neděle 10. března 2013

Bruce Lipton – naše genetika




Náš stálý přispěvovatel Jiří Svoboda zaslal přepis videa s panem Brucem Liptonem. Rád jej zde otiskuji pro získávání dalších nových informací, jak s nimi naložíte, je již Vaše svobodná vůle.
 
09.02.2013
Bruce Lipton:
Ako jedlo ktoré jeme, ovplyvňuje našu genetiku

Vedecký pohľad na to, ako jedlo ktoré jeme, mení našu DNA a na akom princípe. Jde vidět, že jídlo má daleko větší vliv na naše těla, než jsme si mysleli.
So zmenením vnímania toho čo pozorujeme, sa mení naša DNA. To vyvracia současnou rozšířenou teorii, že sme závislí na našich “zdedených” génoch
a že DNA ako takú nieje možné zmeniť .

Jde o porozumění tomu, co nazýváme microRNA (miRNA). Vznikl nový vědecký směr, který se nazývá  EPIGENETIKA (NADGENETIKA).
Zkoumáním DNA kmenových buněk bylo mj. zjištěno, že prostředí je „přeložené“ buňkou a informace z okolí jsou použité na výběr a aktivaci genů. Při hledání odpovědi na otázku, co ve skutečnosti mění „načítání“ genu, a kam vstupuje miRNA bylo zjištěno, že právě miRNA je tím epigenetickým mechanismem, protože právě miRNA se spojuje s chromozomy a mění „načítání“ genu. Takže program jednoho genu může být upravený tak, aby vytvořil tisíce různých proteinů z toho stejného modrotisku (plánu) na základě této epigenetické modifikace.

Dlouho jsme si mysleli, když jíme jídlo, tak ho náš trávící systém rozloží a také že vaření rozloží živ věci anebo mrazení a to všechno neutralizuje všechny aspekty jídla tak, že můžeme použít jídlo jen jako stavební bloky. Ale bylo objeveno něco nového a to je o miRNA.

Zjistili jsme, že molekuly v jídle, které jíme jsou „načítané“ naším trávícím systémem.  A přenesené do našich vlastních buněk a potom regulují naši vlastní genetiku.

Takže to znamená, že se stáváte tím, co jíte. A nyní toto zjištění má vědecký základ.  Jídlem, které jíme si měníme naše vlastní genetické načítání. Existuje vědecká studie „Ingested plant microRNAs regulace gene expression in animals“.   Autoři jsou Henré Vauchrete a Yves Chupeau z institutu Jean-Pierre Bourgina ve Versailles.  Jejich vědecká práce byla poprvé zveřejněna 25.10.2011. Oba vědci studovali vlivy miRNA v asijském způsobu stravování. Zjistili, že miRNA se nerozloží v trávícím systému, ale prostupují žaludeční stěnou do krevního řečiště.Tato informace je pro nás důležitá zvláště proto, že nyní probíhá rozmach používání geneticky modifikovaných potravin. Jejich konzumací naše tělo načítá epigenetické miRNA, o kterých nemá žádné vědomosti, které nikdy předtím nebyly v našem stravování anebo na naší planetě.

Jaké jsou následky změnění naší genetiky neznámými miRNA?  No, to brzy zjistíme. A zde je jeden velmi důležitý bod této vědecké studie.
Je lhostejné, jak jídlo tepelně upravujete, protože miRNA jsou velmi malé molekuly a velmi stabilní. Ttyto  molekuly se nerozkládají,
takže vždy do těla dostáváte aktivní, geneticky regulované molekuly z jídla, které jíte.  Dobrý nápad je zamyslet se teď nad jídlem, které jíte.

Celý koncept ve skutečnosti říká: „Pro lepší svět, lepší lidstvo a lepší zdraví pro nás samotné důležité, že se musíme vrátit k přirozené stravě, začít konzumovat syrovou stravu kdykoli je to možné.  Přestat jíst průmyslově zpracovávané, chemicky a tepelně „upravované“ potraviny, protože
chemické informace z petrochemikálií mění genetické „načítání“ našeho těla a to na druhou stranu také mění miRNA jídla, které jíte.
To má významný vliv na Vaši biologii, genetiku a Vaše zdraví. A nyní jsme zjistili, že to není pouze myšlenka, ale prokázaný vědecký fakt.
Víme, že informace molekuly z jídla jsou načítány naším trávícím systémem, vstupují do našeho krevního řečiště a potom následně ovlivňují naši genetiku
s tímto uvědoměním.

Myslete předtím, než budete jíst. Jezte opatrně, starejte se o svoje zdraví, vraťte se k přirozené stravě, k přirozeným jídlům. Právě toto syrové, přirozené jídlo vytvořilo lidstvo a zdraví, které nás všechny inspiruje.

Děkuji.

Bruce Lipton   

12 komentářů:

  1. Jinak aby jste byly jeste vic v obraze, Tak v te hromade politickych skrejvacek Nečas podepsal schvaleni mychat GMO do potravin pro ČR a od kamarada jsem se dozvedel (nevim zda je to pravda ale vubec bych se nedivil) tak pry je podepsano nebo dohodnuto ze to milostpani nebudou na potravinach uvadet!!!!!!! Takze papejte lidicky, namychaly jsme Vam bezva koktejl.

    Poschlednuti par dokumentu, napr ten jak v usa pomahaj lidem s tim jak je oddluzej a postavej jim barak, se zminilo ze kazdy druhy american ma RAKOVINU. Takze jak budem bastit GMO tak uz vime co nas ceka. On pan Icke nestrasi.

