sobota 28. prosince 2013

Jedna z příčin rakoviny



Lidé, kteří pátrají na internetových stránkách, již vědí, co způsobuje překyselení organismu. Ale znovu tyto informace vkládám zde na stránky pro informace těch ostatních. Děkuji našemu Sv. J. a otiskuji jeho příspěvek.
Iv



Příčina rakoviny známá již od roku 1923: Kyselost



ZAPOMENUTÝ OBJEV NĚMECKÉHO DRŽITELE NOBELOVY CENY



Základní příčina rakoviny byla oficiálně objevena ale už dlouho před rokem 1923 a její objevitel za to dokonce dostal Nobelovu cenu za medicínu.

Ví o tom ale skutečně jenom velice malý počet lidí na světě, protože tato prostá pravda je před laickou veřejností, bohužel, zejména ze ziskuchtivých příčin,

velice důsledně tutlána.

V roce 1931 totiž německý lékař a vědec Otto Heinrich Warburg (1883-1970) obdržel Nobelovu cenu za objevení základní příčiny vzniku rakoviny.

MUDr. Warburg totiž podrobně popsal, že rakovina je vlastně jen vnějším výsledkem a zcela přirozenou reakcí buněk každého živočišného i rostlinného těla

na nefyziologické stravování, na velice nezdravý způsob života.

V důsledku nefyziologického způsobu stravování (jíme vlastně neustále a pravidelně převážně tepelně upravovanou stravu  - vařenou, dušenou, pečenou,

smaženou, grilovanou, která organizmus nadměrně okyseluje) a nedostatečné fyzické aktivity se v těle vytváří příliš kyselé prostředí, slabě zásobované kyslíkem.

Kyselost prostředí totiž z buněk vytlačuje především kyslík a nedostatek kyslíku zase v buňkách vytváří nadměrně kyselé prostředí.

Jste-li hodně zakyselení, vašemu organizmu automaticky chybí kyslík; a když vám chybí kyslík, tak máte zakyselený organizmus.

Kyselé prostředí je prostředí bez dostatečného obsahu kyslíku.

MUDr. Warburg proto neustále hlásal toto: „Nedostatek kyslíku a zároveň zakyselení organizmu jsou dvě strany téže mince: má-li někdo jedno, má automaticky i to druhé“. „Odeberete-li zdravé buňce pouhých 35% jejího kyslíku, dokážete z ní udělat rakovinovou buňku už za pouhé dva dny.

„Všechny normální buňky mají totiž relativně značnou potřebu kyslíku, avšak nádorové buňky mohou žít a množit se i zcela bez něj. To je železné pravidlo prozatím bez jakékoliv výjimky.“ Tkáně s nádorem jsou vždy až automaticky hodně kyselé, zatímco ty zdravé jsou vždy mírně zásadité

Ve svém díle „Metabolismus nádoru“ MUDr. Warburg uvádí, že všechny karcinogenní formy splňují dvě základní podmínky:

Zvýšenou kyselost tkání a krve (acidóza) a zároveň značnou akutní nedostatek kyslíku pro zdravý metabolismus buňky (hypoxie).

Objevil, že nádorové buňky jsou anaerobní (nevdechují kyslík) a že dokonce v přítomnosti vysokých koncentrací kyslíku ani nemohou přežít. Přežít a množit se mohou jenom s pomocí glukózy v krvi a v prostředí bez kyslíku. Proto rakovinný nádor není nic jiného, než přirozený obranný mechanizmus, kterého naše buňky používají v krajní nouzi, aby přežily v příliš kyselém prostředí, v němž je navíc i nedostatek kyslíku.

Zdravé buňky žijí totiž jedině v mírně zásaditém prostředí bohatém na kyslík, které jediné umožňuje, aby mohly normálně fungovat.

Nádorové buňky naopak žijí v kyselém prostředí chudém na kyslík.

Nezdravá kyselost je především výsledkem tepelně upravované stravy, kterou jíme.

Poté, co je dokončen proces trávení, vytváří potrava v těle (dle svého nutričního profilu) podmínky buď pro kyselost či zásaditost. Jednodušeji řečeno, nezbytná zásaditost organizmu závisí silně na tom, co převážně jíme.

