pondělí 21. října 2013

Plánovaný zákaz domácích osiv-petice




Máme již jen pár dní na to, aby jsme se zasadili proti této zhovadilosti. Prosíme naše čtenáře, aby rovněž pomohli podepsáním petice, proti tomuto chystanému nařízení, děkuji.

V současné době je v Bruselu navrženo nové nařízení o osivech. Pokud je přijme Ředitelství pro zdraví a ochranu spotřebitele, mnohé ze starých a vzácných odrůd ovoce, zeleniny a obilovin zmizí z trhu. Pokud bude těmto rozmanitým odrůdám a odrůdám vhodným pro ekologické zemědělství byrokraticky bráněno v šíření, dojde k dalšímu posílení korporativního zemědělství.
Text nového znění nařízení EU o osivech, který je v současné době k dispozici, umožňuje soustředit trh s osivy do rukou malého počtu osivářských průmyslových korporací. To není akceptovatelné. Nové nařízení EU o osivech musí umožňovat rozmanitost odrůd; odrůd pro hospodaření v malém a zaměřených pro ekologicky adaptované šlechtění. Rozmanité odrůdy musí být dostupné nejen v genových bankách, ale rovněž na otevřeném trhu bez jakýchkoli byrokratických restrikcí. Proto požadujeme: žádná povinná registrace!

Kromě toho, současná kritéria pro registraci musí být – kvůli jejich rozmanitosti - změkčena pro odrůdy vhodné pro ekologické zemědělství, aby naše zemědělství bylo schopno adaptovat se na klimatickou změnu, nové škůdce a choroby stejně tak i kvůli přátelštějšímu chování vůči životnímu prostředí.

Současný zákon EU o osivech, ani v současné době dostupný předložený návrh, nenaplňují legální výměnu. Ohrožují rozmanitost osiv a tak společné bohatství lidstva. Rovněž tak ohrožují udržitelné potravinové systémy jen proto, aby sloužily agrochemickému průmyslu.

Žádáme Vás Komise EU, Parlamente EU a Rado EU, abyste odmítly jakýkoli návrh, který nenaplňuje výše uvedená kritéria.
Konec s likvidací rozmanitosti zemědělských a zahradnických osiv v Evropě!

Šlechtitel semen - genetický majstr


Zdroj a bližší informace pro petici :



11 komentářů:

  1. Podepsáno, sdíleno. Tohle nemůže jít donekonečna, systém pořád vytváří umělé a nesmyslné věci, jen v zájmu moci a financí, a to jsem kdysi vstup do EU podporoval, kdybychom prozřeli všichni a dali tomu sbohem.

    OdpovědětVymazat
  2. No určitě je třeba petici podpořit,není to už žádná legrace a navíc jsem zvyklá si na zahrádce sázet dle vlastního výběru.

    OdpovědětVymazat
  3. Petícia podporená a podpísaná. Čo už tí paraziti v EU vymýšľajú je hnus, treba mysľou podporovať čo najviac ľudí, aby išli proti tomuto hnusnému systému. Pomaly budú chcieť schváliť kedy môžem isť na záchod.

    OdpovědětVymazat
  4. No toto je uz pociatok obmedzovania osobnej slobody by som povedal..pokial nerobim nieco nemoralne budem si pestovat co chcem.Odkladat pre istotu semienka z vlastnej zahradky treba..

    OdpovědětVymazat
  5. Viem ze moc nevychadzate,ale toto si treba precitat. Aspon ja stym vpodstate takmer uplne suhlasim.Myslim si to uz davno,a stale ma udivuje ako si ludia myslia ze sme neznicitelny vo fyzickej forme alebo co(i na vela blogoch)..ze sme jedina moznost,ze mame pravo... Nemame. http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2013/10/brany-pro-duse.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Mailo
      Hm, nepotřebuji s nikým vycházet, každý má nějaký pohled, vždy mně jde jen o základní slušnost a co se týče toho odkazu? Musím se jen usmát, protože toto, co se tam píše, se táhne celým mým blogem, ale zapomíná se rovněž, že toto, se týká 3D vesmíru a jejich vyvinutějších civilizací, ale ne o vyšších patrech , napojených na Sílu u nás říkající duchovních, např. 5D, tam tyto exibice (války, vnucování atd.) nejsou možné. Ve 3D vždy působí dualita a nemyslete si, že jinde ve Vesmíru jsou jen ti hodní, ským se tady spolupracuje, vidíte sám. Snad jste to pochopil.

