sobota 26. března 2016

Příčiny zániku civilizací



Nová studie NASA ukazuje, že na Zemi existovaly desítky pokročilých civilizací, které byly podobné té naší, avšak všechny zanikly.
Tato studie naznačuje, že by lidstvo, tak jak ho známe, mohlo v několika dalších dekádách také dojít ke svému zániku, dle určitých modelů, které byly u těchto předešlých civilizací vypozorovány.

Fabweb.org informuje:
Pokud se podíváme zpět do historie, 3000 – 5000 let, zjistíme, že historické záznamy jednoznačně ukazují, jak byly dřívější pokročilé a komplexní civilizace stejně tak náchylné ke zničení jako je ta dnešní. Tyto historické vzorce vedly vědce ke zpochybnění budoucí existence společnosti a civilizace současnosti.

Kdybychom se podívali ještě dále, více než 10 000 let, setkali bychom se s evidencí vyspělých civilizací, které zřejmě předcházeli Inky, Olméky a starověké egyptské civilizace, nebo také vyspělé prastaré civilizace Mezopotámie. Mezopotámie, město UR, založeno v V staletí před naším letopočtem, opuštěno v IV staletí před naším letopočtem.
Je těžké přehlédnout opakující se vzorce, které byly identifikovány učenci ve většině těchto civilizací. Studie NASA poskytuje jasnou evidenci toho, jakou cestou se ubíraly starobylé civilizace po tisíce let na planetě Zemi. Mnohými lidmi je tento vývoj vnímán jakožto znamení, které jasně ukazuje, že starobylé civilizace se několikrát nastartovaly znovu.
Určité faktory se neustále opakovaly a byly hlavním viníkem zániku těchto civilizací, které tu naší předcházely. Ve zprávě od NASA matematik Safa Motesharri a jeho model „Lidské a přírodní dynamiky“ uvádí, že „proces vzniku a zániku je ve skutečnosti opakujícím se cyklem, který je v historii po celou dobu.“
„Zánik Římské říše, či podobně (ne-li více) vyspělé Dynastie Chan, Mauryjské či Guptovské říše, stejně jako více vyspělejší Mezopotámské říše, jsou důkazem, že i vyspělé, vzdělané, komplexní a kreativní civilizace jsou nejen křehké, ale také nestálé.“ 
Tato studie došla k závěru, že jsou dva klíčové společenské rysy, které přispěly k zániku všech těchto dřívějších vyspělých civilizací. Jsou to „využívání zdrojů do maxima, které je spojeno s velkou ekologickou zatížitelností“ a „ekonomická stratifikace společnosti na elity (bohatí) a masy (prostí lidé, chudí).“ Tyto sociální fenomény sehrály „centrální roli v charakteru anebo v procesu tohoto kolapsu,“ a to ve všech případech „za posledních pět tisíc let.“ .
 .
I přes to, že se naše civilizace nachází ve velice pokročilé technické fázi vývoje, tak to neznamená, že bychom měli být zachráněni před hrozícím chaosem. V této studii se uvádí, že „technologická změna může zvýšit efektivitu užití zdroje, avšak také může vést ke zvýšení konzumace těchto zdrojů na osobu a bývá zdrojem zvýšeného rozsahu těžení těchto zdrojů.
Jedním z nejlepších příkladů zmizelé vyspělé starobylé civilizace je Mezoamerika.
Pokud se zaměříme na starověkou Mayskou civilizaci tak zjistíme, že několik faktorů sehrálo v rozpadu této říše klíčovou roli. Většina badatelů by se shodla, že odlesnění, hladomor a sucho patřily k těm klíčovým. Podobné příčiny lze nalézt i u dalších civilizací po celé planetě.

