pátek 22. března 2013

Turbína Mazenauer



Turbína Mazenauer kombinuje technologii, jež  je využívaná rovněž v přírodě v podobě vírů – tornád, myslím , že autor vycházel od vynálezce Schaubergera.  Tento stroj vlastně vytváří rovněž pomocí dvoukuželového rotoru tornádo, jedná se tedy o princip implozivní. Nastartování motoru se děje pomocí startéru a po jeho roztočení na stanovené otáčky, již turbína pracuje samostatně a startér může být vypnut. Konstrukce turbíny jak můžete vidět, je velmi jednoduchá, je zde jen jedna rotační součástka a energie motoru by mohla být pak převedena do generátoru na výrobu el. energie.

foto-autor Mazenauer

Jak systém funguje.
Startér uvede rotor turbíny do pohybu na určenou rychlost. Ve stroji je vzduch nasáván na straně menšího průměru a stlačen do nejužšího prostoru rotoru, kde se nasávaný vzduch rovněž ohřeje a pokračuje dál ve spirálové cestě v rozšířeném rotoru, kde se vzduch ochlazuje, motor velmi dobře kopíruje přírodní zákony tornáda.
Po uvedení rotoru do otáček, tento začne samovolně zrychlovat z důvodu  imploze, při rozpínaní a zvětšení teploty stlačeného vzduchu, nesmí pracovat bez zatížení, jelikož jeho samovolné zrychlování by turbínu zničilo.
Nemci tvrdí ,že 56cm rotor jim dosáhl výkonu 36 Kw/h.

Další zdroje, které již dávno tuto technologii propagovaly:
http://evg-ars.narod.ru/new_page_6.htm
http://evg-ars.narod.ru/new_page_1.htm
Proč by se tyto technologie měly propagovat a vyvíjet k dokonalosti, vždyť lépe se dá zbohatnout a pěstovat si instituce na parních (atomových ), solárních a větrných elektrárnách, tak nádherně zapadajících a zkrášlující  přírodu.
Odkaz na novější článek: http://energieupramene.blogspot.cz/2013/04/vortexova-elektrarna.html

20 komentářů:

  1. Kdysi jsem narazil na podobný koncept, jen tam nebyla ani ta jediná pohyblivá součástka. Motor (dva různě velké trychtýře spojené svými užšími hrdly a na vnitřním povrchu byly drážky ve tvaru spirál) vypadal v podstatě jako vnější odlitek této turbíny. K nastartování prý bylo nutné dosáhnout rychlosti proudění vzduchu na vstupním(menším trychtýři) cca 800km/h a pak na výstupu díky implozi došlo k efektu, že sání se zmnohonásobilo.
    Problémem pro domácího kutila byl fakt, že jako startér, který by vyvinul dostatečný proud vzduchu potřebný k uvedení do samočinného stavu nebylo nic menšího než proudový motor (třeba z tryskového letadla). A další problém byl enormní výkon zařízení, který byl schopný nasát vše ze své blízkosti ze strany menšího trychtýře(vstupu)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kluci, děkuji za tento článek, nakopli jste mě do života. V termodynamice je zajímavý děj - škrcení (Iv popisuje imloze), ale skutečně s výraznou energetickou změnou.
      Pokud zde dochází k adiabatickému ději: plyn je nejprve mechanicky stlačen se změnou všech stavových veličin, pak expanduje a splněním podmínky dQ=0 teoreticky můžeme dosáhnou účinnosti blížící se nekonečnu.. To teorie, ale účinnost třeba 3 je taky hezká.. Trochu jiný děj nastává v p. turbínách v Lavalově dýze. Proudící sytá pára dýzou, která se zužuje a pozvolna rozšiřuje, páru urychlý na rychlost vyšší než rychlost zvuku, ale za velkého adiabatického spádu. Mimojiné Laval tento děj popsal v 18. století, ale v době parních strojů to jaksi nezapadlo..
      .. mě svítá, jak s tím naložit. Nejdřív vystřízlivým _mars_

      Vymazat
  2. Paráda! Na prvý pohľad jasná tvarová zhoda so Schaubergerovým projektom "Heimkraftwerk", akurát namiesto trubiek to má krídla.
    Na strednej škole som 4 roky prechádzal okolo nápisu HISTORIA MAGISTRA VITAE.
    V tom veku som nedoceňoval význam tejto vety, ale je to obrovská pravda. Bolo by skvelé dožiť sa realizácie aj ďalších historických Schaubergerových nápadov na technologickej báze súčasnej doby.
    svarnetic

    OdpovědětVymazat
  3. Švajčiri v rozmedzí rokov 1976-77-78,preinvestovali na tento projekt 1,5 mil frankov.Projekt bol ukončený po tom ako im posledná turbína začala nekontrolovatelne zrýchlovať,až prišlo k sebadeštrukcii pri otáčkach 17ooo ot/min.Turbína pracuje na princípe implózie kde vzduch dosahuje rýchlosť zvuku a vtedy vznikajú rázové vlny a dokonca aj nejaké svetelné javy.Ak sa podarí nemcom vyriešiť vysoké otáčky rotora a pravdepodobne aj vysokú hlučnosť,bude táto technológia jednoznačne prelomová.

