Tyto stránky jsou utvořeny pro všechny lidi, jež si nenechají deformovat své myšlenky. Je hlavně určen pro lidi, jež jsou otevřeni všem novým poznáním a to jak v oblasti techniky, tak i duchovna. Stránky splňují základní bod Zákonů Univerza, že duchovní vědomosti se dávají zdarma, opak je jejich porušením s negativními následky. Budu rád, když mnozí z vás tyto stránky pochopí......chytrému napověz a toho druhého ať vezme třeba čert..Iv-publicista,badatel,vynálezce.
USA pod informacemi z NASA (rovněž vojenský projekt)
provádějí údajně cvičení ve svých některých městech, pro údajný jaderný útok a
využívají těchto informací, protože bez jejich přičinění mohou nastat zde na
Zemi některé úkazy jako výpadky energie, nefungování Netu a kolabování
počítačových středisek a to i v atomových elektrárnách a hlavně, bez
jejich přičinění, jen využijí vědění pro ohromení lidí a možnosti uznání jejich
síly. Oni vždy využívali svých znalostí ke zmatení národů a to už od
starověkého Egypta, kdy faraon měl přesné informace třeba o zatmění Slunce a
předvedl svůj trik lidu, aby opět zazářilo Slunce. A tak tuto taktiku používají
dodnes.
Dnes 22.4.2017 dochází k druhé etapě třesku energie a
to již přesně cílené na Zemi, kdy na Slunci došlo k vytvoření koronální
díry, která je namířena přesně na Zemi. Můžeme tedy podle mainstrémové vědy
v nejbližších dnech očekávat dost velké magnetické bouře zde na Zemi a
různé reakce digitálních systémů i lidí. Lidé se záporným znaménkem budou tedy
opět podrobeni jejich působení s možností jejich nápravy za působení
různých životních zkušeností na ně a to nejen osobních, ale i celosvětových
událostí. Schumanovo pole je opět velmi silně rozkmitáno a které má velký vliv
hlavně na všechny živé organismy zde na Zemi a to zejména na skupinu lidí, se
znaménkem mínus na stupnici jejich hodnot 1 – 12, kdy např. tyto entity se
znaménkem – 10 až 12 zastávají většinou nějaké významná postavení.
Změny jsou pomalé, ale jejich perioda je záměrná a tedy
v dnešní době je zde druhá vlna Boomu energií. Rovněž vidíte v dnešní
době velký výskyt objektů na obloze a jiných úkazů, jak jsme informovali zde: http://energieupramene.blogspot.cz/2016/10/mam-uz-toho-dost.html
Mnozí z vás se cítí v těchto dnech frustrovaní,
nejen ze světových událostí, ale i v soukromých záležitostech. Zjišťujete,
že nic nefunguje a taky některé věci (i živé) v těchto dnech
znenadání šli do „kopru“ nebo "zlobí". Pokud to tak cítíte a dáváte
mně za pravdu, jste součástí populace, kde je velmi dobrá šance genetického
probouzení na přicházející vyšší frekvence. Kdo to tak nepociťuje, ať
nesouhlasí, je to jeho volba a velká škoda, že nevnímá okolní změny a
vlivy.
Lidé s genetickou změnou k vyšším frekvencím jsou
většinou popisováni jako přecitlivělí, intuitivní, tvůrčí až perfekcionalisti,
empatičtí. Jejich přítomnost je velmi důležitá pro ostatní okolí v dnešní
době, ovlivňují síť celkového vědomí, Zemi a všech tvorů na ní. Jejich houževnatost,
možná až jejich tvrdohlavost inspiruje okolí, někdy i ostatní provokuje.
Sílo nič všechno temné zde na Zemi.
Sílo nič všechny nástroje Satana zde na Zemi.
Znak Síly, kterou popisujeme, užívali Slované, kteří věděli co to znamená,viz přiložené video
Dnes jsem pro naše čtenáře připravil článek o významu
zeleniny a ovoce pro naše stránky, ikdyž si tyto informace mohou najít i na
Netu, ale aspoň zde trochu v ucelené formě znovu uveřejnit staré pravdy. Dnes jsme svědky hlavního
Systémového proudu, který určuje co je a není zdravé a co škodlivé. Viz např.
