středa 15. června 2011

Pravda o životě trochu jinak – pokračování II.



Dostal jsem komentář od Vás, od jednoho čtenáře a jsem velmi potěšen, že aspoň někdo z veřejnosti mou čtyřicetiletou práci v oboru, dejme tomu přihrádka „Esoterika“ vyzkoušel. Věděl jsem velmi dobře, že tento náhled se bude příčit zažitému učení esoterické literatury,jak jsem v předešlém článku upozorňoval na záměrné zkreslování a z toho pak užitek těch, co vědí to, co jsem Vám nastínil v předešlém článku „Pravda o životě trochu jinak“.
Tuto práci zná jen pár lidí z mého Týmu, ale nakonec jsem se rozhodl, že kdo hledá něco více o životě, Vesmír jej jistě navede i na tyto stránky, tak to bývá, jako se všemi ostatními věcmi týkající se našich životů, ať se to líbí někomu nebo ne, nakonec si to stejně jednou v životě přizná.

Komentář:
Velmi zajímavý pohled. Dnes jsem ho zkusil aplikovat v běžném životě a dařilo se v 90%, což je více než pravděpodobnost. Jen mě mate konfrontace pozitivního myšlení v případě, že chci něco dobrého, protože pak bych si měl vlastně přát opak, tudíž buď myslet na opak (špatná věc) nebo na neuskutečnění oné dobré věci. Tak či tak je to vpodstatě negativní myšlení. Stejně tak jak jste v příkladu s rozpustilým sousedem uvedl, přál jste si vlastně, aby "čurbes" byl, což bylo vlastně lhaní si sám sobě. Mám v tom proto krapet taky čurbes a ač jsem nad tím dumal skoro celý den, bylo v tom mnoho rozporů a většinou jsem si musel přát negativní věci, aby se splnily ty pozitivní. Nicméně to překvapivě fungovalo v drtivé většině případů.
Je možné to vysvětlit nějak ve zkrácené verzi pro tzv. sedláka tak, abych se necítil, že si něco nalhávám nebo přeji negativní věci?
Děkuji Michal

Ano, na první pohled se Vám to bude zdát jako konfrontace, jako že si sám sobě lžete, nebo jak to čtenář nazval, negativní myšlení. Jenže skutečnost je jiná, jak jsem v prvním článku popsal, že naše vnímání světa je u většiny neprobuzená, tím jsem měl právě na mysli běžné používání levé hemisféry mozku, tedy materialistickou část našeho vnímání, kdy si vlastně skoro nikdo neuvědomuje, nebo nechce přiznat tu druhou část naší entity, tj. tu pravou část hemisféry, která řídí naše cesty s pomocí jiných a silnějších potenciálů a napojení na realistické body našeho žití, jichž může být velké množství a napojení pro jejich uskutečnění.

V prvním článku jsem na konec záměrně napsal tuto větu: Zkuste aspoň na chvíli věřit své duchovní  podstatě a začněte se na ni spoléhat, byli jsme velmi dobře stvořeni, jen nám toto poznání odebraly jisté síly, které usilují o svou moc, jak to používat, jak pro blaho své a svých blízkých, tak pro celé lidstvo......
Tato věta obsahuje vlastně podstatu a vysvětlení psaného konfliktu. Pokud znáte funkci našeho bytí v tomto zde prostoru, tak, jak jsem jej popsal v první kapitole, nic si již nenalháváte a víte moc dobře, že Vaše druhá část duchovní(jež je spojena s Vaší pravou hemisférou), která je velmi několikanásobně silnější než Vaše materialistická část (vědomé Já – levá hemisféra)vykoná obrácenou akci spolu s časovým faktorem, pokud toto znáte, nevidím žádný negativní konflikt, víte prostě, že vždy zvítězí na plné čáře ta duchovní část a Vy toho svého daru a poznání máte vědomě využít, kdo ne, bude se stále plácat životem jak lodička na rozbouřeném moři.
Ještě jednou zopakuji podstatu:

Pokud znáte a máte zažitou funkci své polarizované entity, tedy Vaše rozdělení na část materialistickou (vědomé myšlení) a část duchovní (Vaše skryté Já-nadvědomí atd.), která vždy reaguje opačně a používá pro dosažení svého cíle mocnější a výkonnější prostředky pro uskutečnění, již se Vám nikdy nemůže stát, že nastává nějaký konflikt. Když toto znáte, máte probuzené myšlení, které používáte pro zapojení té druhé významější Vaší části a to vždy snad pro dobro svoje a svých nejbližších.

