sobota 17. března 2012

Pravda o magnetizaci vody




Procházel jsem některé technické poznatky na Netu a narazil jsem na velmi udivující stránky: http://www.oknavesmiru.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=62&Itemid=59
kde se popisuje vliv magnetů na vlastnosti vody jako holý nesmysl a tento popis svědčí o omezenosti pohledu na nové objevy a nenápadné vnucování názoru. Cituji:
Ano, máme tady jednu z mnoha dalších vědecký blamáží 21. století. Hurá! V devadesátých letech si s ním lámali hlavu především v Americe, kde se tito pseudopomocníci začali montovat i do automobilů na zvýšení kvality paliva.
Raději dále nebudu komentovat a přihřeji si svou polévečku a ostatní ať si udělají svůj názor. Moje zkušenosti jsou však hlavně  z praxe.
Ilustrační foto 
 Takže bych zde chtěl uvést věci na pravou míru. Hlavně musím oponovat autorovi, jenž uvedl, že něco takového začalo v Americe. Není to pravda! To, že magnetické pole ovlivňuje krystalizační procesy, bylo známo ruským vědcům , ne americkým, a to Gorkému, Berlagimovi a Kondogurimovi již ve třicátých letech.Později jejich kolegové Miněnko, Tatarinov, Sokolov,Burlakov, Kirgincev a jiní navázali na práce Vermaierovy se po řadu let zabývali dalšími aplikacemi této vody, hlavně fyzikální podstatou. Největší zásluhy měl doktor tech.  věd V.I. Klassen z Moskvy, autor knihy  „ Omagničivanije vodnych sistem“ (1978). Ruští vědci využili magneticky upravenou vodu v řadě aplikací. V polovině  šedesátých let se tato  voda začala používat v Novočerkasském závodě na výrobu železobetonových prefabrikátů na jeho zvýšení pevnosti. Tyto vynikající vlastnosti magnetické vody se úspěšně používají v mnoha odvětvích , vyjmenuji např. pro urychlení koagulace a srážení různých  průmyslových  kalů, a tedy i k efektivnímu čištění vody, k urychlení krystalizačních  procesů, dokonce i ke zvýšení produkce v zemědělství, tak jak jsem uváděl v jednom z článků rad pro zahrádkáře.
Jak píše Klassen v závěru své knihy, dnes se již nahromadilo tolik důkazů, že je nelze ignorovat. Akademik Spirkin napsal, „zavřeli jste dveře bludu – jak potom může vejít pravda“ To se přesně týká uvedeného článku s odkazem výše. Naštěstí odpůrců existence magneticky upravené vody je dnes již poměrně málo a připomínají mně ctihodné francouzské akademiky,  kteří kdysi popírali existenci meteorů ( v čele stál  známý Lavoisier), nebo skeptiky, kteří útočili na Galvaniho, či objev kreseb zvířat  v jeskyni Altamiře prohlásili za podvod  Marcelina de Sautuoly.
Teorie mohou být úžasné, zvláště když se okoření mnoha odbornými názvy a pak se pod něj podepíše někdo, kdo má před i za jménem. To většinou působí na dnešní generaci, ale nezapomentě, tyto věci ještě neznamenají pravdu, pravda, to je praxe a tu Vám podá i obyčejný kominík, pokud tuto praxi  má. Měli jsme v domácnosti vodu, jež obsahovala velké množství minerálů, hlavně velký podíl vápence. Po koupi aut. pračky ještě za totality zn. Tatramat ( lidový název – Skákavá koza), bylo velmi patrné znát kvalitu vody, hlavně usazením vodního kamene i na vnějším obvodu pračkového bubnu. Za půl roku byl zanešen na povrchu celý. Pořídil jsem tehdy magnetizační armaturu od tehdejšího ČKD za nemalý peníz na dřívější  dobu. Ještě nebyly známy Neodymové magnety. Zařízení jsem namontoval do přívodu vody. Pračka byla po měsíci provozu i s bubnem jako nová a sousedi chodili na kafe, prý Vaše kafé je nějaké dobré, lepší. Toto vydá za deset stránek teorie a posmívání, realita je praxe.

26 komentářů:

  1. Ahoj, používám filtr na vodu reverzní osmózu.
    Ale chtělo by to ještě vodu revitalizovat, vím že Rusové mají nějaký patent, ale nevím v čem je fígl, že by taky nějaký magnet?
    PetrT.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neviem sice ako vodu revitalizovat ale viem ze staci ju naprogramovat myslienkou, dokaz o tom nemam ale citim ze to funguje a daval som aj porovnavat naprogramovanu vs normal a ludia poznali rozdiel

      Juro

      Vymazat
    2. Ano, voda má schopnost si pamatovat, toho se využívalo už v předkřesťanské éře, pak křesťané (svěcená voda) a i v magii. Zajímavá je teorie dnešních velmi aktivních bouřek - voda naakumulovala veškerou negaci a agresy okolí, která je dnes v okolním prostoru ve zvýšené míře, a výsledkem by měly být velmi nepříjemné bouřky a srážky.

