Lidé, kteří pátrají na internetových stránkách, již vědí, co
způsobuje překyselení organismu. Ale znovu tyto informace vkládám zde na
stránky pro informace těch ostatních. Děkuji našemu Sv. J. a otiskuji jeho
příspěvek.
Iv
Příčina rakoviny známá již od roku 1923: Kyselost
ZAPOMENUTÝ OBJEV NĚMECKÉHO DRŽITELE
NOBELOVY CENY
Základní příčina rakoviny byla oficiálně objevena
ale už dlouho před rokem 1923
a její objevitel za to dokonce dostal Nobelovu cenu za medicínu.
Ví
o tom ale skutečně jenom velice malý počet lidí na světě, protože tato prostá
pravda je před laickou veřejností, bohužel, zejména ze ziskuchtivých příčin,
velice
důsledně tutlána.
V
roce 1931 totiž německý lékař a vědec Otto Heinrich Warburg (1883-1970)
obdržel Nobelovu cenu za objevení základní příčiny vzniku rakoviny.
MUDr.
Warburg totiž podrobně popsal, že rakovina
je vlastně
jen vnějším výsledkem a zcela přirozenou reakcí
buněk každého živočišného i rostlinného těla
na nefyziologické stravování, na velice nezdravý způsob života.
V důsledku nefyziologického způsobu
stravování (jíme vlastně
neustále a pravidelně převážně tepelně upravovanou stravu - vařenou,
dušenou, pečenou,
smaženou,
grilovanou, která organizmus nadměrně okyseluje) a nedostatečné fyzické aktivity se
v těle vytváří příliš kyselé prostředí, slabě zásobované kyslíkem.
Kyselost prostředí totiž z buněk vytlačuje především
kyslík a nedostatek kyslíku zase v buňkách vytváří nadměrně kyselé
prostředí.
Jste-li
hodně zakyselení, vašemu organizmu automaticky chybí kyslík; a když vám chybí
kyslík, tak máte zakyselený organizmus.
Kyselé
prostředí je prostředí bez dostatečného obsahu kyslíku.
MUDr.
Warburg proto neustále hlásal toto: „Nedostatek kyslíku a zároveň zakyselení
organizmu jsou dvě strany téže mince: má-li někdo jedno, má automaticky i to
druhé“. „Odeberete-li zdravé
buňce pouhých 35% jejího kyslíku, dokážete z ní udělat rakovinovou buňku už za
pouhé dva dny.“
„Všechny
normální buňky mají totiž relativně značnou potřebu kyslíku, avšak nádorové
buňky mohou žít a množit se i zcela bez něj. To je železné pravidlo prozatím
bez jakékoliv výjimky.“ Tkáně s nádorem jsou vždy až automaticky hodně
kyselé, zatímco ty zdravé jsou vždy mírně zásadité
Ve
svém díle „Metabolismus nádoru“
MUDr. Warburg uvádí, že všechny karcinogenní formy splňují dvě základní podmínky:
Zvýšenou
kyselost tkání a krve (acidóza)
a zároveň značnou akutní nedostatek kyslíku pro zdravý metabolismus buňky (hypoxie).
Objevil,
že nádorové buňky jsou anaerobní (nevdechují kyslík) a že dokonce v přítomnosti
vysokých koncentrací kyslíku ani nemohou přežít. Přežít a množit se mohou jenom
s pomocí glukózy v krvi a v prostředí bez kyslíku. Proto rakovinný nádor
není nic jiného, než přirozený obranný mechanizmus, kterého naše buňky
používají v krajní nouzi, aby přežily v příliš kyselém prostředí, v němž je
navíc i nedostatek kyslíku.
Zdravé
buňky žijí totiž jedině v mírně zásaditém prostředí bohatém na kyslík, které
jediné umožňuje, aby mohly normálně fungovat.
Nádorové buňky naopak žijí
v kyselém prostředí chudém na kyslík.
Nezdravá kyselost je především výsledkem tepelně upravované stravy,
kterou jíme.
Poté,
co je dokončen proces trávení, vytváří potrava v těle (dle svého nutričního
profilu) podmínky buď pro kyselost či zásaditost. Jednodušeji řečeno, nezbytná
zásaditost organizmu závisí silně na tom, co převážně jíme.
