„Nezdravá“ zelenina.
Dnes jsem pro naše čtenáře připravil článek o významu
zeleniny a ovoce pro naše stránky, ikdyž si tyto informace mohou najít i na
Netu, ale aspoň zde trochu v ucelené formě znovu uveřejnit staré pravdy. Dnes jsme svědky hlavního
Systémového proudu, který určuje co je a není zdravé a co škodlivé. Viz např.
dnešní směšný trend na tabákových výrobcích, kdy na vás vykukují různé hrůzné fotografie, které mají za úkol do
podvědomí zanést myšlenku této „hrůzy“. Opak je i zde pravdou, „chrchlající“
kuřák naopak svým ranním vykašláváním se automaticky zbavuje toxinů a škodlivin
z ovzduší i díky chemtrails ze svého těla a je zdravější, (můj praděda kouřil fajku jak cementárna a dožil se 99 roků v pohodě a za nepohody a zlosti odboru sociálního pojištění pro vyplácení důchodu) než ten, co
dodržuje rádoby rady dnešního vědeckého estabilišmu Systému. Těch příkladů je
dnes větší množství a vzbuzují na mé tváří usměv lítosti, pro lidi, kteří tento
trend kopírují. Naše prarodiče věděli moc dobře, co je pro ně dobré a co
špatné. Není divu, proč tento Systém by se nejraději rychle zbavil této staré
generace, která má paměť a tím jejich systém narušuje a to ve všech aspektech.
Přece je potřeba odstranit tyto lidi, s jejich osvědčenými pravdami, ve
všech směrech, přece mládí vpřed a zpátky ni krok – to už známe. Dnes jsem pro
vás připravil studii z Masarykovi univerzity Brno v trochu uceleném
celku, pěstujte, kupujte od soukromníků ať jste zde tak dlouho jak jen můžete,
aby tomuto Systému z toho bylo ZLE a vydrželi jste co nejdéle a
ovlivňovali jste své okolí svými vědomostmi, zkušenostmi ve všech směrech, tím
tento Systém dostává nejvíce na frak.
Zpracoval Dr. Vojtěch Vojtíšek, Masarykova univerzita, Brno
ČESNEK
Účinky
:
Povzbuzuje
imunitní buňky k rychlejšímu dělení a vyšší aktivitě. Má protibakteriální účinky
a po staletí se využívá jako lék proti rýmě, při zánětu krku, kašli a dýchacích
potížích. Napomáhá vykašlávání. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Podporuje
volný průtok krve. Snižuje vysoký krevní tlak. Snižuje hladinu cukru v krvi. Má
vysoký obsah vitamínu A, B1, B2 a C.
Množství
:
Aspoň
jeden stroužek denně. Účinek 1-2 strstroužků česneku denně na zdravotní stav
srdce je zjevný po několika týdnech. Používá sa v kloktadlech a čajích. Při
bolestech kloubů se nanáší přímo na kůži. Vatový tampón napuštěný česnekovým
olejem a vložený do ucha je starý lék proti zánětu.
BROKOLICE
Účinky :
Aktivizuje
látkovou výměnu, zlepšuje práci srdce, svalů a nervů. Snižuje riziko vzniku
rakoviny. Má vysoký obsah antioxidačního betakarotenu a vitamínů C a E. Je
bohatým zdrojem kyseliny listové a železa.
Množství
:
Jezte
jednou týdně 20 dkg v páře povařené brokolice s česnekem. Asi 1-3 dávky
brokolice po 170 g týdně mohou výrazně snížit riziko rakoviny. Brokolice
snižuje vstřebávání jódu, proto lidé , kteří jedí brokolici víc jak 2-3x týdně,
by měli konzumovat potraviny s vyšším obsahem jódu.
CIBULE
Účinky
: allicin snižuje riziko arteriosklerózy a trombózy a posiluje imunitní systém.
Éterické oleje brzdí zánětlivé procesy a uvolňují hlen. Jen červené a žluté
odrůdy obsahují sloučeniny, které snižují riziko vzniku nádorových onemocnění a
mají protizánětlivé účinky. Švýcarští vědci zistili, že je výbornou prevencí
proti osteoporóze. Obsahuje hodně zinku potřebného na stavbu kostí, vitamíny
B,C, A i E.
Množství
: čím víc, tím lépe. Doporučuje se jíst syrová. Musí se jíst jen čerstvá,
protože po rozkrájení se po 24 hodinách
stává toxickou.
Prostředek proti chřipce :
cibuli nasekáme a uvaříme se
třemi polévkovými lžícemi medu na sirup. Užívejte po lžičkách.
Na všechny respirační infekce :
Na všechny respirační infekce :
připravte šťávu z nasekané
syrové cibule, pokapejte ji medem a nechte stát přes noc. Užívejte každé 2
hodiny 1 kávovou lžičku.
Opar rtu :
léčíme tak, že na postižené
místo přikládáme plátek syrové cibule. Podle mých zkušeností, stačí přiložit lístek pomačkané kapusty, Iv.