dnešní směšný trend na tabákových výrobcích, kdy na vás vykukují různé hrůzné fotografie, které mají za úkol do
podvědomí zanést myšlenku této „hrůzy“. Opak je i zde pravdou, „chrchlající“
kuřák naopak svým ranním vykašláváním se automaticky zbavuje toxinů a škodlivin
z ovzduší i díky chemtrails ze svého těla a je zdravější, (můj praděda kouřil fajku jak cementárna a dožil se 99 roků v pohodě a za nepohody a zlosti odboru sociálního pojištění pro vyplácení důchodu) než ten, co
dodržuje rádoby rady dnešního vědeckého estabilišmu Systému. Těch příkladů je
dnes větší množství a vzbuzují na mé tváří usměv lítosti, pro lidi, kteří tento
trend kopírují. Naše prarodiče věděli moc dobře, co je pro ně dobré a co
špatné. Není divu, proč tento Systém by se nejraději rychle zbavil této staré
generace, která má paměť a tím jejich systém narušuje a to ve všech aspektech.
Přece je potřeba odstranit tyto lidi, s jejich osvědčenými pravdami, ve
všech směrech, přece mládí vpřed a zpátky ni krok – to už známe. Dnes jsem pro
vás připravil studii z Masarykovi univerzity Brno v trochu uceleném
celku, pěstujte, kupujte od soukromníků ať jste zde tak dlouho jak jen můžete,
aby tomuto Systému z toho bylo ZLE a vydrželi jste co nejdéle a
ovlivňovali jste své okolí svými vědomostmi, zkušenostmi ve všech směrech, tím
tento Systém dostává nejvíce na frak.
Zpracoval Dr. Vojtěch Vojtíšek, Masarykova univerzita, Brno
ČESNEK
Účinky
:
Povzbuzuje
imunitní buňky k rychlejšímu dělení a vyšší aktivitě. Má protibakteriální účinky
a po staletí se využívá jako lék proti rýmě, při zánětu krku, kašli a dýchacích
potížích. Napomáhá vykašlávání. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Podporuje
volný průtok krve. Snižuje vysoký krevní tlak. Snižuje hladinu cukru v krvi. Má
vysoký obsah vitamínu A, B1, B2 a C.
Množství
:
Aspoň
jeden stroužek denně. Účinek 1-2 strstroužků česneku denně na zdravotní stav
srdce je zjevný po několika týdnech. Používá sa v kloktadlech a čajích. Při
bolestech kloubů se nanáší přímo na kůži. Vatový tampón napuštěný česnekovým
olejem a vložený do ucha je starý lék proti zánětu.
BROKOLICE
Účinky :
Aktivizuje
látkovou výměnu, zlepšuje práci srdce, svalů a nervů. Snižuje riziko vzniku
rakoviny. Má vysoký obsah antioxidačního betakarotenu a vitamínů C a E. Je
bohatým zdrojem kyseliny listové a železa.
Množství
:
Jezte
jednou týdně 20 dkg v páře povařené brokolice s česnekem. Asi 1-3 dávky
brokolice po 170 g týdně mohou výrazně snížit riziko rakoviny. Brokolice
snižuje vstřebávání jódu, proto lidé , kteří jedí brokolici víc jak 2-3x týdně,
by měli konzumovat potraviny s vyšším obsahem jódu.
CIBULE
Účinky
: allicin snižuje riziko arteriosklerózy a trombózy a posiluje imunitní systém.
Éterické oleje brzdí zánětlivé procesy a uvolňují hlen. Jen červené a žluté
odrůdy obsahují sloučeniny, které snižují riziko vzniku nádorových onemocnění a
mají protizánětlivé účinky. Švýcarští vědci zistili, že je výbornou prevencí
proti osteoporóze. Obsahuje hodně zinku potřebného na stavbu kostí, vitamíny
B,C, A i E.
Množství
: čím víc, tím lépe. Doporučuje se jíst syrová. Musí se jíst jen čerstvá,
protože po rozkrájení se po 24 hodinách
stává toxickou.
Výzkumy
doporučují sníst denně 60 g.
Prostředek proti chřipce :
cibuli nasekáme a uvaříme se
třemi polévkovými lžícemi medu na sirup. Užívejte po lžičkách. Na všechny respirační infekce :
připravte šťávu z nasekané
syrové cibule, pokapejte ji medem a nechte stát přes noc. Užívejte každé 2
hodiny 1 kávovou lžičku.
Opar rtu :
léčíme tak, že na postižené
místo přikládáme plátek syrové cibule. Podle mých zkušeností, stačí přiložit lístek pomačkané kapusty, Iv.
Rýma :
předcházíme tak, že do nosu
vkládáme tampóny namočené v cibulové šťávě.
