úterý 29. března 2016

Egregory a svět






Světu nevládnou lidé, kteří se pokládají za vládce svého života.

Benjamin Disraeli
 O Egregorech (kyvadlech,“andělech“) jsme zde na stránkách psali již hodněkrát, ale pro mnohé znovu přiblížím tímto článkem jejich působení na naše životy v praxi.

 Sami jste si již jistě všimli, že v různých kolekti­vech existuje různá atmosféra. V jedněch je snadné pobývat i pracovat, ve druhých se necítíte dobře. Do některých kolektivů kdokoliv snadno zapadne, do jiných se to podaří málokomu. Každý kolektiv vytváří specifický psychoenergoinformační prostor, který vymezuje podmínky jeho existence a vytváří spektrum vzájemně propojených činností. V psy­chologii je tento jev nazýván kolektivní nevědomí nebo psychoenergetický prostor, energoinfomační prostor. Je souhrnem psychoenergetického stavu každého člena kolektivu a řady dalších okolností: cílů a úkolů, ideologií, vnějších podmínek atd.

Tento vliv může být zcela nenápadný, a přesto formuje jistou energetickou atmosféru, v níž se události vyvíjejí tak, jak si to daný člověk přeje. A přitom to ani ne­musí být vedoucí, nejvýznamnější či nejaktivnější.

Skutečnost, kdo se stane hlavní jednající postavou v atmosféře kolektivu, je závislá na mnoha okolnostech, ale především na stavu vě­domí každého ve skupině. Jestliže například mají lidé v sobě příliš silně zakořeněnou psychologii ot­roka a vládnou mezi nimi špatné vztahy, je velmi pravděpodobné, že se v kolektivu vyčlení postava „temného“ lídra, tyranského šéfa či „šedé eminen­ce“.

Přesto je to nejčastěji vedoucí, kdo atmosféru v kolektivu ovlivňuje nejvýrazněji. Bývá to obvykle člověk plný energie, neboť právě k němu směřuje většina energetických proudů (včetně finančních, protože peníze jsou ohromnou energií), které v ko­lektivu existují a prolínají se s proudy jiných struk­tur. Osobní vlastnosti vedoucího tudíž vytvářejí kvalitu psychoenergetic­kého

prostoru a promítají se do kolektivu. Pokud například ve vědomí vedoucího přežívá lež, dvojí metr či přehlížení ostatních, bude v kolektivu vlád­nout donášení a kariérismus nejhrubšího zrna... Ne nadarmo se říká, že ryba páchne od hlavy. Sebe­menší „nákaza“, jíž podlehl vedoucí, se v kolektivu rozbují do podoby závažných problémů.

Lidé o „jakýchsi energetických“ záležitostech málo přemýšlejí, a už vůbec nevěnují pozornost důkazům existence mnohem jemnějších jevů, než je vnější po­doba, chování, charakter..., byť jsou naprosto zjevné. Mluvíme o Egregorech (Kyvadlech) o kterých jsme již zde několikrát psali např:

http://bod-zlomu.blogspot.cz/2016/01/vedci-poprve-vyfotili-astralni-parazity.html
atd. 
Některé příbuzné a stejné duše se spojují do jednoho celku, vzá­jemně sebou pronikají, splývají, a tím vytvářejí psychickou velmi energetickou bytost, která tvoří psychickou individualitu nového typu, který je dnes pro změnu života na Zemi velmi žádoucí. Tyto energoinformační útvary, psychické bytos­ti, které stvořili pozitivní lidé jsou sjednocování, a vytváří Světlé Egregory. Bohužel dnes převažují záporné typy Egregorů - tmavé a že jich dnes okolo je velké množství vidíte na každém kroku. Egregor je vlastně v překladu z řečtiny „anděl strážný“. Za posledních padesát let se počet lidí na Zemi několikanásobně zvýšil, což zá­roveň přispělo i k prudkému růstu počtu egregorů a jejich síly. Tedy pro vznik Egregorů je nezbytně nutná přítomnost člověka, který nevědomky vytváří ten určitý typ Egregoru a to tmavý, nebo světlý, tedy podle úrovně vědění člověka.

Ve vesmíru existují miliardy a mi­liardy hvězdných soustav a tvrzení, že Země je jedi­ným místem, kde sídlí rozum, by bylo přinejmenším nekorektní. Kromě toho existují paralelní světy, kte­ré vstupují do vztahu s naším světem. O existenci jiné reality svědčí i antičástice, objevené vědci.

Domnívám se, že proces evoluce na Zemi byl a je ovlivňován zvenčí. Ovšem i sám člověk vytvořil velké množství egregorů, takže vzniklý propletenec neu­možňuje přesně určit, co bylo na počátku: zda egre­gor, který stvořil člověka, nebo člověk, jenž stvořil egregory. Kromě toho existují i paralelní světy, kte­ré vstupují do vztahu s naším světem a je ovlivňován náš život těmito entitami i v podobě Egregorů.

