úterý 24. září 2013

Cesta lidí k ezoterice





Proč lidé začnou někdy tíhnout k ezoterice?

1) Že by to bylo poznání a nebo tušení něčeho, co je silnější než My a je mimo nás i v nás?

2) Nebo, dost často se vyskytující tlak okolního materiálního světa?

Myslím, že obě otázky jsou správné a bývají častým impulsem, směrující k těmto tématům, i když důvodů je jistě mnohem více, ale chtěl jsem naznačit jen tyto dva hlavní směry.
Jen láska povznáší k vyšším světům

První skupina zahrnuje lidi, kteří začínají chápat přírodní zákony a dochází k poznání, že nic zde není náhoda a vše okolo, včetně přírody, mezilidských vztahů, že vše má svůj důvod, směr a opodstatnění. Na základě těchto poznání začínají lidé zkoumat okolí své reality, její působení a začínají si všímat i vnitřních pochodů v sobě a uvědomovat si, oproti zarytým hmotařům jisté souvislosti a síly, působící na náš hmotný svět. Tato skupina se začne vyvíjet správným směrem poznání, uvědomění si těchto sil a někdy je i začne využívat ve svůj prospěch a pro prospěch svého okolí, ale nikdy ne ve formě peněz, jak se často stává při dosažení jistého bodu, kdy někteří své schopnosti a poznání začnou využívat k finančnímu prospěchu. To už je pak odchýlení od cesty vývoje a začíná se většinou kloubit s astrální sférou nízkých energií. To je stop osobního vývoje těchto skupin, dar poznání byl jim totiž rovněž umožněn těmi stejnými zákony Univerza, za které oni vyžadují od druhých finanční částky. 
Když shrneme tuto skupinu, vidíme, že jedna část pokračuje ve svém vývoji a začíná vyrovnávat své poznání s materialismem a duchovnem na stejnou úroveň v tomto prostoru žití a druhá část této skupiny ustrnula na své cestě a zůstala zauzlována na materiální rovině, hlavně pro svůj finanční prospěch.

Nyní si vezmeme skupinu číslo 2, jež se v dnešní době stala velmi výrazná a plodí po neúspěších rovněž zaryté antiezoteriky, vyřvávající do prostoru svou nenávist, jak fanoušek na stadionu, místo toho, aby hledali především chybu v sobě a svém opravdovém poznání.
Proč se dnes roztrhl pytel se zájemci o esoteriku v takovém množství? Ano, je to tlak okolního systému, který klade důraz na finance a většinou nevnímá nic jiného. Mnoho lidí pak hledá v ezoterice možnost  jak se vymanit z tohoto tlaku materiální společnosti a získat finanční prostředky pomocí těchto nauk. Chodit kolem tohoto fenoménu jak kolem horké kaše, nemá žádný efekt, rád nazývám věci tak, jak jsou. Tito lidé jsou pak na falešné cestě svého vývoje a většinou v pokračování 
 
Magie tě vždy "zabije"
ezoterického směru začínají sklouzávat do Astrálních sfér a k tomu příslušné magie a je jedno jestli je černá a nebo bílá, protože je to stále jen a jen magie, rozdělená na nějakou bílou a černou jen z pohledu lidí, tedy stejně jen obcování s velmi nízkými energiemi,  které s vyvinutou bytostí nemá co dělat a je pro ni podřadná. Mnoho lidí pak inklinuje i k extrému, jako satanismus atd. a tyto energie si omlouvá všelijakými poučkami. 
Ano, tito lidé se začali zajímat o esoteriku jen a jen z důvodu svého osobního sobeckého prospěchu a to hlavně na bázi financí. Pokud se v jejich vývoji nic nedosáhlo a nebo si tito lidé něco stále falešně namlouvají, pak dochází k bodu zlomu, kdy se od těchto nauk odvrátí a začnou být jejich nepřáteli až do krve, takže nakonec se spojují se slepou odnoží lidí z první skupiny.
 
