pondělí 2. prosince 2013

Kolonie západu


Naďalej môžu zásobovať sajrajtom v luxusných obaloch východnú Európu - DOSTALI SME MAILOM


Tak Západ už má aj požehnanie z Bruselu, že naďalej môžu zásobovať sajrajtom v luxusných obaloch východnú Európu. Hlavná vec, že na peniaze sme dobrí, ináč môžeme aj vykapať Koncerny mohou dodávat na východ EU méně kvalitní potraviny, rozhodl Brusel Jednotlivé potraviny a nápoje jako třeba Coca-Cola, káva, čokoláda a další mohou mít v jednotlivých zemích Evropské unie různou chuť a složení. Brusel tak odmítá kritiku, že by jednotlivé koncerny dodávaly například do zemí střední a východní Evropy méně kvalitnější produkty. Uznal obranu firem, že chutě lidí v jednotlivých zemích se liší, a proto firmy mohou ve výrobcích určených pro východní trhy používat například náhražky.
  „Firmy nemají povinnost uvádět na trh totožný výrobek stejné značky ve všech zemíchEvropské unie,“ uvedl Frederic Vincent, mluvčí komisaře pro zdravotnictví a politiku spotřebitele Johna Dalliho. Podle Vincenta mohou tak jednotlivé podniky přizpůsobit své výrobky na různých trzích. To znamená, že mohou používat například různé přísady pro totožně znějící produkty. Jednotlivé potraviny podleBruselu rozhodně splňují bezpečnostní parametry. Evropská komise tak zareagovala na květnové tvrzení slovenské asociace spotřebitelů, že světoví výrobci potravin dodávají na trhy postkomunistických zemí méně kvalitní potraviny v porovnání se zbytkem starého kontinentu. Zboží nejhorší kvality by se mělo dovážet do Bulharska. Sofie kvůli tomu dokonce zvažovala právní kroky, jak hrozil tamní ministr zemědělství Miroslav Najdenov. Isoglukóza namísto cukru Slováci nedávno potraviny testovali. "Výsledek testu ukázal to, co si mnozí spotřebitelé už roky šeptali. Firmy často posílají nižší kvalitu do nových zemí Evropské unie, kde mají pocit, že se spotřebitelé ještě tak nebrání," informoval předseda Asociace spotřebitelů Slovenska Miloš Lauko. Jak připomněl agrární analytik Petr Havel, s touto skutečností se lze setkat i v Česku. Testovány byly mj. kolové nápoje, káva, čokoláda či koření od globálních výrobců jako jsou Coca-Cola, Kraft Foods, Nestlé, Tchibo, Jacobs či Kotányi. Studii si vyžádal i český ministr zemědělstvíIvan Fuksa (ODS). Podle serveru Sme.sk testy například ohledně Coca-Coly potvrdily, že pro slovenský, bulharský, maďarský a rumunský trh obsahuje isoglukózu, zatímco ta, která se dodává na český, německý, polský a rakouský trh, je dochucená cukrem. "Nejde o kvalitu, jde o to, že občas se musí produkty přizpůsobit chuti místních. Každá země má své standardy nasazeny jinak vysoko. I v Evropě najdeme hodně rozdílů v chuti, na které musíme reagovat," vysvětluje Paul Polman, generální ředitel společnosti Unilever, třetího největšího producenta potravin a spotřebního zboží na světě.


Zdroj: http://www.chelemendik.sk/Nadalej_mozu_zasobovat_sajrajtom_v_luxusnych_obaloch_vychodnu_Eu_1052451666.html

32 komentářů:

  1. No nejlepší by bylo,kdyby se lidé dohodli a řekli,ať si zápaďáci lejou tu svojí cócacolu do bot.Ale obávám se,že se tady už nedomluví nikdo na ničem,to už jsou na tom líp mravenci.
    http://www.youtube.com/watch?v=TPiq93N6dQo

