pondělí 8. února 2016

Na řídnutí kostí


Účinné řešení problému s řídnoucími kostmi: 




Naservírujte si sušené švestky (moravsky - kadlátky) každý den.



Myslíte si, že nejlepším přírodním prostředkem ke zlepšení stavu kostí je mléko a mléčné výrobky?

Z nedávných výzkumů vyplývá něco jiného a sice, že jedním z nejúčinnějších prostředků pro tento účel jsou sušené švestky, které dokážou zabraňovat kostním ztrátám ve vyšším věku, ba co víc, dokážou je zvrátit ve váš prospěch.


Výzkumu se zúčastnilo přes 200 žen.

Floridské státní univerzitě se uskutečnil výzkum, kterého se zúčastnilo 236 žen, přičemž ty měli v rozmezí od jednoho do deseti let před menopauzou. Byly náhodně rozděleny do skupin, z nichž polovina po dobu jednoho roku užívala 100 gramů suš ených švestek denně a druhá polovina stejné množství sušených jablek denně. Po skončení výzkumu mohly vědci konstatovat, že ženy užívající švestky, měli výrazně vyšší hustotu kostní dřeně než ženy, které konzumovaly sušená jablka.


Nejpřátelštější ovoce pro kosti.

Výzkum vedl dr. Bahramu Arjmandi, který byl z výsledků svého výzkumu nadšený. "Sušené švestky jsou nejvíce přátelské ovoce pro kosti, které jsem v posledních desetiletích viděl. Jsou řešením přírody pro udržení dobrého zdrav&iacute ; kostí. V průběhu své kariéry jsem otestoval mnoho ovoce, včetně fíků, datlí, jahod, rozinek, ale žádné se nepřibližuje vlivu sušených švestek na hustotu kostí, "uvedl po skončení výzkumu odborník.


Obsahují množství vitamínů a minerálů.
Švestky jsou proto skvělou volbou pro ty, kteří mají více než 40, ale i pro všechny ostatní. Co všechno obsahují?
• jsou zásobárnou vitaminu C
• obsahují komplex vitaminů skupiny B
• najdete v nich i vitamin A
• obsahují antioxidanty - vitamin E, selen
• obsahují i antokyanin, který chrání srdce

• jsou zásobárnou mnoha minerálů: vápníku, draslíku, železa, fosforu, mědi, manganu, zinku, zda jódu
• najdete v nich i prospěšnou vlákninu


Zhubněte se švestkami.
Švestky mají sílu čistit organismus, díky čemuž jej zbavují nejen toxinů, ale i nahromaděného tuku.

A to díky tomu, že v důsledku svých účinků i přes své kalorické hodnotě omezují ukládání tuku do podkožních zásob.

Kromě toho dokážou skvěle zasytit a zlepšují i stav pokožky, vlasů a nehtů.


Kdy si je ještě dopřát? 

Švestky vám pomohou i pokud vás trápí:
• anémie
• slabší paměť
• zlepšují svalovou kondici
• udržují srdce zdravé, chrání před infarktem a mrtvicí
• chrání před rakovinou

• snižují cholesterol v krvi
• zlepšují hojení ran
• upravují stav cukru v krvi, jsou prevencí před vznikem cukrovky
• působí projímavě - pomáhají ulevit od zácpy
• mají antibakteriální účinky 


Stačí 100 gramů denně
Na to, abyste si zajistili tělu celou řadu všech výživných látek a prospěšných účinků, které toto ovoce obsahuje stačí, abyste si dali 100 g sušených švestek. To znamená, že postačí, když sníte 10 - 12 kousků za den. Poku d máte slabší žaludek, nebo jiné problémy s trávením, dejte si alespoň poloviční dávku. Sušené ovoce však obsahuje kyselinu šťavelovou, takže při konzumaci by měli být opatrní lidé trpící problémy se žlučníkem a ledvinami. Pomoci mohou i při mírných depresích, protože pomáhají uvolňovat hormony dobré nálady - endorfiny.


30 komentářů:

  1. kojenci olizují fasádu,psi žerou hovno,nebo trávu a moje stará kostra je vyživováná podobným instiktem...Takže,kdo sere a prdí,zdraví si tvrdí...Bez ohledu na nápady lidí.kteří mají SVUJ recept,jako zbytek smrtelníku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to kabod
      Je to jen informace, jak s ní každý naloží, je přece jeho osobní věc. A jen ať lidi dávaj zkušenosti našich babiček a nových pohledů, tj snad dobře.