Bolesti krku :
zmírní zábal z jemně nasekané
cibule.
Hnisající rány : potřeme obvaz kašičkou z cibule a přiložíme na postižené místo.
ČERVENÁ ŘEPA
Účinky
: Zmírňuje infekci dýchacích cest, reguluje krevní oběh, předchází zácpě, léčí
ekzémy a posiluje vlasy. Vařená obsahuje rozpustné vlákniny, které snižují
hladinu cholesterolu. Je součástí diet při onemocněních jater a ateroskleróze.
Obsahuje látky s protirakovinovými účinky. Obsahuje vitamíny skupiny B, vzácné
minerální a lipotropní látky. Obsahuje jód, kobalt a doporučuje se při
odtučňovacích kúrách, onemocněních jater a ledvin. Je výživná, posiluje
organizmus, pomáhá při léčbě chřipky a nachlazení.
Množství
: Přidáváme ji do salátů, jíme nastrouhanou a šťávu masírujeme do vlasů. Šťáva
smíchaná s medem se užívá při vysokém krevním tlaku. Doporučuje se roční
spotřeba 3 kg. Pozor! Více jak 100ml
šťávy může vyvolat mírnou nevolnost a závratě. Proto je ji třeba zpočátku
míchat s mrkvovou šťávou.
FENYKL
Účinky : Obsahuje éterické oleje,
vitamíny (C a E) a draslík. Podporuje trávení a má uklidňující vliv na nervovou
soustavu. Fenykl je znám svou schopností uvolnit zastavené větry a pomoci při
plynatosti. Semena fenyklu mají protispasmatický účinek, zmírňují žaludeční
křeče. Je bohatým zdrojem draslíku. Pro lidi s oblibou jídel s fenyklem může zvýšený příjem draslíku pomoci
redukovat vysoký krevní tlak. Je důležitou součástí dětských čajů. Velmi
příznivě působí proti bolení bříška u kojenců.
Množství : Stonky a listy
jezte v neomezeném množství. 200gramová vařená porce nahradí 20-30% denní
potřeby draslíku u dospělého člověka. Doporučuje se maximálně jedna čajová
lžička semen fenyklu denně. Nedoporučuje se konzumovat semena po dobu
těhotenství.
ZELÍ
Účinky
: Rostlinné látky a vitamín C předcházejí rakovině. Balastní látky regulují
zažívání a povzbuzují líná střeva. Kysané zelí pomáhá při pocitu plnosti,
pálení žáhy a krkání. Šťáva z čerstvého zelí léčí žaludeční vředy, dvanácterník
a choroby tlustého střeva. Šťáva ze zelných listů zmírňuje záněty, působí
dezinfekčně a odvádí škodlivé látky přes kůži. Acetylchlorin, který obsahuje,
působí při depresích. Obsahuje antioxidanty a jiné látky zlepšující odolnost
proti chorobám.
Množství
: 1/4 hlávky pokryje 1/5 denní potřeby
vitamínu C. Vnější listy a košťál je třeba pro zvýšený obsah nitrátů a olova
odstranit. Obklady z čerstvých listů zmírňují bolesti svalů, hlavy, močového
mechýře a léčí kožní choroby. Pri žaludečních potížích je třeba nejméně měsíc
pít 5-6 skleniček šťávy denně, asi hodinu před jídlem.
KUKUŘICE
Účinky : Vysoký obsah
manganu působí proti stresu, svalovým křečím a srdeční arytmii. Železo pomáhá
proti chudokrevnosti.
Množství
: Je bohatým zdrojem energie - je v ní mnoho uhlohydrátů a bílkovin. 100g
pokryje téměř polovinu denní potřeby železa. Doporučuji vřele tuto nasládlou plodinu, v kuchyních ohrnující nos. Dostáváte velmi mnoho energie do těla, návštěvníci věděli dobře, co chybí člověku. Iv
MRKEV
Účinky :
snižuje cholesterol, předchází zácpě, pomáhá při kožních chorobách, nedokrvení
a oslabení organizmu. Chrání zrak. Snižuje riziko rakoviny plic. Jednoduchý
způsob, jak snížit hladinu cholesterolu v krvi. Je vynikající regenerační
potravinou když se člověk cítí vyčerpaný, nebo se zotavuje. Mrkev je bohatá na
vitamíny A, B a C, betakaroten, železo, vápník, draslík a sodík.