Rýma :
předcházíme tak, že do nosu
vkládáme tampóny namočené v cibulové šťávě.
Bolesti krku :
zmírní zábal z jemně nasekané
cibule.
Hnisající rány : potřeme obvaz kašičkou z cibule a přiložíme na postižené místo.
ČERVENÁ ŘEPA
Účinky
: Zmírňuje infekci dýchacích cest, reguluje krevní oběh, předchází zácpě, léčí
ekzémy a posiluje vlasy. Vařená obsahuje rozpustné vlákniny, které snižují
hladinu cholesterolu. Je součástí diet při onemocněních jater a ateroskleróze.
Obsahuje látky s protirakovinovými účinky. Obsahuje vitamíny skupiny B, vzácné
minerální a lipotropní látky. Obsahuje jód, kobalt a doporučuje se při
odtučňovacích kúrách, onemocněních jater a ledvin. Je výživná, posiluje
organizmus, pomáhá při léčbě chřipky a nachlazení.
Množství
: Přidáváme ji do salátů, jíme nastrouhanou a šťávu masírujeme do vlasů. Šťáva
smíchaná s medem se užívá při vysokém krevním tlaku. Doporučuje se roční
spotřeba 3 kg. Pozor! Více jak 100ml
šťávy může vyvolat mírnou nevolnost a závratě. Proto je ji třeba zpočátku
míchat s mrkvovou šťávou.
FENYKL
Účinky : Obsahuje éterické oleje,
vitamíny (C a E) a draslík. Podporuje trávení a má uklidňující vliv na nervovou
soustavu. Fenykl je znám svou schopností uvolnit zastavené větry a pomoci při
plynatosti. Semena fenyklu mají protispasmatický účinek, zmírňují žaludeční
křeče. Je bohatým zdrojem draslíku. Pro lidi s oblibou jídel s fenyklem může zvýšený příjem draslíku pomoci
redukovat vysoký krevní tlak. Je důležitou součástí dětských čajů. Velmi
příznivě působí proti bolení bříška u kojenců.
Množství : Stonky a listy
jezte v neomezeném množství. 200gramová vařená porce nahradí 20-30% denní
potřeby draslíku u dospělého člověka. Doporučuje se maximálně jedna čajová
lžička semen fenyklu denně. Nedoporučuje se konzumovat semena po dobu
těhotenství.
ZELÍ
Účinky
: Rostlinné látky a vitamín C předcházejí rakovině. Balastní látky regulují
zažívání a povzbuzují líná střeva. Kysané zelí pomáhá při pocitu plnosti,
pálení žáhy a krkání. Šťáva z čerstvého zelí léčí žaludeční vředy, dvanácterník
a choroby tlustého střeva. Šťáva ze zelných listů zmírňuje záněty, působí
dezinfekčně a odvádí škodlivé látky přes kůži. Acetylchlorin, který obsahuje,
působí při depresích. Obsahuje antioxidanty a jiné látky zlepšující odolnost
proti chorobám.
Množství
: 1/4 hlávky pokryje 1/5 denní potřeby
vitamínu C. Vnější listy a košťál je třeba pro zvýšený obsah nitrátů a olova
odstranit. Obklady z čerstvých listů zmírňují bolesti svalů, hlavy, močového
mechýře a léčí kožní choroby. Pri žaludečních potížích je třeba nejméně měsíc
pít 5-6 skleniček šťávy denně, asi hodinu před jídlem.
KUKUŘICE
Účinky : Vysoký obsah manganu působí proti stresu, svalovým křečím a srdeční arytmii. Železo pomáhá proti chudokrevnosti.
Množství
: Je bohatým zdrojem energie - je v ní mnoho uhlohydrátů a bílkovin. 100g
pokryje téměř polovinu denní potřeby železa.
Doporučuji vřele tuto nasládlou plodinu, v kuchyních ohrnující nos. Dostáváte velmi mnoho energie do těla, návštěvníci věděli dobře, co chybí člověku. Iv
Doporučuji vřele tuto nasládlou plodinu, v kuchyních ohrnující nos. Dostáváte velmi mnoho energie do těla, návštěvníci věděli dobře, co chybí člověku. Iv
MRKEV
Účinky :
snižuje cholesterol, předchází zácpě, pomáhá při kožních chorobách, nedokrvení
a oslabení organizmu. Chrání zrak. Snižuje riziko rakoviny plic. Jednoduchý
způsob, jak snížit hladinu cholesterolu v krvi. Je vynikající regenerační
potravinou když se člověk cítí vyčerpaný, nebo se zotavuje. Mrkev je bohatá na
vitamíny A, B a C, betakaroten, železo, vápník, draslík a sodík.
