čtvrtek 28. února 2013

CITRON do mrazáku



Od Michala mně došel mail, s kterým se podělím i s ostatními, jedná se o zdraví, tak proč ne.


V žádném případě to neberte jako lékařskou pomoc, ale pokud to pomůže jen jediné osobě, bude to stát za to.
Mnoho profesionálů v restauracích používá nebo konzumuje citron a je možné používat jej tak, aby nic nevyšlo nazmar.

Jak můžete využít celý citron bez odpadu?
Jednoduše .. dejte umytý citron do mrazícího boxu lednice. Jakmile je citron zmrzlý, celý citrón nastrouhejte (není potřeba loupat) a posypte jim vaše potraviny. Posypte whisky, vína, zeleninový salát, zmrzlinu, polévky, nudle, špagety, omáčky, rýži, suši, rybí pokrmy - cokoliv. Všechny potraviny budou mít nečekaně nádhernou chuť, něco, co jste možná nikdy předtím neochutnali.

S největší pravděpodobností si jen myslíte, že citronové šťávy mají mnoho vitaminu C. To už není úplná pravda. Co je hlavní výhodou použití celéh citronu kromě zabránění jeho plýtváním a přidávání nové chuti? Citronové slupky obsahují 5 až 10krát více vitamínů než samotná citronová šťáva. Ano, to je to, co je plýtvání, ale od této chvíle tento jednoduchý postup zamrznutí celého citronu pomůže zkonzumovat všechny živiny a ještě mnohem zdravěji. Je také dobré, že citronové kůry jsou schopny z těla odstranit
zdravotně závadné toxické prvky.

Takže dejte citron do mrazáku a pak každý den s ním posypejte svá jídla. Je to klíč k tomu, aby byly vaše potraviny chutnější, a vy budete žít zdravěji a déle! To je tajemství citronu! Lepší pozdě než nikdy!

Překvapující výhody citrónu: citron (citrus) je zázračný produkt, zabíjí rakovinné buňky. Je 10.000krát silnější než chemoterapie.
Proč o tom nevíte? Protože laboratoře mají zájem dělat syntetickou verzi, která jim přinese obrovské zisky. Nyní můžete pomoci příteli v nouzi tím, že mu dáte vědět, že citronová šťáva je prospěšná v prevenci onemocnění. Jeho chuť je příjemná a nepřináší strašlivé účinky chemoterapie. Kolik lidí zbytečně zemře při tomto přísně střeženém tajemství jen proto, aby nedošlo k ohrožení multimili-onářských velkých společnosti?

Jak víte, jsou známy citronovníky s více odrůdami citronů a limetek. Můžete jíst ovoce různými způsoby: můžete jíst řízky, džusy, připravené nápoje, sorbety, pečivo, atd. Má mnoho ctností, ale nejzajímavější je efekt, vyvolán u cyst a nádorů. Tato rostlina je osvědčeným lékem proti rakovině všech typů. Někteří říkají, že je velmi užitečný ve všech variantách rakoviny a je považován i jako antimikrobiální spektrum proti bakteriálním infekcím a plísním, účinný proti vnitřním parazitům a červům, reguluje krevní tlak, který je příliš vysoký, je antidepresivem, bojuje proti stresu a nervovým poruchám.

Zdroj těchto informací je fascinující:
pochází od jednoho z největších výrobců léků na světě, který říká, že po více než 20 laboratorních testech od roku 1970 extrakty ukázaly, že ničí zhoubné buňky ve 12 druzích rakoviny, včetně rakoviny tlustého střeva, prsu, prostaty, plic a slinivky břišní.
Sloučeniny tohoto stromu ukázaly 10000 krát lepší výsledky než produkty Adriamycin, drog běžně používané v chemoterapii na celém světě, který zpomaluje růst nádorových buněk.
A co je ještě více udivující:
tento typ léčby s extraktem z citronu pouze ničí zhoubné rakovinné buňky a nemá vliv na zdravé buňky.