Množství : Každý den jezte 2 mrkve nebo vypijte pohár čerstvé
šťávy. Půst s mrkvovou šťávou v průběhu 1 anebo 2 dní je velkou detoxikační
terapií pro játra. Víc vitamínu A - karotenu se uvolňuje ze zpracované mrkve
než při jezení v syrovém stavu. Při strouhání to je 36%, při rychlé tepelné
úpravě až 60%, při jezení celé syrové mrkve jen 5%. Do čerstvé mrkvové šťávy
vmíchejte i lžičku panenského olivového oleje, díky němu se karoten v těle lépe
využije.
PAPRIKAÚčinky : Vitamín C
neutralizuje volné radikály a posiluje obranyschopnost organizmu. Přírodní
látka kapsaicin povzbuzuje činnost zažívacího traktu. Betakaroten posiluje
buňky, brzdí proces stárnutí a chrání před škodlivým vlivem slunce na pokožku.
Množství
: Pro vysoký obsah vitamínu C se doporučuje jíst ji preventivně při nachlazení.
Jedna středně velká paprika pokryje dvoj až trojnásobek denní potřeby dospělého
člověka. Vitamín C se z papriky nevytrácí ani zahříváním, ani pečením. Červená
paprika obsahuje 9x více betakarotenu a 2x více vitamínu C, než paprika zelená.
PETRŽEL
Účinky
: Petržel je bohatá na vitamín C, provitamín A, železo, vápník, draslík,
fosfor, hořčík, síru a křemík. Vysoký obsah železa zabraňuje chudokrevnosti.
Vitamín C posiluje imunitní systém a povzbuzuje chuť k jídlu. Povzbuzuje
činnost jater a pomáhá při dně. Je užitečným zdrojem vápníku. Pomáhá organizmu
zbavit sa nadměrné tekutiny. Neutralizuje škodliviny z cigaretového dýmu.
Množství
: 100g obsahuje 170mg vitamínu C. Doporučuje se používat jako koření. Na
zregenerování pokožky postačí sedm dní natírání čerstvou šťávou. Odvar ze semen
uvoľňuje hladké svalstvo v celém těle a zmírňuje bolesti hlavy, migrény a
podrážděný žlučník. Žvýkání čerstvé petrželové natě odstraňuje v dechu zápach
po cibuli a česneku.
PÓR
Účinky
: Působí proti nadýmání a pocitu plnosti, žlučovým kamenům a nechutenství.
Obsahuje množství vitamínu E, karotenů, železa a syrový obsahuje kyselinu
listovou, vitamín C a B1. Tak jako cibule a česnek, i pór je mimořádně
antiseptický a pomáhá chránit srdce a artérie před arteriosklerózou a vysokému
krevnímu tlaku.
Množství
: Pórový odvar se lehce připravuje a je vynikající na nahrazení
úbytku minerálů po dobu nevolnosti a při průjmu. Jednoduše povařte 8-10 pórů ve
2-3litrech vody asi 1-2hodiny.
Pórový
sirup
je účinný prostředek na plicní infekce. Uvařte několik pórů ve vodě, a když
změknou, extrahujte šťávu protlačením přes gázu. Přidejte med a pravidelně
užívejte.
RAJČATA Účinky :
Povzbuzují apetit a zažívání a brzdí růst choroboplodných bakterií ve střevech.
Kalium snižuje krevní tlak. Mimo srdečně-cévních chorob pomáhá při léčení
různých poruch trávení. Slouží jako odvodňovací prostředek. Rajčata obsahují
antioxidanty, množství vitamínu E, vitamín C a betakaroten.
Množství
: Jezte libovolně. I rajčatový protlak je bohatý na karoteny a vitamín E. Jeden
pohár protlaku chrání před rozličnými chorobami, hlavně před nachlazením.
Preventivně pijte 1 pohár rajčatové šťávy
3x denně po dobu 3-4 týdnů.
ŘEDKVIČKAÚčinky : Pomáhá při
prevenci rakovinových onemocnění. Éterické oleje podporují tvorbu žluči a
urychlují zažívací proces. Používá se při léčení onemocnění žlučníku, žaludku a
průdušek. Obsahuje vitamíny C a B.
Množství
: Doporučuje se jíst syrová. Doporučená dávka je 1-2 kg ročně.
SALÁT
Účinky
: Kyselina listová a vitamín B zlepšují činnost mozku, paměť, koncentraci a
spánek. Je tradičním prostředkem na povzbuzení trávení a činnost jater. Má
uklidňující účinky.