Množství : Každý den jezte 2 mrkve nebo vypijte pohár čerstvé
šťávy. Půst s mrkvovou šťávou v průběhu 1 anebo 2 dní je velkou detoxikační
terapií pro játra. Víc vitamínu A - karotenu se uvolňuje ze zpracované mrkve
než při jezení v syrovém stavu. Při strouhání to je 36%, při rychlé tepelné
úpravě až 60%, při jezení celé syrové mrkve jen 5%. Do čerstvé mrkvové šťávy
vmíchejte i lžičku panenského olivového oleje, díky němu se karoten v těle lépe
využije.
PAPRIKA
Účinky : Vitamín C
neutralizuje volné radikály a posiluje obranyschopnost organizmu. Přírodní
látka kapsaicin povzbuzuje činnost zažívacího traktu. Betakaroten posiluje
buňky, brzdí proces stárnutí a chrání před škodlivým vlivem slunce na pokožku.
Množství
: Pro vysoký obsah vitamínu C se doporučuje jíst ji preventivně při nachlazení.
Jedna středně velká paprika pokryje dvoj až trojnásobek denní potřeby dospělého
člověka. Vitamín C se z papriky nevytrácí ani zahříváním, ani pečením. Červená
paprika obsahuje 9x více betakarotenu a 2x více vitamínu C, než paprika zelená.
PETRŽEL
Účinky
: Petržel je bohatá na vitamín C, provitamín A, železo, vápník, draslík,
fosfor, hořčík, síru a křemík. Vysoký obsah železa zabraňuje chudokrevnosti.
Vitamín C posiluje imunitní systém a povzbuzuje chuť k jídlu. Povzbuzuje
činnost jater a pomáhá při dně. Je užitečným zdrojem vápníku. Pomáhá organizmu
zbavit sa nadměrné tekutiny. Neutralizuje škodliviny z cigaretového dýmu.
Množství
: 100g obsahuje 170mg vitamínu C. Doporučuje se používat jako koření. Na
zregenerování pokožky postačí sedm dní natírání čerstvou šťávou. Odvar ze semen
uvoľňuje hladké svalstvo v celém těle a zmírňuje bolesti hlavy, migrény a
podrážděný žlučník. Žvýkání čerstvé petrželové natě odstraňuje v dechu zápach
po cibuli a česneku.
PÓR
Účinky
: Působí proti nadýmání a pocitu plnosti, žlučovým kamenům a nechutenství.
Obsahuje množství vitamínu E, karotenů, železa a syrový obsahuje kyselinu
listovou, vitamín C a B1. Tak jako cibule a česnek, i pór je mimořádně
antiseptický a pomáhá chránit srdce a artérie před arteriosklerózou a vysokému
krevnímu tlaku.
Množství
: Pórový odvar se lehce připravuje a je vynikající na nahrazení
úbytku minerálů po dobu nevolnosti a při průjmu. Jednoduše povařte 8-10 pórů ve
2-3litrech vody asi 1-2hodiny.
Pórový
sirup
je účinný prostředek na plicní infekce. Uvařte několik pórů ve vodě, a když
změknou, extrahujte šťávu protlačením přes gázu. Přidejte med a pravidelně
užívejte.
RAJČATA
Účinky : Povzbuzují apetit a zažívání a brzdí růst choroboplodných bakterií ve střevech. Kalium snižuje krevní tlak. Mimo srdečně-cévních chorob pomáhá při léčení různých poruch trávení. Slouží jako odvodňovací prostředek. Rajčata obsahují antioxidanty, množství vitamínu E, vitamín C a betakaroten.
Účinky : Povzbuzují apetit a zažívání a brzdí růst choroboplodných bakterií ve střevech. Kalium snižuje krevní tlak. Mimo srdečně-cévních chorob pomáhá při léčení různých poruch trávení. Slouží jako odvodňovací prostředek. Rajčata obsahují antioxidanty, množství vitamínu E, vitamín C a betakaroten.
Množství
: Jezte libovolně. I rajčatový protlak je bohatý na karoteny a vitamín E. Jeden
pohár protlaku chrání před rozličnými chorobami, hlavně před nachlazením.
Preventivně pijte 1 pohár rajčatové šťávy
3x denně po dobu 3-4 týdnů.
ŘEDKVIČKA
Účinky : Pomáhá při
prevenci rakovinových onemocnění. Éterické oleje podporují tvorbu žluči a
urychlují zažívací proces. Používá se při léčení onemocnění žlučníku, žaludku a
průdušek. Obsahuje vitamíny C a B.
Množství
: Doporučuje se jíst syrová. Doporučená dávka je 1-2 kg ročně.
SALÁT
Účinky
: Kyselina listová a vitamín B zlepšují činnost mozku, paměť, koncentraci a
spánek. Je tradičním prostředkem na povzbuzení trávení a činnost jater. Má
uklidňující účinky.
Množství
: Denně snězte 150g s rajčaty a bylinkami. Když chceme získat co nejvíce živin,
vybíráme salát který má víc větších, zelených listů. Umyté, zabalené hlávky s
roztrhanými listy rychle ztrácejí vitamín C a kyselinu listovou. Salát ráda
konzumují i malá domácí zvířata.