      Vymazat
  2. On i pan Grander možná používá nějakou formu magnetizace pro svou "revitalizovnanou vodu". Sice ty filtry, co se prodávají stojí pálku http://www.vodaeco.cz/ 20 000 za domovní verzi, ale všechno to do sebe krásně zapadá. A fungovat to musí, popírači nemůžou donekonečna opakovat naučenou lež!

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám že ten SuperMAG co je na obrázku se prodává od ceny 1440. Pokud to funguje, to už je lidovější cena než 20 000 za Grander.
    Otázka je jestli je to vhodné před reverzní osmózu, nebo je to zbytečnost. Máte někdo zkušenosti s pitím "zmagnetizované" vody?
    PetrT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obrázek neberte prosím jako reklamu, ale jako možné provedení magnetizačního komponentu, na Netu si jich vyberete nepřeberné množství a zkušenosti jsem vám napsal i s požíváním na kafe. Pokud tomu nevěříte, tak si to neinstalujte, je to jen a jen Vaše volba, nikdo Vám to nenutí, moje praktické zkušenosti jsou jen kladné a ty mně nikdo nevyvrátí. Teoretizování je k ničemu!

      Vymazat
    2. Ahoj Iv (nevadí tykání?)
      Díky za odpověď. Věřím tomu, asi bude nejlepší to rovnou vyzkoušet. PetrT.

      Vymazat
  4. mám doma tzv. magnetickou čisťičku vody . Byĺa v podmínkách pro plynový kotel Dakon na prodloužení záruky . Vím , že se ve vodě neusazuje vodní kámen po dobu 36hodin po průchodu mag. čističkou .
    Mám vodu ze studně (bez bakterii by byla kojenecká)takže sanytru dost hodně . Rozdíl- přízemí bez : patro s - 100 a 1 . Určitě mají magnety vliv .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro Váš celkový obrázek připínám toto:
      Proti korozi topného systému.
      * pH oběhové vody nastavit v návaznosti na korozní odolnost použitého materiálu
      Koroze oceli:
      - při pH nad 8,5 vyhovující
      - při pH nad 10 je zanedbatelná
      Koroze mědi:
      - při pH nad 10 je značná
      - při pH při 8,5 až 9 přiměřená
      Koroze hliníku:
      - při pH nad 7,5 je značná
      - při pH 6,5 až 7,5 je přijatelná
      * při použití pitné vody dávkovat chemikálie proti korozi a stabilizaci tvrdosti vody
      * u materiálově smíšených otopných soustav (ocel, měď, hliník) dávkovat chemikálie, které jsou speciálně určené pro předmětný systém.

      Stupnice
      14 zásaditá-------7----------1kyselá
      neutrální

      Kyselina citronová např.je 2,5pH

      Vymazat
  5. Zatím jediná moje zkušenost s "měniči" vody je předkrystalizace na jemné krystalky pomocí indukčního pole. V našem vodním pásmu je velmi tvrdá voda, cca kolem 35-40° německé stupnice tvrdosti, zanášelo se jak potrubí, tak praskaly topná tělesa na bojlerách a podobně. Před cca 3. rokama jsem si pořídil jednoduchý přístroj od Deramaxu, to samé i 2 další kámoši a bojlery jsou bez usazenin. Celý popis děje si kdyžtak přečtete na jejich stránkách. Nechci ale aby to vyznělo jako reklama a tak uvedu i nevýhody: Svorky k přístroji stojí zaprd, po pár ohnutí drátů upadnou a trafo, které to celé napájí 12V (2W) za rok shořelo. Pokud tyto mechanické nevýhody jejich řešení někoho neodradí, pak je to za pár korun zajímavá volba k experimentování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Petr,
      jsem raději pro trvalé magnety, aspoň v tomto případě, nemám rád moc vše "zadrátované" jde i do budoucna o to, že zde nemusíte být stále a ženský v baráku, nebo domácnosti by si v případě poruchy nevěděly rady - tak to jede stále samo.

      Vymazat
    2. Tady jde ale o něco jiného, než pouhá megnetizace vody. Krystalky vápníku vytvoří menší krystaly, než jsou přirozeně vytvářeny usazováním, a ty se po 3 dny neusazují (dokud se zase nepřeskupí). Je to vytvořeno určitým pulzováním - modulovanou frekvencí. U magnetů bychom museli zkonstruovat nějký mechanizmus rotace a to dost velké, abychom se vyrovnali elektronice.
      Magnet, poměrně velký má jeden známý a zas tolik mu to s usazenimami nepomáhá, resp. účinost je řádově nižší, než tou indukcí. Funguje, ale nestačí to.

      Vymazat
    3. Vpořádku, nemám námitek, každá věc má plus a mínus. Tady vidíte, jak záleží na tech. provedení armatury. Mám to v otevřeném systému, tedy stále nová voda, vše je čisté jako nové, oproti dřívějšku.

