sobota 9. března 2013

David Icke III. část.


LEV JIŹ NEDŔÍMÁ

Třetí část přednášky Davida Ickeho z roku 2012 - Globální agenda. Jak vše, o čem jste dosud slyšeli, souvisí s našimi životy

42 komentářů:

  1. Pokud by někdo chtěl vidět i poslední, čtvrtý díl, tak je už taky k dispozici: http://www.youtube.com/watch?v=XYjJC8Pf1U0. Já jsem jeden běh přednášek pana Ickeho (a pár jeho dalších videí) před časem shlédnul a dost mě to zaujalo, byť samozřejmě některé věci beru s větší či menší rezervou. Ale minimálně za to zamyšlení to stojí.

    Docela by mě zajímalo, jestli pan Icke nechystá výhledově zase nějakou přednášku v ČR, určitě bych si to nenechal ujít. Zkoušel jsem ohledně toho psát dotaz webmasterovi jeho stránek (lepší oficiální kontakt jsem nenašel), ale bohužel bez odezvy.

    Jirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niekde som cital ze 22.04. Uz bude asi i Sirius. ..Mailo

      Vymazat
    2. Čo presne by mal obnášať ten Sirius ?
      IvH

      Vymazat
    3. Mrkněte na trailer, jde o odhalování záležitosti UFO, nechce se mi věřit, že by to šlo do všech běžných kin. :-)

      P.

      Vymazat
    4. Nie len..podla vsetkeho sa budu venovat i volnej energii,povodom ludstva a dalsim veciam v tom dokumente. ..Mailo

      Vymazat
    5. Ďakujem !
      IvH

      Vymazat
  2. Já mám trošku problém s Ickem samotným. Vyvalit na jeden nádech na posluchače takových s***ček a pak jen říct s ledovým klidem "ale láska je jediná skutečnost, vše ostatní je iluze". Ačkoli se zhlédnutím čtvrtého dílu v mých očích David Icke stoupl. Ví a snaží se. Jen bych byl opatrný s tím informačním nákladem, co se týče konspirace, může to být na zpracování příliš a vyvolává to u někoho pocit skepse vůči smyslu bytí a určité rezignace.

    P.

    OdpovědětVymazat
  3. Jinak Pravda o životě trochu jinak - založil jsem rubriku věnovanou paradoxu tzv. pozitivního myšlení :-): http://srdcenoveenergie.blogspot.cz/search/label/Pozitivn%C3%AD%20my%C5%A1len%C3%AD%3F

    Patrik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Patrik
      Icke se snaží něco dělat, jako mnozí z nás pro lidi a to je ten hlavní klad, taky své názory přednesu, ale nevnucuji, to si musí už každý sám přebrat a čím více informací, tím lépe.

      Vymazat
  4. Pan Icke bohuzel nerika sr....cky ale tvrdou realitu kterou vidi kazdy kdo neni slepy a nezajima se jen o sebe. Venuju se tomuto tematu nakej patek a mam zname kteri o techto praktikach vedi uz i treba 17 roku. Zduraznuji znovu ze uz 17let se o techto svinstvech na lidech vi. (kamos to tedy vi z USA kde zil nejakych 20 roku)
    Me by spis zajimalo proc nevznika nejaka organizace na potlaceni techto aktivit a nebo primo (omlouvam se za tvrdy pristup) zneskodneni techto ZRUD.
    Z 3leteho doufani zacinam i trochu verit ze se lidi trochu probouzeji a ze se temto ZRUDAM ustrihne tipec.
    Vsechny dily mate primo u autora a nebo hned v pravo se zobrazujou.
    Leos

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beres to tak trosku dost hakem,ameriku znam dobre a dlouho:-).Ale jako nejde brat vsechno bez rozmyslu a vazne,cim nas krmej "oficialni" media a vlady,tak taky nejde ani brat bez rozmyslu a vsechno z teorii konspiraci.Je treba nad kazdou informaci premejslet a drzet se spis toho,ze na kazdym sprochu,pravdy trochu.Ta pravda bude totiz bud nekde uprostred,anebo naopak bude az takova,ze i sami teoretici konspiraci zustanou zirat(k ty se priklanim ja).Nic neni jen bily a cerny.Proto je potreba driv nez se jednoznacne odsoudi nebo schvali,nejdriv nechavat zrat a sledovat stripky kolem,jestli zapadaji.Dokud puzzle nesedi a teorie se bud nepotvrdi,nebo nevyvrati,muzeme tezko mluvit o berny minci.Osobne si myslim,ze existuje jenom jedna naprosto jista cesta,a to je cesta kazdyho z nas sam na sobe a tou bysme rozhodne meli kazdej jit,zkazit nemuzeme nic a zmenit naprosto vsechno,navic je to jedina svobodna cesta,kdy nam nikdo nic nemuze diktovat a kazit,je jenom a ciste na nas,navic si v ni muzeme navzajem pomahat a podporovat se bez ohledu na vyhody a finance,je spravedliva.....proud

      Vymazat
    2. Leos napsal "...zneskodneni techto ZRUD."
      Stáváme se tím - s čím bojujeme, lepší cestu bych viděl nebojovat, ale ignorovat a nedávat tomu energii a zařídit se po svém "odpojit se od Matrixu".

