úterý 3. prosince 2013

ISON pokračuje,jeho dráha změněna






 
foto NASA

Kometa ISON se přehnala kolem Slunce a pokračuje ve své cestě směrem k Zemi, navzdory některým zprávám o jejím zániku. Vědci byli připraveni oznámit, že se ISON odpařil při průletu kolem Slunce.

Ukázalo se však, že kometa má jádro dokonce částečně zachováno a že se neskládá jen z ledu, jak se předpokládalo. Po průletu kolem Slunce jeho jasnost sice klesla téměř stokrát, ale jeho okolní fragmenty jak se ukazuje, mohou i „ohrozit“ Zemi, ale zatím to není jasné, musí se provést více výpočtů. Jeho malé i velké úlomky se mohou ukázat mnohem blíže Zemi, než se očekávalo. Něco podobného se stalo před 130 lety, kdy fragmenty komety bombardovaly Zemi, to uvidíme na Nový rok, kdy očekáváme jejich průlet. Dnes kanál „Rusko 24“ oznámil, že brzy budou pozorovat na severní polokouli ISON pouhým okem na obloze.

 
Podle nových propočtů to snad nebude přímý zásah do Země, ale její ohon se vší pravděpodobností zasáhne Zemi, jak jsme již psali v předešlých článcíchhttp://energieupramene.blogspot.cz/2013/11/ison-pripravi-novorocni-ohnostroj.html. Země projde ocasem komety přibližně v délce 7 – 10 dnů a to v maximu poloviny ledna 2014. ISON tedy bude nejblíže Zemi 24 – 26 prosince 20114 a jeho ocas bude přibližně v délce 16 milionů kilometrů a naše Země bude v hlavním proudu ocasu s množstvím trosek po průletu u Slunce.



 
zdroj NASA



 Rychlost a vzdálenost komety zde:  http://www.cometison2013.co.uk/perihelion-and-distance/


Pravda je jen jedna.
Říkat, že pravd je tolik, jako lidí, je jen omlouváním vlastní nevědomosti.
Ano, je tolik pohledů na věc, jako lidí, ale to je něco jiného.
Je pouze tolik lží a polopravd, kolik je nevědomých lidí přesvědčených o své pravdě.
autor :Spiiiidy



8 komentářů:

  1. Je vážně zajímavé,jak západu vadí Ison,vždyť tady už pár komet prosvištělo.A to vypadá,že Ison je moc důležitý a hlavně že se kluk nedá a letí a letí.....

    OdpovědětVymazat
  2. Rekl bych,ze jsou z nej trosku na vetvi,protoze nedela co by podle nich delat mel :-). Takze jestli je tak trochu nepredvitalnej,museji bejt pekne nervozni.Kdyz jsem to tk pekne rozvinul a jsem tak trochu ten teoretik konspiraci,hned me napadlo,ze mozna vedi co my nevime a maji z nej poradnej vichr,a rozhodne ne ten ze do nas naboura,nebo neco v jeho ohonu,mozna je v nem neco "vic" a toho se prave bojej,co kdyz nas "probudi" ve velkym? ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, koukal jsem, že na youtube je pár "konspiračních" videí o tom, že prý Ison způsobil nějaké erupce na Jupiterově měsíci Io a taky na Marsu, když kolem nich letěl. A Mars se údajně jaksi rozsvítil. K tomu hypoteticky můžeme připočítat tu masivní erupci, kterou Slunce vyslalo naší kometě na přivítanou. Pokud na těch řečech o Iu a Marsu něco je, pak je hodně nepravděpodobný, že se Zemí taky něco neudělá :)

      Vymazat
    2. Konspirace miluju a co když shoří Merkur a budou dvě Sluníčka,to by bylo teploučko

      Vymazat
    3. to Proud
      http://energieupramene.blogspot.cz/2011/11/slunecni-portal-aktivni-ii.html

      Vymazat
    4. Terko:-))),teorie konspiraci nemaji za ukol "vymejslet si",to uz je jinej obor:-))).Teorie konspiraci spociva v hledani a overovani pravd,nebo jen overovani pravd ktery nam za pravdy prodavaji :-)

      Vymazat
    5. Jooo, Iv,bomba clanek,ten jsem jeste necetl,k tomu ani nemam co dodat i kdyz jsem jinak celkem takovej "stoural",to sedi do onoho puzzle kterej se mi cas od casu slozi v hlave kdyz vstrebam dost informaci,vzajemne spolu jako jednotlivejch zdanlive nesouvisejicich,pak to nekde "cvakne" a slozi se to dohromady,palec nahoru :-)

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.