úterý 16. dubna 2013

Čím více člověk chce, tím méně dostane.





Jestliže chcete něco velice moc získat, jste ochotni vsadit vše na jednu kartu, tím vytváříte nadbytečný potenciál, který pak narušuje rovnováhu. Rovnovážné síly vás vrhnou na dráhy života, kde po předmětu, po němž toužíte, není ani památky.

Pokud bychom měli načrtnout obrázek, jak na energetické úrovni vypadá, když je člověk posedlý toužebným přáním, dopadlo by to nějak takto. Kanec se snaží lapit ptáčka. Velmi ho chce chytit a přitom se olizuje, hlasitě chrochtá a dychtivostí ryje zem. Ptáček samozřejmě uletí. Pokud se ale lovec prochází spolu s ptáčkem a tváří se lhostejně, má obrovskou šanci, že ho chytí za ocásek.

Lze rozlišit tři formy přání.

První formou je silné přání, jež přechází do pevného úmyslu mít, a tedy jednat. Tehdy se přání vyplní. Potenciál přání se přitom rozptyluje, poněvadž se jeho energie spotřebovává na jednání.

Ve druhém případě jde o nečinné toužebné přání, které představuje nadbytečný potenciál v ryzí podobě. Visí v energetickém poli a v lepším případě zbytečně spotřebovává energii toho, kdo se souží, a v horším případě přitahuje rozličné nepříjemnosti.

Jako nejzákeřnější se jeví třetí forma, kdy intenzivní touha přechází v závislost na inkriminovaném objektu. Velký význam, jenž mu přičítáte, automaticky vyvolává vztah závislosti, který plodí silný nadbytečný potenciál a ten provokuje taktéž zásadní reakci rovnovážných sil. Obvykle v takové situaci padají prohlášení přibližně následujícího typu: Jestliže toho dosáhnu, má situace se značně zlepší.“ Jestliže toho nedosáhnu, můj život ztratí veškerý smysl.“

„Pokud to dokážu, ukážu sobě a všem, zač je toho loket.“

„Pokud to neudělám, nestojím za nic.“ Jestliže to dostanu, bude to moc dobré.“

„Pokud to nedostanu, bude to velmi špatné.“ A tak dále v různých variacích.

Navážete-li s předmětem svého přání vztah závislosti, zapojíte se do nadmíru bouřlivého víru, kde se v boji za to, co si přejete, vydáte ze všech sil. Nakonec ničeho nedosáhnete a svého přání se zřeknete( nebo ztratíte rodinu, zdraví-Iv). Rovnováha se obnoví a rovnovážným silám bude absolutně lhostejné, že jste tím utrpěli. Stalo se tak kvůli vašemu silnému nutkání naplnit svou touhu.

Naplnění dochází pouze první forma, kdy se přání mění v ryzí záměr, prostý nadbytečných potenciálů. My všichni jsme si zvykli, že na tomto světě musíme za vše platit, že nic nedostáváme zadarmo. Ve skutečnosti však pykáme pouze za nadbytečné potenciály, jež sami vytváříme. V prostoru variant je vše bezplatné. Za splnění přání platíme tím, že dochází k absenci důležitosti a vztahu závislosti, mám-li se vyjádřit ekonomickými termíny. K tomu, abychom se přesunuli na dráhu života, kde se naše přání mění ve skutečnost, nám postačí pouze energie ryzího záměru. Nyní si uvědomte, že za ryzí úmysl označujeme jednotu přání a jednání za nepřítomnosti důležitosti. Čistý mi připadá například svobodný úmysl dojít si do trafiky koupit noviny.

Čím vyšší hodnotu budete událostem přikládat, tím pravděpodobněji skončí neúspěchem. Jestliže tomu, co máte, ještě přisoudíte podstatně vyšší význam a pokud si dané věci i velmi vážíte, rovnovážné síly vám ji nejspíše odejmou. Vyznačuje-li se to, co chcete získat, také příliš velikou důležitostí, pak to stěží získáte. Nezbytně musíte snížit laťku významnosti, důležitosti.