Motesharrei a jeho kolegové tvrdí, že za podmínek, které „úzce reflektují realitu současného světa…. zjišťujeme, že vyhnutí se zániku je obtížné.“ V prvním z těchto scénářů se civilizace:
„… zdá být na udržitelné cestě, a to po dlouhou dobu, avšak i při optimálním užívání zdrojů se již při velmi malém množství elit dobereme k tomu, že tato skupina lidí začne konzumovat příliš, což vede k hladomoru mezi prostými lidmi. To nakonec zapříčiní kolaps společnosti. Je důležité poznamenat, že typ tohoto zániku je způsoben nerovností, která znamená ztrátu dělníků a ne zničení přírody.

Zdroj: http://dobajedu.cz/clanky-z-knih/nasa-tvrdi-ze-pred-nami-existovaly-desitky-vyspelych-civilizaci/

Poučka:
Proč zanikly předchozí civilizace, i když byly v dané době ze všech nejvyspělejší. Je to jednoduché, nejčastěji je zničilo porušení jedné ze základních zásad harmonického vývoje lidstva. Lidé si brali na úkor jiných více, než sami potřebovali, a správa těchto statků způsobila přemíru byrokracie, která brzdila další vývoj celé společnosti, a protože si kapři sami rybník nevypustí, vypustili jim je ti, kteří byli v dané době pokrokovější.

12 komentářů:

  1. Občas se bavím obsahem Prvopodstaty a ted OPRRRAVDU TOMÁM MARNÝ...Globální predátor se odkopal http://www.prvopodstata.com/2016/03/25/kardinal-judas-33/

    OdpovědětVymazat
  2. Vyšla taková knížečka a jmenovala se Žil jsem s mimozemštany..Oni občas zasahují,zejména když se díky osekané DNA a chorobně mizerně fungujícímu mozku chystáme se OPĚT A ZASE vyvraždit..A současnost to přímo NABÍZÍ na stříbrném tácu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, Kabod,
      hlavní příčinou zániků všech civilizací "Homo sapiens sapiens" na této planetě byla je, a pokud se nezměníme, tak i bude ... pouze a jen jeho nezralost a hloupost, mnohých, kteří z pohodlnosti přenechávají vládnutí těm, které nazývají elitou.
      Vysvětlovat tuto velmi jednoduchou záležitost složitostmi, je cesta nikam.
      Moudří nám to sdělují věky a dostatečně srozumitelně. Naposledy se o to pokouší "Koncepce sociální bezpečnosti pod diktátem svědomí". Ale koho to zajímá, že? Naříkat na šmejdy je jednodušší.
      Matěj

      Vymazat
    2. Jak to, že už nejakú dobu (možno celých 22 rokov?) sa KOB vyučuje na ruských a snáď i na jednej českej univerzite?
      Niečo mi na tom smrdí..

      Pre porovnanie, védická kultúra je v RF ešte stále zakázaná..

      Vymazat
    3. Robo, tuším že infiltrace je možná všude.

      Vymazat
    4. Ahoj, Robo,
      tohle totiž není otázka studia na universitě, či na nějaké škole. Tyto ústavy používají doposud, téměř všude na světě, a to i v Rusku, že stále do jakéhokoli studijního tématu pletou ono z náboženství, ale i z filosofie přijmuté v ě ř t e ! Ale bezpečnost planety a všeho co jí tvoří, včetně států, rodin a jednotlivých lidí není o víře v napsanou literu, ale o zkoumání toho, co ona nám sděluje. A zdali opravdu nemá za lubem jen prohloubení současné globální pasti! A to může svým rozumem a intuicí posoudit pouze a jen každý svobodný a nikým ne-manipulovaný student onoho tématu.
      A na toto nejsou současné vzdělávací instituce nastavené a zvyklé, protože systém z nich udělal prefabrikovaný paskvil s rolí vnutit, vstřebat, a dle jejich návodu používat! A je možné, že toto zneužití se už někdě i s oním úmyslem manipulovat ... děje. A takto studovat by mi, Robo, rovněž smrdělo.
      A přeji Tobě i všem na blogu zítřejší, slovanský obřad obnovy mládí, síly, rozumu, intuice a utužení vztahu s univerzem. Matěj

      Vymazat
    5. Matej, práveže intuícia mi hovorí...necháme túto tému..