    OdpovědětVymazat
  2. A nejedná se jen o potraviny, ale také o jiné produkty. Například prášek na praní, a s chutí to nemá nic společného. Nemůžeme se divit, že zde neustále rostou nové zahraniční hypermarkety, když se v nich českým zaměstnancům vyplácí třetinové mzdy oproti stejným obchodům třeba v Německu. Když k tomu připočteme závratné zisky z prodávaného podřadného sortimentu, pak je to u nás pro ně zlatý důl. Dokonce je možné, že tyto zisky z České republiky, ale i dalších, dotují ty na západě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A víte, co je na tom nejlepší?
      Že se Němec k Čechovi chová jako by tu byl ve své kolonii... tomu rozumím, ohromně mi to vadí, ale bohužel... on tu je opravdu pánem a nám nezbývá než držet hubu a krok.
      Ovšem že udělá šéfem prodejny Čecha a ten Čech se pak ke svým lidem chová ještě mnohem hůř, než ten Němec, to je prostě strašné...

      Vymazat
  3. Nikdo nikoho nenutí ten odpad jíst

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je naprostá pravda, protože v takovém případě by zde měli i dohypemarketované. Jenže ne každému to dochází.

      Vymazat
    2. Nejlepší by bylo přestat jíst úplně,hihi

      Vymazat
    3. pro ter fry: jak pro koho, za sebe vím, že stačí přestat jíst jedy a polojedy, my v marketu kupujeme už jen toaletní papír, samozřejmě bio FSC :) , neb si ho ještě neumíme vyrobit

      Vymazat
    4. Hm- nejlepší je LOPUCH, ale článek byl o něčem jiném a navíc, všichni mají pole, zahrádku, statek, nechodí do zaměstnání, mají celý den čas pěstovat základní potraviny. Myslíte opravdu na všechny, jaká péče, geniální komentář, hodně lidem pomůže.

      Vymazat
    5. Je to dovod preco priberaju stale nove krajiny do EU.Ak by bol ale stat tym cim ma byt tak by to vyriesil jednoducho...specialne dane na vyrobky ktore si vieme vyrobit samy vo svojej krajine v lepsej kvalite...a to aspon po dobu kym sa kvalita dovazaneho konkretneho produktu nezlepsi! Aku pozicaj taku vrat!:-)

      Vymazat
    6. Samozrejme i na tie ktore su v rovnakej alebo casto nizsej cene,no vecsej kvalite v okolitych krajinach!:-)

      Vymazat
    7. Souhlas Iv,"pece" zase perli a vubec nebere v uvahu,ze je spousta lidi co uz je pro ne i ten market s aususem drahej,ale jist musej..........je to smutny,cist nekdy tyhle "myslitele"......on by skoro kazdej rad podporoval ceskou produkci a vyrobu,ale jaksi nema za co,navic domaci vyrobci ve svy vlastni zemi maji podminky jako nechteny deti u macechy,na rozdil od tech cizejch marketu................

      Vymazat
    8. to Proud + Mailo + ter
      Přesně, tyhle myslitele miluji, pak to také zde vypadá, zaštiťují se ptákovinama jako pro dobro lidí a přitom jsou od reálu odtržení, většinou sobci, kteří nemají vůbec soudržnost s většinou, která dnes pěkně trpí a má co dělat s obyčejným přežitím.

      Vymazat
    9. Z hlediska diskuse,rozvijeni a seberozvijeni,nemam nic proti oponentum,naopak,vidim v nich pomocniky,jenomze bych si je zpravidla predstavoval prece jenom trochu na vyssi urovni,aby me to nutilo vic premejslet a hledat odpovedi a kvalitni argumenty,a ne takhle "jednoduchy" co na ne ani moc hlavu namahat nemusim :-(,to neni mineny jako urazka,nebo nejaky vytahovani se,kazdej prece muze premejslet,hledat a tridit a tim padem znat .A ze toho neznam mnohem vic nez znam,ale nutili by me poznavat jeste vic a vic,nez se donutim sam :-).Takova doplnujici motivace:-)

      Vymazat
    10. to Proud
      Na poušti někdo umírá žízní, podám mu vodu a on začne přemýšlet, že je voda třeba otrávená. Tak ať pak pojde tou žízní a jeho pohnutky mně nebudou zajímat. Dostal šanci. Nerozhodnost zabíjí!