      Vymazat
    3. Leos..problemom je ze nieje koho zneskodnovat. Tu ide oto ze kazdy o tom vie ale malo kto podla toho kona.Ked to vidi napr co hovori pan Icke kazdy prikivne a povie..ano ludia by sa mali zmenit. Na druhy den ide do prace a podpise papier na exekuciu 5 clennej rodiny a vyhodenie z bitu pretoze ich on niekto podvodom pripravil(alebo podobna nespravodlivost).Ved co on stym spravi..tak to nepodpis!Ak to urobia i ostatny tak to nebude mat kto podpisat!Chapes co tym myslim?Kazdy si povie co ja zmenim..napravim.A kto potom? No sposobom ako pisem vissie nezmenim nic..a potom vobec nikto!To je to co chce pan Icke povedat.Ak kazdy urobi to co je spravne..(darmo vas vyhodia z prace)nenajdu nikoho kto bude robit tie ich podvody! Pan Icke hovori ze jedneho dna sa nebude mat za nas(teba,teba,i mna)kto postavit.Nie jedneho dna..uz teraz sa nema!!! Takze bud sa uz konecne zacnem stavat za druhych aj za toho koho nepoznam lebo je to spravne pre inych(a nie robit nieco co neublizi mne),alebo cakajme na...ved viete co!Ak sa postavim za nieco co je nespravne a urobia tak neskor vsetci potom sa ani mne a uz nikomu nestane ziadna nespravodlivost!Ale na to treba mysliet ked sa to bude diat..povedat co ja s tym nestaci.Len tak nebude mat kto naplnit hlupe plany tych hore.. Tak nad to prosim myslite ked sa tak bude diat..nemusite bit uplne proti ked sa bojite..hadzte ale aspon nepravostiam klacky pod nohy ak nic ine! ..Mailo

      Vymazat
    4. Leos: Myslel jsem sračky ve smyslu Tvého slova svinstva, ne ve smyslu hlouposti. Možná je to jen má čistá potřeba smyslu toho všeho, co by měl David zdůraznit, jenže on nepřipouští nic jako karmu. Rovněž není přesvědčivé, že se už od matrixu odpojil - stále má zdravotní potíže atp. V něčem si trošku protiřečí, ale vážim si ho stejně jako jeho celé práce.

      P.

      Vymazat
    5. Zneskodnenie zrud i tak nepomoze,lebo na ich miesto i tak pridu hned dalsie. Nehovoriac o tom co pise PetrT o koment vyssie a ma pavdu. ..Mailo

      Vymazat
  5. Úplně odpojit se z Metrixu je téměř nemožné. Dokáže to jen osvícený člověk, bez karmy, který prošel nezpočtem inkarnací, pochopil Matrix a je připraven odmítnout inkarnaci a tím i fyzické tělo. Jinak šupky do další inkarnace a zase do Matrixu... Doporučuji přednášky manželů Tomášových k pochopení problému karmy a sním souvisejícím Matrixem. Jinak nelze mluvit o odpojení. 99,99999999999% lidí je na systému závislých a bude systém "ze strachu o vlastní fyzickou realitu" vždy bránit (ego). Dalajláma je také závislý a má ego, potřebuje dary a peníze a musí toho systému využít aby přežil. Ve filmu Matrix je také naznačeno, že pozitivní směr světa "lidé se měli dobře " velmi rychle zanikl a musel se kompletně přeprogramovat. Přišli o jednu generaci lidí a proto se systém nastavili na negaci.

    Nezapomeňme na vesmírné zákony - pozitivní ničí , nutí k pasivitě a je destruktivní, negativní buduje, nutí k činnosti a je konstruktivní.