Kyselé
nebo zásadité prostředí se měří pomocí pH stupnice od 0 do 14, kde 7 je
neutrální zónou. Od 0 do 7 jde o prostředí kyselé, od 7 do 14 zásadité. Aby
naše buňky mohly zdravě fungovat, nutně potřebují prostředí lehce zásadité pH,
tedy malinko nad 7. U opravdu zdravého člověka bývá pH krve totiž neustále v
relativně velice úzkém rozmezí . A to mezi hodnotami 7,40 – 7,45.
Krev
se u zdravého člověka navíc sama neustále reguluje, aby dle možnosti nikdy
neupadla do metabolicky krajně nebezpečné kyselosti. Avšak některé potraviny,
které bohužel pravidelně jíme, naši krev okyselují až příliš a nadměr-ně tak
přetěžují celý složitý regulační a přirozený obnovovací mechanizmus všech
lidských tělesných tkání a orgánů.
Chemoterapie
většinou silně škodí, zhoršuje už beztak vysokou kyselost těžce nemocného
organizmu. Chemoterapie okyseluje tělo někdy až do té míry,
že
tělo musí sáhnout příliš hluboko do svých zásaditých rezerv, aby
zneutralizovalo nadměrnou kyselost. Přitom musí obětovat zejména zásadotvorné
minerály (vápník, hořčík, draslík), které se nacházejí v kostech, zubech,
končetinách, nehtech a vlasech. Proto i přímo sami bez přístrojů vidíme až
nápadné změny na pacientech, kteří dostávají chemoterapii. Mimo mnohé jiné je
to i nadměrné vypadání vlasů, kazivost zubů, tělesná slabost i nápadná bledost
pokožky.
Ostatní
běžně používané léky ale bohužel rovněž citelně zhoršují celkovou kyselost
organizmu, takže je třeba se jim vyhýbat, jak je to jen trochu možné.
Kyselinotvorné potraviny:
Rafinovaný cukr a jeho deriváty. Je ze všech potravin
nejhorší, protože obsahuje pouze
uhlovodany, které nadměrně škodí zejména slinivce břišní. Jeho pH je totiž až 2,1 (velmi kyselé).
Maso (prakticky
všechny druhy)
Výrobky
živočišného původu – mléko, sýry, smetana,
jogurty atd.
Kuchyňská sůl (NaCl)
Rafinovaná mouka a všechny její deriváty, jako jsou těstoviny, dorty, sušenky apod.
Chleba
Margaríny
Kofein
Alkohol
Tabák
Veškeré
průmyslové a konzervované potraviny,
které obsahují umělé chemické konzervanty, barviva, aromata, stabilizátory atd.
Antibiotika a obecně
téměř všechny průmyslově vyráběné preparáty a léky
Správná míra pH
Jak
již bylo řečeno, je zcela nemožné, aby rakovinu dostal člověk, který se stravuje
zdravě, pije hodně čisté vody a pravidelně cvičí či pracuje fyzicky přiměřeně.
Chcete-li se správně stravovat, zajistěte svému tělu pravidelný přísun alespoň
60% zásadotvorné stravy a vyhýbejte se zejména průmyslovým výrobkům,
které
jsou z větší části silně kyselinotvorné. Jsou to zejména všechny sycené nápoje,
sladkosti a také všechny produkty tzv. rychlého stravování.
Na
sůl si dejte pozor. NaCl - chlorid sodný, který je vydávaný za běžnou
kuchňskou sůl nepoužívejte. Je to chemická látka a působí v těle jako buněčný
jed.
Namísto
toho používejte sůl mořskou, himálajskou nebo černou-vulkanickou.
Když jste jakkoli nemocní,
postarejte se především a sami, aby vaše strava byla převážně zásadotvorná, a
to z alespoň 80%!
Máte-li
už dokonce nějaký nádor, tak se snažte ve svém těle postupně (ne najednou)
vytvořit co možná nejvíce zásadité prostředí.
Toho můžete jednoduše a nejlevněji
dosáhnout především:
- konzumací zásadotvorné syrové stravy
- doplňováním přírodního chlorofylu
- příjmem zásaditých nápojů
- pravidelným cvičením
- vyhýbáním se stresu
Zásadotvorné potraviny:
Veškerá
syrová zelenina (listová i kořenová)
Ovoce.
Například citron dosahuje v těle velmi vysokého stupně zásaditosti i přes jeho
kyselou chuť.
