pátek 9. prosince 2011

Tepelná žárovka – symbol svobodného ducha



Pozor, záměrná inovace (satira) klasické žárovky, jako reakce na nesmyslný  zákaz  EU.
Klasické žárovky se nahradily v EU nařízením za  tkzv. "úsporné" žárovky, vlastně obyčejné zářivky, které rovněž vyzařují ve své blízkosti radioaktivní záření a jsou navíc vyrobeny i z materiálů jež s ekologií nemají nic společného a o úspoře ani nemluvě. Navíc další důležitý aspekt rádoby úsporných žárovek je, že při jejich provozu vzniká  nepřirozené světlo, oproti klasickým žárovkám, kde je  teplé světlo a díky vláknu jež dosahuje vysokých teplot, vyzařuje po celém spektru. Tedy pro živý organismus ideální osvětlení.

V Německu byl vytvořen nový zdroj, v podobě klasické žárovky,  jako revoluční tepelný zdroj a nyní si jej už můžete zakoupit i na specializovaných stránkách www.heatball.de  a to za cenu 1,69 euro/ 100W – cena je tedy velmi přijatelná, než jakýkoliv konkurenční výrobek. Tato tzv. "tepelná koule" dosahuje velmi vysoké účinnosti při přeměně elektrické energie na teplo – a to až 95%, díky tomu se řadí mezi ekologické výrobky třídy A. Je celá zhotovena z plně recyklovatelných surovin a neobsahuje žádné nebezpečné toxické prvky, jako rtuť a ani nedostatkové vzácné kovy, nebo organické látky. V důsledku svého kombinovaného účinku je tepelný zdroj Heatball™ ideální pro situace, kdy elektrickou energii používáme jak k vytápění, tak ke svícení. Její provoz pak  v tomto případě  předčí jakýkoliv jiný konkurenční spotřebič na trhu. Navíc, jak to myslí výrobce s ekologií svědčí i fakt, že při nákupu každého kusu tohoto tepelného zdroje,  přispějete 30 centy z ceny výrobku, jež jsou pak věnovány na záchranu deštných pralesů.
Funkce „tepelné koule“ by se dala  popsat následovně. Tepelný zdroj Heatball™ pracuje na principu přímé konverze elektrické energie na teplo. Srážkami vysokorychlostních elektronů v atomové mřížce speciální kovové slitiny, z níž je vlákno vyrobeno, velmi odolává vypařování i při extrémních teplotách a dochází k vybuzení jejích atomů na vyšší energetickou hladinu. Srážkou elektronů se vyvolává vyzařování elektromagnetických vln v Planckově spektru, jež je optimalizováno pro generování tepelného záření a to s dosahem několika desítek metrů, navíc vlastně se zdokonalenou pronikavostí v prašném a zakouřeném prostředí. Tento fyzikální jev, i když se zdá složitý, probíhá v baňce velice rychle, což ve výsledku po zapnutí zajišťuje okamžitý účinek a následnou okamžitou přeměnu elektrické energie na teplo. Při provozu  není třeba transformátor napětí na nižší nebo vyšší hodnoty a ani další doplňující komponenty jak u dnešních úsporek, kde je vše zamontováno uvnitř.  Heatball™ tedy nevyžaduje transformátory, tlumivky ani předřadné odpory, jež většinou vyvolávají napěťové rázy, zhoršují  účiník sítě, nebo při zapínání vyzařují elektromagnetické rušení a jsou  zcela kompatibilní se síťovým napětím 220-230 V. K jeho plynulé regulaci lze použít všechny běžně dodávané dotykové vypínače a stmívače.  Je plněn směsí inertních plynů, zdraví naprosto neškodných i při náhodném úniku. Zařízení je odolné proti přerušovanému přívodu energie a jeho výměna je jednoduchá, jak u klasických žárovek a je dodávána ve standardních  paticích  E27, E14 a GU10. Myslím, že je to velmi dobrý ekvivalent i jako oponentura na nesmyslná  a udivující nařízení EU.Mně osobně se taky líbí více světlo ze standardní žárovky (tepelné žárovky) a dostanu je ještě koupit u nás v Čechách za nižší cenu, ale jako reakce na nesmyslnost nařízení EU o jejich zákazu je to dobré. 

Viz nejnovější článek zde: http://www.novinky.cz/ekonomika/277650-vlady-delaji-ze-spotrebitelu-hlupaky-a-berou-jim-moznost-vyberu-tvrdi-ekonomove.html

5 komentářů:

  1. Iv priznám sa Vám dosť dobre nrechápem Váš "tajuplný" komentár k celkom obyčajnéj žiarovke. Ešte pred dvoma rokmi sa tento "tajuplný zdroj tepla" dal celkom bežne kúpiť takmer v každej predajni hoc i s potravinami v cene okolo 0.40 centov za kus. Ak bi ten "Pán vrobca" dával z nehorázne predraženéj ceny 1.69€ aspoň 1€ na dažďové pralesi, potom bi to naozaj dávalo celé zmysel. No takto je to z jeho strany len obyčajná "zlodejina"... . Hunter

    OdpovědětVymazat
  2. To je škoda, mrzí mne to za Vás, ale čas to spraví, nebojte ! Zkuste aspoň chvíli nemyslet na peníze.

    OdpovědětVymazat
  3. dobrý den, jelikož neumím německy, moc jsem se na jejich stránkách nedočetla. netušíte, co je za 0,30euro a kolik dělá poštovné? děkuji vilma

    OdpovědětVymazat
  4. To Vilma
    Firma ZÁMĚRNĚ vyšla s tímto výrobkem, jež není vůbec nový, je to ta naše klasická žárovka, jež je opatřena na baňce napařenou vrstvou, jež z větší části zvyšuje tepelnou účinnost. Firma chtěla rovněž upozornit na nesmyslné zákazy EU, že výroba žárovek je ekologičtější, větší trvanlivost a hlavně i pohodové vyzařování (teplé spektrum – žlutá a červená) pro lidský organismus. 0,30 eu je na záchranu deštných pralesů – fond pro vysazování. Třeba se firmě tento nenormální zákaz tímto podaří zrušit. Žárovka je jen navenek vylepšena napařenou vrstvou, jež trochu snižuje světelné vyzařování, oproti klasickým žárovkám. Berte to jako satiru proti nařízení EU !

    OdpovědětVymazat
  5. Franta
    Zřejmě demagogie EU došla tak daleko že kdo má nízkoenergetické bydlení, bude muset svítit svíčkou aby se ohřál.Stačí jedna 100 W žárovka trochu vylepšená o vyšší tepelný výkon a uspoří více než drahé plynové a všechna jiná topení dohromady.+ještě dává světlo.Chytrému napověz hloupého kopni.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.