Představte si, že jste dokonale poblázněni novým autem. Odfukujete z něj pylová zrnka, ochraňujete a obletujete jej, bojíte se, abyste jej nepoškrábali, obecně řečeno hýčkáte jej a zbožňujete. V důsledku vašeho počínání vzniká nadbytečný potenciál. To vy jste vozidlu přiřkli tak zásadní význam. Jenže ve skutečnosti se jeho významnost v energetickém poli rovná nule. Rovnovážné síly však brzy najdou někoho, kdo vašeho miláčka zmrzačí. Nebo nakonec vy sami, pokud budete přespříliš opatrní, někam zapadnete. Postačí, abyste auto přestali zbožňovat a začali k němu přistupovat zcela běžně, už tím pro něj nebezpečí výrazně klesne. Chovat se normálně vůbec neznamená bezstarostně. Vozidlo můžete dokonale ošetřovat, aniž byste z něj dělali idol.

Utkvělé přání mít, v sobě tají i druhý aspekt. Existuje názor, že pokud člověk něco doopravdy moc chce, může toho dosáhnout. Mohlo by se vám zdát, že lze předpokládat, že velmi silné přání vás vynese na dráhu života, kde se dokáže splnit. Jenže tak to není. Jestliže vaše přání již přešlo v závislost, v jakousi psychózu, až hysterické usilování o to, abyste dosáhli svého, ať to stojí, co to stojí, znamená to, že v hloubi duše už v jeho splnění nevěříte, a tedy vysíláte záření se „závažnými poruchami“. Nepodporuje-li vás víra, snažíte se ze všech sil sami sebe přesvědčit, čímž se potenciál ještě více zahušťuje. Hrozí nebezpečí, že byste na „dílo svého života“ mohli ztratit i celý život. Jediné, co lze v takovém případě udělat, je to, že snížíte důležitost vytčeného cíle. Jako by to byly noviny, pro něž si jdete do trafiky.

Silné přání čemukoli se vyhnout představuje logické prodlužování nespokojenosti s okolním světem nebo se sebou samým. Čím silněji se toto nutkání prosazuje, tím větší síla se kupí v nadbytečném potenciálu. Čím více inkriminovanou věc nechcete, tím mohutněji narůstá pravděpodobnost konfliktu. Rovnovážným silám je lhostejné, jak bude rovnováhy dosaženo. Lze jí docílit dvěma způsoby: buď vás od konfliktu odvést, nebo jej vyvolat. Nejlepší by bylo, kdybyste se nevraživosti vědomě zřekli, abyste nehromadili nadbytečný potenciál. Ale to ještě není vše. Když přemýšlíte o tom, co nechcete, vyzařujete energii na frekvenci té dráhy, kde se to musí stát. Vždy dostáváte to, co aktivně nechcete.

Probíhá doslova následující. Člověk se nachází na slavnostní audienci na velvyslanectví, všichni okolo vypadají důstojně, kultivovaně, vyrovnaně. A vtom dotyčný začne divoce máchat rukama, dupat nohama a zoufale křičet, že nechce, aby ho každou chvíli odvedli pryč. Samozřejmě se objeví ochranka, bere podivína pod rukama, zatímco on protestuje a křičí – oni ho přesto pomalu vyvedou na vzduch. Popsaný obrázek je ve skutečnosti příliš nadnesený, ale na energetické úrovni vše probíhá s touto intenzitou.

Podívejme se ještě na jeden příklad. Řekněme, že vás uprostřed noci vzbudí hluk u sousedů. Chcete spát, zítra jdete do práce, ale u nich veselí právě vrcholí. Čím více budete chtít, aby zmlkli, tím pravděpodobněji se hluk protáhne ještě na dlouho. Čím více se budete zlobit, tím bude zábava divočejší. Budete-li je dostatečně nenávidět, lze zaručit, že se takové noci budou opakovat stále častěji. Na řešení daného problému lze aplikovat metodu lhostejnosti. Utlumení také dosáhnete v případě, budete-li k nastalé situaci přistupovat ironicky(velmi dobrá osvobozující metoda Iv). Také je možné vše zcela ignorovat, nedávat najevo žádné emoce ani zájem, ale to bude pro mnohé dost těžké.