    Nemyslým si, že toto podání Metrixu je něco jiného "špatného", ve své podstatě je to škola realit a nepochopením musíme procházet pořád dokola tou smyčkou (reinkarnace). Pro tvůrce není problém ho přenastavit a myslým, že několik změn už tu bylo. Je potřeba ho přijmout?, nebo odmítnout?, každopádně pochopit a jít dál vlastní cestou změny duše. Nikdo nemá právo říkat co je dobré a co špatné, protože nemůže vědět jak to ovlivní realitu v budoucnosti (). Asi tak, proto je opozice tolerována. Odstraněn je pouze bezprostřední nepřítel systému.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezapomeňme na vesmírné zákony - pozitivní ničí , nutí k pasivitě a je destruktivní, negativní buduje, nutí k činnosti a je konstruktivní. To absolutne nieje pravda!To su zakony ktore si utvorilo ludstvo!! Univerzum pracuje inak! Myslis si to preto ze v case vojny a po nej sa vybudovalo a vymyslelo vela noveho. Ale tak to nieje. Keby neboli vojny nicenie a nezdrava cast sutazivosti a bolo by vsetkeho dost a ludia by mali chut,cas,prostriedky i energiu venovat sa tomu co ich bavi!Chceli by vymyslat nove veci,budovat lepsie stavby,pracovat na tom aby sa uz konecne mohli pozriet do vesmiru,zjednodusit inym zivot,zachranovat zvierata a prirodu atd.-nie len vedci ale vsetci by chcely vymyslat a robit co ich bavi(a pravda je ze vtom sme vecsinou i uspesny)! Boli by sme ovela ovela dalej ako sme teraz!!(a potom by prisli nove vyzvy-trebarz i na inych planetach. A verte tomu ze keby ste robili to co vas bavi a co chcete lebo nato mate cas,prostriedky a lebo mozete a ste nato zvedavy,a mate zato uznanie ked to robite dobre,a tesi vas to..tak by sa vynaslo a vybudovalo daleko viac ako v casoch vojen a nicenia!Uz davno mohlo byt ludstvo niekde inde. Nemylte si to ze musi nieco zaniknut aby mohlo vzniknut nieco nove v kolobehu univerza ,a to ze treba nieco znicit aby bol potom nedostatok a bolo treba nico nove je to iste!Nie je! To ze sa nieco znici este neznamena ze to je kolobeh zivota a obovy vesmiru! ..Mailo

      Vymazat
    2. Dalajláma je také závislý a má ego, potřebuje dary a peníze a musí toho systému využít aby přežil. Ved na peniazoch nieje nic zle,ani na nicom inom hmotnom.Dlailama pouziva peniaze aby si nieco kupil(nic zle),nie aby niekoho okradal. Zle su skutky,nie hmotne veci.Peniaze su dobre,zly je skutok ako ich niektory pouzivaju-na okradanie druhych.Palica tiez nieje zla,je dobra pokial snou niekomu netresnes:-). V metrixe filme prisli o generaciu ludi ked sa vnom mali ludia dobre preto ze mozog robi i zle veci(nieje schopny vzdy to rozoznat co je dobre a co zle).Ludia sa neboli teda schopny stotoznit z metrixom kde sa zle veci nedeju a maju sa dobre-rozoznali ze to je len sen a zobudili sa!!!Stratili ich lebo ludia sa zobudili z toho sna.Chceli tym povedat ze ked ludia nezacnu inak mysliet,tak budu stale schopny zit iba v akomsi sne kde sa deju zle veci! Keby sa riadili-zili srdcom a nie len rozumom prezili by ludia i vo svete kde sa deju len dobre veci(ale tu uz nejde o filme..to je realita)! ..Mailo

      Vymazat
    3. Poviem to inak..jednoduchsie. Zaobalene tam hovoria toto- Zijeme v sne..v Matrixe kde je i zlo,a nezobudime sa zneho lebo jedname len rozumom a rozum casto nevie hned rozlisit co je dobre a co zle. Zobudime sa s toho zleho sna az ked zacneme viac pouzivat srdce lebo to hned vie co je dobre a co zle-co je spravne.Zobudime sa lebo tento svet v ktorom zijeme...tento matrix ktory nam vytvorili-svet v ktorom je zlo a ludom sa zije zle nedokaze srdce prijat. :-) ..Mailo

      Vymazat
  6. Omlouvám se za čestinu, opravuji Myslím samozřejmě.

    OdpovědětVymazat
  7. Nesouhlasim,vysvetlovat proc a co je spatne,je zbytecny,protoze je to vsechno uplne jinak a bylo by to nadlouho,malo by ti to dalo,musis na to prijit sam a hledat,takovej je muj nazor,jen poznamka,"pozitivní ničí , nutí k pasivitě a je destruktivní, negativní buduje, nutí k činnosti a je konstruktivní.",tohle plati ve starym soucasnym systemu pro kazdou jeho obet ktera prijala bezmyslenkovite takovy nesmyslny podsunuty dogma,pro me to nema hodnotu a neni v tom zbla pravdy.......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to proud
      Nechci zasahovat do této diskuze, ale dost se přikláním k názoru prouda.

