úterý 15. března 2016

Ahoj templáři III. díl, kapitola 24




24.  kapitola


Už vím, proč se mi do toho naděje-plnýho uvítacího rituálu s Renet zas tak neurvale připletly tisíckrát omletý výrazy civilizace a civilizační téma. Proč? Protože, bohužel jejich současným nejvýraznějším prvkem je nelidskej a krvavej brajgl, primárně vyprovokovanej a organizovanej slavnou civilizací Západu téměř po celý planetě. Tedy války, na který se teď tohle zneuživaný slovo civilizace, scvrklo. Pardon, zapomněl jsem, že k nim vždycky nerozlučně a cíleně patří, tedy mimo mnoha jinejch zrůdností a negací, i stěhování národů!
Tak bych navrhoval, alespoň pro začátek, přestat tohle pitomý slovo civilizace používat. Je hloupý, zhoubný a cizácký. Civil, pardon ne-voják, to ještě ujde, že? Ale už civilismus, jako forma nekritickýho obdivu k technický civilizaci, smrdící vršením ulítlejch technologií je přímým podněcovatelem zneužívání davu k jejich neustálý obměně a konzumaci. A to jenom proto, aby i u nás západních Slovanů bezchybně fungovala ona nám vnucená fatální pitomost ekonomiky neustálýho růstu spotřeby, která je jednou z mnoha zrůdnejch matiček a příčin všech válečnejch konfliktů.
Nový model“, ječej reklamy a systémem zblblej konzument, či dnes už spíše  dav hlupáků, ihned letí do banky a žádá o půjčku. A mám pocit, že víc než muži jsou  v současnosti tímhle ovlivňovaný hlavně ženy, kdysi to naše zachránkyně, a dokonce obnovitelky námi muži zničenejch předchozích civilizací! Což je na pováženou, ne?
Ale teď se vyjádřím poněkud obšírněji k nám současnejm mužům. Nikomu to nevnucuju, jen předkládám. Bude to sice chvílemi vypadat spíše jako znevažování, sranda, či dokonce jako fór. Ale ať!
Oproti už velmi složitě rozvinutý ženský bytosti jsme tak trochu zjednodušenej, a tedy nikoli GT model poloviny lidskýho páru, která oproti ní ještě příliš nepokročila ke schopnosti využívat alespoň většiny svejch možností. Mám totiž důvodnej pocit, neboť se za těch, no, značnejch pár desítek let znám, že to je způsobeno prazvláštní vazbou většiny mužů na frekvence námi hodně používanejch a dnes v tomto stavu civilizace už skoro prázdnejch a zbytečnejch slov. Tedy těch, která, pokud si vzpomínám, jsem nikdy svojí ženu, Amadeu, Renet a jiný neslyšel vyslovit. Nepočítám samozřejmě velmi oholený strejce, jako byla nedávno Madla Olbright v jejíchž stopách teď bez rozpaků kráčí Merkel i Hillary Clinton! Jsou to slova, který nám mužům „bohužel“ vibrujou v hlavě nejenom v chrámech, na stadionech, v hospodě, na WC, a dokonce i při milování. Víra, Úspěch, Vítězství. Slyšíte? Tušíte a cejtíte, jak jednou v budoucnu bude osvobozujícím šplouchnutím tenhle sajrajt spláchnut do kanálu?
Možná jste si všimli, že tyto výrazy bohužel v dějinách velmi často znamenaly pouze Neznalost, Neúspěch a Prohru! Porovnejte tyto dvě protichůdný trojice slov s trojkou současnejch a nejrozšířenějších náboženství bílý a černý rasy. Tedy těch, co vypadly Abrahamovi z oka. Judaismus, Křesťanství, Islám. Když si všimnete, kým jsou téměř výhradně celebrovány a řízeny, tak vám to začne bejt jasný. Muži! Oni v rámci této trojice velmi zaslepeně realizujou ty nejstupidnější části struktur a vymezení naplňujících slova Víra, Úspěch, Vítězství. Což je projevem typickým pro mužskou dualitu. Ta ženská byla a stále ještě je, byť pod civilizačním tlakem rovněž trochu zhrubla, podstatně jemnější, s větším zastoupením možností a variant, s jejichž škálou si chlapskej binár většinou neumí poradit.