Nyní můžete analyzovat a posoudit, kde jste sami přecenili význam nějaké záležitosti a jaké problémy jste kvůli tomu nakonec museli řešit. Vyvíjí-li se všechno úplně špatně, ponechte důležitost stranou, setřeste ze sebe vztah závislosti a umíněně vysílejte kladnou energii. Čím hůře se nyní cítíte, tím lépe. Jestliže se domníváte, že jste utrpěli krutou porážku, dokážete tak zhodnotit situaci. Radujte se!(Použijte i ironii, nebo telecí radost -Iv)Rovnovážné síly stojí v daném případě na vaší straně, protože jejich úkolem je kompenzovat špatné dobrým. Nemůže být neustále špatně, stejně jako nemůže být bez přestání dobře. Nikdo nemůže plout na vlně úspěchu celý život. Na energetické úrovni lze pozorovat přibližně toto: přepadli vás, vynadali vám, ztloukli vás a potom vám strčili měšec peněz. Čím větší újmu jste utrpěli, tím víc peněz bude měšec obsahovat.

zdroj: Vadim Zeland
Bystrý rozum na jedné straně a tupost na straně druhé vůbec neoznačují stupně rozvoje intelektu, ale různé stupně uvědomění - Iv

Odkaz na novější článek: http://energieupramene.blogspot.cz/2013/09/proc-se-plni-prani-opacne.html 

27 komentářů:

  1. Souhlasím, mnohokrát se mi to potvrdilo. Bezvýhradně.
    Georges

    OdpovědětVymazat
  2. Přeji hezký den
    Krásně a výstižně napsaný.Pokud se na tím člověk zamyslí,tak každý znás stím má zkušenost.Někteří to vnímají hned a druzí to pochopí po delší době(přinejlepším) či po nějaké zkušenosti.
    Takový klasický případ z mladých let:
    Nastal výkend-a teď co s načatým večerem,jedna taková "bezvýznamná osůbka" prohodí - A co třeba vyrazit tam !
    Je z toho nádherná akce,plná perfektních přátel a nádherných vzpomínek :-)
    No a jak to dopadne s večírkem na který se 14 dní připravujete-to už si dokážete nejspíš i představit.
    živočich

    OdpovědětVymazat
  3. Zkušenosti praví - ano je to přesně tak!
    Ale nemůže časté záměrné aplikování předstírání lhostejnosti vzdalovat člověka od emocí? Kupříkladu mě osobně už samotné těšení se na něco, zkrášluje život. Těšení, toužebné očekávání je příjemná a povznášející emoce (pokud nejde o fanatismus) stejně jako hromada jiných. Když se budu při tom zabývat cíleným předstíráním, že se vlastně netěším, bude to ještě emoce? Emoce je přece něco, co by nemělo být závislé na mysli.

    Iv, moc nechápu význam myšlenky "tvářit se lhostejně". Tvářit se mohu třeba jako vrah nebo svatoušek. Směrodatné je ale to, co vysílám a nikoliv jak se tvářím, co vlastně jenom předstírám. Předstírání přece energie, jež vše mají snahu vyrovnat, neoblafne. Předstírání energii nevysílá, ale spotřebovává. Tak proč předstírat? A taky komu předstírat? Univerzu? Sobě? Jak Univerzum, tak já přece víme, že je to jen předstírání.

    Je opravdu tak nesprávné toužit třeba po krásném modrém nebi se Sluníčkem a netvářit se, že mě to nezajímá? Jak něčemu takovému mohu úmyslně snižovat význam?