      Vymazat
  2. Řídnutí kostí přímo způsobuje přijímání živočišných bílovin, které zvyšují kyselost tělního prostředí, jehož PH má být, cca 7,3 stupnice od O do 14. Člověk je totiž délkou střev od 7 do 13 délek trupu VEGETARIÁN! Nikoli VŠEŽRAVEC. A vůbec nejsme vybaveni patřičnými enzymy na jejich trávení.
    Tělo si sice našlo náhradní způsob jak snížit nárazově kyselost a to tím, že začne z těla odsávat fosfáty. A ty jsou hlavním stavebním prvkem kostry. A navíc jsou slitkem s vápníkem.
    Tedy, když se napijete mlíčka kvůli vápníku, tak okamžitě stoupne kyselost, tělo zareaguje odsátím fosfátu z kostí, no a??? Ony řídnou! Mlíčko, které jste vypili kvůli vápníku nestráveno vyčuráte. Je to tak prosté. Jenom člověk je nepoučitelný a dělá bezhlavě vše, co Systém žádá. Tedy cpe se produkty a tkáněmi ZVÍŘÁTEK. Ono to takhle totiž Systému nese víc dolárků, než prodávat obiloviny, brambory, zeleninu, atd.! Když toto prožene chudinkou prasátkem v koncentráku, jež nazývá výkrmnou, tak to přeci dá mnohonásobně víc. Nemyslíte?
    Tyto informace najdete v článcích, jež před nedávnem Iv zde publikoval. A mluví o tom velmi sugestivně na svých přednáškách Gary Yourovski(nevím zdali jsem napsal dobře jeho příjmení), což zde bylo rovněž publikováno. Tedy si najděte "Nobelova cena Otto Warburga" z r. cca 1920, kterou dostal za objevení hlavní příčiny RAKOVINY a téměř všech civilizačních chorob. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad len doplnim po puberte mlieko maximalne 2 dcl obcas vecer-telo ho vie zuzitkovat na vapnik len ked je v absolutnom klude.Na vapnik je uz potom lepsi makovy olej.

      Vymazat
    2. Ano, Mailo! A je to též pro Roba!
      Já jím denně dvě lžíce syrového máku. Což zároveň upevňuje zuby v dásních, čistí je a samozřejmě je tak dodáván vápník ve velmi dobře pro člověka stravitelném stavu.
      Po skončení kojení a odstavení dítěte " p o z o r !" na současné mléko v prodeji je návykové a naprosto ... nejenom pro děti, ale i pro dospělé nevhodné. Tak nanejvýš používejte to od sousedovi kravičky. Matěj

      Vymazat
    3. Keď už je reč o mlieku, vyjadrím svoj názor na živočíšne mlieka a produkty: Je to už vyše roka, čo som prešiel na rastlinnú stravu hlavne z etických, ale aj zdravotných dôvodov. Mliekárenské spoločnosti v reklamách propagujú, aký bohatý zdroj vápnika mlieko je...aj spokojne pasúce sa kravičky na zelenej lúke sú len lži. V skutočnosti tie kravičky žijú v otrasných podmienkach, uzavreté, vačšinou sa ani nedostanú na denné svetlo, sú kŕmené často GMO žrádlom, dopované rôznymi hormónmi, antibiotikami a iným svinstvom na zvýšenie produkcie mlieka aj mäsa. Sú považované iba za PRODUKT! Mliekárenským spoločnostiam ide iba o zisk, nič viac. Mlieko je pre náš organizmus ťažko strávitelné, ako vyššie poznamenal Matěj, vytvára v tele hlien, ktorý sa usadzuje v pľúcach, črevách a iných telesných dutinách. Tento hlien na stenách čriev vytvára vrstvu povlaku, čo zabraňuje dobrému vstrebávaniu živín. Mlieko spôsobuje aj srdcové problémy a rôzne civilizačné choroby. Nieje vám divné, že človek ako jediný tvor pije po kojení od matky materské mlieko iného zvieraťa ? Kravské mlieko má totiž zloženie (najmä vysoký obsah bielkovín) určené presne pre vývoj teliatka. Materské mlieko človeka je zas určené pre vývoj bábätka. Je to pekne prekrútené Systémom, čo poviete ?

      Vymazat
    4. Ešte doplním, kto chce nahradiť kravské aj iné živočíšne mlieko, výborná alternatíva sú rastlinné mlieka (sójové, ovsené, mandľové aj z iných orechov, makové (mak obsahuje až 12x viac vápnika oproti kravskému mlieku), Príprava jednoduchá (všetko je dostupné na internete), zdravotný prínos úžasný...

