  jsou čeští odborníci z řad architektů, agrobiologů či specialistů na chov ryb. Cílem konceptu nezávislého domu bylo vytvořit místo, kde člověk žije v rovnováze s přírodou a negativní dopad jeho života na naši Zemi je co nejmenší. Udržitelný rozvoj byl heslem, za nímž se skrývají konkrétní systémy jako hydroponie, chov ryb nebo zpracování odpadu.


Ještě zajímavější je hospodaření s energiemi. Tu vyrábí především horizontální větrné turbíny na střeše domu. Jsou nenápadné, bez negativních efektů jako je například hluk, a přitom účinné. Pomocí větrných turbín je tedy produkován malý výkon elektrického proudu i při mírném větru (výkon turbíny dosahuje cca 400 W). Tento proud je transformován na specifické napětí a proud a následně putuje do plazmového generátoru vodního plynu. Pomocí plazmového oblouku a vody je vytvářena obdoba vodního plynu (svítiplyn), který v minulosti sloužil pro vytápění nebo i pohon automobilů. Specifické vlastnosti tohoto plynu umožňují efektivní skladování v tlakových nádobách. A následně se plyn může použít pro pohon kogenerační jednotky (teplo a elektrický proud) nebo pro pohon auta na zážehový motor.



17 komentářů:

  1. Abych se priznal,zaujala me hlavne moznost onoho pohaneni generatoru,oc tu jde,je prave ta energie,kdyz ji mas dostatek a prakticky zadarmo,postav si uz co chces :-).A lidi to smozrejme ouzijou tam kde zrovna jsou a zijou,bydlej,tedy ve stavajicich domech.Dokazes si to pak uz zaopatrit jak elektrinou,tak teplem,to je to nejdulezitejsi.Ted oumu nad tichym agregatem,jelikoz spalovaci motory delaji bordel.Jak bysme se asi tvarili,kdyby u kazdyho domu jecel agregat.......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm : http://energieupramene.blogspot.cz/2012/02/overeni-sonic-resonance-boiler.html

      Vymazat
    2. Moc diky Iv :-)........a zase ty frekvence ;-)

      Vymazat
    3. A co třeba využít plazmový reaktor jako zdroj paliva - viz komentář v článku : Milovaná jaderná energie, a toto :
      http://www.zelenezpravy.cz/mikrokogeneracni-jednotka-do-rodinnych-domu-%E2%80%93-whispergen/
      Určité úskalí je však ve spotřebě vody v plazmovém reaktoru. 3 litry za minutu, což je 180 litrů za hodinu. Je sice možné sbírat i dešťovou vodu ze střech do zásobníků ale spotřeba vody v plazmovém reaktoru je přesto enormní. Určité řešení by to však asi bylo.

      Vymazat
  2. Porad mi vrta hlavou ten "pyramidovej" system,protoze vsichni vyuzivaj prvotni energii na rozjeti tu "komercni",po blackoutu ale zadna nebude! Zadna prvotni komercni! A mozna zadna elektrina ani nepujde vyrobit z duvodu presyceni atmosfery,treba sto let........nenaskoci zadnej motor,nic....pak snad jedine magnety?Patram a patram :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V přírodě pak platí vždy elektrostatika, která ovlivňuje stále vše, takový blesk má safra náboj a nebo elektrostatické motory, ona statika a magnetismus jsou v ruku ruce gravitaci, na statiku se zapomělo a přestala se její technologie rozvíjet.

      Vymazat
    2. Jj,to uz neprimo napsal Iv,jenze na jeho moznosti chybej obycejnymu cloveku dotace:-)).Morgan uz do toho znova nepujde:-)

      Vymazat
  3. Ale tak mezi nami,ono jestli to vazne prijde s tim,ze uz elektrinu nezapneme,pak nam skutecne nezustane nic jinyho nez ohen,vodni kolo,para a vitr........protoze elektricky naboje se zneutralizujou mezi sebou driv,nez se cokoliv dosepne.

    OdpovědětVymazat
  4. Nemyslim ze by sa to stalo dlhodobo...to by bo problem i pre nase telo,a nielen nase.

    OdpovědětVymazat
  5. Nevim Mailo,nemyslim si,ze kdyby nesla elektrina a museli jsme se zacit zase hejbat,ze by to byl problem,spis by nam to jenom prospelo:-).Vsak uz to poznali kdysi v Kanade ;-) a co vim,na zdravi to nikomu neubralo:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to bolo k tomu ze by nieco branilo tomu aby elektrina fungovala- koment 14.36. Keby nieco branilo fungovat dlhodobo jej,potom mozno i tej nasej v nas...

      Vymazat
    2. Tak jasne,muzes mit pravdu, tohle tezko overime nebo vyvratime,to by ukazala az praxe,i kdyz si myslim,ze ta "nase" elektrina je prece jenom trosicku jina a mohlo by nam to projit:-)

      Vymazat
  6. Prave jsem si precetl titulek na matrixu,ze se neco deje v Yellowstone,to nevesti nic dobryho,supervulkan ve vzduchu by byl opravdu drsnej maler:-(((,seizmicka aktivita:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takze drzme si klobouky ,a doufejme:-(

      Vymazat
    2. Neboj, nic horšího, než že umřeme, se stát nemůže :) Neber tyhle poplašný zprávy zas tak extra vážně, spousta jich je hodně přehnanejch.

      Vymazat
    3. Neberu,ale nepodcenuju je :-)

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.