    Myslím, že je potřeba najít zlatou střední cestu, aby člověk coby emotivní bytost nebyl ochuzen ani o objekt touhy ani o čistotu touhy samotné.
    Jelikož vidím nějaké nesrovnalosti (z mého pohledu), není možné, že klíčové bude to, po čem člověk touží? Není rozdíl v touze po penězích a přání, aby se například rodiče byli šťastní? V prvním případě je i potřeba konání, kdežto v tom druhém již o moje vlastní konání nejde. Ne vždy lze touhu podpořit konáním. Konáním mohu zřejmě podpořit touhy týkající se mě. Kdežto přání zaměřené na druhé (vně mé osoby) by měly zůstat většinou jen přáními, protože konání je na druhých (jejich plnění záměru - osudu).

    OdpovědětVymazat
  4. Moc dobry veci pise,ten Vadim,zajimalo by me,jak na to vsechno prisel,mam od nej 8 knih(najdete na ulozto.cz),uz maj existovat dalsi dve,jeste jsem je nenasel prelozeny,vubec by me zajimalo co je to za cloveka a kde to vzal......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná jsi proude zrovna tu pasáž, kde to píše vynechal ;) Sám přiznává, že to nemá ze své hlavy a že mu to prostě tak nějak přišlo... jako by mu to někdo diktoval. Notabéne XI. kniha vyšla relativně nedávno, polovina mě oslovila, druhá už tak moc ne. Přijde mi, tedy jen dle mého osobního názoru, že na jisté věci tam klade velký význam a sám tvoří nadbytečné potenciály. Například jak si upravovat vodu... ale každý si najde to svoje.

      Vymazat
  5. Podobné je to se strachem.

    Vemte např mimino do rukou a zvedněte, třeba na balkoně, pak ho vysuňte mimo balkon, uvidíte ten pocit strachu, co kdyby spadlo. Pro slabé povahy možno vyzkoušet s čímkoli jiným. Stále je to o tom, že svou cennost chceme udržet stůj co stůj, ale to jestli je metr nad zemí, či 10 m hraje pro někoho velikou roli.

    Zrušte strach.

    Strach je zlý rádce a zkresluje nám vnímání.

    Ať už je to strach z neznáma, z fluoru v zubní pastě, z těch čar na nebi, ze složenek. Podle mě přežijí jen ti beze strachu. Není dobro a zlo, je jen dobro. Zlo jsme si vymysleli, jen tak, aby nebyla nuda.

    Off-Sick

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To budu oponovat,strach potrebujeme stejne jako ego,nejde se jich zbavit,ale jde se naucit mit je pod kontrolou,a o tom to podle me je:-).Kdybys neznal strach,moc dlouho bys neprezil brachu:-),kdybys neznal ego,neznal bys svou cenu,ale oboji ma svy dobry i spatny stranky,dualita,je potreba s ni jen umet zachazet......proud

      Vymazat
    2. Takze bych to povedel malinko upraveny:"Zruste zneuzivani strachu"! A nejen jeho.......proud

      Vymazat
    3. Off-Sick:
      "Není dobro a zlo, je jen dobro."
      Nevím, nevím, zda nejde jen o lacinou "ezofrázi". Zde půjde (podle mne) o úhel pohledu, nebo ještě lépe říci o měřítko pohledu. Pravda, i když se bude v různých měřítkách lišit, bude pro to které měřítko platná. Jinak to uvidí Duch či Univerzum (i když ti budou nezaujatí), jinak člověk.
      Takovéto úkroky stranou mohl dělat Jára Cimrman - vědec/filosof, ale obyčejný smrtelník asi těžko.
      Zrušit strach? Ano. Ale jen pokud budeme schopní rozlišit strach od pudu sebezáchovy.

      Vymazat
  6. Odpovím hromadně a naposledy.

    To Proud: Ego ani strach já osobně nepotřebuju, ale samozřejmě na to si každý musí přijít sám, někdo prostě strach chce mít a tak ho má, stejně jako ego. Absence strachu v mém případě rozhodně není o nepřežití, naopak. Ego je nesmysl, na tom si asi někdo pěkně mastí kapsu, jako na prodeji pluhů na orání a dalších podobných nesmyslů. Na tý naší civilizaci je úžasný, že každou chvíli příjde někdo s něčím co vlastně nepotřebujeme a tak dlouho nám to nutí až to najednou půl světa potřebuje a nemůže bez toho být. Ve finále neznám moc věcí co nám zjednodušují život.