      Vymazat
    5. Taky jsem měla toto všechno naštudované, co se mléka týče.
      Ale pak se mně přihodila taková zvláštní věc.Mléko mně zachránilo, no jo.Jako jedinné dokázalo z těla vytáhnout jedy, které se mně tam dostaly ani nevím jak,haha(vím moc dobře, ale nechci rozpatlávat a někteří jistě pochopí).
      Prostě si dám krabicový, když mám chuť a neřeším, hotovo.Se mně zdá, že se tady bimbam, bimbam kývá nějaké kyvadlo.
      A u nás náhodou choději kravičky na pastvu, rádi se na ně chodíme i dívat.Dokonce jich jednou stálo asi 20 na točně autobusu, asi se chtěly podívat, kam ty děti ráno jezději.Pak na ně od kravína zapískali a holky šly zase na louku.

      Vymazat
    6. to Ter fry

      Zatiaľ ma moje doterajšie poznanie zaviedlo k nepitiu kravského mlieka. Nijak mi nechýba, nepociťujem zatiaľ žiadne problémy zdravotného stavu. Otázka je, kam ma poznanie zavedie ďalej, možno jedného dňa sa k pitiu kravského mlieka vrátim. Som otvorený novému poznaniu, tak tomu nechávam voľný priebeh...nech ma Sila vedie na ceste hľadania pravdy.

      Vymazat
    7. Martine, však to je dobře, hlavně neustrnout, neuvíznout na břehu, hezky po proudu, tak se o to snažím také.

      Vymazat
    8. Matej, ďakujem i Tebe za ďalší dobrý tip. Iva má vlastnú hlavu, ale snáď si aspoň jednu z tých možností vyberie.. :-)

      Ako dieťa som surový mak jedol prirodzene, tak možno aj vďaka tomu nemám s kosťami dnes problém.. :-)

      Vymazat
    9. To Matěj Popleta:
      Svět není jen černobílý. Konzumace masa, mléka a rostlinných produktů je přímo spojená s vývojem lidstva. Najděte si historii krevních skupin, pak pochopíte, že některé typy může čistě rostlinná strava i poškodit.
      Můj názor je že jde spíš o business prezentovaný jako moderní styl života.
      Pravda je , že se toho zabíjí a dojí hodně. Všeho s mírou a nemůže to uškodit.

      Alkohol je taky lék :-)

      Martin

      Vymazat
    10. Rozlišujeme 4 krevní skupiny: A, B, AB a 0. Každá ze skupin se vyvíjela a reagovala na podmínky k životu pro člověka na Zemi. Přečtěte si pár řádků o historii jednotlivých krevních skupin.

      S tím je spojené i trávení živočišných i rostlinných produktů.


      KREVNÍ SKUPINA 0
      O znamená starý (Old). Jde o nejstarší krevní skupinu lidstva, která se objevila přibližně před 40 000 lety a posunula lidský druh na vrchol potravinového řetězce, takže se z něho stala nejnebezpečnější šelma na zemi.Člověk se živil především lovem zvěře a postupně s mizejícími stády přešel i na stravu rostlinnou, různá semena,plody, kořínky apod. Lidem s krevní skupinou 0 prospívá intenzivní fyzické cvičení a živočišné bílkoviny. Trávicí trakt těchto lidí si pamatuje dávné doby, kdy lovci - sběrači museli být ve výtečné fyzické kondici a živili se převážně masem.

      KREVNÍ SKUPINA A
      A znamená zemědělský (agrarian). Krevní skupina A vznikla někde v Asii nebo na středním východě před 25 000 až 15 000 lety jako odpověď na nové podmínky prostředí. Hlavním rysem této kultury bylo zemědělství a domestikace zvířat.Pěstování obilí a chov skotu všechno změnilo. Aby lidé nemuseli žít z ruky do úst a mohli přežít, vytvořili stabilní společnost s trvalými společenskými strukturami. Tento naprosto odlišný životní styl, velké změny ve stravě a životním prostředí vedly k novým mutacím v trávicím traktu a imunitním systému neolitických lidí, mutacím, které jim umožnily lépe trávit a vstřebávat kulturní obiloviny a další zemědělské produkty. Vznikla krevní skupina A

      KREVNÍ SKUPINA AB
      Krevní skupina AB je stará méně než tisíc let, je vzácná (2 až 5 procent populace) a biologicky komplexní. Dva antigeny činí tuto skupinu něčím podobnou skupině A, něčím krevní skupině B, něčím připomíná spojení obou. Jde vlastně o moderní spojení skupiny A a B. Vyznačuje se proměnlivou odpovědí na změny prostředí a stravovací podmínky, má citlivý trávicí trakt, ne příliš dobrý imunitní systém, na stres odpovídá nejlépe duchovně, s tělesným elánem a tvořivou energií, skrývá evoluční tajemství.