CHŘEST
Účinky : Výhonky jsou bohaté na vitamín C a mají mimořádně vysoký obsah vitamínu E, který zlepšuje zrakovou ostrost a potlačují projevy stárnutí pokožky, problémy se srdcem, zvyšují libido a účinně chrání buňky pred útoky volných radikálů. Podzemní kořenová část vytahuje z půdy množství účinných látek, především provitamín A. Je bohatý na vitamíny skupiny B a obsahuje velké množství kyseliny listové. Mimo toho obsahuje hodně draslíku a zinku. Chřest patří k nejlepším omlazovacím prostředkům v přírodě. Posiluje imunitní systém a chrání před záněty. Aktivuje tvorbu hormonu štěstí a pomáhá při poruchách spánku. O chřestu sa zároveň říká, že upravuje vysoký krevní tlak, podporuje činnost srdce a ledvin. Pomáhá při uvolňování nervového napětí.
Účinky : Výhonky jsou bohaté na vitamín C a mají mimořádně vysoký obsah vitamínu E, který zlepšuje zrakovou ostrost a potlačují projevy stárnutí pokožky, problémy se srdcem, zvyšují libido a účinně chrání buňky pred útoky volných radikálů. Podzemní kořenová část vytahuje z půdy množství účinných látek, především provitamín A. Je bohatý na vitamíny skupiny B a obsahuje velké množství kyseliny listové. Mimo toho obsahuje hodně draslíku a zinku. Chřest patří k nejlepším omlazovacím prostředkům v přírodě. Posiluje imunitní systém a chrání před záněty. Aktivuje tvorbu hormonu štěstí a pomáhá při poruchách spánku. O chřestu sa zároveň říká, že upravuje vysoký krevní tlak, podporuje činnost srdce a ledvin. Pomáhá při uvolňování nervového napětí.
Množství
: Chřest je jako stvořený pro různé diety, neboť obsahuje velmi málo kalorií
(na 100g jen 18kalorií). Je též bohatý na vlákniny, které mají blahodárný vliv
na střeva. Když zkonzumujete 250g, pokryjete celodenní potřebu vitamínu C.
Chřestovou sezónu bychom měli využít na chřestovou kúru. Aktivizuje
metabolizmus celého organizmu. Už po týdnu (denně zkonzumovat 200g chřestu) se
budeme cítit svěží a vitální.
Jak
správně vařit chřest : nejprve odřežeme dřevnatou spodní část a chřest oloupeme
(postupujeme vždy od hlavičky dolů). Aby nezčernal, namočíme ho do studené
vody. Před vařením ho svážeme po 6-10 kusech a postavíme do hrnce s osolenou
vodou hlávkami nahoru. Stačí když bude
ve vodě jen do poloviny, křehké hlávky se uvaří v páře. Vaříme 10 - 15 minut.
ŠPENÁT
Účinky : Betakaroten a vitamín E zachytávají volné radikály. Kalium snižuje krevní tlak a magnézium působí proti svalovým křečím. Může ochránit před degenerací zraku. Je užitečným zdrojem železa. Mimo toho obsahuje vitamíny C, B1 a B2, jód, vápník a kyselinu šťavelovou, která váže vápník, takže při větší spotřebě je třeba dávat pozor, aby se organizmus neochudil o tento minerál.
Účinky : Betakaroten a vitamín E zachytávají volné radikály. Kalium snižuje krevní tlak a magnézium působí proti svalovým křečím. Může ochránit před degenerací zraku. Je užitečným zdrojem železa. Mimo toho obsahuje vitamíny C, B1 a B2, jód, vápník a kyselinu šťavelovou, která váže vápník, takže při větší spotřebě je třeba dávat pozor, aby se organizmus neochudil o tento minerál.
Množství
: 200g pokrývá polovinu denní potřeby kalia. Mražený špenát si uchovává více
živin než zvadlý čerstvý. Konzervovaný špenát si udržuje podstatné množství
živin mimo kyseliny listové. Lidé postižení dnou, nebo ti co mají ledvinové
kameny, by se měli špenátu vyhýbat pro jeho vysoký obsah oxalátů.
Jak
správně vařit špenát : dobře umyté, očištěné lístky dáme do hrnce, který
uzavřeme pokličkou, a na mírném ohni minutu-dvě spaříme. Není třeba ho podlévat
vodou, stačí mu vlhkost, která se uvolní z lístků. Uvařené listy pokrájíme
nahrubo. Dáme na pánev s na tukem smaženou cibulkou, solí, pepřem a kmínem,
dusíme pod pokličkou do vydušení větší části vody a dle potřeby přidáme česnek,
nebo rozklepnuté vejce..Dochutíme muškátovým květem..
ZÁZVOR
Účinky : Je klasickým
léčebným prostředkem při rýmě, chřípce a kašli. Osvěžující čaj připravený z
čerstvého kořene pomáhá vylučovat hleny a posiluje žaludek. Horký zázvorový čaj
pomáhá při zimnici, obklady prinášejí úlevu při zánětu nosních dutin, při
zánětu průdušek a při jiných plicních těžkostech.