    Zneužívání strachu probíhá snad v každé rovině naší civilizace, dá se říct, že "můj strach, můj ústupek něčemu je protivníkova výhra a jeho zisk"

    Ještě to krapet rozvedu, pokud já jsem zrušil "mít strach" tak se nemusím "bát" že mi někdo vnutí něco co vlastně nepotřebuju, aneb za vším hledej peníze a touhu po zisku.

    To MichalB: "ezofrázi", to mě krapet pobavilo, vloni jsem byl jako doprovod své ženě na jednej akci na Kunětický Hoře (jsme permazahradníci) a povím vám, že ezo cokoli fakt není můj styl. Takže s ezofrází nemám ztotožnění :) . Naštěstí, jsem zastánce "pravd je na světě tolik, kolik je na světě lidí" , akorát systém nutí dávat lidi do skupin a pravdu též. O "duchu" či "univerzu" nic nevím.

    Off-Sick

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Off-Sick
      Napsal jste:... aneb za vším hledej peníze a touhu po zisku...to je velmi negativní postoj, bohužel většinový v populaci. Osobně se s tímto neztotožňuji, naopak, dávám rady i uveřejňuji tech. věci bez hledání peněz a touze po penězích, prostě zadarmo, nenarodil jsem se pro to, abych obětovával pro zisk své zdraví a veškerou energii, ty peníze vždy přijdou sami, když je potřebuji pro pohodový život.

      Vymazat
    2. Njn,evidentne mluvime kazdej o jinym strachu a o jinym egu:-).Co kdyz ti povim ze ego je vlastne tvoje osobnost? ;-),proto jsem taky vyzdvihoval ovladnuti svyho ega.Je sakramentskej rozdil mezi osobnosti a egoistou,pricemz osobnost je zvladnuti ega,To je pomalu na filosoficky uvahy:-).S tim strachem,strach je nastrojem pudu sebezachovy,ve spojeni s rozumem,nebo zkusenosti ti nedovoli skocit do neznamy vody,jit na kraj skaly kterou neznas atd.,atd.to je onen potrebnej a uzitecnej strach,kterej jsem mel samozrejme na mysli,to ostatni je uz kategorie jeho zneuzivani.A prachy? Jisteze je potrebuju a jsem rad kdyz je mam,ale ridim se tim,ze to ne ja jsem tu pro penize,ale oni pro me,takze jim sluhu nedelam jak to jen jde,nehromadim je,jsou,nejsou,treba se prizpusobit,kdyz dochazej,nejaky vydelat.Ale ovladnout se jima rozhodne nenecham,proto tu jsou,aby nas ovladaly,respektive jako nastroj k nasemu ovladani.Temhle manyrum jen hazu klacky pod nohy a vic se jima proste nezabejvam.Prachy a zneuziti strachu a nadeje,jsou tim, cim nam je vladnuto......proud

      Vymazat
    3. Hm,zajimava kombinace,clovek pracujici s rostlinama,prirodou(takze duchem a universem) a nic o nich nevi:-).Vsimnul sis nekdy ze neni rostlinka jako rostlinka? Nektera jde jako z vody,jiny se moc nechce,obe maji stejny podminky,rozdil jen jeden,byly vysazeny kazda v jinym rozpolozeni mysli,napriklad,zality jinak ovlivnenou vodou. Vzdyt ty sam jsi ten duch a to universum:-)))),to neni ale zadny panbickovani,nebudeme michat jablka s hruskama,budeme realisti,energie a frekvence ktery dokazeme ovladat a z kterejch se sami skladame, nejsou nic bozskyho ani pekelnyho,je to cista realita.........proud

      Vymazat
    4. To Iv - škoda len, že nedávaš odpoveď na priamu otázku.
      IvH

      Vymazat
    5. to IvH
      To by nebylo učení, nasměrovávám, nechci něco vnucovat a tím to přejde lépe do krve. Na veřejném portálu to v některých věcech ani nejde, soukromě ano, ale zase taky komu. Myslím, že to byla přímá odpověď.