Síla tvoří, ne magie
Přitom není potřeba zacházet tak složitě do extrémů a spoléhat se na esoteriku a nebo nějakou magii, která ve Vašem energetickém poli vždy pak zanechá nějaký otisk a při odchodu z tohoto světa začne zápas s přetahováním energií  a přitahovat tam, čím je více nakažen, pokud nízkopotenciálními energiemi Astrálu, pak jej většinou přitáhne tento prostor. Pokud však bytost poznala, že základem všeho je Síla, která proudí z tvořícího Univerza, jeho cesta dál je jasná. Energii Síly z Univerza jsou podřízeny všechny stvořené světy a jsou jí podřízené a kdo inklinuje k jiným, je od ní odstřižen a je vlastně odstřižen od nejsilnější energie všeho stvoření a nemůže ji ani pak využívat pro sebe a své blízké.
Byly zde popsány jen dva základní faktory, jistě je jich mnohem více, lišících se jemně od sebe, ale v základu je jejich podstata zde uvedena.
a článek, osvětlující časté zápasy lidí s životem:http://energieupramene.blogspot.cz/2011/09/egregor-clovek-ve-svem-zivote-potrebuje.html



18 komentářů:

  1. Iv,děkuji za krásný článek,je to další důležitý díl,do mozaiky ohledně toho,co se zde na Zemi děje a proč a důkaz, jak nám to tady "nádherně" proudí.To,že někteří jedinci jsou schopni si myslet,že je nějaké "zaklínadlo" nabo "osvědčený" návod a postup dovede k majetku, je celkem legrace a neškodná záležitost,furt lepší, než když na to jdou s "kudlou" v ruce,určitě.Ale za velikou tragédii a to doslova,považuju "vykuky" ze druhé skupiny,jak je popisujete,kteří došli už určitého poznání a nelení ho využít až do mrtě!!!!Potkala jsem osobně pár takových hajzlíků,slušně řečeno!!!!Za prvé jsou to hňupi,kteří skočí na,nyní velice oblíbený druh "zábavy" a co jsem zjistila,hodně mezi mladými,kteří si vlastně ani neuvědomují,co v důsledku přináší taková "srandička",přidat se k satanistům(považují,to za náramnou zábavu,hlavně po požití různých látek,pro "obveselení" svojí mysli.......). Pak jsou tady již "vyvinutější" exempláře této odnože "esoteriky",kteří zcela cíleně využívají tyto hnusný praktiky pro svůj prospěch a to nejen materiální,ale především,za účelem využívání energie druhých ve svůj prospěch a toto může vést i k záměru likvidovat fyzicky, určité,jimi vybrané bytosti.Je to hnus,protože se to nezastaví ani před dětmi,vlastně tito vyřvávači toho,že satan je ztělesněním čisté přírody a dovoluje svým stoupencům "vzít" si cokoliv, zde na Zemi,protože on jim to dopřeje.To je nauka zcela překroucená a je mně z ní a z jejích přisluhovačů,řeknu to bez zábran, na bl.... No a za další,nevím jak to nazvat přesně,obrovské nebezpečí!!!! považuji některé léčitele,kteří pobrali svoje "umění" v Astrálu a nyní "léčí" lidi,včetně dětí a to tak,že v počátku dodají trošičku en svojí(což bývá pěkný hnus,ohledně kvality vibrací),pro zdání "úspěšného" léčení a tak se napojí na osoby a pak už jen cucaj a cucaj vesele a ani se jim nepříčí si vzít za toto "léčení" penízky,taky způsob obživy,hihi.Takže jsem došla k závěru,že nejlepší léčení Duše a těla,je pomocí lásky ke zvířatům a "divoké" přírodě,kde nehrozí žádné vycucávání,ale opak je pravdou,proudí zde čistá láska a krása,což je vlastně Síla Universa.A na lásku k "bližnímu" svému jsem tedy již daleko opatrnější,pánč pak se člověk snadno zase stává zdrojem vysavačů bez en,kteří se snaží vzbudit dojem,jak jsou hodní a milý a hlavně,jak je třeba jim pomáhat,pánč jsou to povětšinou chudáčci malý(většinou i vzhled) a jsou tak hodňoučký, až jim med odkapává od úst,hihi.A co hlavně,tento "sport" se rozmáhá na Netu,tak bacha na to.Radši budu sedět na pařezu v lese a čučet na Sluníčko a je to,hihi.