    OdpovědětVymazat
  4. Uvedomuju si,ze to zni divne,ale ja porad tusim,ze to neni ta Cesta,paklize musim dodat energii,abych vyrobil,nebo nechal vyrobit jinou,s tim vedomim,ze ji mam kolem sebe nekonecny spousty,musi existovat jednoduchej zpusob jak si ji proste jenom vzit,kdyz tady je a povim to hodne zjednodusene.....proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Herdek filek, text dlouhý jako kráva se mi vymazal :-(
      Tak ještě jednou zkráceně:

      Proude:
      Zadarmo ani kuře nehrabe a to podle mne platí i v celém Univerzu. Vždy je na počátku všeho potřeba impuls, který "uvede věci do pohybu". Impuls nemusí "spotřebovat" kdovíjak velkou energii (jakékoliv podstaty), ale je prostě nutný. Vem si třeba spalovací motor v autě. Aby naskočil a běžel "sám", musí ho nejprve roztočit startér na otáčky potřebné k dosažení potřebného tlaku a teploty a dostatečného množství vzduchu ve válci, aby vstříknuté palivo mohlo hořet.
      V případě této turbíny jde o to samé jako v přírodě u tornáda. Když nad tím přemýšlím, tak si neuvědomuji, že bych kdy zaznamenal, že by nějaké tornádo vzniklo uprostřed noci. Usuzuji z toho, že impulsem je Slunce, které ohřeje část vzduchu, který se pak setká s jiným chladnějším prouděním a společně s dalšími vhodnými okolnostmi dá pak vzniku tornáda, které je již nadále funkčně samostatné až do chvíle, kdy narazí na podmínky, které již neumožní jeho další udržení - změna terénu, teploty, vlhkosti aj. (Myslím, že jsou ve hře i další aspekty vzniků přirozených tornád v přírodě, ale to sem nyní nepatří).
      Takže právě z tohoto důvodu je potřeba vložit alespoň tu malou trochu energie, aby bylo možné využívat tu další zadarmo.
      Navíc ani Teslovi napadala sama do klína. :-)

      Vymazat
    2. Nepochopil jsi me Michale:-),ja nemam vubec na mysli turbinu,ani tornado,ani cokoliv jinyho,do ceho musim nejdriv energii vlozit,ja mam na mysli energii uz hotovou:-),jakoukoliv energii,ja ji nepotrebuju vyrabet,ja jsem energie a energie je vsechno kolem me,ja se ji musim naucit vzit a premenit na tu co se mi hodi,ne ji vytvaret,mam nosit drivi do lesa a vytvaret uz vytvoreny,aby toho bylo vic,kdyz je toho tolik,ze to nikdy nespotrebuju a porad pribejva? ;-).......proud

      Vymazat
    3. Myslim ze Teslovi vicemene padala prave sama do klina,ja nerekl,ze chci energii bez prace,ja rekl,ze je nergie kolem me prehrsel,ale musim se ji naucit vzit,nepotrebuju ji vyrabet.K tomu mel myslim prave Tesla zatim nejbliz........proud

      Vymazat
    4. Povedzme to inak...tou turbinou energiu nevytvarame..vytvarame len podmienky pri-pre transformovanie energie-aby sme ju mohli vyuzit. :-) ..Mailo

      Vymazat
    5. To souhlasi,ale musime ji nejdriv roztocit,tedy energii dodat,vezmi si napriklad vyrobu koloidniho stribra,jak dal super navod lv,nic neroztacis,presto to pracuje,staci kus smotanyho dratu,tedy antena,jimac energie a voda ;-).....proud

      Vymazat
    6. Proude,
      doporučil bych přečíst článek Iv zde:
      http://energieupramene.blogspot.cz/2011/08/ziskavani-energie-z-nuloveho-bodu.html
      Je tam nejenom graficky znázorněný názor, jak to může fungovat a proč to může fungovat.
      "Kus smotaného drátu" postačí na výrobu koloidu, ale na osamostatnění RD nebo rozpohybování auta to obávám se stačit nebude. Není tam totiž dostatečný impuls na narušení rovnováhy. Energie je kolem nás nepřeberné množství, ale je vesměs v rovnováze a tudíž se nikterak neprojevuje, dokud rovnovážný stav nenarušíš. Pochopitelně drobným narušením, docílíš pravděpodobně jen drobný zisk energie. Můžeš mít třeba plnou vanu benzínu, ale nic krom pozorování vlnek a případných halucinogenních stavů při nadýchání jeho výparů nic nezískáš. Ale pokud do těch výparů pustíš impuls v podobě el. jiskry, už to bude podle následné zprávy vyšetřovatele hasičů jinčí kafe. Není to sice ideální příklad na mojí předcházející větu o drobnosti narušení rovnováhy, ale aspoň něco. :-)
      PS: Těch pár Wh na roztočení něčeho, co následně bude samostatné a bude dodávat energii v řádech kW, bych s klidným srdcem ČEZu naposledy i s úsměvem zaplatil. :-)