Vezměme si například Egregor státu. Stát se za pomoci ústavy, zákonů a strukturování života svých obyvatel pokouší vy­tvořit pro všechny lidi, kteří do něj patří, snesitelné životní podmínky. Ne vždy se mu to daří a ne vždy je tato činnost vedena láskou k lidem. I kdyby si to ale přál sebevíc, podmínky pro rozvoj individuality každého člověka vytvořit nemůže. Stát vytváří ide­ologii rozvoje: jakýsi vzor životního stylu, vzor prů­měrného člověka, a všechny lidi tvaruje podle toho­to vzoru. Ale lidé nejsou stejní! Proto stát produku­je soubory zákonů, buduje mocné silové struktury a snaží se tyto různé lidi ovládat silou a právem. Čím méně svobody poskytuje stát svým občanům, tím intenzivněji posiluje své nástroje moci. Život podle předpisů a řádů není životem člověka, ale program biologického robota.

U náboženství je například utvořen Egregor Ježíše, ale současně je tento Egregor církví změněn na Egregor negativní (Temný) ukřižováním člověka na dřevěný kříž pomocí hřebů, stejná magie jako u Vůdů.

Jakýkoliv Egregor je vždy závislý na energii lidí, kteří ho vyživují a tím jsou závislí na vnucované myšlence od Egregoru.
Pomocný zdroj: Anatolij Někrasov

  

14 komentářů:

  1. Díky Iv to výborně sedí ke studiu Vadima Zelanda.
    Oslovila věta např. z článku " Sami jste si již jistě všimli, že v různých kolekti­vech existuje různá atmosféra." kdy se někdy nestačím divit co vše se na člověka neviditelně valí skoro ze všech koutů na pracovišti. Jedním slovem Sajrajt.
    Je dost důležitý se tomuto účelně bránit, no třeba šéf vyslyší nápady jak účelně chránit jemnohmotný prostor na pracovišti, např ochrana vchodu do firmy (prochází tam každej den stovky lidí s různou náladou...)
    A třeba ne, jeho volba.
    Zatím na to neslyší, vždyť lidé ve znamení berana mohou prej být víc materiální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zeland popisuje, jak si při nepříjemném kontaktu, kterému se nelze vyhnout (a většinou to bývají šéfové a někdy ouředníci) je dobré zhruba podle vnějšího zjevu odhadnout, co "ten" člověk dělá rád a představovat si jak se tím zabývá. Vytváří to hned lepší prostředí a jednání by mělo probíhat snáze.
      Se snahou měnit kolektiv bych to nepřeháněla, raději a radit šéfovi, když se sám nedomáhá rady, tak to už bych vůbec nedělala.
      Lepší je si osvojit, jak se do všech těch možných egregorů nenamočit.

      Vymazat
    2. Terka má recht, OL.

      Nechcem Ti brať ilúzie, ale "už vidím, jak si šéf montuje na vchod Slavianský obereg"..

      ..a toho Zelanda by som si teda fakt mal prečítať. Evidentne sú tam praktické rady..

      Vymazat
    3. Ahojte.Suhlasim..Terezka ma pravdu.Najucinnejsie je nenamocit sa do toho-inak povedane neprezivat to.Vlna stupa a klesa(kyvadlo),ale da sa naucit ako zostat vzdy hore alebo sa tam aspon spet rychlo dostat.S tej pozicie je mozne spravnejsie ne-zareagovat.Uvedomovanie si ako Egregor pracuje mu berie eso z ruk a nam dava moznost nereagovat nan ako on ocakava.Dakujem Iv,super clanok.

      Vymazat
    4. Zdravím poutníky a děkuji za rozpravu, nástup tam jsem vybral zcela intuitivně spontánně - rozhodnutí v mžiku oka. Šéf majitel mě opakovaně řekl že potřebuje pomoct s aktuální situací, řekl prý mu to přerostlo přes hlavu (rodinné vazby, lidi závidí a dělají neplechu, atd) a nemá prý už tolik sílu (to vše možný egregor, lákadlo - např. skrz peníze co nabídl).
      Často se teď rozčiluje veřejně v kanclu a sleduje při tom chování všech, někdy mu je pak z toho zle a jede dřív domů.
      Není to na první pohled lehkej kolektiv, firma z vesnice výroba automotiv a propojený rodiny ve firmě, často drbárna.
      Lze vidět probíhající opakující se situace, neřeším.
      Jsou tam dobří lidé i "životem zkušení", jsou vysmíváni kvuli odlišnosti, třeba jako já.

