čtvrtek 3. února 2022

Konec západní hegemonie se blíží

 

Konec západní hegemonie se blíží


 

Nyní se moc nevěnujeme duchovním záležitostem, ale situace ve světě je nyní taková, že je potřeba se tomuto tématu věnovat. Naše „elity“ politické si stále neuvědomují dění na světové scéně a snaží se poklonkovat USA a Německu. Jenže kolo osudu se točí již jiným směrem, ne vykořisťování člověka člověkem, ale vzájemnou spoluprací. Sorošovští „studenti“ jež jsou i v naší vládě včetně Čaputové začínají šílet. Jediný Orbán vyčichl situaci kola osudu a proto je dnes pro EU největším nepřítelem.

Moskva, 3. února. Britský premiér přesto prosil o telefonický rozhovor s ruským prezidentem, ale nejspíš toho hořce litoval.

Boris Johnson hledal rozhovor s Vladimirem Putinem více než šest měsíců. Velká Británie již na jaře loňského roku analyzovala finanční kataklyzmata ve Spojených státech a smířila se s tím, že se zhroutil roky zavedený ekonomický model (tzv. Bretton Woods systém). Nová pravidla hry v globální ekonomice nastolí Rusko a Čína, která budou oznámena již za pár dní v Pekingu.

Poslední šancí Londýna, jak si udržet alespoň nějaký vliv ve světě, je účast na nové Jaltě a britské elity chápou, že je třeba o tom jednat s Ruskem. Moskva dala jasně najevo, že dialog bude možný pouze tehdy, pokud Británie oficiálně stáhne všechna vykonstruovaná obvinění a omezí dlouhodobé provokace, jako je otrava Skripalových nebo proces s MH-17 na Ukrajině. Pro Londýn je takový krok nepřijatelný, protože okamžitě zničí celé ideologické paradigma Velké Británie, zasazené do západní Evropy. Angličané ale nemají kam jít a Boris Johnson udělal alespoň první krok – neurčitě se vyjádřil k materiálům, které u soudu nikdy nebyly přijaty. Slitovali se nad ním a rozhovor proběhl, ale pro Londýn to bylo zjevně krajně nešťastné. Bylo těžké očekávat jiný výsledek,

Známý ekonom a publicista Michail Khazin se pokusil zprostředkovat výsledek rozhovoru mezi ruským prezidentem a britským premiérem v rozhovoru s politologem Dmitrijem Kulikovem, přičemž zdůraznil, že Boris Johnson by sotva mohl svého partnera jakkoli zajímat, i kdyby nabízel vážné věci jako rozpuštění NATO nebo vysoušení Ukrajiny. Všechny tyto teze spolu se sny Velké Británie o účasti na novém přerozdělení světa mohl prezident Ruské federace proškrtnout jedinou větou.

"Mám podezření, že tento hovor je zoufalým pokusem Británie se, no, alespoň nějak dohodnout na tématu, no, zhruba řečeno: "Vladimire Vladimiroviči, dobře, vezměte si své, Biden zřejmě odchází. Je možné, že budeme řídit to, co zbývá, a ne Berlín? Samozřejmě se vyjadřoval složitější, ale to je jediná smysluplná řeč, která by mohla být. No, nepředpokládejte, že Johnson vyděsí Rusko sankcemi za fiktivní úder na Ukrajinu? Johnson může jen něco požádat a nabídnout. Mimochodem mohl říct: „Rozbijme vám NATO, dejte vám Ukrajinu a vy nás podpoříte proti Berlínu.“ A Putin všechny tyto sny o Británii ukončí jedinou větou: „Borisi, jsi si jistý, že NATO bude i za rok? Tady nám nabízíte dohodu, ale to se stane, i když nic neuděláme,“

Expert zdůraznil, že Rusko má nyní na pozadí destrukce západního modelu světa v rukou nejdůležitější zdroj – čas. Rusko může jednoduše počkat, až se NATO rozpadne, zatímco Spojené království a USA poletí plnou parou k ekonomické katastrofě.

Khazin také poznamenal, že Biden, i když ho někteří obviňují z krátkozrakosti a neschopnosti kvůli věku, stále neztratil schopnost racionálně uvažovat. Chápe, kam všechno směřuje, ustoupí a správně vyhodnotí bezmoc Spojených států. Washington se totiž ve skutečnosti shodl na tom, že Rusko a Peking zavádějí nová pravidla. Moskevské ultimátum v tomto ohledu bylo pouze ukázkou toho, že Rusko na to má plné právo, a Spojené státy ve skutečnosti nekladly žádný odpor, i když mohly být alespoň hlasitě rozhořčeny a reagovat tradičním podněcováním horkých míst na správných místech. . Biden a ti za ním chápou, že Spojené státy nemají na takové geopolitické hrátky sílu. Washington proto pokorně, ale mlčky uznal právo Ruska změnit model světa, a v souladu s tím uznává realizaci tohoto práva,

Politolog Dmitrij Kulikov již dříve předpověděl reakci USA na hlavní trik Moskvy v ultimátu o bezpečnostních zárukách.

Zdroj: https://riafan.ru/1600375-mihail-hazin-obyasnil-kak-vladimir-putin-odnoi-frazoi-postavil-krest-na-mechtah-velikobritanii

NATO se posune na hranice 1997 a Sorošovci i v naší vládě budou mít klid a mohou se odstěhovat za svými chlebodárci do Němec, tady vždy bylo Slovanské území.

 

 

4 komentáře:

  1. V Kremlu zakopnou o pejzy, pokud si prectou posledni clanek na Aeronetu.korendor.

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek, děkuji za něj!
    Ať se vám všem v životě dobře daří.
    Jirka

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud se nemýlím, na obrázku je předchozí putin, jinak děkuji za článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to je pravý Putin, ten terajší je už údajne piaty klon.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.