pondělí 23. září 2019

Retardi včele s Gretou Thunbergovou



V poslední době jsme svědky vystupňovaného alarmistického šílenství ohledně změny klimatu. Mediální tanečky kolem postižené záškolačky panikařící podle svých slov z toho, že se uvaří, jsou toho přímým důkazem. Svět zcela zešílel. Absence zdravého rozumu a logiky je na denním pořádku. Jsme masírování ze všech stran naprosto nesmyslnými smyšlenkami, pro které se hledají v uvozovkách důkazy.

Není neobvyklé, že vědecká data jsou upravována a měněna (viz třeba hokejkový graf a další). Skutečné změny a skutečné údaje jsou pravidelně záměrně manipulací stavěny do naprosto nesmyslných souvislostí s jediným cílem, a to vyvolat paniku, vyvolat strach a vyvolat hlavně pocit viny. Proč ale někdo chce vyvolat všechny tyto věci? Cíl je jediný: Ovládat ostatní, mít důvod je zdanit, okrást bohatší část světa a její obyvatele o velkou část jejich příjmů a výsledků práce, mít důvod jim sebrat prostředky, mít důvod jim diktovat životní styl, mít důvod ovládat jejich životy do každičkého nejmenšího aspektu.

A to všechno pod praporem páchání dobra. Dobra nejvyššího pro všechny a ten kdo je proti, kdo si dovolí tohle novodobé náboženství kritizovat, ten je veřejný nepřítel. Jako by úplně zmizel zdravý rozum. Popřává se sluchu šílencům a bláznům, hlupákům kteří nikdy nestudovali a jiným existencím, které ani nechtějí studovat a ani nechtějí vědět, jak věci fungují. Oni to nepotřebují. Na vyvolávání paniky, strachu a pseudoekologického šílenství si postavili a nadále budují perfektní byznys. Je jim jedno, jak svět poškozují a poškodí do budoucna. Protože oni si na své přijdou, to za prvé a za druhé, ve své lži se právě oni staví do role jediných spasitelů a zachránců světa.

A je spousta těch, kteří je v tom podporují pro své zájmy ovládat lidi, a nemalá spousta jiných, kteří díky svému omezenému vzdělání jsou schopni uvěřit každé hlouposti, kterou jim kdejaký mazaný chytrák naočkuje do hlavy a náležitě, sice mylně, ale pro ně věrohodně zdůvodní. Těm se pak stane tato věc vírou, pro kterou se budou bít do roztrhání těla, aniž by jakkoliv akceptovali rozumné logické argumenty. Oni je prostě nechtějí slyšet. Kazí to totiž jejich kruhy a karmu, jak často říkají.

Tito samozvaní zachránci naší planety sami sebe prohlásili za jediné, kteří chtějí ochránit planetu a životní prostředí, a proto také říkají, že všichni, kdo nemají jejich náboženské vize alarmismu, chtějí planetu zničit. Opak je ale pravdou, právě tito lidé, kteří nám tak velkohubě káží, dělají všechno proto, aby ji zničili a ještě mnohem víc poškodili. Jim nejde o skutečnou ekologii, jim nejde o skutečnou ochranu přírody a o to, abychom tady mohli žít dál. A je úplně jedno co říkají, naopak je důležité, co dělají a co chtějí dělat. Je podstatné, co nám chtějí zakazovat a co chtějí nám přikazovat a jaké dobro nám chtějí udělat. A hlavně, jaké důsledky ty jejich vize přinesou, pokud budeme tak hloupí a dovolíme jim je realizovat.