Množství
: Denně snězte 150g s rajčaty a bylinkami. Když chceme získat co nejvíce živin,
vybíráme salát který má víc větších, zelených listů. Umyté, zabalené hlávky s
roztrhanými listy rychle ztrácejí vitamín C a kyselinu listovou. Salát ráda
konzumují i malá domácí zvířata.
CHŘEST Účinky :
Výhonky jsou bohaté na vitamín C a mají mimořádně vysoký obsah vitamínu E,
který zlepšuje zrakovou ostrost a potlačují projevy stárnutí pokožky, problémy
se srdcem, zvyšují libido a účinně chrání buňky pred útoky volných radikálů.
Podzemní kořenová část vytahuje z půdy množství účinných látek, především
provitamín A. Je bohatý na vitamíny skupiny B a obsahuje velké množství
kyseliny listové. Mimo toho obsahuje hodně draslíku a zinku. Chřest patří k
nejlepším omlazovacím prostředkům v přírodě. Posiluje imunitní systém a chrání
před záněty. Aktivuje tvorbu hormonu štěstí a pomáhá při poruchách spánku. O
chřestu sa zároveň říká, že upravuje vysoký krevní tlak, podporuje činnost
srdce a ledvin. Pomáhá při uvolňování nervového napětí.
Množství
: Chřest je jako stvořený pro různé diety, neboť obsahuje velmi málo kalorií
(na 100g jen 18kalorií). Je též bohatý na vlákniny, které mají blahodárný vliv
na střeva. Když zkonzumujete 250g, pokryjete celodenní potřebu vitamínu C.
Chřestovou sezónu bychom měli využít na chřestovou kúru. Aktivizuje
metabolizmus celého organizmu. Už po týdnu (denně zkonzumovat 200g chřestu) se
budeme cítit svěží a vitální.
Jak
správně vařit chřest : nejprve odřežeme dřevnatou spodní část a chřest oloupeme
(postupujeme vždy od hlavičky dolů). Aby nezčernal, namočíme ho do studené
vody. Před vařením ho svážeme po 6-10 kusech a postavíme do hrnce s osolenou
vodou hlávkami nahoru. Stačí když bude
ve vodě jen do poloviny, křehké hlávky se uvaří v páře. Vaříme 10 - 15 minut.
ŠPENÁT Účinky :
Betakaroten a vitamín E zachytávají volné radikály. Kalium snižuje krevní tlak
a magnézium působí proti svalovým křečím. Může ochránit před degenerací zraku.
Je užitečným zdrojem železa. Mimo toho obsahuje vitamíny C, B1 a B2, jód,
vápník a kyselinu šťavelovou, která váže vápník, takže při větší spotřebě je
třeba dávat pozor, aby se organizmus neochudil o tento minerál.
Množství
: 200g pokrývá polovinu denní potřeby kalia. Mražený špenát si uchovává více
živin než zvadlý čerstvý. Konzervovaný špenát si udržuje podstatné množství
živin mimo kyseliny listové. Lidé postižení dnou, nebo ti co mají ledvinové
kameny, by se měli špenátu vyhýbat pro jeho vysoký obsah oxalátů.
Jak
správně vařit špenát : dobře umyté, očištěné lístky dáme do hrnce, který
uzavřeme pokličkou, a na mírném ohni minutu-dvě spaříme. Není třeba ho podlévat
vodou, stačí mu vlhkost, která se uvolní z lístků. Uvařené listy pokrájíme
nahrubo. Dáme na pánev s na tukem smaženou cibulkou, solí, pepřem a kmínem,
dusíme pod pokličkou do vydušení větší části vody a dle potřeby přidáme česnek,
nebo rozklepnuté vejce..Dochutíme muškátovým květem..
ZÁZVORÚčinky : Je klasickým
léčebným prostředkem při rýmě, chřípce a kašli. Osvěžující čaj připravený z
čerstvého kořene pomáhá vylučovat hleny a posiluje žaludek. Horký zázvorový čaj
pomáhá při zimnici, obklady prinášejí úlevu při zánětu nosních dutin, při
zánětu průdušek a při jiných plicních těžkostech.
Množství
: Vatový tampón namočený v zázvorovém odvaru přináší úlevu při bolestech ucha.
Přiložený na pokožku zvyšuje prokrvení, a tak zmírňuje bolesti způsobené
chřipkou.
CELER Účinky : Je to
nejen známá zelenina, ale i důležitá léčivá rostlina. Používají se všechny
části včetně semen. Nať je bohatá na vitamíny a minerály. Je vhodná jako
potravinový doplněk pro nemocné cukrovkou. Éterické oleje a sedanolid mají
povzbuzující účinek na zažívací orgány. Betakaroten neutralizuje volné
radikály. Kalium reguluje krevní tlak a krevní oběh. Zbavuje pocitu stresu.
