středa 14. prosince 2016

"Svatá válka"



Do hospody s umytýma nohama a bez cigarety. Toto heslo si může vyvěsit každý hospodský ve svém lokále. Kuřáci si v restauracích a dalších pohostinských zařízeních od konce května příštího roku už zřejmě nezapálí. Úplný zákaz kouření přinese takzvaný protikuřácký zákon, který schválila Poslanecká sněmovna.
Pro nový zákon hlasovalo 118 ze 163 přítomných poslanců. Proti bylo 23 členů dolní komory. Poslanci přitom majitelům restauračních zařízení neumožní žádné úlevy. V pohostinstvích budou moci lidé používat jen vodní dýmky, které jsou populární hlavně v čajovnách, a elektronické cigarety. Pro e-cigarety mají ale jinak platit obdobné restrikce jako pro cigarety klasické. Doposud si hostinští mohli zvolit, zda chtějí mít kuřáckou, nebo nekuřáckou provozovnu. Klasická tabáková cigareta. Ilustrační foto © flickr.com/ DucDigital Philip Morris chce ustoupit od tradičních cigaret a přejít na elektronické Takzvaný protikuřácký zákon předpokládá další restrikce pro kuřáky. Kinům, divadlům, koncertním a výstavním síním a sportovním halám odebere možnost zřizovat kuřárny. Místa ke kouření nebudou moci být ani v areálech zdravotnických zařízení kromě uzavřených psychiatrických oddělení. Zákaz kouření klasických cigaret norma rozšíří na nekryté části zastávek hromadné dopravy a na zoologické zahrady, kde budou moci být kuřácké koutky. Kuřárny nadále budou moci být v nákupních centrech a na letištích.

 "Hospody na malých vesnicích, kde si navečer sednou chlapi na pivo, nemohou ani zřídit kuřáckou místnost, kde by žádné nekuřáky neobtěžovali. Pro některé podniky to může být až likvidační, v souvislosti s dalšími nápady této vlády. Do toho mají hospodští ještě kontrolovat příchozí, jestli už náhodou nejsou podnapilí. Jsem pro to, aby nekuřáci měli možnost nebýt otravováni zlozvykem jiných, kteří si kazí zdraví, ale až trochu zchladnout hlavy, měli by se všichni zamyslet, proč je kvůli tomu nutné zavádět i další přehnané zákazy," říká Miloslava Vostra.


Zdroj: https://cz.sputniknews.com/nazory/201612144325303-svaty-boj-cigarety-hospody/



Zde jsou také zajímavé  komentáře. Nejvíce mně zarazil poznatek povolení vodních dýmek – příprava na multi –kulti?

Vláda vlastně udělala dobrý počin, jelikož se konečně budou češi scházet jak naše „báby“ pod lípama a vznikla pak revoluce, rozšíření vědomí a informací, ale ne z mainstrému – vzniká dvojí pohled.

 Zavřete všechny putiky, my si sednem do naší garáže ,což se tak již děje, a celá partija si zahulí jak je libo ,taky basy piva a domácí slivovice s domácím uzeným nám nikdo nezakáže-všichni idioti nám můžou ta akorát vlízt na záda,političtí blbouni a zahraniční přejímačí svobody a kultůry ,což nás vůbec jejich názory nezajímají-vyližte si !!!!!

 Dobrý napád tiež prevadzkujeme s partiou posedenie v garážiach ,kotolňach, letných terasách a pod.Každý víkend u niekoho.





1 komentář:

  1. http://bod-zlomu.blogspot.cz/2016/12/navigujeme-se-do-nasi-optimalni-casove.html

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.