středa 29. října 2014

Konec panování dolaru - prázdné měny

Řekneme dolaru good bye?

Rusko je připraveno zbavit se závislosti na dolaru a má potenciální spojence. Největším z nich je Čína. V listopadu 2013 přijala Čínská národní banka rozhodnutí, že „hromadění cizí měny není v zájmu státu“. Peking začal mluvit o nutnosti vzniku nové mezinárodní rezervní měny, která by nahradila dolar.



Válka s dolarem probíhá hned na několika frontách.
Ropná fronta. Projekt mezinárodního „bezdolarového“ obchodu energetickými surovinami začal nabývat reálných obrysů na základě Petrohradské mezinárodní obchodně-surovinové burzy od května 2014. Hlavní myšlenka vypadá následovně: Odtržení od dolaru obrovské a rychle rostoucí části světového trhu energetických surovin, Asijsko-Tichomořského regionu, a použití místo něj jüanu a ruble. Kromě Číny je potenciálním spojencem Ruska Indie a Írán. Indii Rusko nabídlo již v březnu řadu velkých projektů v oblasti ropy a plynu. Írán se zabývá založením ropné burzy nezávislé na dolaru od roku 2004.
Plynová fronta. V květnu dosáhl Vladimir Putin, podle odhadu listu The Washington Times, strategického vítězství, když uzavřel smlouvu o plynu s Čínou. Podle amerického tisku zabrání tato „transakce století“ USA v izolaci Ruska s pomocí ekonomických sankcí a pomůže připravit dolar o status světové rezervní měny. V létě odsouhlasilo vedení Gazpromu s Čínou výstavbu plynovodu Síla Sibiře a Indie prohlásila v červnu, že ho chce dotáhnout do vlastní hranice.
V září sdělilo vedení Gazpromu o dosažení dohody o druhém velkém plynovém kontraktu s Čínou: výstavbě plynovodu Altaj a o dodávkách do Asijsko-Tichomořského regionu 100 miliard kubických metrů plynu ročně. Smlouva má být podepsána v listopadu. Podle odhadu západních expertů poškodí dodávky plynovodem Altaj takové vývozce jako USA, Kanada, Austrálie a Katar.
Měnová fronta. Od letošního jara snižuje Rusko vklady do státních dluhopisů USA a stahuje své depozity z amerických bank. V říjnu Vladimir Putin prohlásil, že Rusko hodlá používat vlastní měnu v zápočtech s Čínou a dalšími partnery.
Rusko prudce zaktivizovalo nákup zlata na světovém trhu. Za posledních 6 měsíců byly jeho zlaté a devizové rezervy zvýšeny o více než 18%. Současně snižuje Banka Ruska podíl dolaru. Stejně činí Národní banka Kazachstánu. Někteří západní experti považují hromadění Moskvou a Astanou zlata za část zkoordinované politiky.
Čína utváří svůj zlatý trh na základě Šanghajské burzy. Jejím cílem je, podle mínění západních ekonomů, nastolení kontroly nad celým obratem zlata místo americké burzy Comex. A pak vykonat díky prudké změně cen zlata naprostý měnový „restart.“
Pánové dolarů se snaží zabránit smrtelně nebezpečným pro dolar akcím a aliancím. USA již neskrývají, že svádějí válku proti Rusku. Tiskový tajemník Bílého domu Josh Earnest komentoval pád kursu ruble takhle: Naším cílem byla původně izolace Ruska, aby muselo zaplatit ekonomickou cenu. Dnes se USA snaží hrát proti Rusku snížením cen ropy.
Číst všechno: http://czech.ruvr.ru/2014_10_28/Rekneme-dolaru-good-bye-1457/

Naše dřívější články: http://energieupramene.blogspot.cz/2011/07/kdo-by-nejvice-doplatil-na-zhrouceni.html
http://energieupramene.blogspot.cz/2012/05/rothschildove-rockefellerove-se-spojuji.html


6 komentářů:

  1. Tuším, že konec dolaru byl elitama naplánovanej dokonce na dřívější dobu, něco kolem roku 2010 ... tohle je jen umělé prodlužování s cílem zachránit si jakžtakž krk. Zkrátka, snažej se najít nějaký "rozumný" východisko, aby se to kompletně všechno neotočilo proti nim, páč si uvědomujou, že ty zvěrstva se jim začínaj hodně rychle vracet. Právě proto se divim, že ten dolar ještě funguje :D

    OdpovědětVymazat
  2. http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/14370-slavny-americky-patriot-pise-uctenku-hrouticich-se-spojenych-statu-mirime-k-neschopnosti-a-upadku.aspx

    OdpovědětVymazat
  3. Copak ještě existuje nějakej dolar?
    Vždyť existujou pouze a jen desítky bilionů faktickejch, virtuálních, tedy srandovních dluhů ... KDE KOHO U KDE KOHO!?! Náš svět se stává, či snad už dokonce i stal ... přeci dluhem, ne? A čím, že to lze řešit se kdysi někdo zeptal pana barona s domečku pod rudýho kšiltem (myslím, že to bylo r. 1773).A on odpověděl. No čím? To dá rozum budem to řešit jediným "inteligentním" nástroje a tím je vážení přeci opět jenom mr. DLUH! Matěj

    OdpovědětVymazat
  4. Znáte tuhle forbínu z templáře?

    A co jsou lidi bez DLUHU, pane Kšilt?
    Z L O Č I N C I !
    A proč jsou tento ... zločinci?
    Protože takový nezodpovědný šmejdy je moc těžký a velmi nákladný vydírat!
    Co tedy s nimi?
    No, přijde na to.
    A na co?
    Jednou, za pár set let se narodí nějakej Joseph Overton. Bude to významnej psycholog a ten když mladej, slyšíte, m l a d e j zahyne při letecký katastrofě, tak nějakej koumák nazve tu jeho teorii Overtonova okna. A tu my pak budeme aplikovat hlavně na ty, co žádný dluhy nemaj. To znamená, že z nich plíživě a pomaloučku budem dělat nejprve malinko divný lidi. Pak přitvrdíme, vždyť jsou to skutečně p o d i v í n i, ne? Jasně, jsou to nejenom podivíni. Oni totiž přestávaj plnit svou čestnou, občanskou povinnost zvyšovat plynule svoji spotřebu. A to je již na hranici zá-KONA, ne?
    Ale pane kšilt?
    Jakýpak ale, člověče. Snad vy nejste taky asociál člověče. Tedy pan ne-DLUH.
    Ne, v žádným případě pane, já jsem novinář.
    Aha aha ... a za jakou výši dluhu by jste byl ochoten s náma spolupracovat?
    No, nóó, nóóóóoó, nóóóóóóóóóóó...
    Tak si pane novinář plácnem, ne?
    Jistě, jak ráčej, služebníček ...
    Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc pěkný. A hlavně trefný. :)

      Vymazat
    2. Dík Jene!
      I trumpetka Popleta má rád příjemnou a pozitivní kritiku. Ale bohužel ona forbína pak pokračuje a nakonec se stává agresivní sama k sobě. Tedy k původnímu vysvětlujícímu záměru, kterej sám o sobě bez LIDU je na hov..! Ještě jednou dík. Matěj

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.