úterý 9. dubna 2013

Předpověď dnešní civilizace z r. 1775



-POJĎTE SE PODÍVAT jak Edward Gibbon v roce1775 popsal, jaká bude DNEŠNÍ DOBA..... neskutečné, ...... ZÁNIK EUROATLANTSKÉ CIVILIZACE - Čti Pozorně .......

1. Valná většina obyvatel preferuje zábavu před prací.
2. Tradiční role otců jako živitelů rodiny je zpochybňována, množí se rozvrácené vztahy a svobodně žijící matky bez otců.
3. Senioři jsou zanedbávání. Lidé pečuji o domácí mazlíčky více než o svoje staré rodiče.
4. Literatura a umění se stávají bezduchým. vytváří se planá zábava za každou cenu. Takzvaná umělecká díla jsou ošklivá, nevkusná, nic neříkající, ale přesto za ně bohatí zaplatí horentní sumy.
6. Čestná vojenská služba vlasti je odmítána, zpochybňována vysmívána a posléze zákonem zrušena. Armádu tvoří nájemní žoldnéři.
7. Lidé pilně pracující jsou zesměšňováni a jako vzor se staví prázdní pokrytci, populisté, pochybní umělci a tak zvané celebrity.
8. Daňové zatížení obyvatelstva stále roste a stát přerozděluje neúměrně vysoké částky. Lidé se nebojí nepracovat, protože stát se o ně vždy nějak postará.
9. Úroveň vzdělání rapidně klesá.
10. Státní dluh roste do nikdy nesplatitelné výše.
11. Přestává se vyrábět a pěstovat, protože výroba doma je moc drahá a potraviny a výrobky se dovážejí ze satelitních zemí.
12. Kdo se dostal do pozice, kde může ze státního krást, většinou tak činí. Postižitelnost těchto zločinů je velmi malá.
13. Početí a výchova dětí je vnímáno jako obtěžující a dětí se rodí stále méně.
14. Léty osvědčené mechanizmy, chránící poctivé před podvodníky, náhle selhávají.
15. Veřejné funkce se stávají předmětem kořisti, zisku, udělují se za úplatky, a kdo je získal, chce z nich kořistit, aby se mu vložený úplatek několikanásobně vrátil.
16. Staletími předků prověřené hodnoty - jako je čest, smysl pro povinnost, zodpovědnost, nadšení pro práci, pro dobročinnost, zápal pro věci veřejné, jsou vysmívány a zesměšňovány.
17. Šíří se cynismus.
18. Šíří se plýtvání, nestřídmost, znevažování znalostí, dovednosti a poctivé práce.
19. Do země přichází velké množství cizinců.
20. Politikové nadbíhají iluzi, která si vynucuje zábavu a státní podpory (chléb a hry)
21. Občané stále na všechno nadávají.

Tolik Edward Gibbon v roce 1775 o pádu Říše Římské. 

PODOBNOST POUZE NAHODNA........A NEBO NE?

19 komentářů:

  1. Skoro jako by se do té naší současnosti, potažmo jeho budoucnosti byl podívat, protože trefit dvacet bodů z dvaceti už není hádání :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemusel hadat,stacilo ze vedel,ze se historie opakuje pokud se nezmeni sam svetovej system.......proud

      Vymazat
    2. Presne tak ... proto vzdy pri padu jednoho rezimu se rychle odstranuji sochy, prejmenovavaji ulice a namesti, skrtaji basne, zakazuji umelecka dila, pripadne razantne meni ucebni osnovy, pokud se tedy vubec nepopravuje ...

      Z tohoto duvodu vymazani pameti, je kazdy narod odsouzen si svoji historii prezit zas a znovu. Nebot "Historia magistra vitae est."

      Vymazat
  2. Hlavní věc,aby si všici!! lidé všimli,že to tak opravdu je a neříkali si mne se to netýká,to jsou jen tamti,TÝKÁ SE TO ÚPLNĚ VŠECH i těch, co se zrovna neválí na ulici a kupují třeba všechny ty nehorázný hovadiny,protože ještě mají za co.To chce zapnout mozek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko,
      ono to vidí většina. Problém vidím ale v tom, že velké části to nevadí nebo dokonce vyhovuje. A tím rozhodně nemám na mysli někoho, jako jsou "ONI".