Olejniny
- konzumace předem namočených semen. Jsou rovněž velmi zásadité, zvláště
mandle.
Naklíčená obilná a obilninová zrna - významnou zásadotvornou obilovinou je proso -jáhly.
Včelí med.
Má rovněž velmi vysokou zásaditost.
Chlorofyl.
Zelené, nevařené či jinak vůbec neupravované rostliny totiž obsahují zcela
původní přírodní chlorofyl, který je velice zásaditý.
Významným
zdrojem je čerstvá šťáva z jedlového jehličí.
Pramenitá voda. Je velice důležitá pro přirozenou tvorbu kyslíku v našem těle Buďte
proto pořád dostatečně dobře zavodnění,
pijte
ji ale jen po malých doušcích a nejlépe po celý den. Na zvýšení pH
jakéhokoli nápoje používejte výluh z dřevěného popela.
Cvičení.
Pravidelné cvičení a fyzické práce pomáhá rovněž udržovat náležitou zásaditost
organizmu, protože dodatečně rozvádí nadýchaný kyslík po celém těle.
Příliš
sedavý způsob života proto každý lidský organizmus předčasně ničí.
Názory 3 skutečných odborníků
Veškerá takzvaná „přirozená úmrtí“ nejsou totiž nic
jiného, než přílišná, pro buňky těla už konečná, tedy až nesnesitelná míra zasycenosti kyselostí,“
za svůj dlouhý a plodný život to řekl už mnohokrát George Crile z Clewelandu,
mimochodem jeden z nejuznávanějších chirurgů na světě.
„Nesčetné
názvy zhoubných a degenerativních nemocí nejsou vůbec důležité – důležitá je
hlavně skutečnost, že všechny ty
zhoubné nemoci mají v podstatě stejnou základní příčinu: to znamená, že máte už
delší dobu neustálou přemíru kyselosti v těle.“ - MUDr.
Theodore A. Baroody, v knize “Zvyšuj svou zásaditost nebo prostě zemři”
(“Alcalize or Die”).
„Zvýšená kyselost organizmu je totiž
zcela základní příčinou také všech ostatních soudobých degenerativních nemocí.
Když
v těle dojde k velkému porušení tzv. acidobazické rovnováhy, začne organizmus
svou kyselost a toxické látky ukládat do některých tělesných tkání i kostí v
mnohem vyšší míře, protože už je nedokáže potem, močí a stolicí prostě včas
vyloučit. Pak se teprve s neuvěřitelnou pravidelností a vysokou
pravděpodobností u člověka objevují velice vážné, až smrtelné nemoci“ - MUDr.
Robert O. Young.
Ať se Zdraví, Svoboda
a Láska světem šíří,
to všem přeje
Sv. Jiří :- )
Doplnujici otazka: proc vyluh z popela(musim si najit co to je a jak se to ziskava) a ne jednoduse jedlou sodu??!Proc solit morskou soli plnou sodiku(dobrej pro ryby) a ne proste draslikem? ;-),ten je ona sul nad zlato .Nebo se pletu?
OdpovědětVymazatPrave draslik to je,kterej vytlacuje z bunek jedovatej sodik,navic napomaha "mezibunecny elektricky vodivosti".......
VymazatJenom upresnim,kdyz mluvim o drasliku,mam samozrejme na mysli : potassium chloride,chlorid draselný (KCl),solim uz jen tim,beznou sul jsem davno skrtnul ze zivota!
OdpovědětVymazatNo to je seznam jako vrata,co ani hulit a kafé.Rakovina je stav mysli,především,takže si Proude klidně vosol a popel nesháněj,hihi.
OdpovědětVymazatSolim Terko,solim,ale PRAVOU soli :-))
VymazatNo, jím na co mám chuť, tělo je nejlepší indikátor, samozřejmě že s mírou a je mně fajn. Beru to jako informaci, tedy ne jen to, co bych měl jen jíst.
OdpovědětVymazatV dnesni dobe je ucelnejsi dbat spis o prevenci a "napravovani skod",nez o to jak se nejlip stravovat,lecit atd........... bohuzel,voda uz neni ta Voda,idlo uz neni to Jidlo a zduch z n eni ten Vzduch.....asi tak.......bio uz neexistuje,nemuze existovat,jsou jen lepsi a horsi tovary.........