Vidíte, jak je nám vtloukáno do hlavy, že negativní myšlení je špatné, není, jen nesmí ublížit, např. dítě trpí cukrovkou a aby jste nebyli negativní, tak mu koupíte bonbony, po kterých tak touží? Budete negativní – nekoupíte mu je, pro jeho budoucí zdraví.

Byli jsme tak stvořeni, jenže většina nezná podstatu svého stvoření a jeho rozdělení a reakce.
K tomuto popsanému chování, nebo praktikování, bude potřeba jisté odvahy, protože tam někde v koutě Vám bude Vaše materialistické já našeptávat, co když tímto způsobem si udělám škodu, jelikož jste tak byli vychováváni a vedeni, aby Vám záměrně byla odňata tato schopnost se realizovat. Odvážným život přeje a v tomto případě to platí dvojnásob.
Jen na závěr, toto se netýká při stavu meditací, zde je naše materialistická část vypojena a komunikujete přímo se svou duchovní částí, jenže, většina lidí medituje špatně, nebo milně a mohou si i způsobit těmito cvičeními újmy – proto jste zde, ve střední Evropě a Váš úkol je, se naučit v tomto světě používat tento svůj dar na plný výkon, jako jedinci jste dál, kdyby ne, tak se zrodíte třeba v Indii, Tibetu, kde na Vás nebudou tak útočit materiální aspekty jak zde a tam by jste se teprve museli zdokonalovat v meditaci, ale vy jste zde, tato etapa je již dávno za Vámi. Běžný člověk na Zemi vždy tvoří svým mozkem, levou hemisférou,  protože mu to poskytuje kontrolu nad situací a tak byl taky stvořen, ne pro život v meditaci, ale pro život v reálném čase a prostředí. 
Tím však nechci říci, že meditace je špatná, naopak, pro uklidnění a osvěžení je dobrá, hlavně v přírodě, pozorováním všeho živého, těšením se  z pulsace celé živé planety, ale jen ne zapomenutím sama sebe, taková meditace pak neškolí Vaše  materialistické Já a Vaším záměrem je  přece v tomto životě se naučit respektovat a využívat Vaše obě části, tedy fungovat na 100%.
Další pokračování zde: http://energieupramene.blogspot.com/2011/09/pravda-o-zivote-trochu-jinak-iii.html

11 komentářů:

  1. Děkuji za dobře pochopitelné vysvětlení. Abych úplně rozptýlil své nesrovnalosti, měl bych ještě dotaz jak tedy funguje placebo efekt. Myslím, že je i vědecky (v tomto případě) dokázán vliv myšlenek na činnost imunitního systému. Vzhledem k tomu, že určitě většina lidí neví (já do teď vlastně také ne)o skutečné činnosti pravé poloviny mozku a veří v léčebný účinek pilulky, která však ve skutečnosti není lék. Vždy lidé přemýšlejí pozitivně, určitě si neříkají "doufám, že to do hodiny nezabere a hlava mě bude bolet vesele dál".
    Nekříží se tu dva světy? Svět propojení všeho se vším a společný svět našeho vědomí s naším tělem?
    Jsou známé například případy, kdy dotyčnému po pozření jedlých hub bylo z žertu řečeno, že právě zkonzumoval smrtelně jedovatou houbu a zemře a ono se tak také stalo. Vsadím boty, že si v duchu říkal "Já snědl jed a určitě teď zemřu".
    Dá se říci, že dotyčný splnil vše, co jste uváděl. Vědomně si nelhal a konstatoval určitě i s časovým faktorem příchod své smrti. Správně by se měl tedy stát opak, ne?
    Rozhodně nechci býti oponentem, naopak, chci beze zbytku pochopit fungování svého já i dění kolem sebe a toto mi ještě uniká. Možná jste mi na to již odpověděl výše, ale já vždy abych vše poschopil, musím mít názorný konkrétní případ. Na něm si dám výklad, definice, či vzorečky dohromady.
    Je-li možno, zkuste nějak celý princip aplikovat na onen případ nešťastného houbaře a i takový natvrdlík jako já, to poté pochopí.
    Hezký den přeje
    Michal

