sobota 30. března 2019

Probíhající změny na Zemi




Od roku 2012 začala změna na planetě Zemi ve všech aspektech života. Dnes v roce 2019 jsou výsledky změn již dost znatelné.

Meteorologická služba Organizace spojených národů vydala prohlášení, že loňské extrémní počasí ovlivnilo 62 milionů lidí na celém světě a donutilo 2 miliony lidí k přemístění.
Výroční zpráva Světové meteorologické organizace o stavu globálního klimatu uvádí, že Země je o 1 stupeň Celsia teplejší, než když začala průmyslová éra. Světoví lídři se snaží omezit oteplování na 2 stupně Celsia.
Emise ze spalování paliv (uhlí, benzín a motorová nafta pro elektřinu a dopravu) přispívají ke globálnímu oteplování, což zase vede k intenzivnějším bouřkám, povodním a suchu.
„Vidíme rostoucí počet katastrof v důsledku změny klimatu,“ řekl generální tajemník WMO Petteri Taalas. Podle něj od roku 1998 trpí asi 4,5 miliardy lidí na celém světě extrémními povětrnostními podmínkami. "Go" cyklon, který právě zasáhl Mozambik, je dobrým příkladem, ale nedokázal se dostat do zpráv, řekl Taalas.
Podle zprávy byly poslední čtyři roky nejteplejší v celé historii pozorování. Také, podle Taalas, rok 2018 byl nejteplejší a já podotýkám, že i následující roky budou extrémní.
Generální tajemník OSN Antonio Guterres vyzval světové vůdce, aby se v září sešli k projednání plánů na snížení emisí. „Říkám vůdcům: nepřicházejte s řečmi, přijďte s plánem,“ řekl Guterres.
Guterres poznamenal, že změna klimatu je problémem bezpečnosti a ochrany zdraví pro celý svět. Kombinace vysokých teplot a znečištění ovzduší je stále nebezpečnější.
Hlavní aspekty zprávy.

Povodně postihly 35 milionů lidí.

Sucho zasáhlo 9 milionů lidí, což zhoršilo problém pěstování dostatečného množství potravin, které by krmily svět.

Teplo oceánu dosáhlo rekordní úrovně a oceány jsou stále kyselější a ztrácejí kyslík.

S několika výjimkami se ledovce tají a led v polárních oceánech se zmenšuje.

Hladina oxidu uhličitého ve vzduchu dosáhla rekordního maxima.



Lidstvo je zatím nepoučitelné, rabuje planetu jen pro prospěch pár procent aby oni měli nadvládu nad ostatními a udrželi stávající jim vyhovující Systém a to formou různých nařízení, zvyšování cen všeho, hlavně potravin, zůstat u spalování uhlovodíků pro získávání energie, zvětšování zisku a ožebračování zbytku (většiny) obyvatel planety. Pro vojenské účely se vyvíjejí i např. chemické a bakteriální zbraně, které se mohou i někdy nekontrolovatelně zvrtnout, ovládání počasí a následující problémy jsou pak řešeny na úkor obyvatel planety. Lidstvo má a bude mít nyní možnost změny a je nyní jen na něm, jak se tohoto úkolu ujme.


5 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Taková serie fotek,zejména ta ze SMETIŠTĚ,zvaného Základní tábor..Současná situace leckoho donutí si stoupnout do fronty https://rutube.ru/video/1b945c14df0b3b5011e753d2c23cfca7/

    OdpovědětVymazat
  3. Jenom takový kruh...Takových je na youtube spousta..https://rutube.ru/video/f6dce8ce9522d678793003d1b28ce648/

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Jenom něco pro mladší ročníky..Aby věděly,koho volit... https://aeronet.cz/news/svodka-mafie-vysetrovaci-spis-karel-odhaluje-napojeni-cssd-a-top09-na-financni-toky-podnikatelske-a-justicni-mafie-behem-vysetrovani-mizi-dukazni-materialy/

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.