A tedy bylo, nebylo! Zase s trochu větší nadsázkou. Možná vám to ne-náhodně připomene současný severský státy a hlavně Norsko, odkud se rozpad většinový erotický a rodinný klasiky ŽENA-MUŽ-RODINA šíří světem jako tsunami. Nebudu popisovat ty jejich špeky, jako že narozený dítě už není kvalifikováno jako kluk či holčička, ale je mu přidělena „možná“ sex-orientace. A dle ní je pak dokonce i řízeně vychováváno! „Ale s tím už jste jistě byli velmi podrobně seznámeni z vysílání ČT a všemožnejch stanic našeho rozhlasu. Šíří se o tom samozřejmě blogy hlavního i středního proudu, všechny noviny, a pilně je to diskutováno i ve všech našich rodinách, že?“ 
Ale proč se o tom zmiňuju... Jednou v ještě dávnejch dobách matriarchátu, (nevím však, jaký slovo tehdy vyjadřovalo hospodu. Či snad „KAVÁRNU“?) ale seděla tam partička mužskejch homosexuálů. A jeden z nich, ten nejpitomnější, zavedl řeč na „podle něho“ naprosto nefunkční a údajně už bez jakýkoli perspektivy prudce skomírající matriarchát. Ale u sousedního stolu, kde seděl jeden zapomenutej heterosexuál, navíc to drzej kverulant, se toho teplýho zeptal:
"Hele, proč tohle nenapadlo řešit i partičku lesbiček povídajících si vedle u krbu?"
Hospodskej, o kterým se ještě přesně nevědělo, jakýho je „vyznání“, se začal chechtat a hodil do placu:
"Víte, oni lesbičky, byť ženský, tak maj oproti vám něco, co vám „hoši“chybí!"
A co, že prej?
No, rozum.
A proč?
Přeci se nebudou pokoušet bourat systém, kterej nám všem, „tady na hromádce“ tak krásně funguje! Je totiž dobrej jak pro ženy, tak i pro muže. A je fuk, jakýho jsou „vyznání“. Navíc je v něm ne-zanedbatelnou výhodou, že pouze maminka je známa. A ještě větším ternem je, že taťkové vůbec ne-existujou. My všichni jsme přeci strejdové a tety, ne? Dokonce i vy jednostranný (ale teď už se provalilo hospodskýho vyznání), ať už muži, či ženy. Chápete? Víte, vy volové, co tohle je za úžasnou vymoženost? Žádný alimenty, soudy, soudci, arbitráže a dětský domovy. A hlavně žádný politici! Ti jsou tu s vojáky pouze sezónní a pak už jen rychle odvolatelnou záležitostí. Protože většinu z týhle agendy řeší levou rukou a něžně Velká Matka! Copak už jste zapomněli, jak ta minulá super-civilizace rupla na to, že tenhle náš úžasnej současnej a skoro opravdovsky demokratickej systém, tedy žádná Platonova demo-sračka pro elity, kurva, co se mi to v tý mý hlavě dneska líhne za slova? Demokracie, Platon? A před tím alimenty, soudy, soudci, arbitráž a taková naprosto nepředstavitelná blbost jako dětský domovy. Kurva, co to znamená? Jo, kde jsem to přestal... Aha, že ten náš úžasnej systém, jednou takový magoři, jako jste vy, začali rušit. Mohli byste vědět ze škol, teda kdyby nějaký byly, že perestrojky jsou dycky průser a nástroj satana! Kurva, kurva, co to je zas za divný slova, školy, perestrojky, satan? Ještě, že jsem to poslední nepřekous. Doufám, že se to satáně nevylíhlo v mý puse. Nebo snad jo? Musím tedy honem vykloktat hodně prostorným panákem, abych od toho fujtajblu nechytl nějakou infekci! Už je to tady zas, infekce, co to je, infekce? A tak by možná jeho proslov s dlouhou řadou kurev a divení pokračoval do alelujá.