    OdpovědětVymazat
  2. v roce 1990 jsem s užasem sledoval,jak se z ESENBÁKA stal EZOTERIK....A thymolinové tvářičky na Cesty k sobě mě zaujmou tehdy,když na jejich webu NENAJDU CENÍK....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Karel Bodlák
      Děkuji za příspěvek ze života, ty jsou vždy pravdivé a cením si moc lidí, kteří i tyto věci napíší bez obalu. Jsou to někdy nepříjemná poznání a hlavně pro ty, co tyto věci praktikují jen pro svou moc a prospěch, vždy to tne do černého u dotyčných osob, ale je potřeba i tyto skutečnosti ventilovat a tyto stránky tyto věci vždy odhalovaly, ať se to líbí nebo budí averzi.

      Vymazat
    2. Pane Karle,taky výborný pošušňáníčko na "JÁ JSEM",hihi

      Vymazat
  3. to ter fry
    Děkuji za pěkný příspěvek a cítím, že Vaše slova jsou ze života a to je nad všechny teorie. Ano, Satanisti, Reiky a další tyto skupiny i některé placené ezoterické weby překrucují základní zákony Síly Univerza a při kritice se cítí uraženi a bijí většinou na poplach, když se objeví jiné pohledy na toto téma. Jsou to silné skupiny, které nedopustí nové pohledy, protože by ztratily moc nad ostatními ovečkami. Pro pomoc druhým musí být jedinec opravdu hodně duchovně na výši, aby jeho negativní i malý otisk nikdy nemohl uškodit, nestačí jen blábolit „Slunce v Duši“ , je potřeba opravdu takový co nejvíce být a to je někdy hodně těžké a pro své hmotařské okolí i často nebezpečné. Je to stále jen o energiích, které se snaží tyto skupiny odebírat jednotlivcům a tím je dostávat pod svůj vliv a hlavně těžit z toho pro svůj prospěch. Psal jsem o tom již v článku: http://energieupramene.blogspot.cz/2011/09/egregor-clovek-ve-svem-zivote-potrebuje.html

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasim beze zbytku:-).Problem pusobeni systemu dneska je ten,ze kdyz chcete nekomu pomoct se lecit,protoze spravnej lecitel neleci!,ale pomaha nemocnymu vylecit se sam!O tom ze zadarmo ani nema smysl psat,protoze duchovno a materialismus jsou dva pary bot,ktery se ne nemuzou,ale ani nesmeji michat,tak ten dotycnej vas velmi casto odmitne,kdyz po nem nechcete "balik" mysli si,ze jste prave sarlatan.Mam i priklad,znamej ma nadhernyho boxera,je mu 6 let,krasnej vek,ale je prolezlej rakovinou plic,umira.Potkal jsem je kdyz jsem byl se svou fenkou venku,popovidali jsme a ja mu navrhl at se stavi a vezme sebou dve lahvicky s kapatkama,ze mu dam pro psa VMS(lepsi obdoba MMS) a reknu mu co a jak,samozrejme zadarmo,s tim,ze neveri a psovi neni pomoci.A to i pres to,ze jsem mu vysvetlil ze mu ta vec nemuze ublizit,neni lekem v pravym slova smyslu,jen mu srovna pH a nakopne jeho vlastni imunitu,plus par dalsich vylepseni ohledne parazitu a plisni,ktera ho pri spravny diete a zivotosprave vyleci sama,tedy vyleci se sam.ze ma sanci psa vylecit.Odmitnul me:-((((,mrzi me to dvakrat,protoze ta nema tvar je zavisla na nem a ja mu nemuzu porucit ani se k psovi dostat "inkognito" a zkusit mu pomoct:-(((.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Proud
      Dík Proude, vyvolalo to u mně úsměv, ale ten litující toho pána, on si ani neuvědomuje, že jestli pejsek odejde, tak by mu měl postavit "velkej pomník", protože ten pejsek vzal jeho neduhy na sebe, až nebude, bude na řadě on, je to šílené, ale pravda.
      Pokud jste neměl bílý plášť a za sebou VZP,která dotyčného taky obere, nikdy Vám tito lidé věřit nebudou a ani to nevyzkouší, nemluvě o tom, že někde zahlédli kritiku od "vyvolených". Ten lék by měli užívat oba, jak pejsek, tak majitel zaráz a vše by se urovnalo do harmonie, ale tyto souvislosti chápe zatím moc málo lidí.