      Vymazat
  3. Blahopřeji tomuto blogu k úctyhodným kulatinám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Michal
      Děkuji Míšo, vlastně všem, nějak jsem to přehlíd.

      Vymazat
  4. Iv jak výstižné! A Gratuluji k 500 000 návštěvníkům :) Jen tak dále.
    Mimo to, děje se něco nového okolo volných energií? Keshe, Steven Greer,E-cat nebo Defkalion? Díky a drž se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Boris
      Děkuji, jinak okurková sezona, stále jen opakují stejné parametry, vypadá to, že se bude konečně něco dít, sleduji.

      Vymazat
    2. Je teraz take ticho pred burkou u volnych energii(uvidime co pan Greer 24ho. Tiez sa pripajam ku gratulacii. ..Mailo

      Vymazat
  5. Historie se opakuje. V tom negativním,bohužel :-(

    OdpovědětVymazat
  6. U 6. bodu jsem přestal číst :)

    Už dávno vím, že celá naše lidská civilizace jako celek je totálně v řiti. Smutné, ale je to tak, naše mudrování konec neodvrátí, maximálně se může stát, že ten "převrat" přežijeme.

    Off-Sick

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nase mudrovanie ma za nasledok ze my i viac ludi pride na to co vlastne chce a ako,a dalsi sa tym snad zacnu konecne vobec zaoberat a premyslat nad tym.Ved i to je snad celkom dobry krok na zaciatok no nie?! ..Mailo

      Vymazat
  7. Některé z bodů jako kdyby psal ODS TOP09 modroonanista. V době, kdy mnoho práce zastanou stroje a přemýšlí se o zavedení nepodmíněného základního příjmu pro všechny je staré přísloví o práci a koláčích opravdu směšné. Chápu ale, že otrokáři a jejich nohsledové se jentak nevzdají a lidi, kteří jsou svobodomyslní budou za svojí vzpupnost, že si dovolí nepracovat, ponižováni. Jak psal Keller, privatizace zisků a socializace ztrát, jak píšu já, s kombinací nutnosti zadlužovat se kvůli základním potřebám, jako je bydlení a neustálý zvyšující se tlak na výkon v práci, to nemůže dobře skončit.

    OdpovědětVymazat
  8. No zajímavé... Ale ten člověk by mohl říct na rovinu - buďte otroky :D makejte od rána do večera! to jest život?
    Jinak zábava není špatná, ale jest špatná jak jest nastavená! Vážím si postiví práce lidi!
    Muž nemyslím si, že má být živitel rodiny to jest mimo mísu ... když muž miluje ženu a opačně a váži si oba na zájem, tak se oba domluví jak to bude! Jestli žena bude chodit do práce či jestli půjde na částečný atd. Krách rodiny .. není kvůli té to době, ale o tom, že žena a muž si před tím si mysleli, že toho druhého převychovají k obrazu svému :D a nerespekotavli se jaký jsou nebrali jaký jsou tím jak čas šel tak oba uvědomili, že ani jeden se nezmění :D Jenom člověk sám musí chtit ne ten druhý! To vám asi uníká! Znám dva páry či tři páry, který žili celý život a proč jim to vydrželo? Jednoduchá věc a recept! Oba na zájem se respektovali a komunikovali říkali si na zájem si věci i to měli každý jeden stejný končíček i jeden jinačí, ale hlavně oba nechtěli druhého měnit!
    Rodí se málo? Na začátku 20st. 2 milirády let! Teď 7 milirádů lidi! Ano v Evropě se rodí miň to souhlasím, ale má to 3 věci - lidi jsou min negramotní, 2 jsou více zodpovědní a) jestli dokážou vychovat to dítě - vyzralost duchovnější rázu! b) aby dali tomu jednomu či druhýmu či třetímu dostatek času a rovnoměrně! Není špatný mít tři či 4 ale chyba podle mně jest dávat přednost jenom dítěti před druhým! Indie - pěkně miliráda lidi či více lidi a proč pak? Neříkejte protože jsou duchovní vyspěli kec--- mají zábavu jenom práci, sex... Zajímavé 10 případá znásilnění tam jsou též na běžícím pásu! Další věc oni si sami znečištuji řeku, která prý jest svatá a proto tam házeji mrtvoli sorry humus! Když chcete tam žit tak žijte a buďte štastní tam! A snad i uvidte pravou tvář Indie - jedni nedotknutelní guru, kteří se můžou bez problému ze sebe udělat guru ... Další lidi se jich lidi štíti --- a kdo jsou no ty kteří makají na poli otroci... JO že v Indii nejsou otroci? Prý tam pořád jsou :D Nevím jestli jstte četli od Osha knihu tam to pěkně píše :D JInak vážím si těch, kteří si umí udělat hodně věcí doma.. I vážím lidi, kteří pracuji rukama! Jinak i dole se kradou ne jenom na vyšší pozici jenom hold lidi si to kresli jak se jim to libi..... Je to všechno o lidech ne o režimu ! Jak to, že červeném režímu pan A byl slušní a pomáhal a pan B byl prevít kradl - vyměnil se režím. Tak pán A byl pořád slušní, ale pán B byl pořád prevít... = je to lidech - žádný režím veskutenosti se nezměnil jenom se změnilo na povrchu :D