      Ďakujem za prianie. Prajem si, aby sme obnovili slavianske sviatky a aby sa po dedinách rozhoreli vatry a roztočili chorovody a naše deti aby k nám zas mohli vzhliadať..

      Univerzum, to sme my.

      Už som to tu písal, ale zopakujem vetu, ktorá sa mi asi pred dvoma rokmi veľmi jasne prisnila tesne pred prebudením: "Celý svet sa vojde do zrnka ryže. Okrem našich myšlienok."

      Ktovie, prečo si myslím, že som to stále dosť nedocenil..

      Vymazat
  3. to terfry
    Terezko jak jste to jen oba s Iv. tehdá věděli zda to bude kluk či holčička, uhodli jste hned na poprvý a ještě to bylo s legrací, nedávno jsme byli na UV a tak jsem na tom monitoru viděl, doktor nás chtěl sice napínat tak jsem ho předběhl a říkám rovnou jaké že pohlaví.
    "... Á pán už má jistě zkušenosti" a potvrdil :-)
    O nic nejde, věděl jsem to už od vás dvou, a pak vícero znamení jsme obdrželi.
    Děkuju oběma.

    Taky jsem opětovně cítil a viděl jak se miminko snaží těm UV vlnám vyhnout. Říkám to pak panu doktorovi že mi někdy přijde, jak kdyby se těm všem miminkům to záření nelíbilo (říkám mu no třeba se pletu a že jaké jsou jeho zkušenosti?) a pravil - jojo často je třeba je v břiše nahánět, klidně si někam odplavou, uhnou se nebo otočí.

    Pravil na konec že plod je zdravý, ale něco "prej nemože vyloučit" (a v tu chvili jsem viděl že si vymejšlí) =řekl "..no napíšeme malé cysty v oblasti blabla..) a že máme jít znovu na kontrolu za cca 14 dní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Ol
      Zdravíme a jsme rádi, že miminko je určitě zdravé a jméno pokud nemáte pro miminko, podívejte se na seznam JMEN uvedených zde pro její zdárný život, ikdyž mnoho lidí tomu moc ještě nedává takovou důležitost. http://energieupramene.blogspot.cz/2014/11/jmeno-ovlivnuje-zivot-dil-i.html
      Terezka vzkazuje, že nějaké cysty a blabla ať si pustí maminka z hlavy, není to pravda - osobní zkušenost.

      Vymazat
    2. to Iv
      Přítelkyně se zrovna ptá "..takže voni to jentak střelili s tím pohlavím?" Mě to moc pod fousy nejde.
      Také zdravíme a díky, vnitřně to "vím" ale nechcu to "moc nahlas křičet".
      Jméno vybíráme svědomitě z odkazu zde, tipy už máme jen se rozhodnout, nejlepší ať si vybere Dušička sama třeba dá vědět. Je tu s námi delší dobu ji vidíme jak např tehdá to rozbitý sklo v chodbě jak ho maminka držela v ruce na schůdkách při vánočním úklidu, zřejmě asi bude vtipná (lvice).

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. to Iv a Terfry
      Moc děkujeme.
      Nejvíc mě štve jak skloubit čas v práci s časem v rodině, kdy jsem dal (když to šlo) jednoznačně rodině přednost ale nešlo být s dětmi furt, takže alou zas do práce a zas jsem(jsme) v tom kolotoči, pak to ale velice letí a to mi vadí, snad se najde cesta a už vím že se najde jak si "umožnit" být více doma, a zároveň být všichni dobře zajištěni po všech stránkách.
      Domácí školička také potřebuje čas, a ten je tu tak vzácný.
      Iv Terezko a dětičky ať se Vám všem vždy dobře daří a Síla ať vás ochraňuje a provází v každým okamžiku.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.