      Vymazat
  4. Stejně jako já jsem svým komentářem některé z vás pobavil, tak i oni následnou odpovědí pobavili mě.

    Zastávám názor, že každý svého štěstí strůjcem a jak si kdo ustele tak si lehne. Já jsem žil vědomým konzumním životem 12let, posl 4 roky žiju zdravě a za vším je změna "povolání", neb dělám to co mám rád a dělám to s láskou, neb jak vidím kolem sebe, je plno lidí, co chodí do zaměstnání s odporem a já jim nerozumím proč to dělají? Měl jsme snahu snažit se jim otevřít oči, ale vzdal jsem to, místo toho si žiju já se ženou dobře a spokojeně. Samozřejmě na spokojenost má vliv i to co jíme, neb, kupovat levné a nekvalitní produkty je ve finále o hodně nákladnější než kupovat dražší kvalitní. Jak se říká, ve zdravém těle zdravý duch. a to co teď plno lidí jakoby ušetří za potraviny a jiné, pravděpodobně jim to bude ve stáří chybět a budou do sebe sypat "hory" prášků.

    A těch informací jak si zlepšit kvalitu života už je tolik, že jsem zatím nenarazil na nikoho, kdo by nevěděl co za humus se v čr dokáže prodávat, takže jsem tuhle část populace zařadil do podobné krabičky jako kuřáky a alkoholiky, neb to dělají vědomě. A věřte, že to není jen o penězích, protože konkrétně v našem případě, nakupujeme u farmářů za minimálně stejný peníze, ne-li levněji jako kdybych šel do marketu. A mám jistotu, co kupuju a kam jdou mé peníze. Chce to jen krapet změnit přístup k věci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s Vámi souhlasím a dávám vám za pravdu... jenže... vážně si myslíte, že každý člověk může toto udělat? Že opravdu každý má možnost jít bydlet na venkov, sehnat si pozemek a začít se na něm sám živit? Ono to tak jednoduché asi nebude... jsem z vesnice a tak trochu vím, o čem je řeč ;-) Není to vůbec legrace - a ne každý to dokáže

      Vymazat
    2. Není to jen o venkovu, my žijeme 70% času ve velkém městě v ČR. Samozřejmě, že je tam obrovský rozdíl, protože kolik času a energie musím vložit do zemědělství abych si pak "milostivě" mohl koupit jedno "razítko" za 1000Kč kvůli převodu orné na sad, neb CÚZK to tak vyžaduje. Těch anomálií je mraky. Hlavní věc je přístup k životu. Pokud někdo nemá peníze na pozemek, začínají tu existovat spolky alá www.kom-pot.cz u jehož zrodu jsme stáli. Takže já to tak černě nevidím, jen se musí chtít a něco udělat, mám kolem sebe plno lidí co jen mluví a sní, jenže naplnit žaludek řečmi nejde :) , nebo jde, politikům to jde....jenže to je trochu jiné téma

      Vymazat
    3. Ale jsem přesvědčen, že každý člověk může změnit svůj život k lepšímu, abych pak nenarážel na rozčílený lidi na úřadech. Jenže jak to pozoruju, plno lidí nechce měnit svůj život a já si na tuhle skupinu už zvykl a tak jim do života nekecám, je to jejich volba. Tak to prostě je, někdo sklízí a někdo oře.

      Vymazat
    4. Péče o krajinu,mohla bych říci,že máte v lecčems pravdu,ale dokazujete tímto pouze jedinou věc,že nejste vůbec informován do hloubky ohledně lidstva jako celku a toho, co se s ním děje.Lidstvo je otrokem cizí vesmírné civilizace a názorně to dokazuje nynější snaha elit,zakrýt to, co se děje ve vesmíru. A jak řekl pan Špaček ve své přednášce,lidé jsou jako civilizace v koncích a nemají ani na to sílu dělat nějaké politické převraty.A když sklouzneme na úroveň státu,tak každy normální stát by se o své občany staral svědomitě a pečoval o ně,páč LIDÉ SI STÁT ČILI DEMOKRACII PLATÍ a tak jim je povinna sloužit a ne jinak.Očekávám zásah Univesa,páč je spravedlivé a co se děje s lidmi mu není lhostejné.No a taky si pěstuju svoje bio a dokonce ani nejím maso,doktory nepoužívám a úředníky se snažím eliminovat,přesto mně vadí,že jsou tady lidi,kteří tohle udělat nemohou a jsou z toho jen a jen nemocný fyzicky i duševně a to mně normální nepřijde ani náhodou,nene.