No, velká škoda, že tehdy ti míň moudří - víc a pozorněji neposlouchali to, co jim jejich pan hospoda, pardon,  „teď jsem si uvědomil, že pořád nevím, co si počít s tou tehdejší „KAVÁRNOU“, která se mi taky furt plete do proslovu“, svým zdravým hospodským rozumem sděluje. A díky těmto zadrhnuvším se informacím začala ona plíživá změna sociál-uspořádání. A to z gruntu, přes kterej se začala valit mužská hrubost s tím svým připitomnělým, hurá,  hrrrr na ně, a zabte jich co nejvíc! S takhle lidumilnými hesly blbců se začala měnit dosud duchovně a tělesně nejvyváženější a možná dodnes jediná téměř demokratická societa.
 Dětská hra, kterou se tehdy s něžností v přítomnosti mrňat a žen ve svým volným čase zabejvali i chlapi, se pak začala fofrem měnit v soutěž a spor-t.  A prioritu mateřskýho instinktu začaly válcovat přiblblý a nekonečný chlapský revoluce a války. To bylo ono fatální překročení prahu svědomí s jeho postupným zadupáním do země, jež přímo souviselo se zasutím ženskejch kvalit do kouta kuchyně a na horní palandu. Jste už, pánové jinýho vyznání, spokojeni? A co si myslíte, že by nás všechny po realizaci týhle vaší výměny naší dosavadní společenský dohody za tu patriarchální pitomost, o který teď debatujete, v budoucnu čekalo?
Kupodivu ani žblept.
Víte hoši, ještě než by byla vymetena ta matriarchální suť, a vy připravený pouze a jenom tady z „KAVÁRNY“ se pokusili vládnout, tak by vám tu ještě neuchopenou moc zčerstva a za pačesy vyrval z rukou ten nejsilnější, studenou inteligencí nadanej hulvát. Nebo jak se to stalo tenkrát při “sametu“, když tohle v klídku udělal nanicovatej mrňous v kraťasech. Bohužel, taky žádnej mudřec. Protože právě tyhle byste, vy „kavárníci“, už na počátku vámi zamejšlený, přiblblý revoluce, stejně tak, jak se stalo i před „sametem“, kvůli svý nesnášenlivosti vyhnali vy sami. A studenej intelekt-čumák místo, aby vám za to poděkoval, že jste mu takhle z blbosti píchli, tak z vás za odměnu, stejně jako po pár tisíciletích „mrňous a spol.“ s podobnejch důvodů taky ihned začal vyrábět špunty a připínáčky. Ale toho budoucího prcka už sem nebudu kvůli přehlednosti plíst. Spor-t byl pak přestavěn na přípravku spor-tu s názvem krvavej. A už to jelo. Samozřejmě, že pouze z kopce!
První NE-amen pak bylo přiděleno starý kultuře, kdy to ten chladnej intelekt  komentoval s velmi „spokojeným áááá“, konečně zas všude hořej knihovny. S konstatováním, že zbytek moudrejch pro něj vyhledaj, vyženou, či dokonce povražděj místní kolaboranti. Stará kultura a její nositelé tak pro budoucí historiky a historii šikovně nebyli a nebyla zničena mnou, ale já byl pouze nucen tlakem dějů jí nahradit pokrokovou civilizací hmoty. No, a tahle mrcha bez špetky citu už pro mne začne samospádem vládnout vytvářenými technologiemi, co za čas budou schopný zničit kdekoho a kdeco, včetně