čtvrtek 3. září 2015

Brambory




Britští vědci označili produkt nejbohatší na vitamíny.

A  je to úžasné!

Staly se jím brambory, které mnozí současné  odborníci posuzovali za jednu z nejškodlivějších potravin

Rozsáhlé studie vedly k těmto závěrům:

Brambory jsou mnohem užitečnější než zelí, banány nebo ořechy, které jsou usilovně propagovány protagonisty zdravých životních stylů.

Pravidelná konzumace brambor (zejména ve vařené formě) normalizuje mnoho funkcí organismu. 
Nejužitečnější jsou brambory ve slupce.

Obsahují 5 krát více vlákniny než banán, obrovské množství vitaminu C a také důležitý prvek selen, kterého je v bramborách více, než v ořechách a semínkách.

Obecně lze brambory charakterizovat jako komplex vitamínů a stopových prvků v kombinaci pro člověka nejvyváženější.



BRAMBOROVÁ ŠŤÁVA

1. Bramborová šťáva je vynikající protizánětlivý nápoj. Velmi dobře funguje při artritidě a u mnoha dalších forem zánětlivých bolestí, zejména však bolestí kloubů a bolestí zad. Bramborová šťáva zvýší krevní oběh ve všech částech vašeho těla.

2. Bramborová šťáva je zásaditá a zabraňuje nemocem  jako jsou
kardiovaskulární choroby a dokonce pomáhá předcházet rakovině.

3. Bramborová šťáva je vynikající na ekzémy a akné- pomáhá uklidnit kůži.

4. Bramborová šťáva vám pomáhá při hubnutí - vypijte jeden šálek bramborové
šťávy ráno, ještě před snídaní a potom večer 2-3 hodiny před tím, než půjdete spát.

Bramborová šťáva sama osobě nemá skoro žádnou chuť a tak ji můžete namíchat s jinými šťávami, například ideální je mrkvová. Pokud musíte sladit můžete přidat například trochu medu.

5. Bramborová šťáva také odplavuje z těla kyselinu močovou.

6. Bramborová šťáva snižuje také hladinu cholesterolu – obecně zlepšuje váš zdravotní stav.

7. Bramborová šťáva je také levná varianta pro detoxikaci vašeho těla.
Bramborová šťáva se používala v Japonsku a na dalších místech na světě k
léčbě hepatitidy a tato léčba měla dobré výsledky.

8. Bramborová šťáva je také dobrá pro léčbu pankreatitidy a při onemocnění ledvin. 

Bramborová šťáva je také vhodná pro lidi, kteří mají cukrovku a vysoký krevní tlak.

9. Bramborová šťáva také zabraňuje tvorbě vápenatých kamenů v močových cestách.

10. Bramborová šťáva je také vhodná jako podpůrný prostředek k léčbě nádorů a rakoviny - červené a fialové brambory obsahují velké množství antokyanů a ten zastavuje růst rakovinných buněk. Žluté a oranžové brambory obsahují velké množství zeaxanthinu a ten je důležitý pro zrak.

11. Bramborová šťáva je alkalická a tak je ideální pro zklidnění trávícího  traktu, léčení poruch trávení a při přebytku kyselin v těle. Také je vynikající při hojení podrážděných střev a také pomáhá při hojení žaludečních vředů. Je to zázračný produkt pro gastrointestinální trakt.

12. Bramborová šťáva je plná vitamínů  A, C,B a dále také obsahuje fosfor, vápník, železo, draslík, zeaxantin, vlákniny, a bílkoviny!

Vždy používejte zralé brambory, bez černých skvrn, bez zelených ploch – tyto oblasti obsahují toxiny - ujistěte se, že všechny tyto plochy byli  odstraněny  před odšťavňováním.
Můžete do bramborových šťáv přidávat jiné jako například mrkvovou šťávu a
nebo dokonce i bylinky jako je kopřiva, šalvěj.

Prostě léčí úplně všechno, tak pijte bramborovou šťávu a lékaře už potřebovat nebudeme.
Vše jasně s mírou.

18 komentářů:

  1. Super, zemiak náš každodenný, kto by ho nemal rád...:O) Tonino.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I naši slimáci zde na zahradě ho velmi milují, potvory škaredý.