Kyselé nebo zásadité prostředí se měří pomocí pH stupnice od 0 do 14, kde 7 je neutrální zónou. Od 0 do 7 jde o prostředí kyselé, od 7 do 14 zásadité. Aby naše buňky mohly zdravě fungovat, nutně potřebují prostředí lehce zásadité pH, tedy malinko nad 7. U opravdu zdravého člověka bývá pH krve totiž neustále v relativně velice úzkém rozmezí . A to mezi hodnotami 7,40 – 7,45.

Krev se u zdravého člověka navíc sama neustále reguluje, aby dle možnosti nikdy neupadla do metabolicky krajně nebezpečné kyselosti. Avšak některé potraviny, které bohužel pravidelně jíme, naši krev okyselují až příliš a nadměr-ně tak přetěžují celý složitý regulační a přirozený obnovovací mechanizmus všech lidských tělesných tkání a orgánů.

Chemoterapie většinou silně škodí, zhoršuje už beztak vysokou kyselost těžce nemocného organizmu. Chemoterapie okyseluje tělo někdy až do té míry,

že tělo musí sáhnout příliš hluboko do svých zásaditých rezerv, aby zneutralizovalo nadměrnou kyselost. Přitom musí obětovat zejména zásadotvorné minerály (vápník, hořčík, draslík), které se nacházejí v kostech, zubech, končetinách, nehtech a vlasech. Proto i přímo sami bez přístrojů vidíme až nápadné změny na pacientech, kteří dostávají chemoterapii. Mimo mnohé jiné je to i nadměrné vypadání vlasů, kazivost zubů, tělesná slabost i nápadná bledost pokožky.

Ostatní běžně používané léky ale bohužel rovněž citelně zhoršují celkovou kyselost organizmu, takže je třeba se jim vyhýbat, jak je to jen trochu možné.



Kyselinotvorné potraviny:

Rafinovaný cukr a jeho deriváty. Je ze všech potravin nejhorší, protože obsahuje pouze uhlovodany, které nadměrně škodí zejména slinivce břišní. Jeho pH je totiž až 2,1 (velmi kyselé).

Maso (prakticky všechny druhy)

Výrobky živočišného původu – mléko, sýry, smetana, jogurty atd.

Kuchyňská sůl (NaCl)

Rafinovaná mouka a všechny její deriváty, jako jsou těstoviny, dorty, sušenky apod.

Chleba

Margaríny

Kofein

Alkohol

Tabák

Veškeré průmyslové a konzervované potraviny, které obsahují umělé chemické konzervanty, barviva, aromata, stabilizátory atd.

Antibiotika a obecně téměř všechny průmyslově vyráběné preparáty a léky

Správná míra pH

Jak již bylo řečeno, je zcela nemožné, aby rakovinu dostal člověk, který se stravuje zdravě, pije hodně čisté vody a pravidelně cvičí či pracuje fyzicky přiměřeně. Chcete-li se správně stravovat, zajistěte svému tělu pravidelný přísun alespoň 60% zásadotvorné stravy a vyhýbejte se zejména průmyslovým výrobkům,

které jsou z větší části silně kyselinotvorné. Jsou to zejména všechny sycené nápoje, sladkosti a také všechny produkty tzv. rychlého stravování.

Na sůl si dejte pozor. NaCl - chlorid sodný, který je vydávaný za běžnou kuchňskou sůl nepoužívejte. Je to chemická látka a působí v těle jako buněčný jed.

Namísto toho používejte sůl mořskou, himálajskou nebo černou-vulkanickou.

Když jste jakkoli nemocní, postarejte se především a sami, aby vaše strava byla převážně zásadotvorná, a to z alespoň 80%!

  Máte-li už dokonce nějaký nádor, tak se snažte ve svém těle postupně (ne najednou) vytvořit co možná nejvíce zásadité prostředí.

  Toho můžete jednoduše a nejlevněji dosáhnout především:

- konzumací zásadotvorné syrové stravy

- doplňováním přírodního chlorofylu

- příjmem zásaditých nápojů

- pravidelným cvičením

- vyhýbáním se stresu

Zásadotvorné potraviny:

Veškerá syrová zelenina (listová i kořenová)

Ovoce. Například citron dosahuje v těle velmi vysokého stupně zásaditosti i přes jeho kyselou chuť.

Olejniny - konzumace  předem namočených semen. Jsou rovněž velmi zásadité, zvláště mandle.

