sobota 18. dubna 2020

Meteory Lyridy v dubnu


Meteorický roj Lyridy nepatří mezi ty nejznámější, ale přesto si zasluhuje oprávněné místo na žebříčku 10 nejatraktivnějších rojů během roku. Díky poloze svého radiantu, který je v čase maxima v ranních hodinách téměř v nadhlavníku, patří mezi ty nejlépe pozorovatelné od nás, ze středních severních zeměpisných šířek, vůbec. Letošní maximum roje připadá na noc ze 22. na 23. dubna. V časných hodinách 23. dubna spatříme až 18 meteorů za hodinu. Některé by mohly být opravdu jasné.


 Lyridy jsou prvním výraznějším rojem v jarních měsících, kterého si lze při pozorování noční oblohy povšimnout. Obvyklá zenitová frekvence roje se pohybuje okolo 12 pomalých meteorů narážejících do zemské atmosféry rychlostí 49 km/s. A navíc příjemnou skutečností je, že občas jsou meteory tohoto roje velmi jasné. Průměrný jas meteorů roje je ale kolem +2 mag, což je jasnost hvězd ve Velkém voze.

5 komentářů:

  1. Mám hozený odběr na ruský kanál,kde je týdenní shrnutí drbání matky Země,kde je lidští cizopasníci moc ožírají..Není to pohled,který by zaručeně komentoval osmahlý Koranteng,nebot je to NÁŘEZ,který přituhuje. Mimo jiné tam stepují záhadné pády meteoritu,které tak často nebyly. Mám takový dojem,že jde o prunik ze 4dimenze do třetí,kde hoří zbytky zasažených lodí reptiliánských bestií,nebot tam je zuřivý boj. https://www.youtube.com/watch?v=3xPsEzCJ4pI&t=0s

    OdpovědětVymazat
  2. Původně jsem se domníval že "dlouhouší" z Lyry žili jen v Atlantidě.
    V tomto článku se píše, že Lyřané zde pobývali v době Lemurie/Mu a Atlantidy/Antlanie a asi byli na obou kontinentech.

    "Podle Plejádských záznamů Lyřané opustili svůj systém jako rebelové a usadili se v Plejádách a Hyádách. Později přišli na Zemi a smíchali se s obyvateli Země. Pozemšťané pak žili na zbytcích jediného starého kontinentu, nyní známého jako Hyperborea. Tyto bytosti pak zde na Zemi vytvořily a vyvinuly civilizaci s pokročilou technologií. Zapojily se však do války mezi sebou a část jich odešla na planetu Erra v Plejádách, jiní šli na jinou planetu s atmosférou v naší Sluneční soustavě, 5. od Slunce, kterou nazývali Malona."


    https://www.suenee.cz/lyranske-mimozemske-rasy-2-dil-historie-lyranu/
    https://www.suenee.cz/lyranske-mimozemske-rasy-1-dil-lyranske-hvezdne-lode/

    OdpovědětVymazat
  3. On ten milý Buddha neměl zrovna ušní lalučky siochazarsky srostlé,naopak je měl takové,jako Ptaah,nebo Semjase.

    OdpovědětVymazat
  4. https://vk.com/video400813730_456240287

    OdpovědětVymazat
  5. https://www.youtube.com/watch?v=kAPMUEe21_A&feature=youtu.be

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.