Jedním z nástrojů, které používají na svou manipulaci je takzvaná uhlíková stopa. Tvrdí, že lidstvo produkuje oxid uhličitý tím pádem se otepluje planeta a ve výsledku se tu uvaříme. Bohužel tento naprostý nesmysl je neustále stále dokola opakován, omílán a očkován lidem do hlav. Ti pak bez přemýšlení s tímto konstruktem pracují a ani kolikrát netuší, jak jsou manipulováni. Následně z této blbosti produkují další nesmysly z ní odvozené. Ne CO2, ale voda a vodní pára je dominantní skleníkový plyn, a to jak s pozitivní, tak s negativní zpětnou vazbou. Voda je jednak schopna zadržet a absorbovat IR záření, ale i odstínit a odrazit další části světelného spektra, a to jak ze Slunce, tak ze Země. Oblaka, nebo čerstvě napadlý sníh jsou jedny z nejvíce odrazivých látek hned po stříbrném zrcadle. Led je zase naopak poměrně dobrý izolant a brání proti prochládání vodní plochy v zimě. Voda má vysokou tepelnou kapacitu a ještě vyšší výparné, potažmo kondenzační teplo. Proto velmi dobře udržuje stabilní teplotu a roznáší energii. Přebytek energie je pufrován a distribuován po systému.

Tedy zvýšení energie zákonitě zvyšuje množství vody ve vzduchu, tím vzniká větší množství oblak a dochází ke snížení absorpce vnější energie, zároveň dochází ke snížení ztrát energie už získané. Voda v celém systému Země funguje jako obrovský pufr a vyrovnává teplotní rozdíly. Oblaka udržují zem teplou a brání jejímu vychládání, zároveň však brání slunečnímu záření v jejím oteplování. Díky vodě je naše Země obyvatelnou planetou. Voda dokáže, což bylo v minulosti Země mnohokrát zopakováno v reálu, efektivně roznést energii získanou z našeho Slunce. Je-li této energie více, rozšíří se podmínky vhodné pro život až k polárním oblastem, jak můžeme z geologických dat zjistit. Samozřejmě je větší množství energie spojeno s větší turbulentností atmosféry, je více větru, deště a dalších meteorologických jevů. Atmosféra je dynamičtější samozřejmě více neklidnější. Naopak pokud bylo opačně energie málo, stávaly se velké části naší planety prakticky nehostinné a neobyvatelné. Oteplení planety bylo vždy v minulosti provázeno růstem množství CO2 v atmosféře. Čím více tepla, vody a CO2, tím větší exploze života. A to již v dobách, kdy se tu nepotuloval ani vzdálený předek člověka, takže tvrdit, že lidská produkce CO2 je zásadní pro změny klimatu je sprostá lež.

Naopak pokud docházelo k odstraňování vody z krajiny, zákonitě docházelo k hynutí přírody a vymíraly celé civilizace, jak nám ukazují například vykopávky ze střední a jižní Ameriky, ale i z Asie. Katastrofa nepřišla skrze CO2, ale skrze odstranění vody ze životního prostředí. Rostliny potřebují ke svému efektivnímu růstu alespoň 150 ppm CO2 v atmosféře. Pod tuto hranici hynou. Naopak se zvyšujícím se podílem CO2 spolu s teplem a vodou produkují množství biomasy, která je následně jeden ze základních zdrojů energie potravního řetězce, na jehož konci stojí člověk. Odstraňme jeden z těchto prvků a čeká nás smrt hladem. Možná právě to je konečný cíl alarmistů, udělat technologie drahé a nedostupné a následně vypěstovat pokolení otroků vděčných za to málo potravy, která se bude složitě získávat. Alarmisté už zjistili, že voda je skutečně primárním hybatelem dění na naší planetě. Ale vodu, kdy 2/3 plochy Země tvoří oceány tak nějak efektivně nejde zdanit. Nicméně snahy o zdanění podzemních zdrojů tu již jsou. Nově přišli s tvrzením, že díky vodě se umocňuje vliv CO2, aby tím vlastně oklikou obhájili svůj boj proti němu. Ale jim nejde o boj s CO2, mějme na paměti, že všechno okolo je jen kouřová clona, skutečné cíle a důvody jsou jinde. Další jejich lež je tvrzení, že kdo nebojuje proti CO2, tomu neleží na srdci ochrana přírody. Snad proto je absolutně nechává v klidu, že cca 90 % veškerých plastů se do oceánů dostane jen z deseti řek Asie a Afriky. Logicky se tak snaží zničit průmysl Evropy, jejíž podíl na znečištění je minimální. Jim vůbec nejde o snížení této zátěže, protože pak by se museli obrátit na Asii a Afriku.