Množství
: Vatový tampón namočený v zázvorovém odvaru přináší úlevu při bolestech ucha.
Přiložený na pokožku zvyšuje prokrvení, a tak zmírňuje bolesti způsobené
chřipkou.
CELER
Účinky : Je to nejen známá zelenina, ale i důležitá léčivá rostlina. Používají se všechny části včetně semen. Nať je bohatá na vitamíny a minerály. Je vhodná jako potravinový doplněk pro nemocné cukrovkou. Éterické oleje a sedanolid mají povzbuzující účinek na zažívací orgány. Betakaroten neutralizuje volné radikály. Kalium reguluje krevní tlak a krevní oběh. Zbavuje pocitu stresu. Díky bohatému obsahu draslíku uklidňuje nervy a zlepšuje subjektivní stav. Naťový je lepší než kořenový. Je vynikající složkou redukční diety.
Účinky : Je to nejen známá zelenina, ale i důležitá léčivá rostlina. Používají se všechny části včetně semen. Nať je bohatá na vitamíny a minerály. Je vhodná jako potravinový doplněk pro nemocné cukrovkou. Éterické oleje a sedanolid mají povzbuzující účinek na zažívací orgány. Betakaroten neutralizuje volné radikály. Kalium reguluje krevní tlak a krevní oběh. Zbavuje pocitu stresu. Díky bohatému obsahu draslíku uklidňuje nervy a zlepšuje subjektivní stav. Naťový je lepší než kořenový. Je vynikající složkou redukční diety.
Množství
: 150g pokrývá 1/4 denní potřeby kalia. Najlepší je ho jíst syrový, např.
strouhaný v salátech. Celerové listy se dají dobře sušit a dlouho si uchovávají
svou vůni.
BRAMBORY
Účinky
: Jsou bohatým zdrojem vitamínu C a B a obohacují tělo draslíkem, magnéziem,
fosforem a železem. Vyrovnají se dietním potravinám i počtem kalorií. Nejvíc se
v lidové medicíně využívá šťáva ze syrových brambor tradičně na trávicí
těžkosti, gastritidy, poruchy jater a žlučové kameny. Syrová bramborová šťáva
utišuje záněty a podporuje hojení kožních infekcí a poranění. Plátky syrové
brambory jsou vynikajícím obkladem na opary a omrzliny, a když ho dáme na
spánky, pomůže na bolesti hlavy a migrénu.
Množství
: 100g brambor = 70 kalorií. Pokud se brambory vaří (v páře nejlépe) nebo pečou
ve slupce, zachovávají si mnoho ze své výživové hodnoty a jsou i lehce
stravitené.
ŘEŘICHA
Účinky : Je bohatá na železo, vitamín C a měď. Pomáhá při chudokrevnosti, odstraňuje pocit únavy. Výborně pročišťuje krev a zbavuje tělo toxinů. Stimuluje činnost jater, pankreasu a žlučníku. Žvýkání syrové řeřichy posiluje dásně a pomáhá zamezovat jejich krvácení. Při vnějším použití vhodně působí na nečistou pleť a hnisavé vřídky.
Účinky : Je bohatá na železo, vitamín C a měď. Pomáhá při chudokrevnosti, odstraňuje pocit únavy. Výborně pročišťuje krev a zbavuje tělo toxinů. Stimuluje činnost jater, pankreasu a žlučníku. Žvýkání syrové řeřichy posiluje dásně a pomáhá zamezovat jejich krvácení. Při vnějším použití vhodně působí na nečistou pleť a hnisavé vřídky.
Množství
: Podle lidových léčitelů by však denní dávka řeřichy pro dospělou osobu neměla
překročit jednu polévkovou lžíci.
TŘEŠNĚ
Účinky : Obsahují vitamín C a draslík. Ten pomáhá udržovat zdravou pokožku a pravidelný rytmus srdce. Působí preventivně proti dně, odvádějí z těla toxické látky a čistí ledviny. Mají močopudné účinky a pomáhají pročistit organizmus. Nachází se v nich kyselina křemičitá, která blahodárně působí na zpevnění vaziv. Mimo toho obsahují i fosfor, který uklidňuje nervovou soustavu. Třešňové listy se přidávají i do čajových směsí pro jejich močopudné účinky. Koupel v odvaru zmírňuje bolesti kloubů při revmatizmu.
Účinky : Obsahují vitamín C a draslík. Ten pomáhá udržovat zdravou pokožku a pravidelný rytmus srdce. Působí preventivně proti dně, odvádějí z těla toxické látky a čistí ledviny. Mají močopudné účinky a pomáhají pročistit organizmus. Nachází se v nich kyselina křemičitá, která blahodárně působí na zpevnění vaziv. Mimo toho obsahují i fosfor, který uklidňuje nervovou soustavu. Třešňové listy se přidávají i do čajových směsí pro jejich močopudné účinky. Koupel v odvaru zmírňuje bolesti kloubů při revmatizmu.
