středa 22. července 2015

Mars a Země v srpnu 2015


Mars, nebo také červená planeta, chystá pro nás úchvatnou podívanou. Nezapomeňte proto v průběhu srpna 2015 sledovat noční oblohu a to zvláště 27. srpna 2015. V tomto měsíci budou Mars a Země tak blízko sebe, že se v celé historii lidstva ještě na takovou vzdálenost nepřiblížil. Později bude tak blízko až v roce 2287. Astronomové tvrdí, že se k Zemi takto Mars nepřiblížil za posledních 5 000 let.

27. srpna bude vzdálenost mezi Zemí a Marsem nejmenší a to 34 649 589 mil. V tuto noc bude na obloze Mars nejjasnější a bude i největší.

Mars a Měsíc 27.srpna 2015

Při pozorování volným okem se bude zdát tak velký, jako Měsíc v úplňku. Od začátku srpna se bude objevovat na východní obloze v 22 hod a ve 3 hod. ráno dosáhne azimutu.

Kolem 27. srpna bude pozorovatelný už po západu Slunce až do 24:30 hod. Proto budete mít jedinečnou možnost pozorovat tento jev poprvé v historii dnešního lidstva.

Kruh v obilí z 21.července 2015 v Fairford z UK.
 

Příjemnou podívanou přeje Energie u Pramene - Iv

Podívaná bohužel nebude žádná, je to fáma, ale jednou bych se rád podíval na takové nebeské divadlo, aspoň jednou v životě, ale hlavně, už by se něco mělo dít, nejen na obloze, ale i na scéně změn systému. Aby našim vědátorům, kteří si jsou vším jisti, výpočty a prognózami jednou nic nevyšlo a byli velice zaskočeni.
Psal jsem příjemnou podívanou, ale v nádherné srpnové noci, při vycházce do přírody na noční obloze jsou krásné pohledy na noční oblohu i bez velkého zmiňovaného Marsu, je tam toho tolik krásného až se zatajuje dech, takže opravdu příjemnou podívanou. 

21 komentářů:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=nYXZCz_2Rcg

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna přemýšlím co že to je v tom obrázku v obilí za ukousnutej koláč.
    Mars má prý 2 "měsíce", nazvané Phobos a Deimos, to by mohl být asi jeden z nich.

    http://prntscr.com/7vo14d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. Přemýšlivej a chytrej, dík.
      V moderní astrologii Mars chápeme jako schopnost organického celku mobilizovat energii, nebo ji nahromaděnou, spontánně uvolňovat. Z pohledu humanistické astrologie na vývoj jedince v procesu individuace, oplývá Mars asertivitou, jejímž posláním je prosadit případně navzdory vůli společenství udržet individuální hodnotový systém.
      Za určitých okolností se však Marse může projevit jako egocentrická protispolečenská aktivita zbojníkova, nebo také jako zasvěcení se službě nějakému ideálu. To nás učí např. pověst o sv. Kryštofovi, původně loupežníkovi, který se po řadě dobrodružství dává do služeb Dítěte-Jezulátka. Zde už se dotýkáme transpersonální astrologie, kde Mars symbolizuje schopnost jedince vstoupit do služeb sil, prýštících z ultimativního Celku, nahlíženého jako Božství, nebo lépe jako Božskost.

      Vymazat
    2. "Do služieb síl"? Ak to mám chápať ako metaforu, že sa u mne tie Sily viditeľne prejavia, tak super.
      Inak už ma slúžiť komukoľvek a čomukoľvek "z donutenia" unavuje. Niečo iné je služba RODu z rozhodnutia.. :-)

      Robo

      Vymazat
  3. Hello! I've been reading your blog for a long time now and finally got the courage to
    go ahead and give you a shout out from Lubbock Tx! Just
    wanted to mention keep up the fantastic job!

    my page; web siote ()