Díky bohatému obsahu draslíku uklidňuje nervy a zlepšuje subjektivní stav.
Naťový je lepší než kořenový. Je vynikající složkou redukční diety.
Množství
: 150g pokrývá 1/4 denní potřeby kalia. Najlepší je ho jíst syrový, např.
strouhaný v salátech. Celerové listy se dají dobře sušit a dlouho si uchovávají
svou vůni.
BRAMBORY
Účinky
: Jsou bohatým zdrojem vitamínu C a B a obohacují tělo draslíkem, magnéziem,
fosforem a železem. Vyrovnají se dietním potravinám i počtem kalorií. Nejvíc se
v lidové medicíně využívá šťáva ze syrových brambor tradičně na trávicí
těžkosti, gastritidy, poruchy jater a žlučové kameny. Syrová bramborová šťáva
utišuje záněty a podporuje hojení kožních infekcí a poranění. Plátky syrové
brambory jsou vynikajícím obkladem na opary a omrzliny, a když ho dáme na
spánky, pomůže na bolesti hlavy a migrénu.
Množství
: 100g brambor = 70 kalorií. Pokud se brambory vaří (v páře nejlépe) nebo pečou
ve slupce, zachovávají si mnoho ze své výživové hodnoty a jsou i lehce
stravitené.
ŘEŘICHA Účinky : Je
bohatá na železo, vitamín C a měď. Pomáhá při chudokrevnosti, odstraňuje pocit
únavy. Výborně pročišťuje krev a zbavuje tělo toxinů. Stimuluje činnost jater,
pankreasu a žlučníku. Žvýkání syrové řeřichy posiluje dásně a pomáhá zamezovat
jejich krvácení. Při vnějším použití vhodně působí na nečistou pleť a hnisavé
vřídky.
Množství
: Podle lidových léčitelů by však denní dávka řeřichy pro dospělou osobu neměla
překročit jednu polévkovou lžíci.
TŘEŠNĚ Účinky :
Obsahují vitamín C a draslík. Ten pomáhá udržovat zdravou pokožku a pravidelný
rytmus srdce. Působí preventivně proti dně, odvádějí z těla toxické látky a
čistí ledviny. Mají močopudné účinky a pomáhají pročistit organizmus. Nachází
se v nich kyselina křemičitá, která blahodárně působí na zpevnění vaziv. Mimo
toho obsahují i fosfor, který uklidňuje nervovou soustavu. Třešňové listy se
přidávají i do čajových směsí pro jejich močopudné účinky. Koupel v odvaru
zmírňuje bolesti kloubů při revmatizmu.
Množství
: Jezte libovolné množství. Třešně se stopkou vydrží déle.
RYBÍZ Účinky :
Obsažené flavonidy působí proti arterioskleróze, nachlazení a při problémech se
střevy. Napomáhají sekreci různých štáv. Jsou bohaté na betakaroten, biotin,
vitamín C a E. Zabraňují infekci močových cest. Přinášejí úlevu při zánětech.
Výborný zdroj draslíku.
Množství
: Jezte libovolné množství, především syrového rybízu. Džusy z černého rybízu
často obsahují jen málo ovoce. Proto si řádně přečtěte obal.
HROZNYÚčinky : Všechny sorty hroznů patří k nejzdravějším
druhům ovoce vůbec. Hrozny obsahují kyselinu listovou, barviva, minerální látky
a stopové prvky. Z minerálních látek má nejvíce draslíku, který pomáhá
organizmu nejen při odstraňování odpadních látek, řízení srdečního rytmu, ale
pomáhá i jasnému myšlení. Vlákniny, které jsou ve slupkách hroznů, podporují
činnost střev. Zároveň obsahuje vitamín C, E a vitamíny skupiny B. Regeneruje
vrchní část pokožky, zmírňuje stavy při žlučových a ledvinových kamenech.
Dodává množství antioxidantů. Šťáva se používá při léčbě chorob, které vznikají
hromaděním toxinů v těle. Působí močopudně a žlučopudně, mírně prohání. Protože
mají hrozny močopudný účinek, pomáhají z těla vyplavovat škodlivé látky.