S CO2 je to podobné. Takže zjevně mají jiné cíle. Proklamované cíle alarmistů jsou jeden velký podvod, jeden velký trik na lidi pod pláštíkem páchání dobra s lživým důrazem na záchranu planety. O nic takového jim ve skutečnosti nejde. Jejich cíl je zbavit nás našich svobod a práv, i těch co nám zbývají, udělat z nás poslušné ovce. Celý alarmistický podvod s globálním oteplováním má tento cíl, povšimněte si prosím, že všechny kroky pod pláštíkem ochrany klimatu mají ve výsledku pouze udělat život drahý a nákladný, omezit maximum práv a svobod. Se skutečnou ochranou přírody to nemá nic společného. Protože jejich nápady zpravidla v konečném důsledku přinesou větší ekologickou zátěž, drahé energie, obtížnou dopravu a málo dostupné potraviny. Odmítám bojovat proti nesmyslu zvanému globální oteplování, odmítám řešit nějakou nesmyslnou uhlíkovou stopu. Zato se vždy budu snažit o minimální plýtvání zdroji, o recyklaci a smysluplné využití toho, co už máme. A hlavně budu chránit rozumně přírodu proti hloupým nápadům zdivočelých rádoby ochránců přírody.


Poznámka: Matce Grety zřejmě ve škole zapomněli říct, že kysličník uhličitý rostlinám prospívá a že ve vyšších koncentracích CO2 rostou rostliny rychleji a dorůstají větších rozměrů.
Kauza "Oteplování" je politický humbuk, na všech planetách naší sluneční soustavy se v průběhu posledních 20. let zvýšila teplota. 
Přelet jednoho dopravního letadla z Evropy do USA spotřebuje tolik kyslíku, kolik spotřebuje jeden člověk za celý život.
Svět ji podporuje ve stylu tohoto humoru: Dcerko, tvůj tatínek byl za války elektrikář, měl na helmě dva blesky....


8 komentářů:

  1. https://rutube.ru/video/2b2a9280f8e19d4555eedfc6bf01705b/?pl_type=user&pl_id=1182021 https://rutube.ru/video/203cd773c6b5ff151fbf238e8bb63d5f/?pl_type=user&pl_id=1182021

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravim :-),peknej clanek,ale zaujalo me to o tom ze voda nejde zdanit,platime tu 100 korun za hektolitr,kolik vy?.............Proud

    PS1.:Terinko,myslim si ze jim nejde o nic jinyho,nez o nase zredukovani a pojisteni si svoji nadvlady,nacpani nas za ploty pracovnich lagru,aby meli neporusenou planetu na svy rejdy a neprekazeli jsme jim na plazich uz na veky a nikdy jinak..........nastesti i nanestesti vime jak to s tim "jinak" dopada.Jen se obavam ze problem bude vetsi a presahuje asi az k nasi podstate,a to az k ty nehmotny,svetelny, o ktery vedi oni vsechno,my nic a rozhodne nechteji aby cokoliv prosaklo.
    PS2.:S tim pojidanim mrtvol nevim,mozna jsi slysela o tom "maleru" v pohrebnictvi,ze se mrtvoly v zemi nerozkladaji ani zdaleka jak by mely(fuj to je tema)?
    Ale znova i tady to musim napsat: Nedeje se nic nepredvitalnyho ani nenormalniho z toho uhlu pohledu ze se deje jenom to co dovolime aby se delo! Protoze ona hrstka co chce diktovat,muze zase jenom dokud ji to dovolujeme......atd.,tak se snazi aby blbci povolovali,nebo aspon nezakazovali.