      Vymazat
    2. Ano,tiez suhlasim. Vystihol si to Prud,a ovela jednoduchsie. ..Mailo

      Vymazat
  8. Nechci se nikoho dotknout, ale zavání my to pozitivním myšlenkovým proudem.

    Vysvětlím svůj postoj.
    Negativní, (nebo nepřátelské, jak chcete) prostředí nutí člověka k tomu aby se přizpůsobil. Je to i přísloví "Co tě nezabije, to tě posílí". Je to pokrok hlavně ve vývoji duše. Malé dítě nepochopí, že voda je horká, že nůž je ostrý, že se přilepí jazykem k zmrzlému zábradlí. Musí to zažít, stejně jako my zažíváme dnešní svět. Války a zabíjení. Ano je to špatné, ale proč a jak to víme. Není to jedno když se znovu inkarnujeme? Zažít na vlastní kůži na straně toho kdo zabil, ale i toho kdo byl zabit. JEDINĚ TAK TO POCHOPÍME A ZÍSKÁME EMPATII.

    (Empatie = Vcítění do pocitů druhého člověka, máme uloženo v paměti duše z minulých inkarnací). Žádná bytost nemůže být pozitivní bez utrpení. Utrpení = pokrok. Díky utrpení máme tak obrovský pokrok téměř ve všech oborech. Nebýt konfliktů a "ničení" zabíjení a válek tak žijeme v jeskyních, nebyla by žádná síla co by nás nutila se přizpůsobit a zdokonalit. Pro člověka by to byl nepochybně konec vývoje. Je jasné, že to co stagnuje a nemá žádný posun degeneruje a zaniká .
    Dobro a zlo by mělo působit asi 50/50, tj. v rovnováze (levá i pravá hemisféra je toho příkladem. Pokud přemýšlíte pouze materialisticky racionálně tj.levou hemisférou, člověka to ničí a je to špatně, ale i naopak. Přílišné používání té pravé je opět v rozporu a ve výsledku je to také špatně. V podstatě zlo se nesmí eliminovat, ale pochopit. Pokud ho začneme eliminovat stáváme se tím zlem. proto nbikdo nezasahuje do vývoje lidsta, musíme si tím projít jako všechny vyšší bytosti.
    Stejné je to s dobrem, pokud se to přežene je to opět špatně a obrátí se to nepochybně proti nám.
    Co se týče světa plného lásky a dobra, tak to už tu bylo na začátku:-).
    Proto se přijala dualita. Momentálně máme dobu temna, aby se osvojila i ta druhá negativní strana bytí.
    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak mně osobně se velmi dobře pracuje v dobrých a pozitivních podmínkách a přitom mně to budí ještě k větší činnosti, novým myšlenkám, novým přístrojům, protože mám z toho radost a o to více mně to baví a žene dopředu. Když budu pracovat, nebo žít v negativních podmínkách(např. ve válce), bude mně to nutit také něco rychle vyrobit, tedy vývoj, vymyslet na svou obranu něco, abych byl lepší než ta druhá strana, většinou na zabíjení, zase to bude v rámci bolesti a ten otisk tam zůstane negativní– zlé zase vytvořilo zlé, ale když mám ideální podmínky, mohu vymýšlet něco pro lidstvo, s radostí a baví mně to, ne na obranu, ale pro lidstvo samé, dobro vytvořilo dobro. Trochu mně to připomíná i obhajobu satanismu, není doba temna, je to jen nějaký vývojový stupeň, přirovnal bych to k paprskům Zdroje Universa, když budete od něj daleko, světla bude méně, svým vývojem se blížíte více ke Zdroji a získáváte i více světla a už nejsou temná místa, ale polostíny, a kdyý už budete u Zdroje, neexistují ani ty polostíny.
      Realizace myšlenek je ale jiná kapitola a karma také, s tou se rodíme již opravdu malé míře, většinou nespracovaný velký dluh.