Naklíčená obilná a obilninová zrna - významnou zásadotvornou obilovinou je proso -jáhly.

Včelí med. Má rovněž velmi vysokou zásaditost.

Chlorofyl. Zelené, nevařené či jinak vůbec neupravované rostliny totiž obsahují zcela původní přírodní chlorofyl, který je velice zásaditý.

Významným zdrojem je čerstvá šťáva z jedlového jehličí.

Pramenitá voda. Je velice důležitá pro přirozenou tvorbu kyslíku v našem těle Buďte proto pořád dostatečně dobře zavodnění,

pijte ji ale jen po malých doušcích a nejlépe po celý den. Na zvýšení pH jakéhokoli nápoje používejte výluh z dřevěného popela.

Cvičení. Pravidelné cvičení a fyzické práce pomáhá rovněž udržovat náležitou zásaditost organizmu, protože dodatečně rozvádí nadýchaný kyslík po celém těle.

Příliš sedavý způsob života proto každý lidský organizmus předčasně ničí.

Názory 3 skutečných odborníků

Veškerá takzvaná „přirozená úmrtí“ nejsou totiž nic jiného, než přílišná, pro buňky těla už konečná, tedy až nesnesitelná míra zasycenosti kyselostí,“ za svůj dlouhý a plodný život to řekl už mnohokrát George Crile z Clewelandu, mimochodem jeden z nejuznávanějších chirurgů na světě.

„Nesčetné názvy zhoubných a degenerativních nemocí nejsou vůbec důležité – důležitá je hlavně skutečnost, že všechny ty zhoubné nemoci mají v podstatě stejnou základní příčinu: to znamená, že máte už delší dobu neustálou přemíru kyselosti v těle.“ - MUDr. Theodore A. Baroody, v knize “Zvyšuj svou zásaditost nebo prostě zemři” (“Alcalize or Die”).

„Zvýšená kyselost organizmu je totiž zcela základní příčinou také všech ostatních soudobých degenerativních nemocí.

Když v těle dojde k velkému porušení tzv. acidobazické rovnováhy, začne organizmus svou kyselost a toxické látky ukládat do některých tělesných tkání i kostí v mnohem vyšší míře, protože už je nedokáže potem, močí a stolicí prostě včas vyloučit. Pak se teprve s neuvěřitelnou pravidelností a vysokou pravděpodobností u člověka objevují velice vážné, až smrtelné nemoci“ - MUDr. Robert O. Young.

Ať se Zdraví, Svoboda

a Láska světem šíří,

to všem přeje

Sv. Jiří :- )


23 komentářů:

  1. Doplnujici otazka: proc vyluh z popela(musim si najit co to je a jak se to ziskava) a ne jednoduse jedlou sodu??!Proc solit morskou soli plnou sodiku(dobrej pro ryby) a ne proste draslikem? ;-),ten je ona sul nad zlato .Nebo se pletu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prave draslik to je,kterej vytlacuje z bunek jedovatej sodik,navic napomaha "mezibunecny elektricky vodivosti".......

      Vymazat
  2. Jenom upresnim,kdyz mluvim o drasliku,mam samozrejme na mysli : potassium chloride,chlorid draselný (KCl),solim uz jen tim,beznou sul jsem davno skrtnul ze zivota!

    OdpovědětVymazat
  3. No to je seznam jako vrata,co ani hulit a kafé.Rakovina je stav mysli,především,takže si Proude klidně vosol a popel nesháněj,hihi.

    OdpovědětVymazat
  4. No, jím na co mám chuť, tělo je nejlepší indikátor, samozřejmě že s mírou a je mně fajn. Beru to jako informaci, tedy ne jen to, co bych měl jen jíst.

    OdpovědětVymazat
  5. V dnesni dobe je ucelnejsi dbat spis o prevenci a "napravovani skod",nez o to jak se nejlip stravovat,lecit atd........... bohuzel,voda uz neni ta Voda,idlo uz neni to Jidlo a zduch z n eni ten Vzduch.....asi tak.......bio uz neexistuje,nemuze existovat,jsou jen lepsi a horsi tovary.........