    OdpovědětVymazat
  4. Co se vody tejka,uz jsem tusim psal ze se osvobozuju od "dodavek" po trubkach,i kdyz to jde pomalu,ale pomalu jen z technickyho hlediska,ne z vodniho,ale jde to celkem bez problemu.Jen to bude chtit poradnou nadrz do zeme a cerpadlo do "domaci vodarny" kde je potreba cistit jenom mechanicky,protoze pak se destiluje a az takova,ona ta "prava" cista voda bez primesi se teprve uziva.K cemu je mi ta jejich plna stop po chemickejch srackach co jim rikaji "leky",o dalsich ani nemluve?......a jde to,zatim jen na kolene,a castecne,ale jde,cim dal lip.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý deň, vospolok!
    Do diskusií prispievam málo, pretože k zaujímavým témam obvykle niekto iný napíše názor podobný môjmu, tak tu nebudem zbytočne "pleveliť".
    Klimatická téma ma oslovila. Je zaplnená informačným koktejlom zo širokého vedomostného spektra, od názorov, ktoré by si zaslúžili publikovať v renomovaných vedeckých časopisoch, až po "názory", za ktoré by si autori zaslúžili pár poza uši. Pritom platí zaujímavé empirické pravidlo: Kto sa snaží drasticky potlačiť názory oponentov a za každú cenu si presadzuje tú svoju "jedinú správnu" pravdu, obvykle o nej nebýva príliš skalopevne presvedčený.
    Ale k veci!
    Odmietam veriť, že vedci už dávno nezostavili matematické modely termodynamiky zemského povrchu a atmosféry založené na údajoch získaných objektívnym meraním, nenakŕmili nimi superpočítače, a že nemajú v rukách presné, overiteľné a reprodukovateľné výsledky. Otázka: Kde sú tie výsledky? Namiesto primárnych informácií má bežný záujemca prístup len k ich masmediálnym interpretáciám. Je azda dôvod primárne informačné zdroje utajovať? Ak áno, bolo by férové oznámiť: "Tieto informácie sú verejne neprístupné". Namiesto toho nás majitelia patentu na absolútne pravdy zahlcujú svojimi interpretáciami, alebo, ešte častejšie, dezinterpretáciami.
    Tak fajn!
    Skúsme vychádzať z toho, čo nám servírujú mediálni "čmárodejníci".
    Podľa ich názoru oxid uhličitý stúpa do stratosféry, tam spolu s inými plynmi tvorí skleníkový obal, atď.
    O tom, že je to blbosť, sa môže presvedčiť každý, kto si ešte spomenie, ako sme sa na hodinách chémie na ZŠ učili počítať molekulové hmotnosti zlúčenín. Stačí si spočítať molekulovú hmotnosť CO2 a porovnať s plynmi tvoriacimi vzduch. Alebo sa spýtať starých vinohradníkov, prečo si do pivnice, kde im kvasí mušt, berú horiacu sviečku, aj keď tam majú elektrické osvetlenie.
    Ale poďme ďalej!
    Ignorujme na chvíľu tento zásadný argument a vychádzajme z absurdného modelu planéty obalenej skleníkovým plynovým obalom, ktorý cez deň prijíma tepelnú energiu zo Slnka, akumuluje ju v sebe, a v noci nielen že nič nevyžaruje smerom "von", ale dokonca bráni aj zemskému povrchu vyžiariť nahromadené teplo.
    To ale znamená, že sa správa ako "tepelná dióda", alebo termodynamický Maxwellov démon 1. stupňa.
    No, ale to je fantastické!!!
    To je predsa jednosmerne fungujúce vedenie tepla. Inými slovami povedané, termodynamické perpetuum mobile, o ktorom sme sa učili, že neexistuje!
    Tak! A budú sa prepisovať učebnice fyziky…
    Potom už len stačí tento jav inžiniersky transformovať na použiteľné technické zariadenie - a energetickú krízu máme vyriešenú raz a navždy!
    Dalo by sa pokračovať aj ďalej a téma by vydala na dosť obsiahlu monografiu, ale načo? Tí, čo používajú zdravý sedliacky rozum, pochopili už dávno, zatiaľ čo tí "vzdelanejší" si budú musieť počkať na zrážku s realitou.
    Dúfajme, že nebude príliš bolestivá.
    Zdravím Vás!
    svarnetic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to svarnetic
      Děkuji a zdravím. To je jasné, že obyvatelstvu se vkládají takové informace, které se hodí jen současnému Systému.

      Vymazat
  6. https://rutube.ru/video/b586692f28cbd6d099207c644d518f2c/?ref=search

    OdpovědětVymazat
  7. https://www.mojevideo.sk/video/3075d/na_slovicko_o_gretke_a_prostredi.html

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.