      Vymazat
    2. Iv + K.:
      Tak jsem si to nechal v klidu projít hlavou a můj osobní názor na vaše postoje je asi od každého kousek.
      Iv má nepochybně pravdu v tom, že výrobky a služby určené pro druhé lidi jistě bude lépe vynalézat/vyrábět/provádět člověk, který je v pohodě a je v příjemném (pozitivním) prostředí.
      Ale je tu i jiný pohled a to co se týče práce sám na sobě. Opět zde platí předchozí od Iv, ale podle mne jsem je třeba zařadit i negativní podmínky/okolnosti. Kupříkladu já sám (Iv, Vy víte, o čem mluvím) chci na sobě něco změnit, naučit se to ovládnout. A tady jsem si jist, že bez tréningu (každý tréning je v podstatě založen na negaci - znesnadnění) bych toho podle mne nebyl schopen dosáhnout. Sice by bez negativním okolností nevyplavávaly napovrch některé myšlenky a emoce, ale při příštím kontaktu s danou negativní okolností bych byl tam, kde jsem skončil.
      Uvedu konkrétní příklad. Nebude to sice zcela ideální a leckdo něco může namítnout, ale k pochopení to snad bude. Narkoman/alkoholik - zkrátka česky závyslák. Když opomenu filosoficky dikutabilní fakt, co je v době léčení (detoxu) v léčebně pro pacianta vlastně pozitivní a negativní okolnost, pak v případě, že léčbou projde je sice technicky zbaven závislosti, ale zda je i mentálně vyléčen, zjistí až při kontaktu s negativní okolností - lákadlem.

      Když se nad tím zamyslím, pak v druhém případě (práce na sobě samotném) znamená, že na rozdíl od pozitivních okolností, kdy je vše snažší a výsledků lze často dosáhnout i bez vynaložení jakéhokoliv úsilí a i nevědomky, pak u negativních okolností, pokud mají mít přínos (a oni ho mít mohou a podle mne i podstatně větší), je třeba zapojit vlastní úsilí. Čím negativnější okolnost/podmínky, tím je třeba vynaložit větší úsilí, Vědomí a Vůli k tomu, aby tato okolnost byla nakonec úspěšnou výukovou lekcí, která jedince posunula ve vývoji (je jedno zda fyzickém či duševním a nebo oboje). A tím pádem je více zapamatovatelná a hůře smazatelná.

      Berte toto prosím jen jako pokus o zamíchání se do pro mne zajímavé debaty a pokud jsem ve svých názorech něco důležitého přehlédl, prosím o postrčení.
      Přeji nádherný den.

      Vymazat
    3. Ještě jedna vlčí hlava na stránce:-)
      Tím vědomým uchopením negativních podmínek/okolností, aby se staly taky něčím užitečné, jsem měl na mysli upřesnění náhledu na "negativní podmínky".
      Pokud někdo negativní podmínky vezme jako fakt, jako svojí realitu, jako vlastní nepřívětivý osud a tím to hasne, pak je to špatně. Takto to vezme jen člověk slabý, líný, neochotný s tím cokoliv udělat.
      Neobhajuji negativní věci. Jsme v R3, tudíž dualitě a je potřeba v případě, že nám takové podmínky vpadnou před nohy (nebývá to koneckonců náhoda, ne?), vhodně reagovat. Ideálně, když negaci(zlo) správným způsobem potřeme a ještě z toho pro svůj pozitivní vývoj vytěžíme maximum.
      Tak snad už dám pokoj :-)

      Vymazat
    4. Michale, dokud můžeš, pokoj nám nedávej. :-D

      Bezvadně (bez jakékoli vady) formuluješ, nedivím se, že Iv často Tvé komentáře připojuje pod články, začnu si snad Tvá slova ukládat a pak z toho udělám kompilát Tvých výroků (nenapadá mě lepší výraz...myšlenky?). :-)

      S úctou a přáním hezkého pozdního večera všem
      Patrik

      Vymazat
  9. Je to prosty,dostavame co vysilame.........proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevim presne jak to popsat aby se mi rozumelo jak to myslim,pokusim se,tak tedy stejne jako nemuzeme do jednoho pytle hazet vsechny zidy,do druhyho vsechny komunisty,tak nemuzeme hazet do tretiho vsechno zlo a do ctvrtyho vsechno dobro,je mezi nima treba rozlisovat,neni zid jako zid a zlo jako zlo,to jsem tim chtel rict,stejne jako byli komunisti co to mysleli dobre,byli to dobry lidi a chteli ro vsechno dobro,stejne tak byli komunisti co chteli mit na ukor druhejch a vseho jen to svoje pohodli,vladu,moc a bohatstvi,vyhody,jako sionsky vesmes chazarsky zidi touzici po svetovlade a ohanejici se antisemitismem naprosto ucelove a vypocitave a na druhy strane zidy co chteji normalne zit a pracovat a jde jim o stesti,jak pro ne,tak pro ostatni.Jsou zla jako vyzvy a jsou zla ktery je treba mytit a trestat vsema dostupnejma prostredkama,asi tak.......proud