      Vymazat
  6. Tento problem mam ja doma. Mame dost mineralnu vodu a robi to problemy s elektrickym bojlerom. Kazdy rok ho treba cistit a vzdy je tam za dva kyble bordelu a ten bojler kvôli tomu ze ma spirale obalene kamenom zerie elektriky ako prasa :D no proste brutal minule uz nevedel ani vodu poriadne ohriat kym sa nevycistil. Iv myslis ze by pomohlo magnetizovanie vody ? pripadne kde ho dat. Kludne by som dal aj dva jeden pred bojler a jeden normalne na studenu vodu. Nejaky skromny odhad nakolko by to dokazalo eliminovat tento problem ?

    Bobor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U Vás nepůjde jen o boiler, ale bude se zanášet i veškeré vodovodní potrubí a bude se zužovat průtok v rozvodech a časem i klesat tlak - tedy průtočnost. No, nechci Vás strašit, ale zdravotní problémy do budoucna bych nechtěl absolvovat - kameny v ledvinách, močové cesty, zátěž jater, předčasné stárnutí buněk. Pak to poznáte i na chuti kávy, až budete mít úpravu vody.
      Přístroj je vhodné umístit na začátku Vašeho vodovodního systému. Při napojení na veřejný vodovod za vodoměr, při napojení na vlastní zdroj přístroj umistěte mezi čerpadlo a vodárnu. Jestliže je přístup k potrubí komplikovaný, přístroj umistěte na výstupu z vodárny.

      Vymazat
    2. Zapoměl jsem dodat, až to namontujete, ještě naposledy vyčistěte boiler mechanicky, protože uvolněné usazeniny by Vám dost zanášely nějakou dobu jestli máte u baterie zpětný jehlový ventil - nevím, možná jej nemáte, ale i tak bych tento postup udělal. Opravdu nešetřete, již k vůli zmíněným i dalším problémům. U studniční vody u nás v ČR hodně častý problém.

      Vymazat
  7. Ja nechcem vyzniet ako nechapavec ale mohli by ste mi niekto dat odkaz kde taketo magenty kupit a aky tvar pouzit, dakujem

    Juro

    OdpovědětVymazat
  8. Jiří, stačí se podívat do Google a zadat: magnetická úprava vody:
    http://topeni-vavra.cz/magneticka-uprava-vody-gel-antikal-magnum-1-s-prevlec-matici-p-2937
    http://www.akvagast.cz/magneticka-uprava-vody.html
    http://www.upravenavoda.cz/upravny-krafting.html
    http://www.krafting.cz/
    pak jsou zde i na bázi elektromagnetů:
    http://bcb-junkers.webpark.cz/stranka_ezv.htm
    http://www.e-cerpadla.cz/magneticka-uprava-vody-c-45.html
    http://www.koupelnovysvet.cz/eshop-magneticka-uprava-vody-inkrust-cw-01-230v50hz-pro-domy.html
    atd.
    Nebo koupit Neodymové magnety, na tvaru moc nezáleží a složit jak jsem psal: http://energieupramene.blogspot.com/2012/02/jaro-se-blizi-rady-pro-zahradku.html

    OdpovědětVymazat
  9. Téma mne zajímá. Máme vodu ze studny a je velmi tvrdá. Pokud použiji kterékoliv zařízení zde uváděné, pak ten vodní kámen vypiji ale potrubí bude čisté. Potrubí a ostatní vnitřnosti v mém těle bude dostávat daleko víc nestravitelných a škodlivých minerálů než před čištěním. Mám řešení, které není pohodlné, ale funguje bezvadně. Je to ledínková voda. Když rozmrzne, opatrně ji slévám a na dně lahve zbude "lógr", který vyleji. Voda je bez programu a ještě ji spinuji. Má vynikající chuť. Používáme ji na veškerou stravu a pití. Když jsem ji dal psům vedle obyčejné vody, už si obyčejné nevšimli. Ledínková voda znamená že obden dávám do mrazáku 18 lshví vody a zmrzlých 18 dávám rozehřát. Takový je to koloběh. Zdravím všechny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom prvním nemáte úplnou pravdu, změníte krystalizaci vody, včetně klustrů a ta pak není schopna se usazovat ani v těle, jinak odkazuji na : http://energieupramene.blogspot.com/2011/08/ledinkova-voda.html

      Vymazat
  10. Mám jen malý dotaz, možná mi informace někde utekla, ale dají se magnety použít stejně na kovové i nekovové potrubí? Myslím, že při použití v autě se mluvilo jen o nekovových částech.. a zdravím zde přítomné :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dají se použít obě možnosti, u plastů je to účinnější.

      Vymazat
  11. Currently it seems like Drupal is the preferred blogging platform out there right now.
    (from what I've read) Is that what you are using on your blog?

    Have a look at my web site; debt consolidation loans
    My website > debt consolidation loans

    OdpovědětVymazat
  12. Odpovědi
    1. to rejnok
      Dík za info, myslím, že důležitá je technologie odstraňování dusičnanů, ty jsou dnes skoro všude.

      Vymazat
  13. odporucam www.grander.sk ak chcete naozaj dobre revitalizovanu vou...

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.