      KREVNÍ SKUPINA B
      Krevní skupina B vznikla mezi 10 000 až 15 000 lety v oblasti himalájských velehor na území současného Pákistánu a Indie. Poprvé se objevila v Indii nebo v oblasti Uralu mezi kavkazskými a mongolskými kmeny. Tato nová krevní skupina se brzy stala charakteristickou pro velké kmeny obyvatel stepí. Jak Mongolové putovali napříč Asií, gen pro krevní skupinu B se pevně uchytil. Mongolové putovali na sever a s sebou přinesli kulturu založenou na chovu a zdomácnění zvířat. To se také odrazilo v jejich stravě, složené z masa a mléčných výrobků. Lidé s touto skupinou se přizpůsobili novým klimatickým podmínkám a promísení populace. Představují hledání rovnováhu mezi napětím mysli a požadavky imunitního systému.

      Martin

      Vymazat
    11. Fosfáty jsou soli kyseliny fosforečné. Tam máte nějakou chybičku, právě jejich nadměrný příjem jako emulgátoru (hlavně z uzenin - zadržují vodu) způsobuje potíže s kostmi a jiné zdravotní potíže (krevní sraženiny apod.)

      Osteoporóza je způsobena úbytkem vápníku, rozbitím sloučenin kostní tkáně a následným neobnovením .

      Je jedno jestli překyselením, nebo jen nedostatkem jiných minerálů a vitamínů ve stravě (vitamín C, B, D, vitamin K, kyselina listová, síra, hořčík, fosfor).

      Stavební a bourací buňky (osteoblasty a osteoklasty) se starají o regeneraci kostní tkáně, ta probíhá po celý život.
      Jinak kostní tkáň (neboli kostní Matrix) je soustava živých buňek, která kolem sebe produkuje kolagen.

      Pokud samozřejmě není kde brát, tak regenerace neprobíhá a kosti řídnou.

      zdraví Jarda Klenc

      Vymazat
    12. Martin, môžeme byť otvorení mnohým teóriám a Vaša veta "všetkého s Mierou" sa mi samozrejme páči.
      Ibaže by sme už nemali skákať na špek zmrdom.
      Napríklad my Slovania (Slaviani a Árijci) sme tu už najmenej 600.000 rokov.
      Ďalej - alkohol škodí v akomkoľvek množstve.
      Kedysi ho mohli piť len muži. Ženy až keď mali odrastene deti.
      Len dvakrát ročne po dva poháriky medoviny...
      Na mäso v zásade náš organizmus nieje stavaný, sme plodojedi. Jedli sme ho v minulosti, len keď už klimatické podmienky nedovolovali inak. Čo nieje prípad nás, čo žijeme v strednej Európe..
      Každý svojho šťastia strojcom..

      Vymazat
    13. Martine,
      s his-tor/a/-ií krevních skupin je to podobné, jako s his-tor/a/-ií, jež nahradila skutečné lidské a planetární dějiny. Čímž je projekt Globální chronologie Skaligery a Petávia.
      A pokud se jedná o "svět", tak jistě, že není černo-bílý. Ale stává se - a to nejenom - pokud se jedná o reklamou přímo vnucované konzumaci těchto bílkovin ... neslaně a nemastně šedivým. Pardon, krvavým! Matěj

      Vymazat
  3. vzorové americké kolchozy,jako lázně Teplice pro své hosty..https://www.youtube.com/watch?v=J95hE5cjNJ8

    OdpovědětVymazat
  4. Iv, presne informáciu, čo je dobré na kosti (a tým aj na zuby) už pár mesiacov po očku zháňam! Ďakujem!

