pátek 27. prosince 2013

ISON žije stále






ISON žije stále, ikdyž jeho hlavní jádro bylo zdecimováno Sluncem, stále žije i ve formě zbytků jádra a jeho okolních jej provázejících částí, ale je to stále ISON. 

Průnik částic ISONu nad USA24.12.13


V dnešních dnech dost utichl informační šum okolo komety ISON. Ano, často se stává, že pokud se prognózy nesplní, jen to dodá na síle oponentům, ale jen vždy do doby, než opravdu někomu ta „křidlice“ spadne na hlavu. Pak většinou tito křičí a zmatkují  nejvíce, ale nechme prognózy a věnujme se realitě. 


Již od 25.12.2013 můžete pozorovat  padající částice ISONu a to ty, co se nezpozdily a byly součástí celkového shluku úkazu tohoto století a hlavně se neopozdily jako jádro komety ISONu, které Slunce zpozdilo a její hlavní zbytky by měli vytvořit meteorický jev 10 – 15. ledna 2014. s výskytem procházejících zbytků atmosférou s frekvencí 12 za hodinu a později i více.



Pozoruji částice ISONu již od 25.12.13 na noční obloze nízko nad obzorem 30-40 st. A to směrem SV. Jejich charakteristiku jde většinou poznat jiným zbarvením než běžné meteority, jejich zánik je provázen jasnou žlutavou a nakonec i slabě zelenkavou barvou s dlouhým trváním hoření a jejich vstup do atmosféry je pomalejší.


Buďte připraveni a pokud budou podmínky příznivé, kochejte se a zvažujte svou budoucnost.

Jinak na závěr si zkuste udělat bilanci hlavních titulků a zjistíte, že se děje nyní dost a připomíná to porodní bolesti. Lidé mají ve své nadřazenosti vždy snahu vše zesměšňovat, ale až do té doby, než se něco opravdu jednou stane.



A obrázek pro orientaci, jak najít nyní kometu LOVEJOY, najděte si Velký vůz a mezi první a druhou hvězdou tohoto souhvězdí zpustíte kolmici a 20 st. nad obzorem ji můžete najít, samozřejmě bez vlivu pouličních lamp.



Po půlnoci bude mít Velký vůz polohu změněnu a bude tedy více svisle nad obzorem.

7 komentářů:

  1. Krásné,taky jsem viděla Isonku.Ale říkám si,jakou budoucnost mohou mít lidé,kteří neustále pochybují a nemají žádnou víru a natož "slídiči",kteří neustále šťourají na netu a vyzvídají informace od druhých a pokud se jim jich nedostává od "zavedených" zdrojů,tak vytasí jedovaté posměšné zuby.Každý má svou pravdu v sobě a osud vepsaný v dlani.Dnes se mně "zdál" sen,jak členové jedné zdejší rodiny v naprosté tmě hledají dva ztracence,pomocí tlučení kovových předmětů o sebe a hulákání.Byla jsem zase nezůčastněná tohoto mumraje.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jelikož jsem se nedostal z města, tak jsem neviděl ani isonku, ani lovejoy, a navíc tu bylo poměrně dost mraků, ale jsem rád, že tam pořád jsou :) na ten meteorický roj si ale už na venkov zajedu, byla by škoda ho propásnout. :)

    Jinak k tomu, co se děje ... měl jsem poslední dobou dva dost zajímavé sny, které mi tak trochu napověděly a třeba napoví i někomu jinému, podle mě jsou dost symbolicky jasné.

    http://spiiiidy.blog.cz/1312/zakerne-piano-a-vylet-do-6d

    Sen s piánem je o symbolickém způsobu, jak "se z toho dostat" a jak hrát melodii života takovou, aby tu bylo lépe ...
    A ten druhý sen je o tom, kde bychom taky mohli skončit, pokud bychom všichni usnuli na vavřínech.

    Mějte se fajn.

    OdpovědětVymazat
  3. Sundej si ruzovy brejle a ukaz mi ty vavriny.........., http://protiproud.parlamentnilisty.cz/svet/politika/komentare/748-rok-2013-byl-vitezstvim-bankokracie-kdo-vladne-penezum-je-panovnikem-uplne-nad-vsim-zadluzeni-statu-dosahlo-uz-51-trilionu-dolaru.htm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli to bylo na mě, jsem fakt ten poslední, kdo by nějaký růžový brejle měl :) a ten článek zrovna čtu, je tam dobře vidět, jak si spousta lidí uvědomuje, za jakým účelem tu jsou peníze. Je dobře, že už se mezi lidmi dost rozšířilo, že to je hlavní nástroj otrokářů, ale teď s tím ještě začít něco dělat.

      Vymazat
    2. Uz se zacalo Honzo,prave ten clanek je toho soucasti a dukazem,ten vlak uz jede ;-)

      Vymazat
  4. Dokud lidi nepochopej co je nad nima a jak to s nima zachazi,bude nas porad malo.Jsme na dobry ceste,ale,anebo prave proto,neztracejme kontakt s realitou.

    OdpovědětVymazat
  5. Teď mi došlo, že původně měl být ten meteorický roj někdy kolem 1.1., ale teď se zase posunul o několik dní dopředu ... ten ISON si fakt dělá co chce :D

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.