sobota 7. září 2019

Bříza může zachránit naše lesy

Lesník Daniel Pitek popisuje jak bříza zvítězila nad nefunkčním systémem. Dnes tvoří zdravé souvislé porosty prvního patra a vytváří lesní mikroklima pro cílové dřeviny. Nevím, proč náš stát nedovede být variabilní a pořád se drží starých návodů na  obnovu našich lesů. Tímto způsobem jde znovu zachránit naši krajinu a rozhodně s menšími náklady pro státní rozpočet. I houbaři budou rádi, protože v březových lesích hodně rostou křemenáči, kozáci.
Další odkaz na tuto technologii zde:  https://www.seznamzpravy.cz/clanek/40-let-po-imisni-kalamite-se-ceske-stredohori-zelena-briza-muze-zachranit-i-lesy-po-kurovci-78485?dop-ab-variant=18&seq-no=1&source=hp

4 komentáře:

  1. Staří dědkové měli rozumy,jak odstranit vlhkost baráku.Stačilo na inkriminovaném městě zasadit několik břízek. Jsou žíznivé a vychlastají dostatek vody,že vlhkost zmizí.

    OdpovědětVymazat
  2. Dřevní hmota a lesní plantáže.. Otřepaná historie, kartograf Appian měl mapu pohraničí,které bylo naprosto holé,bez stromu.. Tehdy němečtí zlatokopové káceli puvodní pralesy,které sežrali pece skláren. Když se prales vykácel kolem sklárny,sklárna vyhasla a šlo se kus dále. Posléze se od té doby Sudety potácí od pruseru k pruseru,nebot zažraná chamtivost nemá žádnou trpělivost sázet listnáče,smrky rostou rychle,že.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdar,taky uz jsi prisel na to,ze jestli vubec nekdy! byly prachy dobry k jakymus pokroku,dneska jenom skodej a nicej,kurvej charaktery a delaj z lidi nelidi? Mozna je to jejich hlavnim ukolem od jejich prvopocatku,plus umoznit par vybranejm vladu nad svetem................proud

      Vymazat
  3. Napojme prameny
    https://www.youtube.com/watch?v=yhbotOIZrAg

    Snímek je inspirován knihou profesora Úlehly, který už v roce 1947 přesně formuloval nebezpečí, jaká pro krajinu plynou z neuvážených meliorací a odvodňování. Dnešní lesní ani zemědělská krajina není schopna vodu dostatečně zadržovat a dochází tak k velkým výkyvům v odtocích z povodí, k obrovským smyvům, k nebývalým záplavám a na druhé straně k vysychání celých regionů.

    Duši blízka piesenka, tož tak...
    Hradišťan - Voda má
    https://www.youtube.com/watch?v=yhbotOIZrAg
    zdraví Leo


    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.