      Vymazat
  10. Samozdrejme ze muj postoj neni uplne primi s tim ze bych hned nekoho strile. Beru ze neni uplne vsechno co kdo rekne pravda. Al co se tyce zivota, si myslim ze kazdy by mel mit narok aspon trochu ho prozit. Ale stema zlodejnama nahore to proste nejde a spousta lidi trpi a to podle me neni spravne, kdyz vidim ze duchodci kteri tady vse vybudovaly dnes jedi suchej rohlik s jogurtem a nemaj na topeni, pak vlhne barak, plisne nemoci a uz se to veze, me doopravdy S... vite co. Tak jsem pak spise pro ty radikalnejsi reseni a proste tyto veci a lide tvrde odsuzuji bez kompromisu. Samozdrejme chci oduvodnit to ze moje reakce je vuci danemu problemu takova jen kdyz budu povazovat vyslovene veci ve videu jako pravdive. Samozdrejem kdyz bude dukaz ze je to lez tak nebudu strilet nevinne lidi :-) Tak prosim moji reakci berte k dane situaci s ohledem, ze bvudem dane video brat jako pravdive. (coz si myslim ze asi je) ale to je me mineni.
    A aspon se to tu trochu ozivilo :-)
    Leos

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Leoš
      Však je to v pořádku, každý zastáváme nějaký názor, ke kterému jsme se dopracovali většinou našimi zkušenostmi, vždyť to je dobře!

      Vymazat
    2. Trošku teď řeším dilema, kdy jsou věci opravdu tak, jak mají být (bezdomovci a postoj buddhistický, takřka chladný: je to jejich karma) a kdy je to určeno k našemu zásahu a změně.

      Patrik

      Vymazat
  11. Zavislost vylecis,jak jsem poznal sam na sobe a koureni jenom tehdy,kdyz se s ni vyrovnas v hlave,nechci kourit a uvedomim si proc ,vyrovnam se s tim,a proste prestanu,jestlize budu koncit s cigaretama nejakym zavazkem,sance je miziva,vzdycky je v sechno v pochopeni a oduvodneni si,kdyz ano,proc ano,kdyz ne,proc ne,chci,nechci.Osobne jsem s tim nemel problem,kdyz jsem si vsechno uvedomil a oduvodnil,smiril se s tim.Kdykoliv predtim,kdy jsem prestal "na diviko" bylo to jen na par dnu.Michale zkus se na to podivat i jinak,ber negativni jako vyzvu,zkousku,bud to das,nebo to nedas,zase zalezi na pristupu.Ale budu ti oponovat ve chvili,kdy negativni veci nekdo zamerne vytvari svym sobectvim,nenazranosti a podobne,na ukor druhejch.To neni vyzva,ale trestuhodna vec.To znamena ze jsem neprestaval kourit s tim,ze jde o vyzvu,ale s tim,ze jsem se dostaval z blbosti mnou samotnym zavineny :-),jestli ted zase chapes ty me.Spousta "negativnich" veci nejsou vyzvy,ale zbytecny umele vytvareny problemy,mnohdy bohuzel velice draze vykoupany krvi a zivotama ostatnich,je treba rozlisovat a rozhodne jak mezi zlem a dobrem,tak i mezi postojem k nim podle okolnosti.Dal neprestanu tvrdit,ze kdo zlo nepotira nebo k nemu mlci,je jeho spolutvurcem,nebo spoluvinikem,tim se zase potvrzuje co jsem napsal predtim vejs. Je pravdou,ze "jak nahore,tak i dole",ale je opravdu treba ono nahore a dole rozlisovat,existuje "prirozeny" a existuje "umele vytvoreny" a to rozhodne neni totez.......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mi to dneska nějak blbne. Kdyby už to tu jednou bylo, prosím o selekci.

      Proude:
      Ale ty jsi napsal přesně to, co jsem se snažil sdělit já :-)
      Bohužel často a rád (zlozvyk) používám dlouhá a složitá souvětí, kde se původní záměr lehce ztratí nebo může pokroutit, kdežto ty to vystřelíš, jako když sedne na zadek.

      Vymazat
    2. Coz me tesi Michale,aspon vime,ze nam jde o to stejny:-),ale hlavne ze to myslime dobre a tim padem i dobre "vysilame" .....proud

      Vymazat
  12. Zajímal by mě Váš názor na toto. Podle cituji prouda :"Jsou zla jako vyzvy a jsou zla ktery je treba mytit a trestat vsema dostupnejma prostredkama,asi tak.......proud"

    S tím moc nesouhlasím. .Pokud mohu říci svůj názor tak --Zlo-- nebo --Hřích-- je jako --Nespravedlnost-- --Dobro-- jako --Láska-- --Pravda-- a --spravedlnost--, i takto se to dá říct. A to přeci nemůže a nemá žádný přívlastek ani poloviční, malá, velká. Je to prostě zlo a dobro. Jako láska a nenávist. Ty přívlastky si právě vytváříme, aby jsme si ospravedlnily tyto činy. A co se týče trestání zla, tak v tom případě se tedy musí někdo karmicky "obětovat" a vytvořit si negativní otisk.

