Jednoduchý recept z cibule -
recept od stoleté stařenky z Vidče:
Do hrnku na kafe dáme větší půlku, nebo jednu celou menší, ale rovněž na půlky
rozkrojenou cibuli, a zalijte jí čistou vařící vodou. Až voda trochu vychladne,
po cca čtvrthodině ji z toho "přelivu" vyndáme a po douškách, třeba i 2-3 hodiny ho budeme vlažný
bez obav popíjet. Má totiž celkem příjemnou chuť a prakticky žádný zápach.
Úžasně rychle to vyspraví už chycené nosní sliznice i
průdušky, zmírní rýmu, zlepší dýchaní. Urychlí i vyléčení případného zánětu
hlasivek. Ale pozor, žádný med, žádný cukr, žádné další ohřívání či vaření. Pít vždy jen a jen vlažné a čerstvé, tedy právě
mírně ochlazený přeliv a nic dalšího do něho už nepřidávejte.
Až po letech jsem
se se zadostiučiněním dočetl, že vědci zkoumající silice cibule zjistili, že po
jejím rozkrojeni nalezli jejich změřitelné stopy ještě i za 10 cm cihlovou
zdi.
Mluví to jasně o její blahodárné a výjimečné agresivitě, ale asi i o celkové síle a účinnosti pronikat úplně vším. Hlavně však, zkuste i vy bez obav recept staré bylinářky z Vidče.
Mluví to jasně o její blahodárné a výjimečné agresivitě, ale asi i o celkové síle a účinnosti pronikat úplně vším. Hlavně však, zkuste i vy bez obav recept staré bylinářky z Vidče.
Tie staré babičkine recepty sú na nezaplatenie, pritom tak jednoduché, účinné a hlavne vždy po ruke...:O) Tonino.
OdpovědětVymazathttps://www.youtube.com/watch?v=bhsn4L1-CZ8
když jsem byl ještě malý klouček, trpíval jsem na suchý dráždivý kašel, na který nic nezabíralo - až na jeden "babský recept" - a také s cibulí, ta se nakrájela na kousky a povařila v mléce, přecedilo se to a pak pilo, kašel to uklidňovalo úplně zázračně...
OdpovědětVymazatJen ta chuť nebyla nic moc :-(
Stačilo možno pridať medík a škoricu...) Tonino.
Vymazat