    OdpovědětVymazat
  6. Jinak ovsem se clankem souhlasim,o tom zadna! Naprosta pravda,kyselost je prusvih a pricina!Zaklad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže ráčej si už laskavě uvědomit,co nám nejdéle leží v žaludku a v tlustým střevě?Bingo MASO.

      Vymazat
    2. No a kdo už raka má musí holt přestat futrovat na nějakej čásek a s prominutím "vytrávit" sám sebe a u toho je většinou velká spousta času na přemejšlení páč,kdo drží půst nemá moc fyzických sil a moc toho nenaběhá.Nejlépe odpočívat na čerstvým luftě,tak tak a ne jinak.

      Vymazat
    3. Vzdas se masa Terko,a tim i omegy3 s dlouhym retezcem,odsoudis se k pomaly smrti......jen na zeleninu potrebujes dneska uz 5 zaludku,aby ti stacila,proto se rika,ze se prejidame a presto jsme podvyziveny.Myslim si ze jako u vseho,i u masa plati....primerene:-)

      Vymazat
    4. Jenze na boj s nemoci,jakoukoliv,potrebujes energii,bez ni prohrajes,takze nevidim pust jako to nej.Ovsem dieta a soucasna ocista organizmu,to ano,to je nezbytny,ale imunitu spravit musis a dat ji energii aby mela z ceho fungovat,taky.

      Vymazat
    5. Ono to tak asi bude kym ludia nepridu na to,a nedokazu prijat ze strava je tu na to aby bola ako dalsi sposob ziskavania si energie,a nie to na co ju pouzivame-teda jeme podla chutí a nie podla toho co potrebujeme..inak povedane hladat tie žužo pocity v niecom inom a stravu pouzivat len na to naco bola urcena...a pocity z chuti do toho netahat.No,vsak ja niesom iny...

      Vymazat
  7. Stejne me porad zajima jak je to s tim popelem a proc neni v clanku ani zminka o sode bikarbone,rad bych se poucil.

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle je jedna z velkých s důležitých pravd, která by se měla co nejvíc rozšířit mezi lidi.Však taky, zkuste přesvědčit lékaře, aby podstoupil chemoterapii nebo nějakou "běžnou" léčbu ... vsadím se, že odmítne :)

    Jinak s překyselením není problém jen u našich těl, ale celkově v přírodě ... dřív jsme měli na chalupě bazén ... no a stačilo, aby trochu víc zapršelo a pH bylo hned o kousíček dole, a teď si vemte, jak to musí vypadat v půdě. Příští rok se chystám udělat nějaká měření. Protože jak má pak člověk vybírat zásadité potraviny, když je půda skoro všude kyselá?

    OdpovědětVymazat
  9. P.S. Doporučuju zelený čaj, ten je na překyselení taky moc fajn :) Piju ho tak 2-3x denně. Ale černý ne, ten okyseluje, takže bacha.

    OdpovědětVymazat
  10. Neznamená to nejíst maso, ale k masu čerstvou zeleninu. U grilování to platí dvojnásob.
    Díky za článek. Je stále zřejmější, že kyslík je nepřítelem rakoviny, dokonce hlavní nepřítel, protože dokáže rakovinu doslova drtit. Smutné však je, že se farmaceutický průmysl o tyto objevy neopřel už před devadesáti lety. Avšak nic překvapivého, protože je to další důkaz toho, že tento průmysl nemá cíl vyléčit, ale léky prodávat.

