pondělí 30. srpna 2021

Nejůčinější je přirozená imunita

Nejůčinější je přirozená imunita


 

Nová analýza vychází z databáze společnosti Maccabi Healthcare Services, která zahrnuje přibližně 2,5 milionu Izraelců. (Foto: Flickr)

Studii vedli Tal Patalon a Sivan Gazit ze společnosti KSM, která je součástí systému pro výzkum a inovace.

Ve dvou analýzách studie zjistila, že u osob, které byly očkovány v lednu a únoru, byla v červnu, červenci a první polovině srpna šestkrát vyšší pravděpodobnost nákazy než u neočkovaných osob, které již byly koronavirem infikovány.

V této analýze, která srovnávala více než 32 tisíc osob ve zdravotnickém systému, bylo riziko vzniku symptomů Covid-19 u očkovaných osob 27krát vyšší a riziko hospitalizace osmkrát vyšší.

„Tato analýza ukázala, že přirozená imunita poskytuje delší a silnější ochranu proti infekci, symptomatickému onemocnění a hospitalizaci v důsledku varianty delta,“ uvedli vědci.

Zdroj: medrxiv.org

 

 

9 komentářů:

  1. Ano, imunita je to nejlepší, co máme.
    Osobně si ji udržuji pomocí Kombisol AD3E, jednu lžičku týdně, vitamín C 5 gramů denně, 2x týdně dávečku Tepperweinovy směsy, tabletku zinku a selenu 2xtýdně, občas Cordyceps na posilnění no a v posledních dnech se čistím Zeolitem. Přibližně jednou za rok mám parazita, tak beru Caniverm, funguje dobře :)
    Dobré na tom všem je, že se to dá změřit na přístrojích a eventuelně korigovat dávkování. Když to není v potravě, tak to dodám takto :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je nějaký jednoduchý / dostupný test imunity, díky Honza

      Vymazat
  2. Mam zakaz mit obavy.Myslenka tvori a bori.Dnes jsem rajtoval po Praza v MHD a hitlermaketu bez nahubku.Oni na cloveka cumi mluvi s nim ale nevidi ze nema nahubek..Zdrojove vibrace delaji divy.Nedelam zadnou prevenci citim intuici, dokonce po mnoha letech vegetarianstvi si dopreji kvalitni uherak,etc..Intuice pracuje,tot vse..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) muze to bejt sebelepsi,jak to smrdi uzenim a rychlosoli,zdrham od toho ;-) :-)))).......proud

      PS.:Tohle by mi intuice nikdy neodkejvala;-)

      Vymazat
    2. Tvoje tělo vypráví jinak...

      Vymazat
    3. Kdyz se zamyslim o mluve tela,nemuzu jinak,nez vzit aspekty "zacatku lidstva" a premejlet o tom,jak se stravovalo.Zaroven vzit do uvahy lidsky travici ustroji,ktery je travenim plodozravcu.Nikoliv vsezravcu.Tim urcite nevylucuju maso,protoze jak znamo,plodozravci nezkoumaji,jestli je napriklad ovoce cervivy. Z toho uhlu pohledu mi to jen prijde,ze maso uz davno nejime,ale zereme.Vzdycky si vzpomenu na praprarodice,co meli maso jen v nedeli ke svatecnimu obedu a to ne ze by byli chudaci,spis si myslim ze "vedeli" vic,ale zase ne vsechno,drobek masa obden by byl rozhodne lepsi nez treba 100 gramu hnijicich v tele naraz. Tehdy skodliva rychlosul nebyla znama a i sul jako takova byla pomerne vzacna a svym zpusobem draha,slouzivavala jeden cas jako platidlo.S tim se logicky dobiram vysledku,aspon cirka,jaky stravovani by telo skutecne vitalo a zajimavy je ze intuice se nebouri. :-),snazim se jen premejslet a sledovat pritom onu intuici..............proud

      PS.:Bejvali jsme sberaci a lovci,rozhodne mnohem vic ti sberaci,az casem jsme se ucili maso uchovavat,nezda se mi to jako zrovna stastny reseni,ono uchovavani.To prislo jako urcity "zpohodlnovani" a nasledovalo zemedelstvi a chov zvirat,v ty dobe jsme se zacli odchylovat od prirody a svyho prirozena.Inteligence a rozum nemusi holt nutne znamenat jen vyhody.

      Vymazat
    4. Vazne zjistuju,ze u premejsleni o strave nejde vynechat spousta zdanlive nesouvisejicich veci,treba: jaka strava(ve vztahu najez se ale neznic),jako pohyb a zivotospravu vubec,nase zuby(rozhodne ne dravci),vliv "civilizace" a podobne.Je az udivujici jak moc jsme se jako lidstvo odchylili od obycejnyho prumeru.Na vine muze bejt plno veci,treba kseftareni(nastup GP a elit),lenost,pohodlnost,a k tomu patri samozrejme vzajemny ovlivnovani se za ucelem onoho kseftareni a podobne,to nam nakonec vydrzelo do dnes,za prachy i vlastni mamu,jak se rika..........proud

      Vymazat
  3. Ahojte,

    Analyza lekarov z Detvy po aplikacii mRna. Neviem overit zdroj, ale zaujimave.

    https://ulozto.sk/file/51gyR282S6sp/analyza-ockovacich-latok-pfizer-pouzivanych-na-uzemi-sr-pdf#!ZJAzLGR2AGt0AQtlATHlAQAxBGR2L3OmAyAQqwI5n1SdJwV4MN==

    Peto

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peto
      děkuji a zdravím, perfektně udělané ještě jednou díky
      PS. poslali jsme řediteli ZŠ...

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.