Množství
: Jezte libovolné množství. Třešně se stopkou vydrží déle.
RYBÍZ
Účinky : Obsažené flavonidy působí proti arterioskleróze, nachlazení a při problémech se střevy. Napomáhají sekreci různých štáv. Jsou bohaté na betakaroten, biotin, vitamín C a E. Zabraňují infekci močových cest. Přinášejí úlevu při zánětech. Výborný zdroj draslíku.
Účinky : Obsažené flavonidy působí proti arterioskleróze, nachlazení a při problémech se střevy. Napomáhají sekreci různých štáv. Jsou bohaté na betakaroten, biotin, vitamín C a E. Zabraňují infekci močových cest. Přinášejí úlevu při zánětech. Výborný zdroj draslíku.
Množství
: Jezte libovolné množství, především syrového rybízu. Džusy z černého rybízu
často obsahují jen málo ovoce. Proto si řádně přečtěte obal.
HROZNY
Účinky : Všechny sorty hroznů patří k nejzdravějším
druhům ovoce vůbec. Hrozny obsahují kyselinu listovou, barviva, minerální látky
a stopové prvky. Z minerálních látek má nejvíce draslíku, který pomáhá
organizmu nejen při odstraňování odpadních látek, řízení srdečního rytmu, ale
pomáhá i jasnému myšlení. Vlákniny, které jsou ve slupkách hroznů, podporují
činnost střev. Zároveň obsahuje vitamín C, E a vitamíny skupiny B. Regeneruje
vrchní část pokožky, zmírňuje stavy při žlučových a ledvinových kamenech.
Dodává množství antioxidantů. Šťáva se používá při léčbě chorob, které vznikají
hromaděním toxinů v těle. Působí močopudně a žlučopudně, mírně prohání. Protože
mají hrozny močopudný účinek, pomáhají z těla vyplavovat škodlivé látky.
Snižují kyselost žaludečních štáv. Výhodou hlavně pro podzimní dny, kdy mnozí z
nás pociťují nostalgii za létem a těžko se vyrovnávají se změnami počasí, je,
že hrozny zmírňují únavu a deprese. Pro svou výživovou hodnotu jsou doslova
energetickou bombou.
Množství
: Hrozny můžeme v syrovém stavu použít při výrobě salátů, na zpestření
studených mís či jednohubek, hlavně sýrových. Kombinace rokfóru a bobule hroznů
je opravdu vynikající. Základním pravidlem je mít kvalitní hrozny, čerstvé, ve
střední velikosti, s pevnou slupkou a se šťavnatou a masitou dužinou. Z
kvalitního základu je potom i kvalitní produkt.
HRUŠKA
Účinky : Obsahuj mimo vitamínů hlavně vápník, fosfor a lehce stravitené cukry. Mají antibakteriální, močopudný a posilující účinek, hlavně v kombinaci s ovesnými vločkami. Plody nebo šťáva se používají v lidovém léčitelství při obezitě, močových kamenech, vysokém krevním tlaku. Vařené a pečené se používají proti kašli a na záduchu, odvar ze sušených hrušek proti průjmům. Hrušky pročišťují střeva, odstraňují zácpu a jiné poruchy trávení. Některé odrůdy obsahují v dužině drobná zrníčka, která lidem s citlivými střevy a poruchami žlučníku, pokud se jedí syrová, způsobují těžkosti. Plané hrušky mají léčivější účinky, než hrušky ušlechtilé.
Účinky : Obsahuj mimo vitamínů hlavně vápník, fosfor a lehce stravitené cukry. Mají antibakteriální, močopudný a posilující účinek, hlavně v kombinaci s ovesnými vločkami. Plody nebo šťáva se používají v lidovém léčitelství při obezitě, močových kamenech, vysokém krevním tlaku. Vařené a pečené se používají proti kašli a na záduchu, odvar ze sušených hrušek proti průjmům. Hrušky pročišťují střeva, odstraňují zácpu a jiné poruchy trávení. Některé odrůdy obsahují v dužině drobná zrníčka, která lidem s citlivými střevy a poruchami žlučníku, pokud se jedí syrová, způsobují těžkosti. Plané hrušky mají léčivější účinky, než hrušky ušlechtilé.
Množství
: Když občas sníme hrušku, pozitivně si
tím stimulujeme lepší náladu.
JABLKO
Účinky : Jablka téměř neobsahují bílkoviny, mají však vysoký obsah vody, málo sacharidů a ve slupce nepatrné množství vody. Mimořádně jsou bohatá na vitamíny a stopové prvky.
Účinky : Jablka téměř neobsahují bílkoviny, mají však vysoký obsah vody, málo sacharidů a ve slupce nepatrné množství vody. Mimořádně jsou bohatá na vitamíny a stopové prvky.