    OdpovědětVymazat
  11. Přeji všem hezký den,
    osobně si myslím, že většina nemocí je psychosomatická, a pokud duši neočistíme od toho, co ji tíží, budeme nemocný, je důležité žít v lásce a harmonii a pokud nám něco je, obrátit se na přírodu. Většinou nám tělo samo poradí co je pro něj správné, pokud Ego nepřevzalo veškerou moc. Každý stres, chmura atd. působí na jiné části těla. Jezte to, čemu věříte, že je pro vás to nejlepší a pokud máte jen sebemenší pocit, že je s vaším jídlem něco v nepořádku nejezte ho, dejte si něco jiného, síla myšlenky je největší.
    Jinak další věc, kterou si mysli je to, že až si nás budou chtít vzít tak si nás vezmou a je jedno jak, kdy a kde (nehoda, nemoc atd...). Každý tu máme nějaké to poslání byť jen být a občas se stává, že nás vrátí zpět a je zvláštní že už nemají z konce (či nového začátku) strach. Naše třetí já je silnější než mi a když je čas odejít odejde a mi tomu nezabráníme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. TOTO je blbost paní. Jelikož dnes už dávno nefungují instinkty lidí, a když budou jíst čemu věří tak nejspíš dopadnou zle. Tak jako málem já, nevím kde jsem došel k závěru že margarín je svinstvo a že to zdravé je pravé máslo. Tak jsem přestal natírat margarínem a začal jíst máslo. Velice mi chutná i tak samotné, je to delikatesa, s domácím kváskovým žitným chlebem to je znamenitá pochoutka. Ale v domění jak je to máslo zdravé a chutné jsem došel až k tomu že jsem zbaštil i 3/4 kostky za den. No netrvalo dlouho a já na těle našel něco děsivého, tvrdou žílu jako drát a na tom nejcitlivějším místě mužského tělo.. Vypadalo to dost vážně a mě bylo na omdlení jelikož sem si myslel že mi hrozí infarkt nebo bůh ví co.. Říkal jsem si.. No bolet to nebolí, jenom to tam je tak nebudu panikařit. Řek sem si za pár dní to zmizí, no nezmizelo.. Tak jsem začal velmi přemýšlet a brzy mi docvaklo, máslo, ucpané cévy, cholesterol ?? ŽEBY ? Ihned jsem přestal s máslem. Do pár dní to zmizelo a už je všechno v pořádku. Jak jsem se dočetl tak mnoho mužů mělo tento problém a odpovědi v lékařských poradnách, z toho se mi chtělo grcat. Ti doktoři jsou rok od roku horší ! Ví kulové ! A to musím říct že jsem ten co se snaží žít instinktivně, slepci hluší ze stáda ti absolutně neví co je to instinkt.. Takže nemohou vědět co je pro ně nejlepší a tak zvolí to co jim nějak padne do oka, nebo jim to někdo doporučí..Takže tak.

      Vymazat

    2. to Michal P.
      No a právě ten instinkt vám chyběl, přežírat se, je vždy škodlivé a může to být zdravé jak alabastr. Vše s mírou, jen se divím, že takové množství másla se Vám neeklovalo, chyběl vnitřní signál – jste asi rozežranej.

      Vymazat
    3. Pán Iv.,
      trefa do čierneho :)))) , poniekorí majú vypojené relátko - intuícia, tak im to docvakne, až kým sú následky viditeľné.
      Pani Katarína to zrozumiteľne napísala - Jezte to, čemu věříte, že je pro vás to nejlepší a pokud máte jen sebemenší pocit, že je s vaším jídlem něco v nepořádku nejezte ho, dejte si něco jiného.
      Leo

      Vymazat
    4. S rakovinou jsem se setkala u své příbuzné. Sportovkyně, 47 let, skvělá a obětavá holka. Nádor na ledvině, kterou ji odebrali, a následovali nádory na játrech a metastáze v kostech. Prodělala biologickou léčbu, která nazabrala a způsobovala velké bolesti kostí. Má své dva léčitele, ale pořád to bylo málo. Její strava je založena na spoustě sladkostí a vůbec velmi ráda jedla i pila alkohol. Řekla bych, že si uměla užívat života.
      Vedla jsem s ní rozhovory a víře a duchovnu, o změněně myšlení, chtěla jsem jí navést aby si sama pomohla a nespoléhala jen na léčbu. Dlouho odmítala, ničemu nevěřila..Až jí začalo být moc špatně, přišla změna.
      Otevřela se a vyplula na povrch její nespokojenost se životem, problémy a připustila možnost existence i jiných světů a sil, a doufám, že začala něčemu věřit.
      Jako zázrakem zmizeli mestáze, a ona se začala zapojovat do běžného života.Bolesti má stále, nádory na játrech také, ale najednou všichni věříme, že se uzdravuje.
      Myslím, že toto je příklad začínajícího uzdravení, pokud ona sama bude chtít. Sama jsem se jejím onemocněním velice trápila, a nechápala jsem PROČ ? Ale teď už jsem klidná, teď vím, že ona sama rozhoduje o svém životě. Dobře nebo špatně.

      Vymazat
  12. Opravdový život svědectví o vyléčení rakoviny se konopí olejem http://www.ricksimpsonoilcurescancer.blogspot.de

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.