pátek 3. července 2015

Červenec 2015- doba rychlých změn světa




Cítíte něco ve vzduchu? Poslední dobou se zvyšuje napětí a to v několika klíčových bodech, o kterých vám moc mainstrém nepoví a nebo záměrně nebude upozorňovat.


Nynější první důležitý bod  o kterém se rovněž moc nehovoří je Arménie, kde se schyluje ke stejnému scénáři jako na Ukrajině – majdanu, pod taktovkou USA. Vláda zatím splnila některé požadavky demonstrantů, řízených a podporovaných zejména neziskovými organizacemi. Nyní demonstranti tlačí vládu do dalších nereálných nároků dle ukrajinského scénáře. Jenže nyní jsou již poučení z probíhajících scénářů a vláda se rozhodla k zatčení vůdců a organizátorů rozvratu státu.


Druhý bod napětí ve světě je Ukrajina. Příští týden se má konat zasedání Mezinárodního měnového fondu a věřitelského výboru. Jedná se o ukončení prodeje plynu z důvodů nezaplacení ruské straně a snížení ratingů u „Oschadbank“ a jiných bankovních sektorů.

Sociální napětí roste, včetně vysoké kriminality s nedostatkem financí a tím rovněž snižuje akceschopnost armády i pořádkových sil Ukrajiny.


Třetí bod napětí je Řecko. Očekává se výsledek připravovaného referenda o vystoupení Řecka z EU. Pro EU by to byla první rána rozkladu EU, kdy by se začala lavinovitě k tomuto trendu připojovat Itálie  a Francie a to i z důvodu nařízených kvót islámských utečenců  nechápajícího a nežijícího v realitě vedení v Bruselu. A to nemluvím o následném kaskádovém selhání bank v mnoha jiných zemích EU.


Čtvrtý bod napětí je čínský akciový trh. Po několika dnech fungování začali američtí experti křičet radostí, že bublina čínského akciového trhu splaskla a kapitál se bude zase vracet zpět do USA. Zde je zbytečná  předčasná radost a sami američtí experti brzy poznají, že jejich veselí bylo předčasné, protože tržní akcie v USA jsou uměle nadhodnoceny 5 – 5,5 krát a při vyrovnání reálných hodnot půjdou americké akcie do „kopru“. Pak hospodářská bublina USA praskne takovou silou, že Tunguský meteorit se jim bude zdát jako dětská hračka.

V této době přichází samotný vrcholný bod zdánlivého chaosu, kdy ještě setrvačnost starých procesů doznívá a již nemůže nijak expandovat, ani rozpoutáním nějakého válečného konfliktu, který by naopak paradoxně všechny změny urychlil, ale v neprospěch USA, kdy by se všechny události této reality obrátili na vymazání USA z mapy světa.

Na těchto bodech, výše uvedených se nyní bude rozhodovat o osudu světa.

Volně zpracováno - Iv

3 komentáře:

  1. IRENA dnes BRZY Mnoho díku https://www.youtube.com/watch?v=8kVBEuscJbQ

    OdpovědětVymazat
  2. Nastane i nějaký posun na poli VE? Co Ecat. Keshe? Írán pořád jedná. Ale nezdá se mě že by byl na programu jen jaderný program a tak "intenzivně" se jednalo že Kerry týden neopustí Vídeň.. Předtím se jednalo ve Švýcarsku.. Nějak se to natahuje. Že by se blýskalo na lepší časy??

    OdpovědětVymazat
  3. O osudu světa se rozhoduje každý den, v myslích a srdcích lidí, prostřednictvím i těch nejmenších skutků a činů :-) Věřím, že i přes ty všechny ěžkosti, které v současné době sužují svět, nakonec zvítězíme. Šance tu stále jsou.

    P.S. Mám takový nápad. Co kdyby se lidé dohodli na takovém nepsaném pravidlu - za každou zveřejněnou zmínku o něčem špatném by se jako odpovídající protiváha dala jedna zmínka o něčem dobrém, co se ve světě stalo. ^^

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.