      Vymazat
    2. Proude,musím Ti sdělit,že před pár dny jsem měla snahu,nabídnout nemocnému rakovinou MMS,ale ta samá zkušenost jak u tebe.Byla to jen lahvička s kapátkem(poctivě jsem se rozdělila o svoje zásoby) a sáček k.citronové a moje dobré zkušenosti k tomu.A víš co,řekla jsem si,kdyby to bylo za prachy,tak by to ten hňup možná užíval,ale takhle dělá radši pokusného králíka švícarské firmě na nový lék.Ale budiž,každý má svou cestu.A ještě jedna perla,pánč mám velmi dobrou "anténu",řekla bych že satanisti svolali schůzi,hihi.Iv, zvolil jste velice důležité a neprobádané téma,zase trefa přímo do černého.Jinak konstatuji,že moc lidí se do těchto témat a debat o nich raději nepouští.Čímpak to asi bude,bububu :).

      Vymazat
    3. To neni na bububu Terko,bohuzel:-(,na vine je spatnej vzdelavaci system,ignorance mravnich a moralnich zasad,zodpovednosti,ohleduplnosti a slusnosti. Tem lidem bohuzel nikdo nerika,ze vubec neco krome "mcdonalda,lidlu,peny marketu a zamestnani jakozto otroctvi" existuje,tak i kdyby chteli,nemuzou se pidit po necem o cem nemaji ani tuseni,to je velikej problem.To je umyslne umele nastavenej spatnej system,kterej na nas pracuje uz po staleti,jak ne tisicileti.Ale ani to se lidi nedovedi a pod tlakem vseho "oficialniho" jsou zpracovany tak,ze i kdyz jim to nekdo chce vysvetlit,maji ho za blazna.Nicmene budiz,vysvetluju tak jako tak,mozna je to moje poslani,kdovi.Na kazdej pad jsem rad za kazdou ziskanou dusi u ktery jsem vzbudil zajem a sama si zacla hledat vic informaci :-).Tvrdim,ze dobra prace se chvali sama a jedu si proste svou lajnu,i kdyz vim,ze casto zbytecne,ale kazdej,i kdyby jeden z tisice u kteryho vzbudim zajem je mi odmenou.Nepotrebuju k tomu co delam nejaky zviditelnovani,z kazdyho "kusu stada" kterej tomu stadu seberu a pomuzu mu stat se obcanem,mizi sance systemu nas prevalcovat vsechny,az se pomer kusu stada a obcanu preklopi,uz to bude rychly:-).Je treba proste vydrzet!