    Uvedu příklad :

    Chtěl bych upozornit na možný paradox "dobra" a "zla". Uvedu takovej tvdší příklad: budu policajt a musím zastavit vraha s pistolí, ale budu ho muset zabít abych ochránil oběť. Prostě mám jednu vteřinu se rozhodnout? Z mého pohledu dobro, zachráním člověka, ale zároveň tím pádem páchám zlo na vrahovi. Já vidím jen svůj úhel pohledu, neznám jeho pohnutky, poslání atp., ale hlavní je efekt v budoucnosti, změnila se karma oběti a dalších na něj navázaných osob.
    Proč? Ale, oběť může být třeba masový vrah čečenec Ivan (jedná se o akt pomsty), nebo matka (otec) ještě nenarozeného člověka co se z něj stane v budoucnu diktátor, politická bestie, která způsobí daleko více "zla".
    Takže akt hrdinství, ale způsobil budoucí a větší utrpení ...
    Tímto samozřejmě nechci obhajovat vrahy, ale ani jejich oběti. Jen pohled na věc.

    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U Prouda jen nesouhlasím (on to tak myslím nemyslel) s formulací "všemi dostupnými prostředkami" - viz zdejší články o magii.

      K:
      V první části rozdělujete zlo od dobra na základě duality, kdežto v druhém upozorňujete na na jejich subjektivitu.

      Možná to pro Vás vypadá jako neřešitelný problém domyslet všechny budoucí možné následky dobra i zla, ale za prvé bychom si v životě nemohli česky řečeno ani o samotě uprdnout a jednak máme k dispozici mocného a neomylného rádce - Svědomí.
      O tom, co a odkud Svědomí je nechám na každém zvlášť. Každopádně tato naše součást, naše vlastní JÁ nám, pokud mu budeme naslouchat a budeme mu ochotní porozumět, pak nám vždy 100% správně řekne, zda naše zamýšlené řešení je správné či nikoliv, i když o jeho správnosti se můžeme přesvědčit často až v daleké budoucnosti, přičemž v okamžiku samotného činu a po jeho vykonání nám to může připadat jako přesný opak.

      Navíc tu u Vás K. vidím trošku rozpor v obou předchozích komentářích, kdy v prvním uvádíte, že každé zlo (negativní podmínky/okolnosti) nás vždy učí (tudíž měla byste být i bestiálním vrahem?) a posilují, kdežto v druhém to už případ od případu rozdělujete - "karmicky se obětovat".

      Osobně to vidím tak, že jako lidská bytost nemáme možnost do posledního detajlu a důsledku promyslet svá rozhodnutí a konání, což ani není možné, protože vše je spojeno se vším a vše ovlivňuje vše. Stejně jako hození malého kamínku do rybníka v konečném důsledku ovlivní všechny molekuly v něm obsažené a následně i celé univerzum včetně paralelních možností, tak je tomu i u každé naší myšlenky a každého našeho konání. Abychom měli možnost se správně zachovat (a nejenom k tomuto), máme tu onoho rádce Svědomí.
      Neberte to jako nějakou oponentůru, ale jako moje osobní ničím hmatatelným nepodložené myšlenkové pochody při ranní kávičce :-)

      Vymazat
    2. pro K.
      myslím, že všichni konáme na základě svého pohledu, a podle toho jsme také "souzeni". Kdyby to tak nebylo, kdybychom dokázali brát v úvahu i to, co v zorném úhlu našeho pohledu není, nebyli bychom tím, čím jsme, ale asi bychom bydleli někde na obláčku, jestli mi rozumíš. Myslím, že není naším úkolem řešit karmu druhých, máme co dělat s tou svou. Pokud se někdo chystá spáchat "zlo", pak to byla jeho volba k této situaci dospět, prožít si ji, a zároveň je to pro něj obrovská šance na sobě zapracovat. Tak to cítím já.
      No a na místě toho policajta - nemusíš přece hned zabít, stačí zneškodnit. :-)