planety. Toto všechno vyhovuje nejenom mně, vládci, ale i  mejm budoucím prebendovejm filosofům, historikům, učitelům, kněžím, šmelinářům s platidly, šéfům korporací, generálům, policajtům, špionům, atd. No, a ten váš kavárenskej kroužek s většinou „jednostranným vyznáním“ pak dostane příležitost státi se těmi výše uvedenými. A tímhle způsobem se přihodí to, že informace, vědění a moc je nakonec soustředěna pouze u ne-mnohejch. A mnohejm se z toho začane s přepečlivou střídmostí po civilizačních mikro- a nakonec už jen nano- kapičkách dávkovat.
A vážení, teď jsme v podobným, ale ještě o mnoho promyšlenějším průseru. Historicky nedávno si mužný elity USA, tehdy ještě značně pod vlivem GP, všimly, že slovo válka, jejíž cykly vždy budily v davu nejistotu a odpor, se jednou, za jistejch okolností může stát „zbytečná“ a i elitám velmi nebezpečná. I dali hlavy dohromady a podařilo se jim už jenom s několika prominentními z kdysi velmi rozšířenejch mrňavejch Murdochů, začít mazat z medií toto neforemný a nemožný slovo válka. A bylo proto velmi dobrým, že ho už s předstihem nějakej čásek pánové Cheney, Rumsfeld a spol. začali módně odlehčovat a štíhlit. Až bylo nakonec překvalifikováno na takovou malou a nepatrnou pitomůstku, byť stejně krvavou. A právě v těchto vypjatejch a hysterickejch okamžicích historie se z války, světe div se, stal už jen „pouhej spor-t-match s terorismem“.
No, ale hned hezky zčerstva, potichu a bez ptaní se kohokoli na regule a způsoby uplatnění, bylo jeho oprávnění rozšířeno v globálním smyslu. Tedy rovnou na celou planetu! Samozřejmě, že opět s velkým utajením v rámci soupeření všelikejch tajnejch a ještě tajnějších služeb, aby se v tom vyznala jen hrstička zasvěcenejch. A pokud by se přesto nějaký informace dostaly do luftu, tak budou k nepoznání zašmodrchány od těch cca čtyřech zbejvajících  Murdochů. Tato šikovnost a tajnosnubná kompetence vyšoupnutí civilizační zrůdy, kterou bezesporu válka je, a učinění z ní jen jakéhosi krvavavýho spor-tíku mezi Velkým šerifem a teroristy, byla fakt velmi dobrým nápadem. A to včetně jejího držení v temnotách hlavně před obyvatelstvem takzvaně „civilizovanýho světa“. A takto se stala zprvu i přijatelnou.
A proč to bylo nutný? No přeci, co záleží na nějakejch písko-, či horalskejch kameno-žroutech a zvláště těch, co žijou „tam někde“? No, vlastně nikde, že? Jejich nespornou výhodou, ať mrtvejch, či živejch, jsou jejich suroviny, ne? A navíc to surovinový „nikde“, je jako z udělání i hodně z ruky! Tedy není na něj normálně a zvláště pak přes mediální mlhu a Murdoch-temnoty už vůbec vidět. A co není na očích, o to se civilizovanej svět krmenej dvěma párky Murdochů a Hollywoodem asi těžko bude zajímat, že? A tak byl Cheneym, Rumsfeldem a spol. upraven téměř samospádem jeden z pitomejch, byť slavnejch bonmotů, kterej tehdy hlásal, „že každej mír je pouhou přípravou na další válku“, na bonmot ještě pitomější. Tedy, „mír je tu stále, pouze občas je znepříjemněn nějakým otrhaným a nanejvejš pomateným teroristou s bombou v ruksaku“. A koneckonců, do jistý doby to byla „částečně i pravda“. Vždyť ty akty teroristů procházely nejprve nanejvejš hustými filtry tajnejch služeb, pak Pentagonem a vládní administrativou Velkýho šerifa. Následně je čekala koupel, ošetření a ještě mediálně kosmetická masáž. Takže vše zveřejněný bylo košer a pro multikulturní Západ přijatelný. Běžnej člověk si tam po jejich shlédnutí či přečtení spokojeně řekl, dyť jsou to fakt jen takový pitominky s pár desítkama mrtvejch. A hodně daleko. No, a dál mu velmi šmakoval jeho big-hamburger.