      Vymazat
    4. No ludia casto radsej nariekaju..rodicov presviedcam nech to skusia(testovaci kralik som bol najprv sam) ale nechcu..radsej budu nariekat ako ich bolia klby a... Komu niet rady,tomu neni pomoci.:-) Tiez by ma ozaj zaujimalo co stoho maju..myslim okrem vlastneho prospechu.Nechcem moc mudrovat,ale zivot ublizovat vedome inym len tak musi byt o nicom...hlavne na stare kolena. To by ma tak zaujimalo o com schodzuju... Mozno o tom ktorym smerom sa tento mesiac bude tocit planeta:-)

      Vymazat
    5. A diky Iv i vam ostatnim co jste mi osvetlili slovem,nebo doporucenim literatury onu naprosto zakladni vec: Kdyz chci neco zmenit,nesmim jit PROTI tomu a vyzyvat ostatni PROTI,ale naopak,musim jit ZA pravej opak toho,ceho se chci zbavit.Jen tak nedam energii spatnymu,ale venuju ji tomu lepsimu.....a "vo tom to je".

      Vymazat
    6. Proude,tak jak říkáš,"držet si svoji lajnu" a nic za to neočekávat.A myslím,že každý kdo hledá a myslí vlastní hlavou,nakonec na to všechno dojde,taky jsem byla dost "pomýlená",ale Síla mne navedla na tuhle cestu a poslala "náhody".A Mailí,tady Ti řeknu o čem schodzuju....o tom,komu budou pít tento týden krev,jakej a kolik chlupů si vyškubnou a kam ho zašantročí a do dalších nechutných detailů zacházet nebudu a trefil si se přesně,oni totiž věří,že tímto určují chod Universa,ale Síla vše slyší,pokud se to vysloví a tak každý dostane svou odměnu a i toto má svou hierarchii,jako vše v celém Universu,tak si asi domyslíš,jak která schůze vypadá,hihi.

      Vymazat
    7. Presne Mailo,taky nikdy nedoporucim komukoliv nic,co sam na sobe nevyzkousim!Napriklad VMS a B-komplex(kvuli hypocysteinu),protoze obsahuje B6,B12,Kyselinu listovou,jedlou sodu, jogurt s cayenskym peprem,vanilkou,medem a lnenym olejem pro omegu3,malo masa,hodne plodu a zeleniny uzivam sam a pravidelne jako zakladni prevenci.Nic prevratnyho,ale je to zatracene znat na tom jak se cejtim :-),doktory jsem krome vstupnich prohlidek nevidel uz pres 25 let ;-)

      Vymazat
    8. Jeste jsem zapomel na bylinky,ony tri zakladni formou extraktu v alkoholu,kapatkem!:-)),pri naznaku problemu,cesnek,brusinky,hrebicek! To je asi tak cela moje prevence,pohyb , les a prace s energiema nepisu,beru jako samozrejmost:-)

      Vymazat
    9. A posledni,ja hlava derava,denni sklenice vody s rozmichanym lugolovym roztokem,horcikem a draslikem :-),pri problemech koloidni stribro a kdyby me potkala rakovina,cemuz neverim,tak soda s javorovym sirupem.A to je cela moje lekarna:-))).Kombinace podle potreby ty trochy veci mi bohate staci na vsechno co si dokazu predstavit.

      Vymazat
  5. Oba dva, tedy Terezka i Proud potvrzujete běžnou realitu a lidé si ji ne a ne přiznat, je to strach z nových postupů a tak zůstávají u pomalého umírání, ikdyž jim něco dáváte na stříbrném podnosu zadarmo a to je právě ono, kdyby to bylo na obyčejném porcelánu a chtěl by jste za to balík, možná by o tom pak uvažovali.
    Pro Terezku
    Ano, lidé mají panický strach o tomto mluvit, zejména o satanistech a jiných podobných klubech, je to obrovský strach, aby náhodou se neproflákli svým názorem a neuškodilo jim to a jejím rodinám, protože když sledujete trochu pořádně kolem sebe, je jich jak máku, od politiky počínaje a využívají těchto astrálních praktik až zrak přechází, ale pokud se lidé začnou spoléhat více na Sílu, tyto temné praktiky mají dohráno, protože Síla Univerza je jim nadřazená a ať si to omlouvají jak chtějí, skončí vždy tam, od čeho se zamazali. Třeba svolali schůzi jak plnit Pětiletku a zapomněli, že svět se pomalu ale jistě mění - jde jak zloděj, nepoznán, neslyšitelně a ve tmě a to je dobře.

