pátek 15. července 2011

Voda se začíná vařit?



Došlo mně pár mailů, které jsem se rozhodl otisknout.

Číslo 1.
Totalitu nechceme! – manifest studentů « Indymedia Česká Republika http://imcmedia.cz/?p=615
Indymedia Česká Republika
Totalitu nechceme! – manifest studentů
by indymedia
Categories: aktálně
Comments: No Comments
Published on: 13.6.2011
My nespokojení obyvatelé České republiky si již nenecháme líbit naprosté pohrdání námi ze strany vládních představitelů. Proto vyzývám občany, kteří souhlasí, šiřte tento manifest, pod názvem Totalitu nechceme, dále mezi své přátele, známé, spolupracovníky a spoluobčany.
Vážení občané, vážení poslanci, vážená vládo, naše země je v dezolátním stavu. Veřejnou správu ovládá mafie, která si dosazuje na volitelná místa kandidátek své lidi. V konečném důsledku je tedy jedno, koho volíme, jelikož vždy volíme stranické kmotry. V 90. letech se u nás rozprodaly velké, často i strategické, podniky. Spadly do rukou zahraničních společností, které je vysávají do poslední kapky. A to hovoříme o té „šťastnější“ části. Spousta našich, kdysi slavných, podniků byla vytunelována. Na tomto období mají svůj zásadní podíl pánové Klaus, Havel a spol.
Od dob privatizačních začal, v dosud nezadlužené republice s přebytky, stoupat veřejný dluh. Horních několik tisíc úspěšných privatizátorů bohatne a nyní má majetky v miliardách či stovkách milionů. Ti ostatní jen čekají, co, kde a za co budou muset opět zaplatit, aby se těm nahoře žilo dobře. To vše za čím dál hlasitější podpory vlád.
Naše média nám lžou! V současné době se do Evropy dostaly revoluční nálady z arabského světa. Když už nám něco řeknou, většinou to má podobu špatných demonstrantů a hodných policistů. Na celém českém internetu je minimum článků, většinou jen informativního charakteru, o těchto věcech. Dostáváme zprávy o „vražedných“ okurkách, ale to podstatné nám zamlčují. Připomíná to praktiky komunistického režimu.
Dále tu máme vládu. Vládu, která je jak z pohádky o princezně Koloběžce I. Vládne, nevládne. Uplácí, neuplácí. Zdražuje, nezdražuje. Vláda rozpočtové odpovědnosti se rozhodla dát v době tvrdých úspor a utahování opasků přes 100 miliard církvím. Na druhé straně se musíme připravit na zvýšení DPH, které ohrožuje základní lidské potřeby člověka i jeho vzdělanost, placení ve zdravotnictví, ve školství, odchod do důchodu v nestanoveném věku. Ano, každá vláda bude moci upravit odchod tak, jak se jí to zlíbí. Nebude pevně stanovená hranice věku pro odchod do důchodu. Budeme tak evropským unikátem.
Státní dluh, i přes tato opatření, roste. Vládní činitelé napříč spektrem nechápou, že jsou potřeba změny, ale změny systémové, nikoliv parametrické. Máme tu bankokracii. Zahraniční bankéři ovládají veškeré státní finance a tím i stát.
Soukromé ratingové agentury určují, jak se bude žít občanům, kde bude bankrot a kde jen zdvižený prstík. Proč si USA mohou zvyšovat dluh, kam se jim zachce a Řecko ne? A pokud ti bankéři způsobí krizi, tak on to občan zaplatí.
Naši otcové a dědové bojovali za společný a samostatný stát. Ten se nám hroutí pod rukama. Jsme opět závislí na rozhodnutí německé vlády. Když zruší jádro, zdraží se nám, jednomu ze dvou vývozců, elektřina. Evropská unie nám zlikvidovala cukrovary, mnohaletou chloubu českých luhů a hájů. Nyní kupujeme stále zdražující se cukr a ještě před pár lety jsme zásobovali Evropu. A tak bych mohl pokračovat dále.
Nezaměstnanost stoupá. České školství klesá na úrovni. A to nevyřeší státní maturity. Absolventi neseženou zaměstnání a dlouho dopředu to vědí. To má za důsledek ztrátu motivace. Inteligence státu pak, jak v dobách pobělohorských, utíká do zahraničí. Do Německa, Rakouska, USA nebo jinam. Zhoršuje se kvalita života v zemi. Lidé ztrácí naději, stejně jako za komunismu. Kupní síla občanů v okolních zemích stoupá. A u nás? Přesně naopak. A naše politické elity nám říkají, že není potřeba zvyšovat kupní sílu, ale dále šetřit. To ještě nepochopili, že je to cesta do pekel?
Vrcholem všeho byl zákaz konání stávky odborových svazů v dopravě a následné vyjádření premiéra o omezení práva stávkovat. Toto je naprosto bezprecedentní krok, který vrací Českou republiku do období politických procesů v 50. letech 20. století, možná ještě dál, do doby Protektorátu Čechy a Morava.
My, nespokojení obyvatelé České republiky, proto vyzýváme vládu Petra Nečase, aby se za své prohlášení veřejně omluvila, neprodleně podala demisi do rukou presidenta republiky a zařídila vypsání předčasných voleb. Pokud tak nezačne činiti do středy 15. 6. 2011, vyzýváme předsedu ČMKOS, pana Jaroslava Zavadila, aby připravil všechny náležitosti a vyhlásil časově neomezenou generální stávku.
Pane premiére, my se zotročit nenecháme!!!
Zdroj: http://adamkotrbaty.blog.idnes.cz/c/195866/Totalitu-nechceme.html
Share
© 2011 Indymedia Česká Republika
1z1 13.6.2011 22:00