    OdpovědětVymazat
  4. to Iv
    Pokud je tedy v kruhu obilném jeden Marsův měsíc vidět z tohoto pohledu tj "směrem k Zemi", tak ten druhý by možná mohl být pak vidět i ze Země kolem toho 27.8., jen má domněnka.
    Další zajímavost je stejná "velikost" těchto 3 zobrazených těles a to Marsu, Měsíce a Země, kdo ví odkud to TEN kdo tvořil obrazec v obilí "snímal, to mohlo asi být dost blízko Země, někde za Marsem či naším Měsícem.
    Ke komentáři-na Rezonanci u p Turnovského jsem našel další velmi zajímavý osobní data. A z té pověsti o sv Kryštofovi - Christo-phorus či dřívěji Reprobus to mi zní jako povědomé čtení, díky.

    to Robo
    Ohledně "Do služieb síl" to osobně chápu jako stav kdy člověk dostane Možnost nasměrovat, určovat neuvěřitelně obrovské síly a energii a člověk je spíš JEN takovým kanálem těchto energií, nesmí se to využít pro osobní egoúčely. Je víc než dobrý použít tuto Možnost pro blaho a dobro ostatních skrz sebe, např. proměnou sebe samého anebo označení okolních dějů který již nejsou pro okolní celek vyhovující a jakotakový maj být zrušeny a nahrazeny něčím lepším. A občas to může zprvu přijít asi trochu náročný stejně jako je tu obv. chápána každá smrt něčeho...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. OL, tak tú metaforu chápeme veľmi podobne... :-)
      A kiež sa tak stane... :-)

      Robo

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. k temu svému komentáři dodám že jsem pár dní přemýšlel jak by se ten Mars mohl dostat do takového úhlu aby výsledná fotka byla jako ta výše uvedená z kruhu obilnýho no nenapadlo mě ale nic. Prostě nic. Čekal jsem jestli přijde obraz ale nepřišel a je jasný že pokud by se tak velký objekt jako např Mars přiblížil velmi blízko k jiný planetě asi bychom to pocítili a dost důkladně.

      A zprávy typu že Mars přinde a zase po chvíli že je to faké to sleduju po netu zhruba od r 2006 (jak tu píše někdo níže) a protože se to tak často objevuje, přijde mi že to celý někdo nEpsal jentak "náhodou" musí to mít někde smysl

      Vymazat
  5. http://www.jiast.cz/astronomicka-spolecnost/blog/mars-velky-jako-mesic-jiste-vzdy-v-srpnu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes už je možné všetko. A teda aj že Mars takto uvidíme, aj že neuvidíme.
      Tie kruhy napovedajú prvej možnosti, takže uvidíme... :-)

      Robo

      Vymazat
  6. "Při pozorování volným okem se bude zdát tak velký, jako Měsíc v úplňku."

    To. Snad. Ne. :D ... každý se může chytit na hoax, ale tohle by zdravým přemýšlejícím aparátem vskutku projít nemělo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spajdy, mám asi vadný přemýšlející aparát, nedržím se zažitých faktů, protože by život stál za prd. Už i Einstein tvrdil, že bez fantazie je život mrtvý a já mrtvý nejsem a ani nechci být, a zmetky chci nasírat co nejdéle.

      Vymazat
    2. S tím naprosto souhlasím, život bez fantazie není životem, a nikdy bychom si ji neměli nechat vzít :) Stejně tak, jako bychom si neměli nechat vzít zdravý selský rozum příliš velkou fantazií, to by byla stejně velká chyba. Snaha o senzace je tím, co zatemňuje většinu New Age zpráv a informací a bohužel staví na tom, že lidé díky své touze po velkých změnách přestávají přemýšlet a skočí na kdejakou blbost, protože to je přece změna zažitých struktur! Ovšem ne každá změna zažitých struktur je dobrá. Věřit oficiální vědě a věřit new age senzacím, to jsou dvě okrajová scestí, a lidé si to můžou obhajovat jak chtějí. Prošel jsem si oběma extrémy a domnívám se, že tudy cesta opravdu nevede.

