sobota 12. září 2020

SOROS City (Praha)

 

Dá sa to, nedá sa to, dá sa to Pražákovi.
Dá sa to, nedá sa to... dá sa to Pražákovi.

Zaujal mně tento článeček, který mně velmi pobavil a trefil se.

Přemysl Votava
12. 9. 2020 ČNL

Ta písnička Ivana Mládka nás před lety zcela ovládla.…“ strašidlo z bažin žere hlavně Pražáky“. I Vzpomněl jsem si na ni při těch posledních hrozných covid číslech. Praha zápasí s koronavirem, plní se nemocnice, umírají lidé... Praha se v posledních dnech stala dokonce nebezpečím pro celou Evropu. V cizině padají tresty i pokuty za cestu do Prahy. Cizinci zůstávají doma. Hotely i památky jsou prázdné. Ptám se, kde ti Pražáci udělali chybu, Praha je hýčkána, na rozdíl od „venkova“ jsou zde soustředěna špičková zdravotní zařízení, Praha se chlubí svými univerzitními a vědeckými kapacitami, tak jako všeobecnou zdravotní a lékařskou dostupností. Dalo by se říci, není nad ty Pražáky. Je tomu opravdu tak?

Nechci být v této vážné době příliš jízlivý. Něco jiného jsou totiž politické tanečky, zahraniční výlety s červeným kobercem, či bourání historie. Pražská pravicová koalice hledá téma, chce upoutat veřejnost. Nedaří se, výsledky se neobjevují, jejich konání je spíše upocené, trapné až nedůstojné. Co ukázala pravicová koalice v boji s coronavirem? Pocítili jsme to v praxi?

Opozice přitom denně bombarduje vládu za její nedostatečný přístup k řešení problému s Covidem-19. Asi neoprávněně. Prahu přece na rozdíl od většiny krajů, řídí pravicová radnice. Pravice zde vyhrála komunální volby. Primátorem v Praze je MUDr. Zdeněk Hřib, zástupce pirátů, odborností lékař, vystudoval v Praze medicínu. Vysoce vzdělaný odborník i rázný Moravák. Také pražské radnice v jednotlivých MČ ovládají různá pravicová seskupení. Stačí hvízdnout a Letná, či centrum Prahy se naplní jejich příznivci, přesto je to málo. Covid-19 v Praze vítězí. Kde se stala chyba? Jiná města epidemii zvládla lépe.

Pan primátor chce být vidět. Místo boje s virem hledá zahraniční aktivity. Radnice tak často nahrazuje ministra zahraničích věcí. Čína a Ruská federace se staly vhodným terčem pražské radnice, přicházejí provokace, urážky... Naším nepřítelem je ale Covid–19 a ne Čína či Rusko!. Jsme svědky přebarvování historie, mizí pomníky osvobození Československa Rudou armádou. Maršál Koněv byl skácen dokonce v době zvýšeného ohrožení země koronavirem. Občané měli jiné starosti, radnice tedy nelenila… Na Staroměstském náměstí rychlostí blesku byl instalován Mariánský sloup. Proti Covidu-19 to stále nezabírá.

Čísla stoupají, vir válcuje Prahu. Praha přitom stále tančí, bary i kluby jsou plné… Mávání praporky Tibetu, Taiwanu, či vztyčení Mariánského sloupu Prahu nezachrání! Pozveme si k tomu šamana, či kouzelníka. Zkoušeli to někde pod rovníkem! Primátor Hřib by tam mohl vyrazit.

Zdroj: http://www.novarepublika.cz/2020/09/strasidlo-zere-prazaky.html#more

SOROS City (Praha) potřebuje Šamana

 

 


 

 

12 komentářů:

  1. Hlavně musí v první řadě Šaman navštívit parlament a senát ČR. TO JE AKUTNÍ!

    OdpovědětVymazat
  2. to Terfry
    Takhle je bude mlátit Uran, až se budou divit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať jdou všichni do prdele.

      Vymazat
    2. to Terfry
      Tak tam mají taky televizi:
      https://www.youtube.com/watch?v=gBsy32aS4W4

      Vymazat
    3. Když mají jít všichni do prdele,tak si také stoupnu do fronty,ale mám k tomu ještě diskuzní komentářík,který zřejmě nebude zveřejněn.

      Vymazat
    4. Ahojte, ať jdou všichni do prdele Senát+Parlament ČR.

      Vymazat
    5. to babajasvaga
      Tam taky mají televizi, to chce toho Šamana a třikrát opakovat terapii.

      Vymazat
  3. a ještě tu "nadílku" pražáci rozváží po celé republice, frajeři...

    Radek

    OdpovědětVymazat
  4. Dá se to,nedá se to BURANOVI v Praze,který mafiánsky obsadil všechny funkce. Již vroce 1975 žádal vinohradský rodák o obecní byt,neb se oženil a bylo mu sděleno,že NEMÁ nárok,pokud ale bude žít tři roky mimo Prahu,vrátí se požádá,dostane ho.Ve vinohradském baráku je již jediný puvodní obyvatel.Samí burani,možná vaši kamarádi,co se zasekli v neziskovkach soudruha CHOROŠE. A jakpak se žije u vás,vyprávějte,přehánějte,jak vycházíte se sousedy,pohodička,tabáček?

    OdpovědětVymazat
  5. Pražáci budou rychleji promořeni a za měsíc, 2,budou nejzdravější z celé republiky.

    OdpovědětVymazat
  6. Nový test na koronu viz obr.
    http://prntscr.com/uh5njt

    Hudba prosím.
    https://www.youtube.com/watch?v=z2TzWdtucUM

    OdpovědětVymazat
  7. Jak Mosambick saman,tak slivovice test je cajk,tleskam :-))))..........proud

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.