      Terezko pravda, díky. Začal jsem používat svou vizuál.představu spokojenosti např šéfa, uvidíme. Kolektiv neměním to nejde.
      Zatím se vše vyjasňuje.

      Robo čteš mi Duši, napadl mě nad vchod malý světelný projektor s ochranným oberegem který by pomalu pojížděl po nádvoří apod., zatím však mlčím.
      Dál jsem připravil údaje o možné magnetizaci vody při vstupu do objektu (pomůžeme tím všem lidem tam) a řeším návrh jen se správcem budovy, dnes mi sám potvrdil že je to dobrý nápad a dál uvidíme, šéf o tom zatím asi neví.
      Díky všem.

      Vymazat
    5. Mailo díky a je to pro mne vlastně čerstvá zkouška učení Vadima Zélanda a je radost toto vědět a využívat. Ano situace tam se "vlní, kmitá dosti často" i mnohokráte za den se mění atmosféra a to rázně.

      Vymazat
    6. Doplním že cítím jak jsou v té firmě skoro "všichni stejní" a je to tam takový šepty šepty šuškanda, vlastně ovce neschopní ani ceknout a jen plnit zadané úkoly bez vlastního rozmyslu.
      Jakoby nuda.

      Vymazat
    7. OL ty iste vies ze nikoho nemozes zmenit proti jeho voly len mu pomoct najst cestu a pomoct ked sa rozhodne k zmene.Prvorada je asi ich zmena a sefa ako je vyysie pisane a snad potom i zakaznici sa budu chovat inak.Ak sa nechcu zmenit tak jedine sposob ako pises.Ja vojdem vzdy rano do svojho stredu,nalepim si na celo nalepku smejka atd. a den v praci je pre mna vpohode nech sa deje co chc.Tiez sa da tie fiktivne nalepky nalepit na vchodove dvere atd. Podstatne je aku emociu pre teba ta nalepka znamena.(ako napriklad znak zakaz fajcit) Chnavni ju tam kazde rano a uvidis co to urobi.Upozornujem ze tam lepis emociu-e ktore v tebe vyvolava ta nalepka ktoru tam das a zameranie s ktorim ju tam davas.Mozno to pomoze i kolegom a zakaznikom hned ako vchadzaju. :-D

      Vymazat
    8. Ol, to je fuk že je v práci "nuda", hlavně že tě nevraždí.Když platí, ještě líp a bavit se pak budete společně doma.
      Jedna Interní rada, co se donesla k mému uchu "ať si vizualizuje že se všichni objímají a plácají po zádech jací jsou borci(dodává se tím "podnikovýmu" egregoru brzdící energie, tedy nesouhlasná(zákeřná tj. tlumící energie pro egregor)).
      Je to zapojení rovnovážných sil Universa tedy ne magie a podobné kravoviny, pouze výměna energii.
      Takže zdar a Sílu.

      Vymazat
    9. Tak ono se hned profláklo že moc nežeru maso, radši klíčenou čočku a hrách místo oběda, nebo jen polívku a zelen. salát a to je pak "něco" pro místní, na obědě jsem tuhle zkusil samotnou br.kaši nejprv se ptám kdo ji vyrábí zda jídelna prý ano a prý že je "jenom z brambor a smetany" fuj to byl chemi-břichobol, už tam nendu.
      Ale že jsou po "obědě" všichni "ospalí" nad tím se nezamyslí?
      Pravda ženský z kanclu do jídelny moc nechodí, asi tuší.

      Vymazat
    10. Teraz v pondelok sme skončili u susedov v ich altánku. Príjemní ľudia, mali sme na susedov šťastie.
      Najskôr som sa vyhovoril, že ešte pôjdem autom, neskôr som priznal, že už nepijem.. No exot neskutočný v tej chvíli.. :-))

      A v práci to isté, čo Ty. Dokonca som si vypočul pár prednášok ("vypočul" je možno silné slovo, nezaujímalo ma to a zväčša som tie kecy hneď uťal/odklonil) o dôležitosti konzumácie mäsa a aj malo pár ľudí strach o moje zdravie :-))

      Keby som denne obedoval poldruhého kila bôčika, každému by to prišlo normálne..

      Vymazat
  2. Pane Iv,
    ráda bych věděla Váš názor na "Kryona",Solární léčivé anděly a "Cobru"český web Bod zlomu"?Děkuji za odpověď a pěkný zbytek dne Marta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Marta
      Nejsem moc velký příznivec chanelingů a podobných směrů, jež svádějí lidi k nesamostatnému myšlení,to však také záleží na vyši uvědomění jednotlivce. Říkám tomu "berličky", ale každý člověk, který rozvinul svou osobnost ve všech směrech tyto nepotřebuje, vždy je pak ve správnou chvíli na správném místě a tok událostí jde jeho směrem.

      Vymazat
    2. Děkuji Marta

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.