Aktualizace 2.3.2013

Aspoň ještě pár rad, jak snížit vliv postřiku na citrusech:
Dám na malý, ve vodě namočený kartáček trochu sody bikarony a pořádně slupky citrusů vydrhnu. Pak dobrě opláchnu pod tekoucí vodou.

Nebo je cesta je koupit ty neošetřované, BIO, ale zde také nemáte záruku.

Někdy jsou i v normálních prodejnách se zeleninou k dostání citrony,kde je napsáno:chemicky neošetřeno.To jsou poznatky z Prahy,nevím jak je tomu jinde.

Nebo: "chemické" citróny myji v horké vodě s octem a vydrbu kartáčkem .

39 komentářů:

  1. Vrelo doporučujem, ja už ho dávam do mrazáku od vľanajšieho leta a keď potrebujem tak si vyberiem z mrazničky a nastrúham. Najčastejšie ho dávam do zázvorového čaju, ktorý je veľmi liečivý.

    OdpovědětVymazat
  2. A co citronová kůra,prášek, to hážu do všeho,to taky?T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to T
      Citronová kůra ano, ale doufám umytá, pro všechny případy, prášek pokud je to potravinářský, ano :)

      Vymazat
  3. V jídle mě to moc nebere ale do vody je to vynikající.
    Georges

    OdpovědětVymazat
  4. A ještě jedna věc: Všechno je lepší než chemoterapie.
    Georges

    OdpovědětVymazat
  5. Já každý den ráno piju citronovou šťávu s vodou - a musím zaklepat na dřevo,
    nebyl jsem nemocný už několik let...
    .
    S tou kůrou tomu věřím - jen mám trošku obavy z toho, co v článku nebylo
    zmíněno - není kůra chemicky ošetřována a tudíž nezdravá?

    Nevím to - a ptám se na váš názor ;-)

    Radek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Radek
      Proto vždy umýt, dnes nejlépe vše a pod tekoucí vodou, aby ty sajrajty šli do odpadu, nikdy ne v misce.

      Vymazat
    2. Veru..kupovane ovocie,zeleninu a najme dovazane dobre poumyvat.Svagrova doplna ovocie a zeleninu a uklada do skladu ked prinesu v jednom velkoobchode..vraj je to tak postriekane ze ked pride domou a ide umyvat riad tak ju v teplej jarovej vode stipu ruky(vyzrata pokozka).Postrekuju to dokonca i preto aby to neprezrelo pri ceste..napr banany.Po vyzmikani citrona je dobre(dobre to chuti) i duzinu trosku posipat cukrom a zjest. ..Mailo

      Vymazat
  6. Je to fajn, akorát mě zarazila jedna věc - nepadlo zde ještě, že v kůře je bohužel nejvíce chemikálií z postřiků, nepletu-li se a málokdo z nás má citrony ze zahrádky...

    Patrik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Patrik
      Patriku, příspěvek o jedno výše.

      Vymazat
    2. Patriku,
      citrony nejsou nikterak náročné na pěstování. My je máme doma v baráku a i vypadají hezky jako dekorace. Chuť a aroma? Co mám povídat, prostě fantazie.
      Letos budeme rozšiřovat jejich "chov" :-)

      Vymazat
    3. Michale, je mi jasné, že se to s kupovanými pak nedá srovnávat. :-) Měl bych se obecně do pěstování víc pustit. :-)

      Zatím je pohodlnější a rychlejší si citrony koupit -> Iv, ale mám dojem, že jen omýt nemusí stačit, že se určité látky mohou vstřebávat přímo do kůry..?

      Patrik

      Vymazat
    4. S tou zahrádkou jsem to tak vlastně nemyslel - přítelkyně má snad taky citronovník DOMA v květináči, jen je to zatím "v plenkách". :-)

      P.

      Vymazat
    5. Patriku,
      pokud mohu poradit, pak nechávejte jen tolik květů, aby na každý plod bylo minimálně 30 listů. Ono není problém pro půlmetrovou rostlinku nasadit i několik stovek květů a pak bude chřadnout a nic kloudně nevyroste, protože to prostě neuživí.
      Nejsem zahradník - jen předávám dál, co vím od manželky :-)

      Vymazat
    6. Michale, moc Vám děkujeme! :-)

      P.