      Vymazat
    2. Mailo,jen kvůli tobě jsem se podívala a četla Matějův koment a dodávám,že Lidi jsou hňupi a ani nevědí,že jako jediní v Universu "vlastní" Duši.A tady na Zemi je cvičiště, kde se o Duši dá přijít velice lehko a aj jídlo je jedním ze spůsobů,jak Duši ovlivňovat.A že je Terra naštvaná a zvířta nehorázně trpí, je víc než jasné.A žít v Astrální industriální poušti(církve tomu říkají peklo) se mně vážně nechce,nene.Nějak se mně vrátil obraz z Atlasu mraků,jak ty chudinky pijí "mlíčko" a čekají na vzestup,nebo tak nějak.Ach jo......

      Vymazat
    3. Začal "Duchovní bál" a chlastá se duchovno ve velkým a mnohým je z toho špatně. Ti co nejsou na bále, dostávaj zase laťó po čuni a málo jich ví, co se děje. Zem je dost důležitá a lidská bytost je opravdu obdařena vyjímkou a to Duší( emoce je nejlepší "kořalka"- energie), no a holt někdo "rád" její energie papá, tak jak si někdo pěstuje prasátko pro svou kuchyni a i v pohádkách někdy bývá trochu pravdy, už víte kdo nás tady "pase"? Co se nyní děje okolo je až do očí bijící, nemyslíte?

      Vymazat
    4. Iv,Terezka,neslo mi o vas..viem ze vy to viete a aj vela citatelov a Vas blog Iv sa tomu venuje a upozornuje na to po cely cas.Slo mi len o to upozornit ludi na tu knihu(a komu to nieje este stale jasne aby mal dalsiu moznost pochopit to),a je tam i cast znej opisana. Ano chapem co ste chcel povedat Iv(komentar 0.20),viem to a suhlasim.Len by som bol i tak rad keby si to uz ludia vzali k srdcu a trosku ma to ser...znepokojuje.Ako Terezka hovori,nejde mi len o ludi,ale i o tie zvieratka a prirodu.

      Vymazat
    5. to Mailo
      Milý Mailo, stejně jsem to vnitřně cítil jak to myslíte a jsem tomu u Vás moc rád, děláte si svůj obraz podle svého cítění a to je moc dobře.
      Toto je predátorská civilizace, vždyť to vidíte kolem sebe, např. máte půjčku a jste najednou na dlažbě, nikdo neposečká, supi se slétnou a oškubou jak slepici do polévky, pokud budou peníze vládnout směnnému obchodu, je to špatně.
      Rovněž je také špatně užívání termínu Astrál pro všechny duchovní aspekty, to si Blavatská přisadila a ujalo se to, včetně zbytečných termínů jako mentální tělo a pod., to je snad už záměr, stačí základní termíny - Astrální a Duchovní. Pokud Vaše Duše patří a inklinuje k vyšším principům Univerza ( láska, cit, atd) máte Duchovní tělo, pokud inklinujete ke hmotě (majetky, peníze, ego atd.) máte Astrální tělo a na konci se tam bude každý vracet, pokud se nepozdvihne - nevzestoupí, ale jen sám svým snažením. Kdybych toto otiskl do detailů jako článek, bude řevu jak na stadionu, vše chce svůj čas.

      Vymazat
    6. Astrál není mojim domovem a žádný astrální tělo nemám a chcu domu do 5D,alespoň to mně říká moje Duše a tak se jí snažím naslouchat a to jsou někdy dilemata co, udělat a co ne,jémine.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.