čtvrtek 2. července 2015

Pohybem ke svému rozvoji.



Článků pro zdraví koluje velké množství, ale v dnešní době vysedávání u počítačů, televize, nestačí jen dobrá výživa a vědomosti. Tělo musí spolupracovat i fyzicky a na to se mnohdy velmi zapomíná.
V první řadě je to dostatek pohybu, nejlépe na čerstvém vzduchu a každý den ujít aspoň minimálně 1 km a k tomu samozřejmě mnohdy úměrné množství doporučené stravy, hlavně zeleniny a ovoce. Dnešní trend je přijímat energii jen ve stravě a vést fyzicky a duševně pasivní (lenošný) život, tak pak následuje nadměrné množství energie a nastupuje nespavost a jiné zdravotní poruchy. Hlavně musí být nastolen jistý režim, který obsahuje dostatek pohybu jak rekreačně, nebo při nějaké pracovní činnosti, je třeba se jen překonat.

Tělesná nečinnost nebo sedavý způsob života jsou tak pak většinou spojeny s množstvím nastupujících zdravotních problémů. Pohybová činnost (i tanec:http://energieupramene.blogspot.cz/2015/02/mate-malo-energie.html )  je jedním z nejúčinnějších prostředků u prevence zdraví a správný vývoj osobnosti. V dnešní době jsou velmi podceňovány psychoregenerační, psychoregulační a psychorelaxační účinky pohybových činností, které se projevují pozitivně daleko rychleji než nějaké doporučené léky, vitamíny a stravovací doplňky.

Ukázalo se, že jakýkoli typ mírně intenzivní aktivity může poskytnou pro vaše zdraví výborné výsledky. Dobrý tělesný energetický výdej má totiž například práce kolem domu a na zahradě, plavání, honění se v parku s vnoučaty, zkrátka kterákoli jiná aktivita, která má podobnou intenzitu jako ostrá chůze. A stačí jí i deset minut denně. Tak jsou předpoklady dobrého vývinu organismu, zapojí se v organismu ty správné geny po jednom z rodičů. Jsou páry, kdy jeden z rodičů je plnější a druhý štíhlý, pak jsou zapojeny vždy nejvíce geny toho, kdo odpovídá momentálnímu způsobu života. Buď sedavě a tím sklon k plnosti a nebo provozovaný pohyb a organismus se přepne na geny druhého partnera, který je štíhlý a sám vnitřně potřebuje více pohybu, nutká jej nějaká činnost. Pohyb není jen pomůckou pro snížení obezity, ale jako vůbec celkový správný rozvoj jedince a pomáhá při správné činnosti mozku a manuální šikovnosti i citu.

Při správném používání „života“ se vyhýbáte návštěvám lékaře a s tím spojené předepisování léků. 
Tady vám ukáži dvacet léků, o kterých vám farmaceuti nikdy nic neřeknou negativního a přesto při jejich užívání můžete i při věku dvaceti let se projevovat jako „vyspělý „ dement. Tyto léky působí na ztrátu paměti.

  1. Lieky na epilepsiu – Fenytoín (Sodanton, Epilan)
  2. Lieky na Parkinsona – Skopalomín, Atropin, Glykopyrolát
  3. Lieky na spanie – Zolpidem, Zopiclon, Zaleplon (Sonata)
  4. Lieky proti bolesti – Morfín, Kodeín
  5. Benzodiazepamy – Diazepam, Alprazolam (Xanax), Lorazepam
  6. Lítium
  7. Chinidín
  8. Inzulín
  9. Steroidy
  10. Antibiotiká – Ciprofloxacin
  11. Chemoterapia
  12. Antihistamíny
  13. Interferóny
  14. Lieky obsahujúce Naproxén – Emoxén Gél, Nalgesin S, Napsyn, Vimovo
  15. Tricyklické antidepresíva – Noveril, Anafranil, Amitriptilin
  16. Lieky proti vysokému krvnému tlaku
  17. Beta blokátory (zvlášť tie používané na glaukóm)
  18. Lieky obsahujúce Metyldopu – Dopegypt
  19. Antipsychotiká – Haldoperidol, Thioridazine
  20. Barbituráty – Amobarbital, Pentobarbital, Secobarbital, Fenobarbital

Staré přísloví, „Ve zdravém těle zdravý duch“ má hodně do sebe, proto pohybujte se, děti vyhánějte od počítačů a dovádějte s nimi, třeba i jen pro ně, zaveďte určitý denní režim, aby jejich tělesná i mozková činnost byla na vysoké úrovni a nepodlehly nástrahám tohoto Systému, „zasádlováním“ mozku a myšlenkové nečinnosti, jejímž výsledkem je jen vymýšlení výmluv, jak se vyhnout jistému životnímu režimu, zaměřenému pro svou dobrou celkovou zdatnost ve všech směrech a s tím i spojenou kvalitu zdraví.


6 komentářů:

  1. seřazovací nádraží před pražskou Ladronkou...Vymakaní třicátníci vykládají ze svých SUV náčiní na provětrání faldu,brusle,prkna,bycikly...Když zahodí mobil s kalkulačkou a na papíru si vypočítájí NÁKLADY na ten celý cirkus,zjistí,že chození pěšky,či jízda SOCKOU sice není frikulínkská,dá se ale podnikat i v 70letech bez problému..Jan Tříska prchá denně,uniká uporně před vlastní kremací,ovšem evropský lékař,pokud poruší omertu,sdělí,že jogging je VYSOCE NEZDRAVÝ na klouby,jimž NÁRAZY nedělají vubec dobře..Proto doporučuje OSTROU CHUZI...

    OdpovědětVymazat
  2. MÍSTO MOZKU SÁDLA KOSTKU. MŇAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně vystiženo a že těch sádelňáků (i mozkových) kolem běhá, až zrak někdy přechází a hlava to nebere.

      Vymazat
  3. Ještě bych přidal statiny , léky dnes a denně masově předepisované , nic neřešící s mnoha vedlejšími účinky, přitom se ví , že látka obsažená v Borůvkách dokáže snížit cholesterol přirozeně , bez vedlejších účinků a ještě k tomu poléčí střeva a pružnost cév..mimo jiné..ale né , berme statiny , jde o nehorázný byznys a to i proto ,že tyto léky vytváří další nemoci , které se pak zase léčí ..atakdále.. na smrti se musí vydělat co nejvíc a proto se dneska člověk nejde k lékaři vyléčit, ale léčit..ta malá změna ve slovíčku hraje ohromnou roli ,-))

    OdpovědětVymazat
  4. Jeden soused co se přes to vypasený "panděro" sotva ohne pořád šplíchá roundup k plotu - i k tomu sousedícímu s naší zahradou, a to i přes opakované upozornění a přes jeho slib "že to už teda dělat nebude".
    Že by to sádlo lezlo i na mozek? Někteří lidé holt asi nemaj buňky pochopit jistý fakta o škodlivosti těch chemickejch sajrajtů.
    Štve nás to a pravidelně, když přijede o víkendu s ženou za svou tchýní musíme být na stráži, být připraveni vyběhnout, on jakmile nás uvidí obvykle hned nenápadně utíká šmejd jeden pokřivená na opačný konec zahrady, anebo se jde jakoby projít. Snad mu to časem dojde, doufáme!

    OdpovědětVymazat
  5. ještě tu máme DEFORMACI duchovní z dětství..Odtud se rekrutují politici a prezidenti https://www.youtube.com/watch?v=IqQHZa50G-8

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.