Jablka
mají vysoký obsah draslíku. Jablko obsahuje až 30% vlákniny. Regenerují a
očišťují organizmus, snižují hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Jsou
účinná při bolestech hlavy a závratích.
Pomáhají proti průjmu i zácpě. Proti průjmu pomáhajú sladká jablka, při zácpě
zase kyselá, která povzbuzují činnost střev. Jsou osvědčeným prostředkem při
těžkostech s klouby. Podporují odolnost proti chorobám. Jablka působí jako
vynikající omlazovací kúra. Ze slupky a dužiny, které chrání jaderník, se v
lidském organizmu uvolňují látky s léčivým i preventivním účinkem. Odvar z
jabloňových květů má uklidňující účinky a zmírňuje záchvaty kašle. Při chřipce
a kašli se osvědčilo pití šťávy z jablek. Jemně nastrouhané jablko i se slupkou
konzumované večer váže ve střevech toxické látky.
Množství
: Víceré výzkumy potvrdily, že konzumace jednoho jablka ráno a večer výborně
regeneruje a očišťuje organizmus.
JAHODY
Účinky : Obsahují mangan, který účinkuje jako afrodiziakum. Také urychľují látkovou výměnu a dodávají vitamíny E a C, které vážou volné radikály. Jsou tradičním diuretikem a přinášejí úlevu při revmatizmu a dně.
Účinky : Obsahují mangan, který účinkuje jako afrodiziakum. Také urychľují látkovou výměnu a dodávají vitamíny E a C, které vážou volné radikály. Jsou tradičním diuretikem a přinášejí úlevu při revmatizmu a dně.
Množství
: Stačí jíst 20dkg denně v době sezóny, dají se již koupit i mimo ni..
Účinky : Obsahují kyselinu listovou, pantotenovou a betakaroten, které brzdí procesy stárnutí a ulehčují regeneraci buněk. Zlepšují náladu a odstraňují únavu a poruchy soustředění. Podporují imunitní systém buněk a chrání je před vlivem volných radikálů. Urychlují tvorbu buněk. Pomáhají regulovat krevní tlak. Mají vysoký obsah rozpustné vlákniny. Jsou výborným zdrojem železa. Mají příznivý vliv na sliznici plic silných kuřáků.
Množství
: Čerstvé, nebo sušené meruňky jezte libovolně. Pecky ale ne! Už tři plody
obsahují karoteny v množství poloviční denní potřeby dospělého člověka. Hrst
sušených meruněk nahradí dospělému okolo 20% denního příjmu draslíku, ženám
více než 10% železa a mužům téměř 20%.
Upozornění
: Meruňkové pecky obsahují hořký amygdalin a jsou jedovaté. Ani těhotné ženy by
pro vysoký obsah mědi neměly konzumovat mnoho meruněk. U
některých náchylných lidí mohou meruňky vyvolat průjem a při nadměrné konzumaci
i celkovou slabost.
Jádra meruňek můžete použít pro léčení rakoviny, ale v malém množství, vaše tělo vám samo řekne jakou dávku - Iv
Jádra meruňek můžete použít pro léčení rakoviny, ale v malém množství, vaše tělo vám samo řekne jakou dávku - Iv
OŘECHY
Účinky : Vlašské ořechy jsou bohatým zdrojem draslíku, magnezia, zinku, mědi, selenu a kyseliny folové. Uklidňují a mají pozitivní vliv na mozek. Loupané ztrácejí mnoho výživných vlastností.
Účinky : Vlašské ořechy jsou bohatým zdrojem draslíku, magnezia, zinku, mědi, selenu a kyseliny folové. Uklidňují a mají pozitivní vliv na mozek. Loupané ztrácejí mnoho výživných vlastností.
ŠVESTKY
Účinky
: Ideální spojení vápníku a fosforu působí blahodárně na posílení kostí a
pomáhá trávení.
Sušené
švestky jsou známy svým laxativním účinkem a poskytují užitečné množství
vlákniny a železa.
Zalévejte vše Gansem (Co je Gans, si najdete zde ve vyhledávači stránek), energetická hodnota i složky stoupnou na maximální míru, víc vám nepovím. Iv
Zalévejte vše Gansem (Co je Gans, si najdete zde ve vyhledávači stránek), energetická hodnota i složky stoupnou na maximální míru, víc vám nepovím. Iv
Co dovedou opět Čechoslováci,jasný důkaz záměrného zničení našeho hospodářství a rozdělení Československa, jako konkurence západu, bezkonkurenční!
Vážený pane Iv,využívám této cesty komentářů a chci Vám poděkovat za velmi výstižné zpracování horoskopu, který mně dal velmi mnoho poznání. Váš horoskop je velmi cílený a srozumitelný, bez velkých bla bla a byl velmi dobře zpracovaný na rozdíl od jiných zpracovatelů, kde se nic ani konkrétního nedozvím. Děkuji Vám moc za Vaši pomoc.