Ale najednou přišla velká řacha! To když se sesypaly ty megalomanský škatule na dvorečku u Rockefellerů v New Yorku. A už to jelo. Byť tehdy, a ještě ani dnes nikdy nikým nebylo oficiálně řečeno, kdo tu paseku a mord udělal. A pokud je tohle vizitka globální politiky, kterou tehdy ještě naplno řídily GP a USA, tak je to dost na pováženou, ne? Pomejšlí taky někdo na změnu? Zvláště když ihned nato ulivší se kadet z vietnamský války spolu Cheneym a Rumsfeldem proti těm dosud „neznámejm známejm“ začali ordinovat použití jakýkoli válečný technologie. A to kdekoli! Jenom proto, aby mohli po celý planetě rozjet už s veškerým utajením jakoukoli šílenost přikrytou marginál akcí s pláštíkem anti-terorismu. No, ale většině lidí používajících selskej rozum to s dvojčátky jasný je, byť už desetiletí předkládaj stateční politici a Murdoši stále verzi Ládin a Alkaida. Je z ní sice dnes šmodrch, kterej budou papouškovat historici, ale bohužel i naši vnoučci! Jenomže těch mrtvejch a zraněněnejch od onoho slavnýho a pro USA tak hrdinskýho 11. září jsou už nejspíš desítky milionů. A v drtivý většině to nebyli žádní teroristi, ale civilové. A hlavně ti by měli dostat zadostiučinění. Ovšem na trůně teď sedí už druhý období černej demokrat Obama, a víte co on udělal? Ihned pustil do pokračování týhle nesmyslný války daleko víc materiálních prostředků a svejch podpisů povolujících tyto akce, než Clinton s Buschem dohromady! Pomejšlí vůbec někdo na změnu?
Nezačínáte mít taky pocit, že už dlouhou dobu ony nevyhlášený války a teror  pronikly a jsou běžnou záležitostí dnešního dění ve světě? A, že tenhle trend neumirňuje, ale sílí? Zkuste si nahradit výrazy jako je třeba politika, ekonomika, náboženství, soudnictví, zdravotnictví, bankovnictví, školství, atd., taky tím nejspíš všeho schopným slovem a aktem terorismus. Přemejšlejte! Co jinýho je vlastně politika, než to, že je dán do frcu a rozparcelován... kdo? No přeci ten menší a slabší. A jak ubejvaj, tak přijde na řadu bohužel i ten macatější. Ekonomika je to samý, zadupat do země prcky vytvořením silnejch korporací. Stejně tak funguje bankovnictví. Soudnictví zas vnucuje všem složitě vytvořený a nepřehledný kodexy, který vyhovujou pouze a jenom těm, co maj moc a prachy. Zdravotnictví protěžuje patentní léčiva na úkor přírodních látek. A dokonce na úkor rozumu, soucitu a rovněž i Hypokratovy přísahy lékařů. Školní systémy jsou založeny na informační asymetrii. Toto vše je teror páchanej ve jménu elitních jedinců a elitních států. Jen kousek vejš jsem pověsil větičku „pomejšlí vůbec někdo na změnu?“! A představte si, že jo. On si o těchhle záležitostech dovolí začít veřejně breptat. No kdo myslíte? Opět ten mrňavej a zatracenej ruskej šmejd, Putin!