OdpovědětVymazatJinak ovsem se clankem souhlasim,o tom zadna! Naprosta pravda,kyselost je prusvih a pricina!Zaklad!
OdpovědětVymazatJenže ráčej si už laskavě uvědomit,co nám nejdéle leží v žaludku a v tlustým střevě?Bingo MASO.
VymazatNo a kdo už raka má musí holt přestat futrovat na nějakej čásek a s prominutím "vytrávit" sám sebe a u toho je většinou velká spousta času na přemejšlení páč,kdo drží půst nemá moc fyzických sil a moc toho nenaběhá.Nejlépe odpočívat na čerstvým luftě,tak tak a ne jinak.
VymazatVzdas se masa Terko,a tim i omegy3 s dlouhym retezcem,odsoudis se k pomaly smrti......jen na zeleninu potrebujes dneska uz 5 zaludku,aby ti stacila,proto se rika,ze se prejidame a presto jsme podvyziveny.Myslim si ze jako u vseho,i u masa plati....primerene:-)
VymazatJenze na boj s nemoci,jakoukoliv,potrebujes energii,bez ni prohrajes,takze nevidim pust jako to nej.Ovsem dieta a soucasna ocista organizmu,to ano,to je nezbytny,ale imunitu spravit musis a dat ji energii aby mela z ceho fungovat,taky.
VymazatOno to tak asi bude kym ludia nepridu na to,a nedokazu prijat ze strava je tu na to aby bola ako dalsi sposob ziskavania si energie,a nie to na co ju pouzivame-teda jeme podla chutí a nie podla toho co potrebujeme..inak povedane hladat tie žužo pocity v niecom inom a stravu pouzivat len na to naco bola urcena...a pocity z chuti do toho netahat.No,vsak ja niesom iny...
VymazatStejne me porad zajima jak je to s tim popelem a proc neni v clanku ani zminka o sode bikarbone,rad bych se poucil.
OdpovědětVymazatTohle je jedna z velkých s důležitých pravd, která by se měla co nejvíc rozšířit mezi lidi.Však taky, zkuste přesvědčit lékaře, aby podstoupil chemoterapii nebo nějakou "běžnou" léčbu ... vsadím se, že odmítne :)
OdpovědětVymazatJinak s překyselením není problém jen u našich těl, ale celkově v přírodě ... dřív jsme měli na chalupě bazén ... no a stačilo, aby trochu víc zapršelo a pH bylo hned o kousíček dole, a teď si vemte, jak to musí vypadat v půdě. Příští rok se chystám udělat nějaká měření. Protože jak má pak člověk vybírat zásadité potraviny, když je půda skoro všude kyselá?
P.S. Doporučuju zelený čaj, ten je na překyselení taky moc fajn :) Piju ho tak 2-3x denně. Ale černý ne, ten okyseluje, takže bacha.
OdpovědětVymazatNeznamená to nejíst maso, ale k masu čerstvou zeleninu. U grilování to platí dvojnásob.
OdpovědětVymazatDíky za článek. Je stále zřejmější, že kyslík je nepřítelem rakoviny, dokonce hlavní nepřítel, protože dokáže rakovinu doslova drtit. Smutné však je, že se farmaceutický průmysl o tyto objevy neopřel už před devadesáti lety. Avšak nic překvapivého, protože je to další důkaz toho, že tento průmysl nemá cíl vyléčit, ale léky prodávat.
Přeji všem hezký den,
OdpovědětVymazatosobně si myslím, že většina nemocí je psychosomatická, a pokud duši neočistíme od toho, co ji tíží, budeme nemocný, je důležité žít v lásce a harmonii a pokud nám něco je, obrátit se na přírodu. Většinou nám tělo samo poradí co je pro něj správné, pokud Ego nepřevzalo veškerou moc. Každý stres, chmura atd. působí na jiné části těla. Jezte to, čemu věříte, že je pro vás to nejlepší a pokud máte jen sebemenší pocit, že je s vaším jídlem něco v nepořádku nejezte ho, dejte si něco jiného, síla myšlenky je největší.
Jinak další věc, kterou si mysli je to, že až si nás budou chtít vzít tak si nás vezmou a je jedno jak, kdy a kde (nehoda, nemoc atd...). Každý tu máme nějaké to poslání byť jen být a občas se stává, že nás vrátí zpět a je zvláštní že už nemají z konce (či nového začátku) strach. Naše třetí já je silnější než mi a když je čas odejít odejde a mi tomu nezabráníme.