      Vymazat
    7. Patriku,
      mě toto děkování nepatří. Předám ho proto manželce. :-)

      Vymazat
    8. :-)) Hezkou neděli a vůbec celý nový týden Vám oběma i všem tady na EuP!

      Vymazat
  7. Dobrej napad a dobrej navod..........clovek se kolikrat divi jak je tolik prospesnejch veci jednoduchejch,ze na ne neprisel sam:-)))),diky:-)......proud

    OdpovědětVymazat
  8. O chemickém ošetření kůry citrusů jsem našla tohle. Moc povzbudivé to není...
    viz.: http://www.vitalia.cz/clanky/citrusove-ovoce/
    "Jedná se hlavě o tyto zdraví škodlivé substance: bifenyl (E 230), orthofenylfenol (E 231), orthofenyfenolát sodný (E 232) a thiabendazol (E 233). U pracovníků, kteří přicházeli do kontaktů s posledními dvěma zmíněnými látkami, bylo zjištěno poškození jater a nervů. Dokonce jsou známy i smrtelné otravy."

    Ankanate

    OdpovědětVymazat
  9. Prisel jsem na obrovskej maler :-(, http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QHNeR3BGM2E#! ,nejak se s tim pokousim "srovnat",moc mi to zatim nejde.......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobre video..vdaka za odkaz Prud. Vlastne ide len o to aby sme nedovolili aby sa ludstvo dostalo az tam ze bude odsudzovat akekolvek prejavy individuality. Uvedomit si to ze zakony niesu(teda nemali by byt) nato aby nas obmedzovali ale nato aby nam pomahali.Preto treba zle zakony ignorovat(pripadne zmenit). V konecnom dosledku dobry rozumny a sudny clovek zakony nepotrebuje(stacia smernice)pretoze prirodzene vie co je dobre a co nie a ako taky teda ma pravo zle zakony ignorovat. Uvedomit si ze sme ludia planeta a vsetko navokol jeden celok zavysly na sebe navzajom.Ale zaroven je tu kazdy individualne v zmysle ze zodpoveda sam za seba a svoje ciny a meni smerovenie celku.Teda inak..aby som sa mal dobre musim sa najprv postarat aby sa mali dobre vsetci ostatny.A necakat kym sa tak zacnu chovat vsetci ostatny. Clovek nikdy nebude strojom..cim viac sa snazia aby ludia slepo posluchali tym viac sa to nedari-je vdaka tomu stale viac ludi ktory hladaju odpovede a zobudzaju sa(ako na tomto blogu),deti su naopak stale vzpurnejsie-neposluchaju, ludia premyslaju ako sa odpojit od toho systemu.To sa vsak nepodari kym nebudeme vediet co presne chceme vytvorit..nie len co nechceme.Ak nebudeme vediet presne co chceme,vznikne zmetok a ludia v nom primu cokolvek co sa im predostre len aby ten zmetok uz skoncil. Ak si to kazdy individualne ujasni budeme ako jeden celok.Ako jeden celok ktory vie co chce nas nemozu porazit pretoze uz nebude mat kto(za to co chcu) bojovat :-) ..Mailo