    Slysely jste o strouhance ktera muze obsahovat stopy morskych ryb a korysu??? To je prave z peciva z GMO. Tu uz u nas take koupite. Byla myslim v poradu TAK DOST!
    S poozdravem a pranim, dejte pozor na to co bastite, Vam preje Leos

    OdpovědětVymazat
  2. Tak a je to jasné,normálně se začnu pást na zahradě a hotovo,stejně tráva už roste!!Ter

    OdpovědětVymazat
  3. Prirodzenou stravou pre náš ludský organizmus je prana. V príspevku spomínane tvrdenie o mutovaní ludskéj genetiky založené na mylnom predpoklade potreby človeka čokolvek jesť považujeme aj s mojími priatelmi tiež bretarianmi (ja zatial len tretím rokom) za nepravdepodobne. V historijí poznania by to nebolo po prvý krát čo oficialna veda prezentuje svoje tvrdenia ako pravdive. notabene

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám dotaz - keď platí, že "Prirodzenou stravou pre náš ludský organizmus je prana", prečo ľudia zomierajú od hladu ?
      Je to podmienené tým, aby človek na tento spôsob "stravovania" prešiel vedome, alebo v čom to je ?
      Ďakujem.
      IvH

      Vymazat
    2. Nevím to, ale myslím si, že tito lidé o této možností "stravování" neví a nebo tomu nevěří, proto na následky nedostatku energie umírají. Asi to bude mít něco společného s naladěním se na pránu - na její frekvenci.

      Ale jestli jsem některé věci správně pochopil, tyto duše si přišli přesně tohle prožít a pochopit co je to umírání hladem. Je to jejich plán, jejich osud.

      Hezký večer.

      Vymazat
    3. Áno, znie to logicky.
      Ale keď existuje nejaký plán duše, vyplýva z toho, že s tým tým už nič nespravím, aj keď sa mi status quo vôbec nepáči ?
      IvH

      Vymazat
  4. "S tim planem duse",ze si cosi vyberou a prijdou sem.........no nevim,moc mi to nesedi a nepasuje se priznam,nemam proto oduvodneni,je to jen pocit,ze to nedava smysl.Kazdej z nas je individualita,mame moznost ovlivnovat spousty veci,dokonce nam jsou uz prvnim ockovanim po narozeni upirany jeste mnohem vetsi moznosti.To vsechno prece neni pro nic a za nic.Me prijde to povidani o planu dusi asi tak jako cirkevni reci o bohu,nebi,pekle,o tom ze "nic nenadelam" ,"osud"....to je prece vsechno o marnosti,to mi k lidem nesedi.Za tim musi vezet neco vic a ne neco tak lidsky prizemniho jako je plneni ukolu,zaukolovani,kontrola,opakovani pri nesplneni....copak to je o svobode?O rozvoji?Myslim si,ze nikdo nema zadny plany dopredu dany.Octnes se tady a ukaz co v tobe je.To ze si v tom ukazovani navzajem branime a hazeme si klacky pod nohy uz je zase vec dalsi.Ale to prvotni je o dile ktery muze clovek dokazat,si myslim,jako ateista pouziju cirkevni o "budovani kralovstvi",ja nerikam bozi,ale vyssi,lidsky,dobry,a k tomu mi nemuze prece cokoliv predem svazovat ruce,ani me zametat cesticky a vybirat mi je.To musi bejt ve me,musim to poznat a rozhodnout se pro to,ze me to musi vyjit,z myho poznani a touhy po nem,pro ty ostatni a s nima pro sebe.Sem tam v tom mivam takovej trosku gulas:-).Ale k cemu by mi pak byly schopnosti,Sila,rozum,intuice,kdyz ne k poznani a rozhodovani,konani.Zkratka mi v tom neco nesedi,porad mi prijde ze nevidim celek,neco mi zustava skryto a je to dulezity,chybej mi soucastky k dostaveni ty masinky,schovavaj mi je,cejtim neuplno a mam potrebu to doladit. .......proud

    OdpovědětVymazat
  5. micro RNA je miRNA, mRNA je velice důležitá messenger RNA, funkčně velice významný rozdíl!

    OdpovědětVymazat
  6. Czym tak naprawdę jest cholesterol?

    Cholesterol istnieje tak naprawdę niedaremnym elementem cel naszego organizmu.
    Jest niezastąpionym budulcem celi oraz hormonów. Cholesterol częściowo wynika w naszym stworze
    — w wątrobie, zaœ częściowo czerpie z pokarmu,
    który na co dzień zużywamy. Z twarzy onym istnieje więc
    niczym nikczemnym.

    To co jest szkodliwe, to jego nadmiar. A wnikliwiej rechocesz ujmując zbytek "złoœliwego cholesterolu"
    typu LDL. Przyjmuje się, iż jego stężenie we posok oną winnoœ wykraczać 100 mg/dl.

    Z pozostałej stron masz "filantropijny cholesterol" typu HDL, którego stężenie onemu winny przekraczać 50 mg/dl obok niewiast zaœ 40 mg/dl obok mężczyzn.
    Całkowite stężenie cholesterolu w polskiej krwi winieneœ mieścić
    się w przedziale 114-200 mg/dl.

    Jednak jeœli te normy zostają przeroœnięte oraz ten kibic obstaje się poprzez dłuższy okres, owe zdołasz spodziewać
    się oficjalnych ambarasów.

    Dlatego niego pozwalajże do takiego poziomu — podtrzymujże cholesterol na właściwym stanie.


    Also visit my web blog - dieta cholesterol

    OdpovědětVymazat
  7. I know this website gives quality dependent articles and extra information, is there any other web page which presents these
    kinds of stuff in quality?

    Also visit my website; jak obniżyc wysoki cholesterol

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.