Číslo 2

Zdeněk Zbořil, politolog

Zdeněk Zbořil: Lidé svrhnou vládu na podzim
<< EXKLUZIVNĚ >> Politolog Zdeněk Zbořil tvrdí, že stávka odborů může probíhat v napjaté atmosféře, ale výrazný zvrat nepřinese. 
14.červen 2011 - 22:00
K daleko radikálnějšímu vystoupení veřejnosti  dojde podle jeho slov až na podzim.  Připravovaná stávka v dopravě bude prý mít  poklidný průběh, pokud například nedojde k vyprovokovaném incidentu. "Pokud se v průběhu stávky nestane mimořádná událost, domnívám se, že proběhne v klidu.  Umím si třeba představit jak před ministerstvem financí vystartuje na Kalouska nějaký psychopat a dojde k násilnému incidentu.  Kalousek se totiž stal symbolem skandálů a stal se nepřítelem č.1. Může dojít i k nějaké provokaci. Uvidíme co se bude odehrávat. Může dojít ke konfliktům odborářů s rozčilenými lidmi, kvůli zastavené dopravě, " řekl Zbořil  v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

Politolog  uvedl, že České pravděpodobně čeká velmi bouřlivý podzim. Podle jeho slov dojde k mohutným demonstracím v celé zemi. "Jsem přesvědčen o tom, že  až na podzim dojde k daleko radikálnějšímu vystoupení české veřejnosti a zasáhne celý stát.  Věřím tomu, že se občané konečně zvednou a půjdou do ulic. Je cítit, že by se lidé chtěli zúčastnit velké protestní akce už nyní. Ten mobilizační tah tady už je. V současném okamžiku ale nemají osobnost, která by je vedla. Chybí jim onen pověstný prvek sjednocení," uzavřel politolog.

Zdeněk Zbořil jako první z politologů, předpověděl v únorovém rozhovoru pro Prvnizpravy.cz (Rozzuření lidé jednou vyjdou do ulic pozn.red.), že ve společnosti se začínají odehrávat radikální pohyby. Svoje vyjádření tehdy z části vyslovil jako varování pro českou politickou reprezentaci, když prohlásil, že korupční skandály vyvolávají ve společnosti enormní nervozitu a napětí.  ""Je evidentní, že parlament se před lidmi uzavřel do skleníku a věří, že v této izolaci přežije. Politici prostě dělají, že se v Česku nic neděje. V Českých zemích se revoluce vždy rodila pomaleji než jinde. To ovšem neznamená, že jednoho dne nevyjdou lidé do ulic v okamžiku kdy věci překročí únosnou mez. Nyní je situace taková, že mezi lidmi panuje obrovské napětí, strach a nervozita," řekl politolog. "Množství skandálů ve společnosti vyvolává jistou apatii. Pod povrchem ale doutná zloba a v určitém okamžiku se může stát, že frustrovaní lidé dají průchod nahromaděným negativním emocím. Už nyní se při cestách po republice stále častěji setkávám z dotazy když už konečně dojde k první defenestraci. Někdo se tomu může pousmívat. Já ovšem tvrdím, že jde o velmi nebezpečné signály," varoval v únoru politolog.  


Můj dodatek:
Musím se usmívat nad netečností dnešní  generace ( jak které, viďte Issová a Mádle), týká se to jejich budoucnosti a jejich potomků. Na Islandu to udělali nejlepším způsobem   http://media.memy.cz/2011/06/co-se-deje-na-islande/, ale tady se v médiích mlčí a nebo zkresluje. Např. by stačilo uzákonit  zodpovědnost našich politiků za jejich hospodaření, vy když něco v zaměstnání zničíte, taky to musíte zaplatit a nebo Vás vyhodí. Proč se bít v ulicích ? Ne, vždyť stačí pár dní zůstat všichni v domovech ( to by nesměly být v českém národě vlezdoprdélky) a pořádkové svazky by se mohly v ulicích honit navzájem, stačil by týden bez energie, dopravy, pohonných hmot  a znárodnit i banky, jak na Islandu a následně uzavřít hranice na určitou dobu, aby se ti zloději dali pochytat- to se dá vydržet a bylo by vymalováno, dluh, stejně by s těmito politiky stoupl. Jen úvaha.

1 komentář:

  1. Stojí to za přečtení:
    http://seibert.bigbloger.lidovky.cz/c/194888/Proc-byl-priklad-Islandu-zamlcen.html

    Jako Češi k tomu nemáme příliš daleko, ale stále nám v hlavě zní naše věčné "Bylo by to super, ale to by do toho museli jít všichni." Takže proto jsme zatím tam, kde jsme.
    Michal

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.