Snižují kyselost žaludečních štáv. Výhodou hlavně pro podzimní dny, kdy mnozí z
nás pociťují nostalgii za létem a těžko se vyrovnávají se změnami počasí, je,
že hrozny zmírňují únavu a deprese. Pro svou výživovou hodnotu jsou doslova
energetickou bombou.
Množství
: Hrozny můžeme v syrovém stavu použít při výrobě salátů, na zpestření
studených mís či jednohubek, hlavně sýrových. Kombinace rokfóru a bobule hroznů
je opravdu vynikající. Základním pravidlem je mít kvalitní hrozny, čerstvé, ve
střední velikosti, s pevnou slupkou a se šťavnatou a masitou dužinou. Z
kvalitního základu je potom i kvalitní produkt.
HRUŠKA Účinky : Obsahuj mimo vitamínů hlavně vápník, fosfor
a lehce stravitené cukry. Mají antibakteriální, močopudný a posilující účinek,
hlavně v kombinaci s ovesnými vločkami. Plody nebo šťáva se používají v lidovém
léčitelství při obezitě, močových kamenech, vysokém krevním tlaku. Vařené a
pečené se používají proti kašli a na záduchu, odvar ze sušených hrušek proti
průjmům. Hrušky pročišťují střeva, odstraňují zácpu a jiné poruchy trávení.
Některé odrůdy obsahují v dužině drobná zrníčka, která lidem s citlivými střevy
a poruchami žlučníku, pokud se jedí syrová, způsobují těžkosti. Plané hrušky
mají léčivější účinky, než hrušky ušlechtilé.
Množství
: Když občas sníme hrušku, pozitivně si
tím stimulujeme lepší náladu.
JABLKO Účinky : Jablka téměř neobsahují bílkoviny, mají
však vysoký obsah vody, málo sacharidů a ve slupce nepatrné množství vody.
Mimořádně jsou bohatá na vitamíny a stopové prvky.
Jablka
mají vysoký obsah draslíku. Jablko obsahuje až 30% vlákniny. Regenerují a
očišťují organizmus, snižují hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Jsou
účinná při bolestech hlavy a závratích.
Pomáhají proti průjmu i zácpě. Proti průjmu pomáhajú sladká jablka, při zácpě
zase kyselá, která povzbuzují činnost střev. Jsou osvědčeným prostředkem při
těžkostech s klouby. Podporují odolnost proti chorobám. Jablka působí jako
vynikající omlazovací kúra. Ze slupky a dužiny, které chrání jaderník, se v
lidském organizmu uvolňují látky s léčivým i preventivním účinkem. Odvar z
jabloňových květů má uklidňující účinky a zmírňuje záchvaty kašle. Při chřipce
a kašli se osvědčilo pití šťávy z jablek. Jemně nastrouhané jablko i se slupkou
konzumované večer váže ve střevech toxické látky.
Množství
: Víceré výzkumy potvrdily, že konzumace jednoho jablka ráno a večer výborně
regeneruje a očišťuje organizmus.
JAHODY Účinky :
Obsahují mangan, který účinkuje jako afrodiziakum. Také urychľují látkovou
výměnu a dodávají vitamíny E a C, které vážou volné radikály. Jsou tradičním
diuretikem a přinášejí úlevu při revmatizmu a dně.
Množství
: Stačí jíst 20dkg denně v době sezóny, dají se již koupit i mimo ni..
MERUŇKY Účinky :
Obsahují kyselinu listovou, pantotenovou a betakaroten, které brzdí procesy
stárnutí a ulehčují regeneraci buněk. Zlepšují náladu a odstraňují únavu a
poruchy soustředění. Podporují imunitní systém buněk a chrání je před vlivem
volných radikálů. Urychlují tvorbu buněk. Pomáhají regulovat krevní tlak. Mají
vysoký obsah rozpustné vlákniny. Jsou výborným zdrojem železa. Mají příznivý
vliv na sliznici plic silných kuřáků.
Množství
: Čerstvé, nebo sušené meruňky jezte libovolně. Pecky ale ne! Už tři plody
obsahují karoteny v množství poloviční denní potřeby dospělého člověka. Hrst
sušených meruněk nahradí dospělému okolo 20% denního příjmu draslíku, ženám
více než 10% železa a mužům téměř 20%.
Upozornění
: Meruňkové pecky obsahují hořký amygdalin a jsou jedovaté. Ani těhotné ženy by
pro vysoký obsah mědi neměly konzumovat mnoho meruněk. U
některých náchylných lidí mohou meruňky vyvolat průjem a při nadměrné konzumaci
i celkovou slabost. Jádra meruňek můžete použít pro léčení rakoviny, ale v malém množství, vaše tělo vám samo řekne jakou dávku - Iv
OŘECHY Účinky :
Vlašské ořechy jsou bohatým zdrojem draslíku, magnezia, zinku, mědi, selenu a
kyseliny folové. Uklidňují a mají pozitivní vliv na mozek. Loupané ztrácejí
mnoho výživných vlastností.