      Vymazat
    5. Kdo chce,hleda moznosti,kdo nechce,hleda duvody....

      Vymazat
  5. No......abych řekl pravdu, zatím jsem nedospěl ke zjištění že by lidstvo, nebo dokonce i mě samotného ovládala cizí vesmírná civilizace. Takže na tohle nevěřím a nepředpokládám, že někdy budu. Každopádně o "cizích" mluví moc hezky Jarda Dušek zde http://www.youtube.com/watch?v=V-KdEz6S6wU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano svobodná volba.Pana Duška mám ráda,ale měl tolik štěstí,že na něj nevybaf žádný Egregor,což je dobře.

      Vymazat
    2. Co je to Egregor nevím a ani vědět nepotřebuju, GOOGLE napověděl že to souvisí s Esoterikou, i o té si myslím své, že je to podobný výplach mozku jako kultura západní konzumní společnosti. Já mám rád, když jsou lidi sami sebou a věří sami sobě. Takže já osobně považuju lidi, kteří jsou součástí nějakého proudu, ať už církve či spolku za slabší jedince, protože mají potřebu zastřešit se ostatními, aby v tom nebyli sami. Proto si volíme prezidenta, parlament, ředitele, aby naše odpovědnost nebyla tak vysoká a my mohli kdykoli říci:"To já ne, to on". Každý by měl být sám sobě prezidentem, ředitelem a být schopný rozhodovat se podle sebe. Jenže to je tak složitý téma :)

      Vymazat
    3. Péče.. Ste tu a to uz samo o sebe nieco znamena..ma to dovod i pre teba. Esoterika Duchovno ci ine niesu spolky..je to nazov pre to cim sa zaoberaju(a nepredpokladam ze ste cital tento blog od zaciatku a i komentare)..rovnako ako rejpal ci zemedelec.:-) Vo vecsine veci ani nemozete pomoct inym tak aby im to skutocne pomohlo,najskor musite ist prikladom sam a pochopit sameho seba. Pomahat inym je vsak nase poslanie..ako
      Pan Iv spravne povedal podate na pusti vodu kazdemu kto ju potrebuje,a kto ju nieje ochotny prijat nech kludne uschne to je uz jeho vec...miesto dohadovania sa snim pomozete radsej dalsiemu co oto stoji.

      Vymazat
    4. Takovejch co se spolcujou aby se "rozmelnili" bude mozna taky dost,ale je to prilis jednoduchej pohled:-),urcite to neni primarni duvod proc se lidi stejnejch zajmu sdruzujou :-)))).Co se onoho "bia" tejka,po svejch zkusenostech a zkusenostech lidi od "fochu" tvrdim,ze bio neexistuje,je jen lepsi a horsi strava,bio lze vypestovat v bio podminkach,uz NEJSOU,takze jsem to vzal z jinyho konce a mam s tim dobry zkusenosti,a to sice,ze eliminuju "jedy" v tele a DOPLNUJU co chybi v potravinach sam(samozrejme ne podle navodu a predstav farmakoncernu).Protoze se jedum nedokazu vyhnout a potraviny uz davno neobsahujou co by mely.Abych do sebe dostal to co driv z jedny zdravy porce zeleniny,na to bych dnes musel mit 5inasobnou velikost zaludku. Dal jako zaklad vidim ze nas vsechno okyseluje,od vody,vzduch az po jidlo atd. dbam tedy o to,abych mel primerene zasadity vnitrni prostredi,to je nepratelsky jak plisnim,tak parazitum.Takovej je jeden z dilu moji zivotni filosofie:-)