Stejně tak se naváží i do svatejch euronů GP, používajícího metodu za oponou skrytýho loutkovodiče bicepsů OSN, USA i EU i těch dokonale oholenejch pánů Merkel a Clinton. A aby toho nebylo dost, tak nám tenhle spolek nepříliš dávno začal na zkoušku ordinovat evropskej Chalifát. Nejprve to byly „jemný špeky násilnýho sexu“ směrovanýho hlavně na ženy, dívky, a dokonce i holčičky. Pak už to byla všemožná kriminalita. A toto vše dohromady s nadšením a zcela beztrestně začali provozovat opět s bezprostřední pomocí týchž euronů, bicepsů, institucí a osob, nejenom v multikulturou zaplevelený západní Evropě, ale dokonce i u nás mnozí právě přišedší sólo-mužští i-migranti. A nejspíš bude ještě hůř. Blbý pro Západ je, že už se do něj nenaváží jenom Putin, ale zdá se, že i stále kompaktnější Rusko.
Ututlat pod pláštíkem terorismu válku se holt nepovede nikomu. A samozřejmě, že se to už naprosto nedá provádět před touhle už téměř suverénní velmocí! Jsou tu sice teď přítomny oba fenomény v plný síle, a dokonce sobě ku pomoci. Neboť už dnes je opravdu téměř nemožný rozeznat KDO je KDO! Čímž myslím a zahrnuji i to, že velmi zesílili ti výše zmínění a kdysi bagatelizovaní otrhanci s bombou v ruksaku. A naopak dech ztrácej ti, co tohle všechno doposud z čachru a peněz poplatníků financovali, financují a myslí si, že to dokonce i řídí, neboť nadobro zapomněli na Universum a téměř z nicoty se vynořivší Rusko. Tedy, co teď bez něj nadělaj slavný prstíky OSN, pěsti šerifa, a EU s dominantně se dmoucícmi ňadry oholence Merkel. Tito všichni teď svorně projevujou svou tupost a naprostou bezradnost nad tím, proč už nelze bezpečně rozeznat KDO je KDO a CO je CO!
Hlavně Oni se teď už nemohou téměř na nic - tedy mimo všech naprosto nespolehlivej světovejch Sobotků - spolehnout. Navíc tím, že bylo spuštěno velký stěhování národů, jehož se oni nejprve snažili cíleně zneužívat pro staro-novou politickou manipulaci, a rovněž i jako plnohodnotnou válečnou technologii, tak nepochopili jedno: tenhle svět, kterýmu vám doposud bylo díky našemu hlubokýmu spánku dovoleno vládnout, se změnil. Není to totiž ta vámi vysněná válka všech proti všem, jak se zprvu zdálo, a třásli se na ní bankovní klany. Ale bohužel pro vás do současnýho dění začalo vstupovat ono dávno do zkrvavený země zadupaný Svědomí a Síla z Východu.
A co s tím uděláme my, pánové a dámy, když naši Sobotkové zklamali? Byť k tomu měli svým způsobem i jistou dávku zbabělýho oprávnění. Protože tam na Západě i dole na jihu v OSN, USA a EU je rovněž spousta nespolehlivejch Sobotků, kteří způsobili, že v mnoha zemích nezbylo lidem nic, než oči pro pláč. A proto se nedivme, že po několika generacích, který zažily jenom válku, pardon, taky už i „akty terorismu“, se v těch rozbitejch zemích moc toho výše uvedenýho svědomí neuchovalo. Protože z hladu, násilí, hysterie, okrádání a zneužívání málokdo dokáže vykouzlit něhu, porozumění a lásku.
Proto se my místní, a nejenom my, musíme probudit, vzdát čest naší polozapomenutý kultuře a znovu k nám z hloubi věků přicházejícímu Svědomí Slovanů. Udělejme to, co musíme, a co kolegium Sobotků nikdy pro naše děti a ženy neudělá. Bude to znít srandovně? Vyhrabme nejprve starý prapory, hesla, mávátka a demokraticky demonstrujme. Když bude hůř, tak ihned přitvrďme, neboť, co by to bylo za budoucí kulturu, kdyby s námi do ní nemohl vstoupit zachovalej, zdravej, ženskej, universální, vše překrývající a na vše působící tantrickej element. Ale už pouze ten někým poraněnej a znásilněnej. A to nejenom zvlčelým migrantstvem, ale i pomatenejma ženskejma bez citu a soudnosti, jako jsou Merkel a Clinton! No, jen si představte, pánové, co by si o nás naše ženy a děti myslely, kdybychom je v tom sajrajtu nechali!
A velmi dobře to nedávno formuloval náš prezident, když řekl, že těchto a podobnejch se můžeme demokraticky zbavit volbama. No, a ne-demokraticky kalašnikovem. Tak, pánové není toho moc na vybranou, že? Volby, nebo kalašnikov? Ale ještě před těma volbama, který budou, a kdo ví, zdali vůbec budou, a tím drastickým AK 47 by bylo vhodný vymyslet něco ksakru chytřejšího.
Neboť jinak to holt Sobotkové a ti, co jsou Sobotky v OSN, USA, EU a u Merkel and Clinton vyřeší po svým...