    OdpovědětVymazat
  5. https://www.youtube.com/watch?v=7uZkSM-2W6E

    OdpovědětVymazat
  6. Na kosti, chrupavky a šlachy 1 sušená slivka, 1 sušená figa a 5 sušených marhúľ denne po 40 dní 2x do roka robí doslova zázraky. Tento vynikajúci recept poznajú všetci športoví lekári a vrcholoví športovci, len pred obyčajnými ľuďmi sa to tají. Biznys je biznys...
    F.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nové informácie o osteoporoze:
      http://www.paleolit.sk/jedno-tragicke-ponaucenie-alebo-kam-sa-stratil-vitamin-k2/#more-3403
      http://www.paleolit.sk/preco-ziju-lekari-vo-fatalnom-omyle-ohladom-osteoporozy/
      Tento problém je komplexnejší, než sa zdá. Človek nie je malta, do ktorej stačí prihodit za lopatu vápnika...
      F.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. A ešte niečo do pozornosti o vápniku a K2 vitamíne:
      http://www.celostnimedicina.cz/warfarin-co-vam-u-lekare-nereknou.htm
      F.

      Vymazat
  7. Vaječné skořápky jako minerální doplněk stravy.
    http://www.ireceptar.cz/zdravi/vajecne-skorapky-jako-mineralni-doplnek-stravy/

    OdpovědětVymazat
  8. To Matěj Popleta:
    Máte pravdu, že ta historie krevních skupin je napasovaná na Darwina, ale to nic nemění na faktu, že tu jsou 4 krevní skupiny.
    Každá reaguje jinak na metabolismus rostliného původu.
    Ta poslední AB je velice mladá krevní skupina, prakticky jen tisíc let stará.
    Má ji skutečně velmi málo lidí. Objevil ji náš prof. MUDr. Jánský.
    Ve starších (kosterních) nálezech se nevyskytuje.

    Dá se říct, že jde o moderního člověka. (Že by poslední zásah do lidského genomu ?)

    Není podstatná teorie, kterou nikdo nedokáže, stejně jako nevyvrátí.
    Zda tito jedinci skutečně v minulosti vznikli způsobem života, nebo byli vytvořeni je nepodstatné.
    Podstatné je jakým způsobem jejich metabilismus je, či není shopen vůbec trávit syrovou stravu rostlinného původu.

    Lidé s krevní skupinou O nemohou jíst mnoho rostlinné stravy.
    Také jim tolik nevadí nižší tělesné PH, naopak vyšší PH jim nedělá dlouhodobě dobře.
    V čechách má skupinu O asi 30% pupulace a naopak v Asii a v Japonsku jen to pod 1%, tam převažuje typ A.
    Je i spousta doložených případů, kdy jedinci s O přešli na tzv. RAW a skončili v nemocnici.

    Lidé s krevní skupinou A , (asijský, nebo agrární typ) je na rostlinnou zvyklý a naopak maso nemusí, nebo nechtějí.

    Můj názor je, že strava a duševní pohoda souvisí s onemocněním rakovinou tak 30 /70.
    Pokud je jedinec v dobrém duševním rozpoložení, tak duševní stránka převáží tu stravu, (materiální stránku).
    Pokud je to obráceně , tak samozřejmě nemoc s největší pravděpodobností propukne.
    Tam je ale jedno jestli je člověk vegetarián, nebo všežravec.

    Maso = většinou válečníci a bojovníci = svaly (síla), rozvoj materialistického mozku, slabý duchovní rozvoj (lidé bez zábran), krátký život

    Zelenina , ovoce, plody = zemědělci, sběrači = šlachovitost, málo svalové hmoty, duchovní rozvoj mozku, pracovitost, vytrvalost , napojení na universum (mírní až srdeční lidé), dlouhý život.

    Zdraví Martin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martine,
      mně je jedno, co kdo jí. Ale každý by si měl soukromě zapátrat ve statistikách. Pak se rozhlédnout po své rodině, sousedech a známých. Možná by si teprve uvědomil, zvláštnost toho, proč tolik, a čím dál víc lidí na tuhle zbytečnou nemoc předčasně odchází. Nezdá se Vám, že to velmi konvenuje s prvním bodem na Poradních kamenech v Georgii?
      I) Snižte planetární populaci na 500 milionů lidí. Matěj

      Vymazat
    2. Na povrchu Zeme ich žije práve toľko.

      Vymazat
  9. https://www.youtube.com/watch?v=kvrD7XDwQ3Q&list=PLr_AQ4iI2CDohtGa-yfy3E1tCNIFgYo9p&index=85

    OdpovědětVymazat
  10. https://www.youtube.com/watch?v=GduDG8EDojY&list=PLr_AQ4iI2CDohtGa-yfy3E1tCNIFgYo9p&index=289

    OdpovědětVymazat
  11. Niet co dodat. :-D http://novazeme.ning.com/profiles/blogs/u-en-je-e-nazaretsk-ho-kter-v-bibli-nenajdete-nalezeno-okolo-roku?xg_source=facebook&fb_ref=Default

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.