      Pořád mi vrtá hlavou jedna věc. Proč i dobří a ušlechtilí lidé dávají občas do článků něco, co se musí chtě nechtě proškrtat, aby zbyla pravda? Za předpokladu, že to dělají nevědomě, je to dobrá a potřebná součást jejich vývoje. Za předpokladu, že to dělají vědomě, je to napomáhání zlu.

      Vymazat
    3. to Spajdy
      Naše realita se neskládá jen z „bílé“ a „černé“, ale i z mnoha jejich odstínů. Události se tvoří a následkem časového faktoru se stává, že lež byla pravda a opačně a nebo něco mezi tím. V realitě není nic, jak se říká neměnné. Ale o to nyní v naší debatě nejde.

      Celou věc je třeba brát z pohledu záměrného směrování Informačního pole, které pak následně i napomáhá k uskutečňování jisté reality. Takže i Hoaxy mají svůj velký význam k ovlivňování reality a pokud mají velký energetický náboj (egregor), žijí svým životem a mění pohledy na události, věci, mění informační pole. Prostě jednoduše, kdyby se neměl vyskytnout, tak by nějaký Hoax prostě nebude, ztratí rychle svou existenci. Vše je to tedy o informačních polích a jejich směrování. Toto vidíte denně v mainstrému, který je skoro samý Hoax a záměrné vytváření profilu informačního pole pro nějaký účel. To vidíte v agresivní politice USA atd. Takže i toto vše je o životě a jeho vytváření reality.

      Vymazat
    4. Jak všichni moc dobře víme, náhody neexistují. A pokud se tady "náhodou" na stránkách objevila krásná fotka toho červenýho obra, jak se tedy nakonec ukázalo, že není Mars. Mohla by to být třeba Nibiru, kterou soukromě nazývám plechárna. No a konečně by si nabrala svoje pasažéry, tedy ty, kterým tento systém a neúnosná situace tady na planetě Zemi vyhovuje nebo nepřipadá tak strašná, protože to nejhorší se jich přímo osobně nedotýká. Považují Zlo za nutnou součást vývoje duší a další podobný nehorázný krávovinky.
      No byla bych přímo nadšená, ať všichni tito "experti" na lecos odfičí ze Země a pak dostávají lekce jinde, než konečně pochopí, že Zlo je třeba odmítnout a ne tolerovat, že Zlo není součást vývoje, ale porušení rovnováhy Universa a že brání dalšímu harmonickému vývoji.

      Sílo znič všechno temné zde na Zemi.
      Sílo znič všechny nástroje Satana zde na Zemi.

      Vymazat
  7. Dle astrogolů je tento článek kravina. Zvěsti, že Mars bude na obloze tak velký jako Měsíc se objevují od r. 2003 a vždy tvrdí, že to bude 27.8. :)))
    Takže nic :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. opomněla jsem po podepsat: Phoebea

      Vymazat
    2. Nojo, jenže astrologům potažmo vědě moc nevěřím tak jsem se spíš zamýšlel proč se tohle téma vubec objevilo tzn qui bono a pak mi přišlo jestli to náhodou nemá návaznost se současnejma vedrama kdy je snad i poznat jakoby "se zapnulo více Sluncí" najednou .

      A tu mi přišlo jak jsem na jednom jarmarku před rokem chtěl koupit ručně kované slunce u kováře a on už neměl, tehdy jsem mu říkal ať udělá "víc a víc těch sluncí" no jen se smál
      tak třeba se už povedlo a všechny temňáky to tu na Zemi Terra spálí na prach :-)

      Sílo znič všechno temné zde na Zemi.
      Sílo znič všechny nástroje Satana zde na Zemi.

      Vymazat
    3. Však jsme o tom psali, nečtete?

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.