    OdpovědětVymazat
  9. Ten člověk mohl rovnou napsat makejte a makejte od vidima do nevidima buďte otrokem života a smrti a systému!
    Sorry muž živitel rodiny bylo tu to! Není funkční a proč pak? Protože muž přišel z roboty a ženu brál že hovno dělá! A potom dřel ji jak kůň! Je to o lidech! Jinak - když muž a žena se mají rádi, tak oba se snad dokáži domluvit o tom jak pracovně či finančně to urobí:D A mysíím si, že když muž žije pod stejnou střechou jako manželka, tak má i dát ruku dílu. Ne jenom příjit z práce pět hodiny pit pivo a koukat na TV.... Rozvrácení rodiny --- nemá vliv tato doba kdyby mohli se rozvádět a bylo podzvižení před 1000 lety, tak by se lidi rozváděli! Možná miň než teď, ale jedná se o tom, že muž a žena od sebe očekávaji něco jiného a či doufají, že toho druhého převychovají k obrazu svému! Rovná se tady jest ten kámen úrazu, protože když oba mají rádi, tak mají se respektovat jaký jsou brát jaký jsou a nechtít druhého měnit! A ještě neočekávat od druhého něco víc či jenom očekávat a neříct tomu druhému! Komunikace :) Znám páry, kterým se vztah vydržel od 18 do stáří i dokonce do smrti! A potvrdili mi to co tu píši! Další věc rodí se málo děti? Ano v Evropě! Ale Světově nikoliv! Na začátku 20století prý bylo 2 milirardy ted 7 milirádů lidi! Kde se nejvíc rodí? NO Indie, Afrika, J. Amerika ... A proč pak? Negramotnost. málo zábavi nezodpovědnost vůči svým potomkům! Sorry neříkejte mi, že Indie je tak duchvoně vyspělá! Přečetla jsem si od Osha knihu kde píše ... že jedna část jest nedotknutelná část jsou obyčejní lidi třetí otroci těch se lidi tam štití dotknout! Ano jsou tam otroci! A další ukázka nevyspělosti ... to, že špiní si vlastní pitnou vodu! Kvůli duchovní! Ano západ špiní též, ale zase kvůli chtíčí! = jeden extrém za druhým! Dašlí tam taky se znasilnuji lidi! Jeden guru řekl, že ta ženská si za to mohla sama, že měla něco říci a oni ji nechaji! Sorry ten guru není guru, ale ..... Chlap či ženská, která znasilní toho druhého jest slabí člověk, který sám sebe neváží! Další případ ženská, která věří na jejich víru, zabila kluka jako obět ano jako obět a prý ji to přikázal nějaký božstvo! Sorry = nechoďte s tím to tvrzením! Evropa 1) hold jest role ty hnusné peníze 2) lidi jsou více zodpovědní vůči sobě i dětem a přemýšlí nad tím jestli dají dostatečně dítěti čas a výchovu a přemýšli . nemyslím si, aby žena rodila jako na běžícím pásu a potom ji umírali hlady v náruči být i zodpovědní vůči tomu! Ano souhlasím tím, že lidi plýtvají s potravinama! Ale jest to, že lidi když jedno zboží není jdou jinam a ne aby koupili něco jiného! Další věc jest, že jest nesmysl mít od rána do večera plný regály! A tad. tím souhlasím plýtvání jest nesmysl! Zajímavé, že lidi dvakrát jidlo si platní - dotace jsou :D z daně poplatníků a to vám nepřijde divný = z 60% daní jsou vymysl :D Dan nemovisti :D Daň ekologická .. stačilo jenom čístá energie = hodně pomohlo by :D Daň z přímu stačilo jenom místo 21% dát 5% :D Dan zaměstanance :D Taky usměvné.... Tato dan hodně zabiji ..A ptám se kdyby lidi dostávali 40tisíc Kč Měsičně co s nima udělali? Jedni by to pro chlastali , druhý by třeba začali šetřit na malé pole další na studium další na zábavu či na zlepšování .. Režími se vyskutečnosti nemění jenom se mění na oko.. Je to o lidech! Jest zajímavé že červném režímu pán A byl slušní a pomáhál druhému a pán B byl křivák a zlodějíček .. změnilo se na oko režím .. pan A byl pořádn slušní a pomahál ale pán B byl pořád křivák a zlodějíček = je to v lidech nikde jinde!

