Sklenka
vína denně vás ochrání z onemocnění ledvin.
Pokud každý den si dopřejete sklenku
vína, můžete se ochránit před onemocněním ledvin. S touto studií přišla
Universita of Colorado-Denver.
Vědci dokázali, že konzumace vína v malém množství denně, snížila ukazatele chronického onemocnění ledvin o 37% ve srovnání s lidmi, kteří nekonzumují víno. U lidí s onemocněním ledvin se vyvinou i srdeční onemocnění a zde bylo diagnostikována snížení o 29%.
Vědci dokázali, že konzumace vína v malém množství denně, snížila ukazatele chronického onemocnění ledvin o 37% ve srovnání s lidmi, kteří nekonzumují víno. U lidí s onemocněním ledvin se vyvinou i srdeční onemocnění a zde bylo diagnostikována snížení o 29%.
Obecně platí, že víno je schopno
zvýšit lipoprotein ("dobrý cholesterol"), a tím chrání před
poškozením tepen. V posledních průzkumech nebyly
provedeny rozdíly mezi červeným a bílým vínem. Ale
obecně platí, že přesný mechanismus účinku vína na ledviny, není dosud přesně
znám. Je však rovněž známo, že nadměrná
konzumace (chlastání) vína může zvýšit tlak, který bude zapřičiňovat vývoj
chronického onemocnění ledvin.
Již dříve vědci zjistili, že několik
sklenic vína týdně může zabránit depresi. To zjistili španělští lékaři, že pití malé množství alkoholu, zejména
vína, může být spojeno s nižším rizikem deprese. Do celé studie bylo zapojeno 5505 mužů a žen ve věku 55 až 80
roků. Vědci zjistili, že ti, kteří pili 2-7
skleniček vína každý týden, 32% jich méně trpí depresemi, než ti, kteří nikdy nepili alkohol.
Upozornění: tímto článkem vás nechci nabádat, aby jste „chlastali
jak duhy“ ale brali vše s mírou, tak jak by jste měli fungovat i ve vašem
životě, pak je vše více vyrovnáno a snižují se celkové problémy.
Jo Iv,
OdpovědětVymazattahle zpráva mě fakt velmi potěšila. Já pokud seženu dobrý, nejraději červený víno, tak ho piju večer decku. Když se rozšoupnu, nebo mám návštěvu, tak až dvě. Ale je fakt, že ne úplně pravidelně. Protože si ho hlavně vozím od svého kamaráda ze Škripu na Brači, což je dost daleko. A ono mi vydrží tak nanejvejš do února. Ale co pak? Něco blíž by jste mi nedoporučili? Protože to, co se stáčí tady u nás na Vysočině z Moravy jsou fakt slivky. Předem děkuju za radu. Matěj