      Vymazat
    7. To byl Michale jen priklad:-),snazim se nepremejslet podle "vedy",ktera fakticky jede jen na "postulatech",tem si prizpusobuje dokonce i matematiku(plodi nesmysly)a od nich odviji vsechno ostatni.Jinak bych souhlasil s tim,ze energii neziskam bez dodani jiny energie :-).....proud

      Vymazat
    8. "Za druhé - pak je zde téměř neuvěřitelný příběh o úsilí dr. Henry Moraye. V jedné zprávě se říká, že 21. prosince 1925 Moray a tři další muži, kteří byli povoláni jako svědci, se vydali do jednoho kaňonu v USA, kde široko daleko nebyly dráty s elektrickým vedením. Drátová anténa byla napnuta mezi dva body vysoko nad zemí a k této anténě byl připojen Morayův přístroj, který byl druhou svorkou uzemněn. Zdálo se, že elektrická energie jako by pocházela z ničeho. Prý byl napájen radiační energií, energií, která byla nějakým způsobem přenášena éterem, ale navzdory opakovaným demonstracím (při některých z nich byla dodávána energie řádově v kilowattech), Morayův objev, nehledě na náš rostoucí hlad po nových zdrojích energie, si nenašel cestu do moderní technologie. Důvodem je samozřejmě nedůvěra ze strany našich učených vědců plus nepochopení podstaty tohoto nového zdroje energie."....tady je zdroj, http://free-energy.xf.cz/aspden/berlin/berlin.htm ,takze cesticka se najde,nerikam,ze nutne tahle, na varovani nedej a proklikej se.......proud

      Vymazat
  5. Je to krásna turbína. A áno, niekedy sa hovorí o morálnej technológii ako o jedinej prelomovej. Bez nejakej naivnosti je dobré zaujímať sa normálne teplo z vrúcnosti, lásky všeobecne a preniesť to do väčších výkonov. Len tak intuitívne premýšľam..možno budúcnosť:)

    OdpovědětVymazat
  6. to 12:28
    vždyť Tesla si ji jímal z prostoru

    OdpovědětVymazat
  7. Iba zariadenie ,ktoré dokáže stále zvyšovať otáčky až do seba-deštrukcie sa mi po fyzikálnej stránke zdá ako najlogickejšia možnosť zariadenia na výrobu volnej energie.Tornádo je logickým príkladom voľnej energie v prírode.Pre to tomuto projektu verím a držím palce aby sa aj dostal na trh.

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím, Super myšlenka vždy když vidim nějaké takové zařízení mám tendenci hned ověřit funkčnost. Bohužel jednoduchost této turbíny je jen zdánlivá. Technologicky jde o velice složitě vyrobitelné těleso. I v profi nastrojarske dílně je to pekne tvrdý oříšek ... spousta programování specifické, nástroje, spousta hodin v Cnc středisku, ani materiál nelze použit každý. Navíc každý koho byste s tímto chtěli oslovit se zeptá : A bude to fungovat ? Odpověď Nevím v tomto vysoce nákladním procesu nepřichází v úvahu.
    Takže, i když věřím ze tento princip podporuje zákony termodynamiky a má šanci fungovat, nejspíš se nikdy nedostanu k realizaci, dokud někdo nevymyslí jak ve 3D tiskárně pracovat s leteckým duralem ...

    OdpovědětVymazat
  9. Zapomněl jsem se podepsat, i když moje jméno asi nemá význam. Význam by mělo najít naky dobry způsob výroby této turbíny to jest v tomto případě základ. Musí se vzít v potaz spousta problémů s rovnovahou souososti, každá lopatka musí být naprosto stejná aby ve vysokých otáčkách nebyli nadmíru namáhána ložiska, samotná vydrž proti tření vzduchu, také další konstrukce není úplně jednoduchá turbína sama o sobě nemá šanci fungovat musí být uložena v patřičném difusoru ( krytu ) a nebude stačit pet láhev při podmínkách podobných tryskovemu motoru bude muset něco vydržet ..... no zkratka když by měl někdo dobry napad rad se přidám, sám mám hned na to par nápadu na stabilizaci otáček a tlumení zvuku...
    A na závěr jméno me
    Martin Špáta
    m.spata@email.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to martin
      Pro individuální Váš program by bylo i dobré zkusit tuto platformu: http://evg-ars.narod.ru/index.htm
      a ještě něco navíc:
      https://vortexengine.ca/

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.