      Vymazat
    5. Pro "peci",jelikoz na spoustu veci "neveris",vynechal jsem duchovni stranku chovani se k vode a jidlu,ackoliv je mozna zasadni,i kdyz se treba pletu a neco,napriklad o spinovani vody a praci s energiema ,jsi uz nekdy slysel.......... ;-)

      Vymazat
  6. pro Prouda: 100% tní BIO neexistuje, ale pořád si myslím, že je lepší kupovat BIO než nebio a je jedno jestli má BIO certifikát nebo je od farmáře který jen hospodaří v souladu s přírodou, protože je důležitý nejen výsledný produkt, ale i cesta k němu. Co se kvality potravin týče, tak je to prostě tak, na lidstvo je více nároků a strava je méně hodnotná, čily dvě veličiny který se od sebe vzdalujou=stoupá počet ne-šťastných lidí. Co se kyselosti týče, já osobně jsem si o tom začal před lety přemýšlet v souvislosti se zdroji pitné vody, obvykle horské nádrže, lemované jehličnany, kam vstupuje kyselejší voda z rašelinišť a to samozřejmě nepovažuju za příliš šťastné řešení. A co se energické vody týče, soused dělá vodu jak já říkám "střibrnou", jenže vzhledem k tomu, že sám se udržuju zdravý a silný (svým vědomým) tak jeho vodu nevyužívám, tudíž nemůžu potvrdit/vyvrátit její účinky.

    OdpovědětVymazat
  7. Nejdůležitější ze všeho je nesobecká myšlenka,ale zatím u většiny převažuje jen a jen strach o sebe.Bijo nebijo, na jedné malé planetce se to pěkně mele a to je moc doře,hihi.

    OdpovědětVymazat
  8. Nesobecká myšlenka....pocházíme ze zvířat a ještě jsem neviděl lišku, která si k sobě nastěhuje do nory zajíce. Takže možná, za pár tisíc let, až se z člověka stane něco inteligentnějšího.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víte milá péče,jistě každý má právo na svůj názor.Ale hlava mně to nebere,proč se cpete někam,kam zjevně nepatříte a nepobral jste z toho, co se tady píše ani co by se za nehet vešlo.Ale jinak mám vopičky moc ráda,mám tady kilo bio banánů,hihi.

      Vymazat
    2. i jsem chtěl rozvířit vaše stojaté vody a přinést něco myšlení z venku, mimojiné a jelikož jsem tvor zvědavý tak to tu koutkem oka pozoruju už nějaký ten rok, ale na ufony věřit nezačnu :), ale mám na ně svou teorii.....když někde vidím např slimáka a začnu kolem něj mávat, skákat a hulákat na něj, dělá jakoby nic, stejně tak na nás může UFO hulákat a mávat a my prostě nejsme schopni jeho signály zachytit

      Vymazat
    3. to Péče o krajinu
      Tak to zesumíruju, schválně jsem neodpovídal, aby jste se projevil ve své plné parádě.
      Z 31. komentářů je 10. komentářů Vašich (to je hodně energie a času), takže jsem Vám dal tak velký prostor pro svou seberealizaci zde na stránkách a dozvěděli jsme se o Vás tyto základní věci, když nejste členem. Benevolence jak pro císaře pána, viďte.
      Nevěříte na jiné inteligence ve Vesmíru, tedy jsme asi středem vesmíru, lidi jedí dobrovolně špatné potraviny a je to jejich blbost, že Egregory neexistují, že Esoterici jsou slabší jedinci, že člověk pochází z opice a jiné myšlenky, svědčící o Vaši sebestřednosti a hlavně neznalosti života, když Vy si myslíte opak. Je to Váš pohled, který se neslučuje zde se stránkami a názory většiny členů, kteří zde ví, že realitu ovlivňují i jiné pro Vás nehmatatelné a hlavně nepřípustné věci. Tím bych uzavřel zde Vaše extempore, tak jak na většině stránek se to dělá, když přijde někdo, kdo svoje sebestředné názory předkládá jako ty pravé a myslí si, že něco přinesl kladného, opak je pravdou. Takže ENDE, Vaše domnělá osvěta jde jen v intencích tohoto systému a to my zde nejsme.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.