      Vymazat
    2. to Terfry
      Nám zase lezou slimáci do cuket je tam pro ně dost mokro tak si to užívaj,
      ale do plodu se jentak nedostanou, povedlo se jim to jen jednou a to ju předtím nakloval špaček.
      S okurkama je to ale horší, za noc jsou schopný sežrat i pul okurky šmejdi.

      Vymazat
    3. Ol,
      nám sežrali pro jistotu rovnou sazeničky. Museli jsme udělat druhý pokus, ale sazeničky na noc zakrývat, pak jsme se dočkali i těch plodů.

      Vymazat
    4. Terfry,
      tuhle píšete že jste je nosila v kyblíku pryč ze zahrady, já to také jeden čas dělal než jsem si řekl je to MARNÝ a už se s nima nepářem. Žena je solí a já je vždy předem upozorním že maj vypadnout což jim je obv. jak vidno spíš k smíchu takže rovnou jdu pro lopatu či motyčku.
      Řadím si je stejně jako komáry, ovády, a jiný nepříjemný.
      A sazeničky nám taky požírali juj to mě tenkrát namíchli. I po slunečnicích nám jdou, teda šli - sotva když holky vyklíčily a měly první lístečky tak si slimáci vylezli až navrch a celou ožrali, musel jsem pak přisévat.

      Vymazat
  2. Slimáky neznám. Stačí požádat a nejsou tu. Nebo to je naším psem .. Nestíhám sledovat :D
    Ale chci poděkovat za tip na odšťavování. Hit léta byl meloun, tak hit podzimu budou brambory, ani nás to nenapadlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to můžu žádat jak chci a nic platno. Ale naše osada je rozdělena jednou silnicí a napravo nejsou a nalevo ano. Snad to není podle politické orientace :). Je tedy pravda, že nalevo je více vody a vlhčeji. A ani naše pipiny je nechtěj, natož psi.

      Vymazat
    2. Skúsili ste už indických bežcov? Na tých malých šmejdov sú ako stvorený. http://www.indickybezec.cz/plzak-spanelsky/
      Na slimákov potrebujú vodu. A keďže, ako píšete, máte v v osade vodu, tak to majú indický bežci moc radi.
      Nomen is omen... Váš nick, pani ter fry, znie mi ako Terra Free - voľný preklad Slobodná Zem , len tak na okraj :) , o čo vlastne pán Iv. a jeho blog v podstate usiluje,
      pekný večer
      Leo

      Vymazat
    3. Leo,
      o těch kačenkách vím, ale máme dva hafany, kteří v zápalu boje uloví v noci i ježka a to je samá bodlina.To by ty kačky asi dopadly.
      Nejdříve jsem ty slimouše sbírala a nosila do volné přírody, ale to je marný boj.Nyní vezmu pytlík soli a pěkně ty potvory posypu a hotovo.
      Když už jsme u té symboliky, španělské (parazity) slimáky mám zlikvidovat indickýma běž-en-cema.No nazdar, chudák Československo, ani neví jak k tomu přišlo. A to ani nemluvím o americkým broukovi, mandelince.Prostě s parazitama se musí důkladně zatočit, jinak oni sežerou opravdu všechno na co člověk sáhne, tedy zasadí.Ostatní je nezajímá.No a navíc jsou to kanibalové a požírají i svoje mrtvolky, takže žádná škoda.Sůl nad zlato.
      No a ani netušíte, jak moc jste se trefil, pan Iv opravdu Terru podporuje a pomáhá jí ze všech sil, za což ho ona velice miluje a je mu vděčná. Neznám moc lidí vedle kterých si na břehu rybníka klidně a beze strachu sedne kačka i se svými mláďaty. Oni cítí tu jeho silnou a čistou energii, která je mimochodem i zde na stránkách a lidé jí zde čerpají.
      S tím mojim jménem, můj syn mně přirovnal k Zemi a řekl mně taky, že mně roztrhají na kusy a bál se o mně. Jenže se náhle zjevil pan Iv a jeho stránky a ter fry se nenechá ničit parazity tak jako dřív.
      Naší Terru miluju a moc bych si přála, aby přestala být astrálním lágrem a mohla se dostat do lepší dimenze, jak říkám 5D a být Slobodná Zem.