ŠVESTKY
Účinky
: Ideální spojení vápníku a fosforu působí blahodárně na posílení kostí a
pomáhá trávení.
Sušené
švestky jsou známy svým laxativním účinkem a poskytují užitečné množství
vlákniny a železa. Zalévejte vše Gansem (Co je Gans, si najdete zde ve vyhledávači stránek), energetická hodnota i složky stoupnou na maximální míru, víc vám nepovím. Iv
Co dovedou opět Čechoslováci,jasný důkaz záměrného zničení našeho hospodářství a rozdělení Československa, jako konkurence západu, bezkonkurenční!
V dnešní době jsem svědkem propagování cizích, údajně
kvalitních sýrů v různých soutěžních pořadech, kde naopak na naše výrobky
z české republiky je sypáno „hnojivo“, které má naše výrobky ponížit.
Vidím, jak se pohrdavě zmiňují např. o našem jednom z nejkvalitnějších
sýrů „Eidamu“. Dokonce jsem zaslechl v jednom videu, jak jeden ezoterik
jej nazývá „sádrou“. Opak je pravdou.
Český sýr Eidam je jeden z nejkvalitnějších sýrů
v EU. Ten se zde vyrábí podle starých receptur a nejsou měněny. To vše
skýtá záruku kvality výrobku.
Český eidam je vyloženě přírodní sýr, jeho barva je světlá a
postupným zráním dochází k jeho vybarvování do žluta. Někteří výrobci,
zejména zahraniční, jej přibarvují karotenoidy a tak ve spotřebiteli vzbuzují dojem
„kvalitního“ sýru. Český Eidam zraje okolo čtyř týdnů, pro fajšmekry může zrát
i déle než rok. V zahraničních sýrech je většinou část mléčných složek
(bílkovin, tuků) nahrazeno složkami rostlinného původu a pak tedy se již
nejedná o kvalitní sýr, ikdyž třeba nese honosný název, včetně jeho vysoké
ceny. U českého Eidamu je na kilo sýru Eidamu potřeba 10,5 litrů kvalitního
mléka. Pokud jste hlava otevřená, je jednoduché i zjistit obsah tuku
v 100g sýra, stačí vynásobit obsah tuku uvedený na obalu a vydělit 100.
Např. Eidam s 30% tuku v sušině má mít asi 50% sušiny, takže obsah
tuku v 100g sýru je asi 15g.
Podle testů 14 vzorků běžných v prodejní síti vyšli
nejlépe tyto české Eidamy. Tabulku vedl nejlepší sýr Eidam Moravia 30%.
Pak následoval Eidam z jihočeské Madety, Eidam Agricol
z Poličky, Eidámek Miltra pro děti 1 roku od výrobce Trnávka. Tyto patří
mezi kvalitní české sýry, které dodržují starou recepturu. Nejhůře
v testech dopadl Eidam Korrekt, vyráběný pro Globus, zde byl v testu
tento úplně diskvalifikovaný.
Rovněž v soutěžních pořadech jsem si všiml velmi
výrazné propagování při italské kuchyni Parmezánu. No, víte, že kvalitní
parmezán stojí klidně přes 700.- Kč za kilo. Opět velmi kvalitní náhrada
v českých sýrech je zde náš kvalitní výrobek sýr Gran Moravia, který se
vyrábí v české sýrárně u Litovle. Jeho cena je 300,-Kč/kg a kopupit můžete
i 60gr sáčky, které vystačí na posypání 2-3 porcí.
Takže ne vše drahé a cizí je kvalitní a je až zarážející,
jak jsou někteří lidé manipulovatelní a naivní.
Fascinující video, pořízené nad Jeruzalémem, první den v roce
(1/1/2017). Jsou to čtyři objekty, dva z nich vzhledu šesticípé hvězdy,
které se pohybují následně proti sobě, generující kovový zvuk s konečnou obrovskou
explozí, která spustila i městský alarm. Copak to evokuje?
Ukázka nemyslících Klonů v obviňování Syrie a Ruska podle předem nahraného klišé NWO. Lžou a plijí nenávist až se jim od huby práší, "vždyť je to přece pravda".