    Jinak vy chcete převrát co změni se? Vrátíme se o 100 let k zpátky a jedeme znovu? Je to v lidech ne ve věcech - Lidi z věci udělaji dobrý či špatný věci atd. je to se vším když chceš změnu změn sám sebe a jdi příkladem. a tím změníš víc věci než převratem :D Politici nikdy nebudou vám pomahat na začátku aby vám zalepili pusinku budou hrát, jaký jest to převrat ale v závěru zjistita, že je to ještě horší :D Žádna revoluce 1989 nebyla to byla jenom na oko :D až to pochopíte potom jes cesta od tud!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidé tvoří systém a nastává zpětná vazba, že zase systém ovlivňuje lidi a opravdu záleží na všech těchto aspektech, tedy lidech, co tvoří systém se svými pravidly, zákony atd.

      Vymazat
    2. ano, ale zákony, které jsou uměle urobeny, elity dost dobře vědí, že jest přírození lidi, že co jest zakázano vždycky to porušovali! :) Zákony jsou tak napsáno, aby obyčejní lid tomu nerozuměli a právnici někdy i sami proti řečí :D

      Kdyby byly jasný a stračný zákony tak by bylo i jednoduchý věc!
      Zákazy a příkazy nic nevyřešli a nikdy nic nevyřeší! Vyspělí jedinec nemá potřebu hrát o prachy... Když člověk chce zabít, tak si najde věc a nepotřebuje na to pistoli! Pistole za to nemůže jenom lidi za to můžou závisi co živí v sobě nic víc!

      Jinak jak tu někdo psál i sami lidi strhávali starý režími v minulosti, aby s tím jako skončili, ale ve skutečnosti pokračovali, protože lidi si myslí, že je všechno ve věcech ne není je to v lidech!

      Proč lidi mají potřebu mít nějaký politiky na hoře?
      Nestačilo mít jednoduché mít hesla typu nedělej druhým to co se vám nelibi! Važ si toho druhého jako bys si vážil sám sobě! Podvedeš druhého podvádíš jenom sám sebe!
      Říkej druhým pravdu i když je to nepříjemný, ale když už říkáš pravdu tak i příjmi tu pravdu od druhých!

      Jinak lidi lpějí na věcech na všem okolí! Lpějí na vlastní pravdě či cizí pravdě - život jest pravda podle mně! Nemyslím si, že člověk by měl od dětctí do smrti jenom makat a makat!
      Daně jsou z části velký podfuk ... lidi si platí dvakrát jidlo :D z čeho jdou dotace do zěmědělství? Z poplatniků atd. :) Kdyby lidi dostávali na ruku plat čístý jenom zdravotní pojištění se strhávalo - a 5% přímí dan a zbytek by měl ten člověk zodpovědně si ukládat či hospodaři řeknete si kolik lidi by ty prachy dávali stranou atd.?
      Ještě vám i uníká, že jak se mechanizuje není to špatný, ale hold zmenšuje práce:( Tak kdyby stát i systém chtěl pro lidi něco dobrého tak změnšili pracovní dobu... ale nezměnili platy či zvětčli, aby mohli ty lidi se věnovat rodině či studiům atd. :)

      Vymazat
    3. to Bláze
      Je to pořád o Systému - nyní politickém, špatném systému, zvláště politickém, ať je jakýkoliv, ten vždy deformuje lidskou páteř, charakter, duši, není určen pro lidi, ale politické systémy a jejich soukmenovce.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.