      Sílo znič všechno temné zde na Zemi.
      Sílo znič všechny nástroje Satana zde na Zemi.

      Vymazat
    4. Běžci jsou krásní, ale mimo slimáků sežerou i vše, co měli chránit. Zkušenost od známých, co si je pořídili. Proti slimákům platí jediné a to nechat přírodu vytvořit původní biotop, který slimáci nemají rádi. A nekropit anglický trávník. To je pro ně dálnice k potravě. A kůrový mulč zase porodnice.

      My to vyřešili jednoduše. Máme tu místo, kde vím, že by se jim mohlo líbit, máme tu pro ně i chuťovku, kterou občas přišli ozobat /durman/ a jak se dostali za tohle místo, tak jsem je zneškodnil. A bylo jich letos tak 5.

      Vymazat
    5. Vážně by mne zajímalo, co slimáci nemají rádi :). Tady tedy žrali i to co údajně nemají, tj. česnek, cibuli. Jedině co nejedli, bylo mlíčí a tráva. Angl trávník nemáme a jedné sousedě lezli i na ovocný stromy do korun. Jsou zde jakýsi bujní či co.

      Vymazat
    6. Nesežerou - mám jich 7. Jinak bych to nesolila, zamoříte si půdu. Nám je žerou i obyčejné kačeny,když je nasbíráme na lopatku, i slepice. Ale nesmíte je předtím nacpat něčím jiným, asi to pro ně není úplně nejchutnější sousto, ale když jim dám prvně slimáky, celkem se o ně poperou. Taky jsme to dřív neměli, až letos, ty hnusné hnědáky. Ale s běžci je to v pohodě.
      Já vím, že je to taky boží tvor, ale u tohoto živočicha je ten odpor nějak silnější...
      Lvice

      Vymazat
    7. Terfry
      máte dobré myšlenky, taky by mě zajimalo proč ty slimáci, mandelinky apod žerou jen to co člověk sadí a okolního si témeř nevšimnou.... Jak to poznaj? Nejdřív jsem si řikal že jsou asi vybíraví :-)
      Mandelinka se nám letos vyhnula.

      Vymazat
    8. Jestli chcete mít brambry bez mandelinek, nasaďte někde na druhém konci zahrady lilek (baklažán). Posbírá je spolehlivě, brambor si ani nevšimnou, osobní zkušenost. Tedy pokud nebydlíte na horách, lilek rád spíš teplo, asi jako paprika.
      Lvice

      Vymazat
    9. Ol,
      taky jsme o tom dumali, proč žerou to, na co sáhneme a opatrujeme.Zdá se, že je láká ta energetická stopa, co na rostlinkách zanecháme.
      No a o Slunečnicích radši ani nemluvím, nemlich to samé jako u vás. Všechno jsme pak museli přiklápět. Ale stejně jsme se nenechali a zvítězili.
      No jasně, je to astrální chamraď přeně jak ten ostatní protivný hmyz, jen na zlost. Říkáme vždy, že jsou jak "navedený", aby pustošili přesně to, z čeho by se člověk radoval. Teď už říkám své druhé polovičce, ani na to nekoukej a neraduj se, jinak je zítra po tom. Jak kdyby FURT někdo naslouchal a pak vydával patřičný rozkazy. Radovat se je třeba tak nějak nenápadně a klidně, moje druhá polovic tomu říká, že jsem langsám páter.

      Vymazat
    10. Požiadať a odídu....čo tak aj tých utečencov??? Tonino.

      Vymazat
  3. ... A já si vždy říkám, že mně ty brambory ve slupce tak chutnají.... a vida, ono to tolik prospívá zdraví.
    Honza.

    OdpovědětVymazat
  4. k info:
    Na webu tartaria.sk je k mání KNIHA MÚDROSTI PERÚNA, tzn. pokračování
    Už jsi ji někdo objednával? Dorazila? Nám zatím mejlem neodpověděli (týden).

    http://tartaria.sk/hadanie-pravdy/knihy/2015-07-26-22-54-31

    -ol-

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.