      Vymazat
  10. To souhlasi Mailo,ale problem co me dostal je jinde,a to v chemtrails ktery je porad toceny k manipulaci s pocasim,ovsem ukazuje se,ze jsme pravdepodobne plny nanovlaken a zotroceny,u nekoho se to projevilo u jinyho ne,ale prakticky se ceka jen na zmacknuti knofliku a jejich oziveni.To je to co me rozhodilo!A to je ten obrovskej maler,horsi nez chemy s haarpem tak jak se podavaji v jinejch souvislostech.Dostali nas uhlikem.Schovali to za tezky kovy a jedy.Jinak z ceho maji strach vsichni vime,je to samostatny mysleni,sjednoceni se,jejich ignorovani a nase neuplatnost,jak tohle dokazeme,jsou v koncich.Jak se zbavime strachu,zavislosti na penezich a ekonomickyho rustu za kazdou cenu,a pujdeme za lidskym stestim a jeho potrebama a k prirode,jsou vyrizeny,a moc dobre to vedi.....proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to proud
      Milý příteli, neměl bych takové obavy, jsou zde záměrně uveřejněny jisté technologie, které mají odborat Vámi zmíněné aspekty. Pokud použijete MMS, tyto vlákna budete moci dostat z těla ven, začnou se Vám hromadit v ústech ve formě hlenu, azykem ty vlákna ucítíte a ven s nimi, pak zde máte prostředek na možnou likvidaci nanotechnologií, které se již dostaly do tělaa věřte že účinné, viz Ionizační žárovka, myslím že to funguje i na jiné věci, Vla Bi už povídala.

      Vymazat
    2. No Prud,teraz ta asi nepotesim. http://technet.idnes.cz/prenos-myslenky-telepatie-d0q-/veda.aspx?c=A130301_162637_veda_mla O telepatiu tu pritom vobec nejde.Moznosti tohto vyskumu su jasne. ..Mailo

      Vymazat
    3. Toto je problem..aspon z mojho pohladu. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u2pu_lYvZr4 ..Mailo

      Vymazat
  11. To jsou ty dobry zpravy lv,plus treba valeni oleje v ustech,ale porad jak vidite je to o obrane,porad se branime,porad jsme v koute.Nekde je chyba.Ucili me,ze jedina moznost jak se ubranit,je utok.A to skutecne funguje.Obrana jen co je maximalne nutna a nejkratsi a hned do utoku,jen tehdy je sance se z toho dostat,jak se rika.Nemit to vyzkouseny v praxi,polemizoval bych o tom,takhle nemam o cem:-).Otazkou zustava,jak to dobry pravidlo naplnit a nenapachat skody.......proud

    OdpovědětVymazat
  12. Kto si vymeni navzajom vyznamenanie? :-) ..Mailo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyznamenani za co Mailo?:-)......proud

      Vymazat
    2. Mailí, mám tady jednu medajli z hasické soutěže :).Ter

      Vymazat
    3. No ved ked sa ty nasi dvaja prezidenti vcera dohodli ze si navzajom udelia vyznamenania..?!:-) Tak aj my si trosku zašaškujeme..no nie?!:-) ..Mailo

      Vymazat
    4. Berem Terezka...ty si zato mozes vybrat ake len chces! Teda okrem radu zlatej amnestie-ten uz je rezervovany..a nasmu je to jedno ake dostane,on len potrebuje nieco do zbierky k tomu peru!:-) http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/vyznamenani-uz-ted-se-klausovi-s-gasparovicem-smeji-cesi-i-slovaci-galerie-vtipu.html ..Mailo

      Vymazat
    5. Jo tydlevidle;-))))),dobra,udeluju ti rad zlaty varecky,za rad mysiho kozisku,beres?:-)......proud

      Vymazat
    6. Klucí vy jste pěkný ne-řádi,to se dělá takle si z nich robošit legraci,vždyt je to vážná věc,přeci :).Ter

      Vymazat
    7. Pokial nevadi ze je vypelichany.. :-) ..Mailo

      Vymazat
    8. Co je zase vypelichaný,něco mně UTEKLO?

      Vymazat
    9. No přece ten myší kožíšek,je vypelichaný :).Ter

      Vymazat
    10. Terezka...oni si zacali! :-) Mailo

      Vymazat
  13. Nevadi,je to rad a o to cennejsi,ze ne od nerada,jako je to s tema pravejma:-).....proud

    OdpovědětVymazat
  14. Bohužel, vsechny chemikalie, kterymi jsou citrusy osetreny se rozptyli do malych bunek v kure. Vonne oleje v nich obsazene perfektne rozpousti vsechny jedy. Pouhe omyti cimkoli nefunguje - snad mimo kyseliny sirove, ktera by celou kuru i s bunkami plnymi vonnych silic rozezrala.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.