Autor: Matěj

Kdo si chce zakoupit zde uváděnou knihu, může objednat za 49,- Kč i s DPH zde: http://www.bezvydavatele.cz/book.php?Id=861

8 komentářů:

  1. Nieje viera ako viera.
    Veď to poznáš, nie? Ani templári ako templári.

    Bude jasno už po tomto víkende..teda väčšine?
    Čo myslíte, Iv?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Robo
      Každý rok na jaře dochází k restartu: http://energieupramene.blogspot.cz/2015/03/slunovrat-2015-sila.html

      Vymazat
    2. to Iv
      ...a navíc jste psal o Vlně, která začala cca 11/2015 a vrcholit má teď v nedělu.

      Vymazat
  2. Jo, Robo,
    devět rytířů templu z My-te-u-ry/ra/ (my děti světla), tedy spíše učenců doprovázelo Radomíra do Konstantinopole s poselstvím míru a lásky. Což dopadlo ne-dobře,
    Radomír byl ukřižován.
    Ti které potom na západě vytvořil Hugo z Payens a cisterciácký opat Bernard z Clairvaux s posvěcením a patronací papeže Inocenta, ti obecně šířili děs, čachr s platidly, a pak svojí a papežskou moc. Ale musím dodat, že i mezi nimi byli vyjímky, co tento mustr nesplňovali, A proto Filip /nejprve/ Sličný, r. 1307 vydal příkaz k jejich zatýkání, konfiskaci majetku a genocidě. No, a zato pak vstoupil do historie jako sv. Filip.
    Takže není si z čeho vybrat. Neboť obojí dopadli velmi špatně. A dík za podnětný komentář. Matěj

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ešte dodám viac k tej viere, či lepšie k Viere.
    Slavianská védická viera vychádza z HLBOKÝCH poznatkov o chode Vesmíru, o jeho zákonoch. O pozemských zákonoch (či lepšie - Konoch) ani nehovoriac.
    Kdežto náboženská "viera", to sú dogmy bez skutočného poznania. Veď aj Adam s Evou boli "vyhnaní z raja" kvôli zjedeniu plodu zo stromu POZNANIA. Alebo nie?!
    V Biblii sú prikázania bez vysvetlenia. Plus kus pravdy plus mnoho lži.
    Takže asi tak s vierou a Vierou..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Robo,
      jsem přesvědčen, že víra, jíž uvádíš s velkým V, je pouze a jen nedostatečným překladem - pro nás žijící v křesťanském světě - za výraz POZNÁNÍ. Matěj

      Vymazat
  4. Robo,
    já slovo víra nemám rád. A to ať už je spojené s čímkoli. Možná znáš slavný bonmot Franka Zappy - "Nevěřte nikomu nad třicet". To je totiž +- věk, kdy drtivá část lidstva ukončuje a dle sebe už dovršilo své poznání. Pak mentálně i rozumově krní, neboť už necítí potřebu hledat, nacházet a poznávat.
    Toto dokumentuje i Tebou uvedený příklad Adama a Evy. Byli vyhnáni ne proto, že zbaštili jablko, ale proto, že chtěli absolvovat svojí jedinečnou cestu poznání. To pro ono účelově vymyšlené božstvo Starého Zákona, nebo spíše pro jeho celebrátory znamená vždy trest.
    VĚŘTE... držte krok a hubu, nebo přes ní dostanete. Toto je dodnes kardinálním, systémním mustrem.
    Dík za zajímavý koment. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ja som rád, Matej, že sa tu dnes o tom bavíme.
      Považujem to za nezvratný dôkaz, že začíname premýšľať. Vzácny to jav za posledných pár storočí..

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.