      Vymazat
    6. Pýtala som sa vtedy na titul knihy od autora, od ktorého som akurát niečo čítala.
      Odpoveď by nebola ani vnucovaním ani nevhodná pre verejný portál. Aspoň podľa môjho názoru. Ale môžem sa mýliť ...

      Vymazat
    7. Nerozumíme si, omlouvám se, ale opravdu všechny komentáře prostě nestíhám, pokud je to pro Vás důležité a nebude tam moje odpověď, napište na mail, tam to většinou zachytím a odpovím, i když třeba se zpožděním.

      Vymazat
    8. Anonym:
      Matně si vzpomínám. Pokud se tedy nepletu, šlo o knihu Putování se Sílou od autora Ken Eagle Feather.

      Vymazat
    9. IVH,to chce více googléééé,je to v pravo horééé :))))

      Vymazat
    10. MichalB - nie som anonym, som IvH.
      Spomínali ste tam meno don Juan Matus, myslela som, že to napísal Carlos Castaneda, od ktorého som mala práve rozčítanú Oddelenú skutočnosť. Ďakujem za odpoveď aj za tip.
      IvH

      Vymazat
    11. Diky za tip na Castanedu,respektive na jeho pripomenuti:-).....proud

      Vymazat
    12. Rado sa stalo, proud. Fakt zaujímavé čítanie.
      IvH

      Vymazat
  7. Zajimavej vysledek je,kdyz spojis prave Castanedu se Zelandem,oba jiny,oba odjinud,strizlive precteny, a ta skladanka z nich dohromady dava zajimavej smysl ;-).....proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to proud
      Došlo -tyto stránky nejsou pro srandu králikům a ani nejsou poplatné tradičním ezoterickým stránkám, co jsem předal zde je hodně od těchto autorů a ze života.

      Vymazat
    2. Proude:
      Teď koukám a na blogu několik komentářů od tebe. Jsou velmi zajímavé. Škoda, že na ně natrefím jen náhodou, protože v oznamkách na mailu prostě stále chybíš.

      Vymazat
    3. Vsak proto mam tvoje stranky rad Iv:-),protoze jsou realisticky a snazej se rozumne vysvetlovat.Klasickou ezoteriku odmitam,nemam naladu skakat nekomu na spek s vecnou laskou k vrahum a ruznejm jinejm podvodnikum co slibujou jak vsechno udelaj za nas skrz vesmirny lidi,panbicky,ufony a podobne a nechaj si to dobre zaplatit,viz treba "Matka Diesana" atd. na podobny brdo,na takovy zakon nemame,ale ne "chudej" lid vzdycky a za kazdou malickost.......proud

      Kdyby mi nevadilo ze me nekdo da do souvislosti s Adolfem,rekl bych ze je potreba zavist rad a poradek,a pritom se zacit o lidi poradne starat a k ty svobode je proste vychovat v par generacich,kdyz nejsou schopny sami od sebe zacit premejslet a pak rozumne jednat.Tim by se vyloucil dalsi podvodnik co by si na nich akorat pomahal a zil na jejich ukor a v podobnym smyslu je "vychovaval,jako se to deje dneska.Jeden takovej byl,Kaddafi,ale nez stacil dokoncit co zacal,proflaklo se to a zatrhli mu to.

      Vymazat
    4. Ted koukam,ze jsem to napsal trosku vachrlate:-).Toho Kaddafiho a jeho zelenou knihu jsem myslel pochopitelne pozitivne.Ten na ukor svyho naroda nezil,naopak,staral se nejen o svou zem,ale i o Afriku.A takovej priklad pro celej svet se pochopitelne nesmel rozkriknout,natoz potvrdit,bohuzel....proud

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.