středa 24. listopadu 2021

Krize západu

 

Krize západu

 
Po rozpadu SSSR se kapitalismus, který ztratil konkurenta, znovu střetává se starými démony. Výroba v USA již několik let klesá a pracovní místa se přesouvají do Číny. Postupně se zmenšuje i střední třída. Velcí kapitalisté, cítící se ohroženi, přijímají řadu opatření, aby zachránili zemi a zachovali stávající systém.

Prvním krokem bylo zvýšení prodeje zbraní a využití americké armády k nastolení kontroly nad zdroji surovin a uhlovodíků v neglobalizované části planety. Byl to plán na přizpůsobení se „finančnímu kapitalismu“ (pokud tento oxymoron dává smysl) podle doktríny Rumsfeld-Cebrowski  [ 2 ] . Donutil Deep State zinscenovat útoky z 11. září a rozpoutat „nekonečnou válku“ na Blízkém východě. Tyto události poskytly kapitalismu dvacet let oddechu, ale pro střední třídu byly zničující.

Druhým opatřením bylo omezení mezinárodního obchodu a návrat pracovních míst ve Spojených státech Donaldem Trumpem. Ten ale vyhlásil organizátorům útoků z 11. září válku a nebylo mu dovoleno pokusit se zachránit Spojené státy před kolapsem.

Mluvilo se i o třetím opatření. Šlo o vzdát se podpory Západu a přesunout řadu multimilionářů do robotického státu, odkud by mohli řídit své investice. To byl plán NEOM, který princ Mohamed bin Salmán začal realizovat v saúdské poušti s požehnáním NATO. Pole bouřlivého začátku prací na tomto plánu se nyní zredukovalo na nulu.

Bývalý tým Donalda Rumsfelda (skládající se z lékařů Richarda Hatchera  [ 3 ] a Anthonyho Fauciho  [ 4 ]) se rozhodl v souvislosti s pandemií Covid-19 spustit čtvrtou variantu. Hovoříme o zavedení opatření ve vyspělých zemích nastíněných zpět v roce 2001. Masová izolace zdravé populace, která nutí mnoho zemí k zadlužení, práce z domova vede k delokalizaci desítek milionů pracovních míst a hygiena prochází legalizací masových kontrol.

Klaus Schwab a velký restart ( Great the Reset )

V této době vydává předseda Davos Forum Klaus Schwab knihu Covid-19: The Great Reset . Nejde o žádný program, poskytuje rozbor situace a předvídá možné změny. Kniha byla napsána pro účastníky Fóra a lze z ní soudit jejich žalostnou intelektuální úroveň. Autor střídá jedno klišé na druhé a cituje slavné autory smíchané s ohromujícími výpočty Neila Fergusona (Imperial College)  [ 5 ] .

Klaus Schwab byl v 70. a 80. letech minulého století jedním z vedoucích představitelů společnosti Escher-Wyss (následně pohlcené Sulzer AG), která sehrála důležitou roli v programu jaderného výzkumu Jihoafrické republiky, který byl proveden v rozporu s rezolucí Rady bezpečnosti OSN 418. To znamená, že je to nestydatý člověk a ničeho se nebojí. Poté vytvoří tým vedoucích podniků, ze kterého se stane Mezinárodní ekonomické fórum. Změna označení byla provedena s pomocí Centra pro mezinárodní soukromé podnikání (CIPE), jedné z institucí National Endowment for Democracy, která je sdružena se CIA. Z tohoto důvodu byl v roce 2016 zařazen do Bilderberg klubu (pod vlivem NATO) jako mezinárodní funkcionář, kterým nikdy oficiálně nebyl.

Klaus Schwab svou knihou připravuje své publikum na vytvoření společnosti, jako je Orwellův chlév. Je připraven na cokoli, až do zničení 40 % světové populace pomocí pandemie Covid-19. Nenabízí nic konkrétního a nemá ani preferovanou možnost. Je jasné, že on a jeho diváci o ničem nerozhodují, ale pro zachování svých privilegií jsou připraveni udělat cokoli.

Závěr

Jsme v předvečer masivních změn, které smete všechny západní instituce. Tomuto kataklyzmatu se lze vyhnout pouze změnou stávajícího systému odměňování práce a kapitálu. Ale takové rozhodnutí je nepravděpodobné, protože by znamenalo konec vlády oligarchů.

S ohledem na výše uvedené lze dojít k závěru, že mezi Západem a Východem neexistuje rivalita. A ne proto, že Asiaté neuvažují v podmínkách rivality, ale protože vidí, že Západ je ve stavu agónie.

Proto Rusko a Čína pomalu budují svůj vlastní svět a nedoufají, že je podpoří Západ, který vidí jako zraněného predátora. Nechtějí s ním vstupovat do konfliktu, ale pouze se ho snaží uklidnit, poskytnout mu paliativní léčbu a sledovat ho, aniž by mu překáželi při kopání vlastního hrobu.

Thierry Meyssan

2 komentáře:

  1. to korendor
    Dávám fašistům 1-2 měsíce. Místo proletáři dosadíme do zvolání fašisti https://www.youtube.com/watch?v=PqNOzSxJyuI

    OdpovědětVymazat
  2. Hezky poselstvi vsem ;-): https://nastub.cz/w/ehPoj8dJCRd21jVZwwWtYh ,.....proud

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.