čtvrtek 14. února 2019

Sekundární nebezpečí oteplování




Podnebí se v naší české kotlině již několik roků vyznačuje nadprůměrnými teplotami společně s nedostatkem srážkové vody a špatně ošetřovanými spodními vodami pramenů a vodním hospodářstvím u nás vůbec (zničené rybníčky v lesích a krajině vůbec). Málo lidí si neuvědomuje co změnami klimatu může nastat a je tedy potřeba jako člověk rozumný se tomuto fenoménu přizpůsobit. 

Kanadští vědci z University of Guelph a University of Toronto zjistili, že globální oteplování může vést ke zvýšení otravy jídlem a infekcím. To bude způsobeno nárůstem populace much, které přenášejí patogenní mikroby, jak zní v tiskové zprávě MedicalXpress.
Výzkumníci modelovali změny v počtu hmyzu v Kanadě za posledních 12 let. Výsledky byly použity k předpovědi růstu populace much v měnícím se klimatu v blízké budoucnosti. Ukázalo se, že počet hmyzu do roku 2080 poroste do takového rozsahu, že případy gastrointestinálních infekcí způsobených bakteriemi rodu Campylobacter se zvýší o polovinu.
Campylobacter jsou patogenní bakterie, které způsobují kampylobakteriózu - akutní onemocnění gastrointestinálního traktu, které se projevuje intoxikací a může vést k septickým procesům. Mikroorganismy vstupují do těla při konzumaci kontaminovaných potravin (obvykle masa) nebo kontaktu s infikovanými zvířaty.

Je to součást změn v přírodě a je na nás, abychom tyto změny v pohodě přečkali a nemuseli trávit čas pak na „trůně WC“ ne-li horší důsledky jako sepse atd. Prostředky člověk rozumný na to má, MMS, Savo, i pouhé vápno atd.

9 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Podivný výbuch, otřes a záblesk v oblasti Karviné. Děje se něco zvláštního na celé planetě

    https://ac24.cz/-/podivny-vybuch-otres-a-zablesk-v-oblasti-karvine-deje-se-neco-zvlastniho-na-cele-planete

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Ahoj vy dva mudrci a víte, že možná nejste daleko pravdy! Centrální „Slunce“ vysílá větší části neutronů (záření), které prochází všemi paralelními vesmíry a zvětšuje se vlastně prostorový náboj těchto vesmírů a dochází pak při překročení k bílým dírám (zkratům), jež propojují tyto vesmíry.

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.