středa 12. ledna 2022

EMA varuje

 

EMA varuje

 Opakované posilující dávky mohou škodit imunitě. Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) v úterý zpochybnila možnost plošného očkování populace čtvrtou dávkou vakcíny proti koronaviru.

Agentura AFP uvedla, že opakované podávání posilovacích dávek každých několik měsíců by pravděpodobně nebylo udržitelnou strategií.

EMA rovněž vyjádřila přesvědčení, že šíření nové varianty koronaviru omicron posouvá covid-19 z fáze pandemie do fáze trvalého onemocnění, se kterým bude lidstvo schopno žít. Světová zdravotnická organizace (WHO) se k této otázce vyjádřila již dříve.

„Pokud by naše strategie spočívala v podávání posilovacích dávek každé čtyři měsíce, mohli bychom mít problémy s imunitní odpovědí,“ sdělil Marco Cavaleri, zástupce EMA pro vakcinační strategie.

V takovém případě by podle něj také hrozilo, že lidé začnou být z neustálého podávání posilovacích dávek unavení.

„S omikronem se vedle očkování výrazně zvýší přirozeně získaná imunita (získaná překonáním nemoci). Rychle se přiblížíme scénáři, který se bude blížit endemičnosti,“ řekl Cavaleri.

V této souvislosti EMA odkázala na výsledky studií, které ukazují, že ačkoli je omikron infekčnější než dosud převládající varianta delta, riziko hospitalizace způsobené touto variantou je přibližně o polovinu až dvě třetiny nižší.

Zdroj: https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/eu-drug-regulator-says-more-data-needed-impact-omicron-vaccines-2022-01-11/

Důležité!!!!!

Na Slovensku již ústavní soud zrušil všechna covidová opatření, jejíž platnost nabyde právní účinnosti za šest měsíců.
Přelomové rozhodnutí Ústavního soudu SR, který zrušil roušky, karantény, covid passy i režim OT/OTP. Je zajímavé, že naše masmédia (Seznam,Novinky a ani TV) neinformují, natož asi o tom neví ani naše vláda, která zaspala záměrně. Na Slovensku si zřejmě již dělají alibi. Vyslechněte zde: https://odysee.com/@ProudN%C3%A1rodn%C3%ADHrdosti:4/2022-01-10-Skv%C4%9Bl%C3%A9-zpr%C3%A1vy:e

1 komentář:

  1. Vzhledem k tomu ze covid je jinej nazev pro chripku(mozna trochu poupravenou,nevim),pak se divim,ze na to prisli az ted,nebo schvalne? Na to konto se mi vtira otazka,neni uz pozde,proto? Bylo by to svym zpusobem vytvareni si alibi pro to,co teprve prijde jako nasledek ockovani.Nehlede na tanecky s ne-pandemii,ale tam je duvod ekonomickej,tam co resit neni........proud

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.