    OdpovědětVymazat
  2. Michale,
    vidíte, toto je to zastaralé jednoduché myšlení, které způsobuje naše problémy. Napsal jste větu:… doufám, že do hodiny to nezabere a hlava mně bude vesele bolet dál... Toto je velmi špatná definice v tomto případě. Vaše myšlenka by měla znít „ Teď jsem požil vynikající lék, na mé neduhy“. Tak také pracuje „Placebo“, protože tento pocit mají všichni pacienti, kterým se podalo, ale všimněte si malého rozdílu, který je velmi důležitý při našem novém myšlení. On požil, je to minulost a nebo přítomnost, která je za vteřinu rovněž minulostí, takže nemůže nastat opak a Vaše vědomí dalo tělu(a to umí komunikovat s tělem dobře) impuls na opravu těla, je to již daná skutečnost na kterou Vaše pravé Já již nereaguje do budoucnosti, je to již daná minulost. Zde se neprojevuje Vaše pravé Já, to má rádo tvoření, od toho také je vytvořeno a chytá se všech možností, jež směřují do Vašich budoucích událostí, tam je jeho parketa a je na nás, abychom jej začali používat. Nyní většina lidí používá povrchové myšlení a nemá ani páru o svém druhém Já, většina něco plácne a ostuda je na cestě, musíme se naučit používat s rozmyslem své myšlenky. Nejlepší začátek je, dát si na papír pár pro Vás důležitých bodů, které by jste chtěl dosáhnout a k tomu naše vědomé afirmace tak jak jsem popisoval, buď v kladném nebo negativním tonu, záleží co Vám bude momentálně blízké, těchto bodů se držet a častěji si je opakovat a vnitřně se spolehnout na účinek Vašeho vnitřního Já. Naše vnitřní Já pracuje na uskutečnění budoucích událostí, má na to své prostředky, rozum může ovlivňovat např. jen Vaše tělo, jelikož se skládá z 80-90% vody. Vaším myšlením měníte velmi výrazně strukturu vody, v našem případě clustry a ty mají velmi velký vliv na stavbu celého těla. Pokud si budete říkat sám sobě pěkné věci, molekuly vody ve Vašem těle budou zharmonizovány a tělu se bude dařit, pokud budete na sebe jen nadávat, molekuly vody budou disharmonické a tím také Vaše tělo. Toto je však trochu již o něčem jiném. Ať se Vám daří a děkuji za Váš zájem.
    Iv

    OdpovědětVymazat
  3. Pro případné čtenáře mám takový malý "důkaz", který mě osobně přesvědčil. Jsem alergický na včelí bodnutí a vždy do pár minut oteču jako meloun a to i na několik dní. Nedávno mě bodla včela a já si vědom tady získaných informcí řekl:
    "Jsem alergik a do pár minut oteču."
    Jaké bylo moje překvapení, že to ani tak moc nesvědilo (jen cca 5 minut), ale vůbec jsem neotekl!
    Něco obdobného praktikuji na svoji chronickou rýmu. Už jsem se vlastně pomalu 10 let pořádně nevyspal, protože jak si lehnu, během chvilky mi otečou sliznice v nosu a já se nemohu pořádně nadechnout. Byl jsem na dvou laserových operacích, ale bez výsledku.
    Tak jsem zhodnotil situci a řekl si:
    "Mám chronickou rýmu a těžko se dneska vyspím s volným nosem.
    Mám chronickou rýmu a těžko se do měsíce vyléčím"