      Vymazat
    3. Vlabi:-))))),jo no,mame spoustu prace se svou karmou,ale jestli chci poznat zlo,mel bych si vybrat takovy,ktery se tejka jenom me,nemyslim si,ze mam pravo ublizovat druhejm,nebo cemukoliv zbytecne,ani predatori nezabijou vic,nez snedi.A tohle podle me nemuze nikdy karma ospravedlnit,ani nesmi.K tomu policajtovi,kdyz pronasleduju ozbrojenyho vraha,zpravidla nemam cas si vybirat jak ho "jenom" zneskodnit a co si budeme namlouvat,zneskodnit ho uplne je to nejlepsi co muzu udelat pro budoucnost eventualnich pristich obeti,zvlast v nasem soudnim systemu,kterej napari zfetovanymu vrahovi vlastni matky a babicky jen smesnejch par let,protoze nebyl "svepravnej",on si snad to svinstvo nevybral sam a byl uz tehdy nesvepravnej???Ten rozsudek jakoby vsem ostatnim rikal: "zabij,nemas se ceho bat!".Dobru dobro,ale zlu zlo Vlabi,takovej clovek ma viset,jeho draze zaplacenej smysl byl jen v tom,ze nam mel ukazat co ukazal,uz by mel "odejit",neni treba cekat az to bude ukazovat na dalsich!.....proud

      Vymazat
  13. Mluvil jsem o rozdelovani zla zamerne,protoze ne kazdej vnima zlo stejne,co muze pro jedny bejt zlem,je pro jiny narodni zvyk.Proto jsem napsal,ze nemuzu hazet vsechno zlo do jednoho pytle.Rozebirat podrobnosti by bylo na hodne dlouho a proto mame srdce(intuici) a rozum,abysme dokazali zlo rozdelovat a postavit se k nemu jak je treba.K tvymu prikladu,jestlize stiham vraha a on me ohrozi,nemam vubec nic co resit,on to vyresil sam,ma dve moznosti,bud se vzda a prijde proces,nebo vykonam svou povinnost,rozdil bude v tom jak ji vykonam,jestli s pomstychtivou nenavisti,nebo jako neprijemnou nutnost bez zasti a nizkejch frekvenci,to druhy chce jistou miru vedeni a cviku.Mimochodem,"vrah" bestialniho vraha mi rozhodne neda moznost po sobe strilet,protoze mi ublizit nechce,situace se resi sama.Jisteze existuje vzdycky nekonecne variant,nektera vyjde,to uz je na nas,na hracich.Ale jiny zlo,je zemetreseni zlem? Je,protoze je nebezpecny,zabiji,ale je prirozeny a ja se muzu branit jen pasivne,bude se opakovat a situace bude stejna,nezmenim ji,bud se prizpusobim,nebo prestehuju.Z myho hlediska zlo,pro prirodu mozna ozdravnej proces.Prave proto,abysme zlo dokazali rozeznat a jeho nasledky vyhodnotit,vznikly zakony a soudy.Moralni kodexy.Bohuzel situace se zvrhla,takze co ma zlu branit,je naopak pouzivano k jeho vykonavani.Ale to vsechno je mozny jenom za souhlasu,nebo nevsimavosti nas vsech.A i to bude nejspis duvod,proc se tady i na jinejch webech schazime a tim padem se i na netu poruznu potkavame:-).Takze ne jeden pytel na zlo,nektery dokazeme nepodporovat a nicit primo,na jiny potrebujeme soudy,dalsimu je treba se prizpusobit,a ltery je ktery a jak s nim nakladat,to je treba se ucit a pouzivat nam dany vlastnosti a moznosti,ktery jsme se naucili pouzivat bohuzel jen na papani,curani a chci a musim,pritom mame az neskutecny moznosti.Snazil jsem se to nejakym zpusobem dovysvetlit,stejne jsem do toho spadnul na dlouho a porad je to jeste zalostne malo,snad na zaver jenom to,ze kdyby kazdej z nas byl na prumerny moralni vysi a ridil se jednou nebo nekolika zakladnima zasadama,nebylo by zlo nikdy tam kde je,proste by se tam nikdy nemohlo dostat.Predstav si jen jednu jedinou : "necin druhym co nechces aby oni cinili tobe",volne napsano pri zachovani vyznamu,je to absolutni bomba,kdyz si to promyslim a budu to praktikovat,kdyz kazdej,zmeni se celej svet vlastne okamzite.Pak uz jen "dopilovat" a rozsirit i na vztah k prirode :-))).......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobre povedane Prud,este ta doplnim co som vlastne uz pisal ale este zopakujem...branit ostatnych pred nepravostou ci zlom ktore pochadzaju od inych ludi...alebo aspon tomu zlu a nespravodlivosti hadzat klacky pod nohy. Mailo

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.