TOTO je blbost paní. Jelikož dnes už dávno nefungují instinkty lidí, a když budou jíst čemu věří tak nejspíš dopadnou zle. Tak jako málem já, nevím kde jsem došel k závěru že margarín je svinstvo a že to zdravé je pravé máslo. Tak jsem přestal natírat margarínem a začal jíst máslo. Velice mi chutná i tak samotné, je to delikatesa, s domácím kváskovým žitným chlebem to je znamenitá pochoutka. Ale v domění jak je to máslo zdravé a chutné jsem došel až k tomu že jsem zbaštil i 3/4 kostky za den. No netrvalo dlouho a já na těle našel něco děsivého, tvrdou žílu jako drát a na tom nejcitlivějším místě mužského tělo.. Vypadalo to dost vážně a mě bylo na omdlení jelikož sem si myslel že mi hrozí infarkt nebo bůh ví co.. Říkal jsem si.. No bolet to nebolí, jenom to tam je tak nebudu panikařit. Řek sem si za pár dní to zmizí, no nezmizelo.. Tak jsem začal velmi přemýšlet a brzy mi docvaklo, máslo, ucpané cévy, cholesterol ?? ŽEBY ? Ihned jsem přestal s máslem. Do pár dní to zmizelo a už je všechno v pořádku. Jak jsem se dočetl tak mnoho mužů mělo tento problém a odpovědi v lékařských poradnách, z toho se mi chtělo grcat. Ti doktoři jsou rok od roku horší ! Ví kulové ! A to musím říct že jsem ten co se snaží žít instinktivně, slepci hluší ze stáda ti absolutně neví co je to instinkt.. Takže nemohou vědět co je pro ně nejlepší a tak zvolí to co jim nějak padne do oka, nebo jim to někdo doporučí..Takže tak.
Vymazat
Vymazatto Michal P.
No a právě ten instinkt vám chyběl, přežírat se, je vždy škodlivé a může to být zdravé jak alabastr. Vše s mírou, jen se divím, že takové množství másla se Vám neeklovalo, chyběl vnitřní signál – jste asi rozežranej.
Pán Iv.,
Vymazattrefa do čierneho :)))) , poniekorí majú vypojené relátko - intuícia, tak im to docvakne, až kým sú následky viditeľné.
Pani Katarína to zrozumiteľne napísala - Jezte to, čemu věříte, že je pro vás to nejlepší a pokud máte jen sebemenší pocit, že je s vaším jídlem něco v nepořádku nejezte ho, dejte si něco jiného.
Leo
S rakovinou jsem se setkala u své příbuzné. Sportovkyně, 47 let, skvělá a obětavá holka. Nádor na ledvině, kterou ji odebrali, a následovali nádory na játrech a metastáze v kostech. Prodělala biologickou léčbu, která nazabrala a způsobovala velké bolesti kostí. Má své dva léčitele, ale pořád to bylo málo. Její strava je založena na spoustě sladkostí a vůbec velmi ráda jedla i pila alkohol. Řekla bych, že si uměla užívat života.
VymazatVedla jsem s ní rozhovory a víře a duchovnu, o změněně myšlení, chtěla jsem jí navést aby si sama pomohla a nespoléhala jen na léčbu. Dlouho odmítala, ničemu nevěřila..Až jí začalo být moc špatně, přišla změna.
Otevřela se a vyplula na povrch její nespokojenost se životem, problémy a připustila možnost existence i jiných světů a sil, a doufám, že začala něčemu věřit.
Jako zázrakem zmizeli mestáze, a ona se začala zapojovat do běžného života.Bolesti má stále, nádory na játrech také, ale najednou všichni věříme, že se uzdravuje.
Myslím, že toto je příklad začínajícího uzdravení, pokud ona sama bude chtít. Sama jsem se jejím onemocněním velice trápila, a nechápala jsem PROČ ? Ale teď už jsem klidná, teď vím, že ona sama rozhoduje o svém životě. Dobře nebo špatně.
Opravdový život svědectví o vyléčení rakoviny se konopí olejem http://www.ricksimpsonoilcurescancer.blogspot.de
OdpovědětVymazat