    OdpovědětVymazat
  6. Články o Síle patří k mým nejoblíbenějším, jako kluk jsem byl veden k náboženství, až fanatické uctívání Boha ze strany mé babičky, já měl vždy odpor ke všemu organizovanému či uniformovanosti, vždy jsem tvrdil, že něco je, ale žádný vousatý pán na obláčku to není, postupem času a teď už vím, že i někdo jiný mne navedl na tyto stránky, kde jsem začal studovat zdejší sdílené myšlenky a postoje. Právě u článku o Síle, byl i příklad se sběrem hub, les prakticky celá příroda mne naplňuje klidem, kdy rozum tolik nebrebentí a tak jsem začal praktikovat IV pravdu o životě jinak spojený se Sílou. Poprvé či poněkolikáté jsem to nemohl plně chápat, ono to ani nejde, je to v Duši a ta slovům rozumu nerozumí :-), jde právě o tu spolupráci. Navštívil jsem letos o prázdninách les za sběrem hub, úspěchy byly chabé, až mě napadlo tedy, říkat opaky a s poslední včerejší návštěvou, kdy jsem nasbíral tolik hub jako nikdy v životě (praženice, omáčka a dvě dozy na usušení a příjemné čištění hub v přítomnosti burčáku, čarovný to podzimní navečer), jsem se opravdu utvrdil v tom, že máme u sebe mocný nástroj. Je to stále o cvičení, mít na paměti že si tvoříme svůj svět pomocí Síly a příroda, kde nejsou lidé, auta či další bláznivé výmysly, které vás strhávají do materie a svádí vás do otroctví, je to nejlepší výcvikové středisko. Běh na dlouhou trať, kde právě cesta je tím pověstným cílem.

    OdpovědětVymazat
  7. Thanks for sharing! Nice post!
    Máy đưa võng em bé với may dua vong tu dong loai nao tot hay may dua vong tu dong giúp bé ngủ ngon mà máy đưa võng tự động không tốn sức ru võng. Võng tự động hay may dua vong gia re chắc chắn, gọn gàng, dễ tháo xếp, dễ di chuyển và máy đưa võng dễ dàng bảo quản.
    Chia sẻ các cách chữa bệnh ngáy khi ngủ hay loài chó thông minh nhất thế giới hay lắc vòng có bị vô sinh không hay cách trị gàu hiệu quả nhất hay giải mã giấc mơ thấy người chết hay cách chống nắng bằng trà xanh hay Collagen trị mụn được không hay chữa mất ngủ bằng gừng đơn giản, bí quyết làm trắng da bằng cà phê và dầu dừa hay giảm cân nhanh bằng gạo lứt hq hay mẹo giúp tăng cường trí nhớ hiệu quả, những thực phẩm giúp cải thiện trí nhớ hiệu quả, hay bệnh viêm khớp không nên ăn gì hay mẹo giúp giảm độ cận thị cho bạn, bí quyết chống nắng với cà chua cực hiệu quả, cách giúp bé ngủ ngon giấcthực phẩm giúp bé ngủ ngon mẹ nên biết, chia sẻ cách làm trắng da toàn thân bằng thực phẩm, những món ăn chữa bệnh mất ngủ hiệu quả.

    Những thực phẩm giúp đẹp da tại http://nhungthucphamgiupda.blogspot.com/
    Thực phẩm giúp bạn trẻ đẹp tại http://thucphamgiuptre.blogspot.com/
    Thực phẩm làm tăng tại http://thucphamlamtang.blogspot.com/
    Những thực phẩm giúp làm giảm tại http://thucphamlamgiam.blogspot.com/
    Những thực phẩm tốt cho tại http://thucphamtotcho.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.