    Od té doby se můj stav hodně zlepšil. Sice to není úplně ěňo ňúňo, ale zlepšení je pro mne nepopíratelné. První operace mě stála 4000,- plus další vedlejší výdaje. Po ní jsem se několik týdnů nevyspal skoro vůbec, protože po spálení sliznice laserem došlo k ještě většímu opuchnutí.
    Takhle mě to nestojí nic krom pár desítek vteřin denně. Až se mi podaří zbavit i jak já říkám parazitních myšlenek, které se mi to snaží sabotovat, tak bude účinnost určitě vyšší.
    S pozdravem a s díky autorovi článků
    Michal

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě bych doporučil koloidní stříbro na vykloktání a pár kapek do nosu, náklady minimální a mělo by se to urychlit.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, chci poradit s rýmou; jde tady o věc podle mě čistě mechanickou. Každé tělo má 3 vývody - odpady se vylučují stolicí, močí a právě hleny. Co se asi děje např. s tím vším, co denně dýcháme a ještě tomu říkáme vzduch? Jakmile tento vývod, tedy nos, dělá to, co má, doktor řekne, že jste nemocný (většina lidí se pak kolikrát i stydí utřít si nos). Ne - jste zanešený a nosní vývod funguje naopak velmi dobře, čistí plíce + další periferní odpadové cesty. Kdyby ne, trpíte na migrény jako většina lidí ucpaná prášky.

    OdpovědětVymazat
  6. Zapoměl jste na vylučování škodlivin kůží (pocení). To jsou všechno, co jste vyjmenoval symptomy zbavení se škodlivin v těle jeho přirozeným způsobem. Pokud tomu ještě pomůžete MMS tak oprava je rychlá, jenže tělo vždy potřebuje stejně na vyčištění 3 - 7 dní, ale vitamíny a MMS pomůžete tělu k rychlejšímu útoku a po chorobě nejste tak unaven jak od chem. prášků, nemluvě o vedlejších účincích.

    OdpovědětVymazat
  7. Ano, máte pravdu, na to jsem zapomněl a se vším souhlasím, akorát bych to nenazýval útokem, spíš dostatek energie na vylučování oněch škodlivin. Ještě chci poznamenat, že každý se rodí také s jiným genetickým otiskem stavu zanešení rodičů v momentě početí, druhá věc je pak životospráva jedince. Můžu sám potvrdit, že léčitel nemohl absolutně od nikoho nic slyšet a spolehlivě mi řekl, aniž by ode mě něco slyšel, že jsem jako malý prodělal zápal plic, který mi zaléčili prášky, jen aby se všechny ty "nepříjemné příznaky" zastavily - takhle myslíme i my sami povětšinou, než na to přijdeme. Praktikuji každé ráno takovou bylinnou nosní sprchu a přes rok žádnou rýmu nemám, právě proto, že vylučuju pravidelně a toho většího množství škodlivin se zbavujete buď postupně nebo nárazově. Co že je MMS?

    OdpovědětVymazat
  8. Patriku, výborně,
    jinak MMS = Miracle Mineral Solution. Ve sdělovacích prostředcích samozřejmě negativní kampaň, až z toho šla hrůza. Díky tomu jsem našemu pejskovi natáhl ještě pérko od hodin života na jeden rok, ona to cítila a tato doba byla pro nás strašně intenzívní a i pro ni, i s tím smutkem odchodu na tu intenzívní dobu spolužití nezapomenem nikdo v rodině. Byl to nejkrásnější rok.
    Držím Vám palce.

    OdpovědětVymazat
  9. Pane Iv,

    děkuji za odpověď i za příspěvek u mě, na který jsem už odpověděl přímo tam :-). S pejskem tomu rozumím, navíc to bývají také spřízněné duše :-). S tím MMS a řadou dalších věcí je to jako s čínskou rostlinou Stevia Rebaudiana, která předčí ve sladkosti 200x cukr a je mnohem zdravější - kdyby se to říkalo v denním tisku, znamenalo by to konec jednoho odnoží průmyslu, to je nám všem jasné. Ta rostlina není vůbec drahá...

    Děkuji, i já Vám držím palce a těším se, až budu mít čas to tu vše pročíst! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Odpovědi
    1. Zkuste si přečíst můj článek "Základ pro dnešní život" http://energieupramene.blogspot.com/2012/01/zakladni-veci-pro-zdravi-pochopeni.html

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.