OdpovědětVymazatVše je jen na Vás, nebudu nikdy nutit lidi, mají svobodnou vůli a podle jejich jednání poznám k jaké hladině světů patří. Děkuji moc za otevřená slova a vnitřně jsem sám rád, že mohu pomoci v tomto labyrintu, mějte se moc fajn.
VymazatPokud se zde toto téma odevřelo pod zeleninou, musím taktéž reagovat. Pane Iv, vyřiďte mé díky a Vám též děkuji za možnost, nechat si vypracovat horoskop.Pomohl mně ohledně vztahu s matkou a rovněž jsem zjistila, že obě moje děti mají, jakousi "náhodou" velice podobné postavení planet v horoskopu. Kdybych to chtěla naplánovat, tak to nezvládnu.Věkový rozdíl mezi nimi je 8 let.Velice děkuji a rovněž jsem byla překvapena srozumitelností horoskopu.
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatZdravím.Niekedy sa zahrady udily(možno to ničí aj škodce).teraz všetci kupuju plachty na zakritie.Hrozno(víno)my rastie při 40cm tlustej južnej zidke.ta sa pekne cez den nahriala a +15cm od nej všetko zmrzlo a -15 k nej už rastu bobulky.inač stromy som udil prvu noc.aj zevne aj vnitřne až ma z toho rozbolela hlava(u tejto metody bacha na antykuriakov a antyfšecko,bo budu volat do OSN že porušujete práva všech v okruhu 1500km)druhý den už som nechcel udit,tak sme pokecaly zo zahradou ,že jak to pořešíme.a bolo my povedané že sa nemam trápiť.že ona(zahrada)my už dávala veľa,a ja jej skoro nič.iba som strihal a sklízel.vobec som neposkakoval aby pršalo a ani som nevedel že MEĎ ju zbavy chorob.tak prej mám tak 2=3 roky vydržať a potom to uvidím.Ďakujem ti Zahrada za tvoje Dary,za tvoje Múdro a za tvoju Sylu.Ďakujem za tento blog.Buďte silný Dobrý Ľudia. https://www.youtube.com/watch?v=vaniFEAKjI8 https://www.youtube.com/watch?v=zLgRsqWKMYM https://www.youtube.com/watch?v=T1P9Fkco3A8 ľudO Sprostý
VymazatZdravím všetkých,
OdpovědětVymazatčo je lepšie, Bio či Chemo? :)
ezochemo-aparátčikom proti srsti, od pana Šlinského, čo má kuráž, pekne od srdca, tak ako to je...
https://www.youtube.com/watch?v=uBQWTP40jqk
Polystyrénové Rajčiny - podvod na spotrebiteľoch (plná reportáž)
https://www.youtube.com/watch?v=0PHurjupQx0
Leo
Zdravim,velmi dobrej clanek,diky:-).Jen bych dodal ze presnej a uplne bez chyby by byl tak minimalne pred sto lety! Dnes kdy je v bylinach a zelenine cirka desetina popsanejch veci je to uz slozitejsi........takze to plati,bohuzel jeste jen priblizne o doma vypestovanym kdy kazdej presne vi co tomu dal,ovsem s tim,ze chemtrails se nevyhejba ani soukromejm zahradam a zahradkam,proto priblizne!!! A znova dodavam ze to nepisu pro klesani na mysli,ale pro premejsleni jak zjednat napravu,mame Silu,zname egregory,umime si prat,nekteri umej "diskutovat" s Universem a znaji jeho zakony........proc to vsechno nepouzivat??!........proud
OdpovědětVymazatto Proud
VymazatZdravíme Proude a dík za koment, ano, přesně. No a stím chemtrail je zatím nejlepší zelenina ze skleníku a co se týče venkovních produktů, pomáhá zalévání Gansem, zničí radioaktivitu a i vysublimuje na povrch škodliviny, jež na vzduchu zoxidují na neškodné kysličníky.
Ať Vás provází Síla.
Rád bych reagoval na příspěvek Prouda...věřím, že síla myšlenek a slov je silná a ovlivní daleko více než si dokážeme představit, včetně spadu z chemtrails a kyselých dešťů. Pro představu dvě fotky z výzkumu Masaru Emota, který ovlivňoval kvalitu vody jen pouhými nápisy slov na nádoby ve kterých voda byla.
VymazatFoto vody z mikrovnky bez nápisu a s nápisem
http://www.belousovi.cz/voda/obrazky/%20img_55.jpg
http://www.belousovi.cz/voda/obrazky/%20img_57.jpg
to znamená, že stačí jen volit správná slova a myšlenky
hajcman
P.S. díky Iv za to co tady publikuješ
Fantastic post but I was wondering if you could write a
OdpovědětVymazatlitte more on this topic? I'd be very grateful if you
could elaborate a little bit more. Bless you!
Remarkable things here. I am very glad to look
OdpovědětVymazatyour post. Thanks so much and I'm looking forward to touch you.
Wiill you please drop me a e-mail?